Įkraunama...
Įkraunama...

Nuostabioji Ispanija

Negaliu nepapasakoti apie kelionę į Andalūziją.Ispanija-mano svajonių šalis nuo pat vaikystės wub.gif Prieš keleta metų su vyru keliavome po Kataloniją ir Barseloną.Likome sužavėti to krašto,todėl svajojau aplankyti visai kitokią ,pasak keliautojų,Andalūziją.
1 diena.Ilgai nebuvo progos,bet siemet čiupome neįtikėtinai gerą paskutinės minutės pasiūlyma iš travelplanet.pl ir štai labai ankstų gegužės 9d.rytą mes su MB jau riedame į Varšuvą clap.gif

Aciu vienai iš SM forumiečių,kuri pasidalino informacija apie mašinį stovėjimo aikštelę Varšuvoje.
10parų 80zlotų plius nemokamas nuvežimas i aerouostą.
Aerouoste susirandame kelionių firmos stendą,pasiimame bilietus ir skubame į lėktuvą. Skrydis trunka apie 4 valandas ir jau vakarėjant pasiekiame Malagą.Dangus aptrauktas debesimis,ką tik nulijo lietus unsure.gif ,bet silta thumbup.gif
keliolika minučių nuo Malagos mūsų kurortas Torremolinos.
Mūsų viešbutis ,pasirodo,vienas iš pirmųjų pastatytas kurorte.Nepaisant to,jaukus ir neaptriušęs.Personalas malonus,padavėjai dainuojantys biggrin.gif Mus pasitinka milžiniškas kaktusas viešbučio kieme

user posted image
Prie pat jūra ir pėsčiųjų promenada.
user posted image
Rinkomės ne viešbutį,o tiesiog geriausią pasiūlymą,nes mūsų tikslas keliauti ir kuo daugiau pamatyti bigsmile.gif
Keliaujam susipažinti su miesteliu.
Keletas žodžių apie Torremolinos.Ne sezono metu tai-tikras pensininkų rojus :DJei atvirai,tai džiaugiuosi už juos.Daugelis jų bendraamžių Lietuvoje jau niekur nekeliauja,spaudžia kiekvieną litą anūkams arba nebepasitiki savo sveikata.O vokiečiai,anglai,švedai,ispanai susikibę raankutėmis,suglaudę pečius,pasiramsčiuodami lazdelėmis,vaikštyklėmis ar sėdėdami išnuomotuose elektriniuose ratukuose juda sau po kurorta,geria vyną,pilni pensininkų autobusai važiuoja į ekskursijas.Gražu wub.gif
Dar daug šeimų su mažais vaikiukais,kuriems dar nereikia eiti į mokyklą.Miestelyje yra akvaparkas,krokodilų ferma,botanikos sodas.
Keletas vaizdelių.
Šiuo metu žydi daugybė įvairiausių gėlių,krūmų,medžių.Aplink daugybė spalvų ir kvapų.Visur žydi bugenvilijos(iš anksto atsiprašau,jei suklysiu dėl augalų pavadinimų-prašom pataisyti)
user posted image

Ant tvorų driekiasi pasifloros
user posted image

Šis baobabas(?) dar be lapų,tur būt dar per šalta.
user posted image

Labai nustebina ir prajuokina šalia baro įėjimo pastatytos svarstyklės biggrin.gif Gal tai naujas būdas kovoti su viršsvoriu g.gif biggrin.gif
user posted image

Žinoma,bandom jūros vandenį-šaltas.Vakare pliažas tuščias,bet užtat pilna bandančių pasigauti žuvelę.Tik ispanai su viena meškere neprasideda,visi,kaip susitarę susmeigę į smėlį po 4-5ias.
user posted image

Atostogos prasideda thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 23 gegužės 2009 - 14:18
2-oji diena.Ją skiriame poilsiui,deginamės,skaitom,džiaugiamės vasarišku oru.
Apeiname meistelį,jis pasirodo ne toks jau ir mažas.Centre randame Europos aikštę,o joje -Lietuvos herbą bigsmile.gif

Palei pakrantę daugybė barų-bariukų,beveik keikvienama galima išsirinkti įvairių jūros gėrybių,taip pat nebrangių europietiškų patieklų.Net ir čia randame ,,krizinį meniu,, biggrin.gif Su MB maloniai prisimename,kaip Katalonijoje visur gėrėme sangriją,bet šiame krašte,pasirodo,ji nepopuliari rolleyes.gif Žinoma,jos galima užsisakyti kiekviename bare,bet tai ne tas pats,kas Katalonijoje,kur kiekvienas baro šeimininkas turi savą sangrijos gaminimo receptą.

