QUOTE(Rasma @ 2005 09 07, 12:02)
Aš nepripažįstu tik nedorų priemonių tikslui siekti..t.y. šmeižto, šantažo, apgaulės, kitų žeminimo, skaudinimo ir pan. o tai, kad aš sugebėsiu geriau nei kiti pasirodyti, man dėl to nei šilta, nei šilta, jog būsiu apkaltinta sugebėjimu "tikti". Svarbu, kad tas sugebėjimas man kažką duotų
sutinku Samoningas kenkimas kitam zmogui yra ne koks budas tikslui siekti. Prie to priskirciau kenkima kitam zmogui, kai negali valdytis, kai is impulsyvumo ta padarai arba kai tiesiog nelabai pagalvoji, ka darai (pvz., iskaudini kita, nes tau siandien nuotaikos nera ir pan.). Tam ir esame suauge zmones, kad valdytumes, emocijas tinkamoj vietoj ir tinkamu budu rodytume ir kad galvotume...
QUOTE(turtle @ 2005 09 07, 12:58)
Tai sakai gerai sekesi praktikuoti? As kol kas knygu skaitymo stadijoje Gal gali pasakyti, nuo kokio metodo isbandymo "realybeje" pradejai? Man turbut sunkiausia butu samoningai sekti kita zmogu, stebeti ji Na, reikes pameginti samoningai stengtis su kuo nors sukurti "rysi"
Mano pirma pamoka buvo ta, kad zmones skirstomi i tipus pagal tai, kaip informacija is isorinio pasaulio priima. Atrodo visi zinome, kad vieni zmones lengviau priima akustine informacija (yra audialai), kitiems pamatyti butinai reikia (vizualai), tretiems paliesti... as irgi ta zinojau ir sekmingai niekaip ta zinojima gyvenime nenaudojau.... o nlp atkreipe mano demesi i tai, kad jei nori kitam zmogui perteikti minti ir jei tuo labiau nori, kad jis ta minti suprastu (ne siaip zodzius suprastu, bet kad iki sirdies ta mintis nueitu), reikia naudoti zodzius, budingus jo tipui. pvz., audialo kalboj dominuoja tokie zodziai kaip "pamaciau", "isgirdau", "tai taip skambejo" ir daug kitu terminu, apibudinanciu garsa. Tai va, jei ir pati naudosi tokius pat zodzius, jei savo minti perteiksiu garsa reiskianciu zodziu pagalba, gali buti garantuota, kad si info iki jo smegenu nueis. Priesingu atveju ji tave paklausys, bet neisgirs.
panasiai su vizualais - su jais reikia naudoti daug terminu, reiskinciu vaizda. is viso bet kokia ideja aprasineti, apibudinti, taip sakant zodziais ja piesti ir jie tada daug lengviau ir greciau supranta, ka nori pasakyti.
ir t.t
stai ir pasakyk dabar - ar tai manipuliacija kitu zmogum ar tiesiog mokejimas savo mintis kitam perteikti ?