3-ioji diena.Viena poilsio diena ir to visiskai pakanka.Šiandien mūsų tikslas-Ronda.

Dar būdami Lietuvoje užsirezervavome mašiniuką internetuaurigacrown.com.Tai vėl SM forumo dėka 4u.gif Visiems rekomenduoju šią firmą,nes ji tur būt pigiausiai nuomoja mašinas visoj Ispanijoj.
Sėdam į Toyota Yaris ,60 eurų už 3dienas su pilnu draudimu.Jungiame iš Lietuvos atsivežtą GPS "Vladą" biggrin.gif ir pirmyn.

Nusprendžiame į priekį važiuoti Costa de Sol pakrante,pro pakrantės miestelius,Benalmadeną,Marbellą.Sprendimas nelabai tikęs,nes kelias siauras,vienas miestelis baigiasi,kitas prasideda,greitis ribotas doh.gif Pagaliau "išsimušam" į doh.gif autostradą(autovia).Ji nemokama,leidžiamas greitis 100km/val.Puikus kelias,beje,kaip ir visi kiti Ispanijos keliai.
Išvažiavę iš autostrados kylame kalnų keliu,vieni vingiai,serpantinai.Truputi gniaužia kvapą,bet atsiveria puikūs vaizdai.
user posted image

user posted image
Pakelej ganosi ožkytės smile.gif
user posted image

Atvykstame į Rondą.Nepasakosiu visos istorijos(kas važiuos-pasidomės) apie miesto įkūrimą.Tik galiu pasakyt,kad tai labai senas miestas,įkurtas III-IV a. romėnų,o vėliau ,kaip ir visoj pietų Ispanijoj ,miestą valdė tai kriksčionys,tai maurai,tai arabai.Žodziu,tas kultūrų mišinys atsispindi miesto architektūroje ir yra labai žavus wub.gif
Šiaip taip randame ,kur įkišti savo mažą mašiniuką ir žengiam pro senovinius vartus
user posted image
toliau vienu iš tiltų per tarpeklį
user posted image
Einam pro markizo namus
user posted image
O toliau nuostabios siaurutės gatvelės
user posted image
Išpuošti balkonėliai
user posted image
Tomis gatvytėmis ir prieiname tarpeklį,einantį per patį miestelio vidurį.Va čia ir prasideda vaizdai wub.gif Kas keli žingsniai atsiveria vis kitas vaizdas,vis norisi ir norisi fotografuoti.Kol supranti,kad bet kuri nuotrauka bus tik blankus tarpeklio atvaizdas,nes objektyvas negali apimti tiek,kiek žmogaus akis.


Papildyta:
Kazkodel neleidzia deti daugiau nuotrauku g.gif
Taigi,tarpeklis
user posted image

user posted image
user posted image
Einam palei tarpekli,vis atrandam poilsio aikšteles,kur iš tiesų puikiai gitaromis groja gitaristai.
user posted image
user posted image
Eidami senamiesčiu,užsukame į kleboniją,iš jos atsiveria tur būt pats gražziausias vaizdas thumbup.gif
user posted image
Pati klebonija irgi verta dėmesio,tiksliau labai gražiai sutvarkyta terasa.
user posted image
Toliau einam senamiesčio gatvytėm ir vis slapčiom pažvelgiam i labai mielus ir jaukius kiemelius,išklotus keraminėmis plytelėmis ir pilnomis augalų wub.gif Vienas iš jų
user posted image
Dar pora vaizdų iš Rondos
user posted imageuser posted image


Atsakyti
4-oji diena.Važiuosime į Gibraltarą.Gibraltaras-Didžiosios Britanijos kolonija "amžiams" nuo 1713m.Uola- tvirtovė nuo senų senų laikų.Viskas čia primena Angliją:valiuta-svaras sterlingas(nors galima atsiskaityti ir eurais),tipiška angliška policininkų apranga ir šalmai,telefono būdelės,pašto dėžutės.Tik eismas ,kaip ir visoj Europoj,dešine kelio puse smile.gif

Gibraltare vienintelėj vietoj Europoje laisvai gyvena beuodegės bezdžionės.Sakoma,kad Gibraltaras tol priklausys D.Britanijai,kol čia gyvens bezdžionės.Tad,nors čia gyvena daugumai ispanai,bet nenori jie priklausyti Ispanijai(kaip rodo įvykęs referendumas),todėl ir šeria bezdžionėles ,kad tik jos niekur neprapultų biggrin.gif

Į priekį važiuojam mokamu keliu(autopista),sumokam 8 eur,greitis 130km/val,o daugiau nieko ypatingo,palyginus su autovia.Atgal grišim nemokamu lygiai taip pat sėkmingai.

Gibraltaro miestas-brolis ispaniškoji La Linea.Joje ir paliekam mašiniuka.Vos vos randam nemokama vietele.Beveik visos gatvės kilometro spinduliu apvestos mėlyna juosta-mokamos stovėjimo vietos.
Jau matom uolą.
user posted image


Išlipus iš mašinos atrodo,kad visi pasaulio vėjai susirinko į Gibraltarą rolleyes.gif Gal tai tik šiandien g.gif
Šiek tiek naudingos info(rašau,nes pati dažnai to ieškau).Ispaniškoje pusėje stovi kioskelis,kur pardavinėjami bilietai pakilti lyno keltuvu,į gamtos parko objektus(St.Michael Cave,Great Siegel tunnels ir kt),į delfinų safarį ir kombinuoti.Perkame į pirmus du.Kiekvienam po 22,5eur .Į kainą įeina ir dienos bilietas važiuoti autobusu.Gaunam Gibraltaro žemėlapį ir autobusų maršrutus.

Na,ką,pirmyn pėstute į Gibraltarą cool.gif Ne kasdien tenka pestute pereiti skersai aerouosto kilimo taką bigsmile.gif Kylant ir leidžiantis lėktuvams,užsidega raudonas šviesoforas ir eismas trumpam uždaromas.
user posted image
Sedam į autobusą ir važiuojam iki cable car stoteles.Užsikeliame lyno keliu ant uolos.Atsiveria nuostabūs vaizdai į viršūnę bigsmile.gif thumbup.gif
user posted image
Matom ir visą Gibraltarą
user posted image
user posted image
Čia pat sėdi visiškai rimtos ir susimąsčiusios bezdžionės biggrin.gif ir žvelgia į Afrikos krantus
user posted image
O šitai gražūs vaizdai jau atsibodę biggrin.gif
user posted image
Bet ne visos tokios rimtos.Jos atsiranda iš niekur ir vis mus prajuokina.Tai pavagia iš kokio žioplo turisto maišelį ir suvalgo jo turinį biggrin.gif arba bando matuotis parduotuvėlėj kabančius marškinėlius,arba sėdi sau ramiai ant mikriuko šoninių veidrodėlių biggrin.gif
Ne juokais išsigąstu papuolusi tarp dviejų tokių išdykėlių
user posted image
Toliau leidžiamės į St.Michael cave,apžiūrim stalagtitų-stalagmitų olą,kuri išsiskiria iš jau matytų savo didžiule erdve,kurioje vyksta koncertai.
Toliau žygiuojame į Great Siegel tunelius,kurie buvo išrausti karo metu.Tikrai verta pamatyti.Nusprendžiam nebeiti į tarpinę cable car stotį,o leistis pėstute.Pakeliui aplankom VIIIa. maurų pilį.
Ir vėl mus džiugina bezdžionės bigsmile.gif Saugo vėliavas
user posted image
O šita pasiruošus net ginti Gibraltarą biggrin.gif
user posted image
Leidžiamės siaurutėlėmis gatvytėmis žemyn,pavaikštome pėsčiųjų gatve.Čia vyksta smarkus shoppingas-atseit bemuitė zona.Beveik visur svaras prilyginamas eurui.

Grįžtam pilni įspūdžių thumbup.gif Tikrai nesutinku,kad Gibraltaras- tik vieta ''užsižymėti".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 23 gegužės 2009 - 20:57
5-oji diena.Kad šiandien važiuosim į Granadą buvo nuspręsta dar Lietuvoje,nes pirkau bilietus internetu į Alhambrą ir Generalifės sodus.
Ir vėl lekiame puikiais Ispanijos keliais.Granada buvo paskutinė musuimonų tvirtovė Ispanijos teritorijoje,čia buvo maurų kultūros centras.Nasridų dinastijos valdovai valdę 254 metus(1238-1492m.) Granadoje pastatė Alhambrą-nuostabaus grožio rūmus su žaliuojančiais sodais,čiurlenančiais fontanais ir tvenkiniais.
Alhambra yra UNESCO saugomas objektas,jis ir yra mūsų šiandienos tikslas.

Turim bilietus į Nasrido rūmus 14valandai,bet į Granadą atvažiuojam kur kas anksčiau,todėl nusprendžiam užsukti į senamiestį pasižvalgyti.Turiu daug Ispanijos vietovių žemėlapių,kurių prisirinkau VIVAtur parodose,bet Granados -ne.Taigi,reiktų susirasti turistų informacijos centrą.Bet ne veltui šiandien 13diena doh.gif Mūsų draugas "vladas" kažko užsispiria ir nebekalba su mumis blink.gif ,gerai,kad nors rodo kelią.Visai centre GPS informacija pasirodo besanti pasenusi-pastatytos "plytos",nebegalim važiuot .Pasistatom mašiniuką lyg ir nemokamoj vietoj.Ir prasideda TIC paieška doh.gif Žiūrim į ženklus,bet vis einam ir einam ratais,jungiam vėl "vladą"-jis vėl su mumis kalba thumbup.gif Bet ir vėl kažką painioja doh.gif .Po ilgų klajonių TIC'ą randam,gaunam žemėlapį.Paslaugi mergina labiausiai pataria aplankyti Katedrą su karališkąja koplyčia.Susigriebiam,kad mašinoj palikom fotiką,lekiam atgal.Už mašinos valytuvų randam baudos čeki už tai,kad mokamoj vietoj nesusimokėjom doh.gif Tik dabar pamatau automatą pasislėpusį po medžiu....Bauda 40eurų blink.gif doh.gif doh.gif Nuotaika sugenda.Na,bet ką padarysi.Laiko turim nebe daug,skubam į Katedrą.

Katedra didžiulė,bet apstatyta iš visų pusių namais,todėl ją pavyksta nufotografuoti tik jau būnant Alhambroje.
user posted image
Viduje gražu,didinga,prabangu,net dveji vargonai.Įėjimas mokamas.Į karališkąja koplyčią,kur palaidoti Ispanijos karaliai Izabelė ir Ferdinandas,įėjimas vėl mokamas-nebeiname,nes laiko nebeturime.

Užsidedame ant GPS tikslą -Alhambra-kelias labai vingiuotas.Tada atsimenu draugės pasakojimą,kad senamiesčio gatvytėmis važiuodami išliejo daug prakaito ir nervų,todėl vėl nepaklausome "vlado" ir sukame į aplinkelį,kuriame vis matome nuorodas į Alhambrą.Lengvai ir greit ją randame.Mašiną paliekame prie komplekso esančioj stovėjimo aikštelėje.1minute-0,02eur.

Prie kasų milžiniškos eilės.Bet mes sukam tiesiai prie automatų,kur įkišus savo VISA kortelę gaunu du bilietus.Pasirodo,kad 14val.įėjimas tik į Nasrido rūmus,o į kitas komplekso vietas gali eiti kada nori.Man atrodo,kad į visą kitą kompleksą bilietų visada gali gauti.

Kagi,žengiam į nasrido rūmus,kur jis gyveno su visu haremu žmonų.
user posted image
Joks fotoaparatas tur būt neperteiks to raižytų sienų grožio.Jos tarsi iš nėrinių wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Durelės į 1000 ir 1os nakties karalystę smile.gif
user posted image
user posted image
Apstulbę nuo tokio grožio einam apžiūrėti kitų komplekso dalių.








Papildyta:
Generalifės sodai man palieka ne mažesnį įspūdį.Viskas taip kvepia wub.gif Deja,nuotraukos negali perteikti kvapų....Kvepia jazminais.Bet pasirodo,kad tai ne tik jazminai,jais ,tik dar tris kartus stipriau kvepia žydintys apelsinmedžiai wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Ar jau užuodžiat rožių kvapą? mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už padrąsinimą 4u.gif Niekada negalvojau,kad taip tikrai nelengva rašyti fotoreportažą :ax:Bet nėr kur trauktis smile.gif

6-oji diena.Priduodame mašiniuką.Susirūpinusi klausiu,ką dabar daryti su tuo baudos kvitu? Nuomos punkto darbuotojas dar pasitaria su šefu,grįžta besišypsodamas,suglamžo kvitą ir išmeta į šiukšlių dėžę.Sako:"Granada-tai visai kita apskritis,todėl niekas nieko ir neieškos".Uffff.....,laimingi išeinam-sutaupėme 40eurų thumbup.gif
Ši diena vėl skirta poilsiauti,pailsinti kojas(kiek jos vargšeles km jau nuėjo...) ir truputį susigulėti įspūdžiams.

7-oji diena.Šiai dienai vėl yra rezervuota mašina toj pačioj agentūroj.Atėjus maloniai nustembame,nes vietoj Pegeut 207 gauname Ford Focus dyzeliuką,o kaina ta pati-60eur už 3 dienas(už tokią mašiną reiktu mokėti bent jau dvigubai brangiau).
Lekiam į Cordobą.Cordoba pirmiausia asocijuojasi su flamenko ir maurų architektūra.Kadaise ji buvo žinoma kaip Al-Andalūz kalifato miestas.Iš čia buvo valdoma galinga arabų imperija.Anuomet Cordoba savo grožiu galėjo lygintis su Konstantinopoliu ar Bagdadu.

Pasistatome automobilį mokamoje aikštelėje senamiestyje ir žengiame pro didžiulės gynybinės sienos vartus.Gegužės 6-17 dienomis mieste vyksta tradicinis kiemelių(patio) konkursas.Turistams net dalijamas miesto žemėlapis su sužymėtais konkurse dalyvaujančiais kiemeliais ir jų lankymo valandomis(per siestą visi jie uždaryti).
Užsukame į keletą iš jų.Tikrai įspūdinga bigsmile.gif Tik kaip tuos visus vazonėlius jie palaisto g.gif smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image
O čia balkonai ,irgi dalyvaujantys konkurse.Kokios barzdos wub.gif Lietuvoj šiuo metu dar tik tik pradedami palergonijomis puošti balkonai.
user posted image

Toliau einame į tvirtovę-fortą(Alcazar de los Reyes Cristianos),pastatyta 1328m. Alfonso XI-ojo.Šis pastatas buvo naudojamas kaip karaliaus rūmai,kaip inkvizitorių pagrindinė būstinė,kaip karinis kalėjimas,vyno parduotuvė ir kt.Labai įvairu smile.gif Bilietukas 7 ar 8 eurai.
user posted image
Pats fortas nieko labai ypatingo,bet jo teritorijoje yra tikrai labai gražūs ir kvapnūs sodai wub.gif po kuriuos taip gera pasivaikščioti wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Keliaujam toliau siauromis gatvelėmis.Netoli mečetės netyčia randame privatų muziejų,kuriame sukaupta 700metų istorija apie inkviziciją,visokius baisius kankinimus ir siaubingas mirties bausmes.MB būtinai pasišauna ten užeiti.Susimokam po 3eurus,fotografuoti negalima,bet ir visiškai nesinori,brrrrrr....šiurpi vieta blink.gif unsure.gif Tiek baisybių nesu mačiusi....Net dabar prisiminus darosi šlykštu.Na ir fantaziją turėjo žmonės(ar jie buvo žmonės?),sukūrę tokius kankinimo prietaisus.Žinoma,prie kiekvieno "prietaiso" nupieštas paveikslėlis ,ir dažniausiai ten pavaizduota kankinama moteris....
www.galeriadelatortura.com-čia to muziejaus puslapis,jei ką sudomins šiurpūs patyrimai.....

Atsakyti
Cordobos puošmena ir pasididžiavimas-Mezquita(mečetė).Tai-vertingiausias Omejadų palikimas,pastatyta VIII a.,įkūnijo islamo galią Pirėnų pusiasalyje.Per šimtmečius pastatas keitėsi,susimaišė įvairios architektūros formos.XVIa.atšventintos mečetės centre buvo pastatyta krikščionių katedra.

Turiu pasakyt,kad tai tikrai labai įspūdingas architektūros šedevras,toks paslaptingas,toks didelis plotu ir pilnas jėgos.Čia tikrai tinka tas žodis.

Net iš išorės mečetė labai graži-sienos ir vartai papuošti "nėriniais"
user posted image

O įėjus į vidų nebesinori išeiti.Kažkokios nenusakomo dydžio erdvės,raminanti vėsa,prieblanda,kažkokia pasaka.....
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Taip keista,nes vaikštai po musulmonišką mečetę,o tuo pat metu joje vyksta mišios.MB fotografuoja ir fotografuoja,bet ar tiek verta?Mečetės nuotraukas su arkomis buvau mačiusi ir anksčiau,bet tikrąją jos dvasią gali pajusti tik viską pamatęs savo akimis.

Cordoba pilna nuostabių restoranėlių,įsikūrusių jaukiuose kiemeliuose.Vakarais daugelyje iš jų vyksta flamenko pasirodymai,tikrai kamerinėje aplinkoje.

Dar keli senamiesčio vaizdeliai
user posted image

user posted image

user posted image




















Atsakyti
8-oji diena.Jaučiamės truputį pavargę kelionei į Seviliją,ją atidedame porytdienai.Bet reikia juk mašiną išnaudoti smile.gif Netoli Torremolinos matėme nuorodą į Mijas miestelį su ženklu "gražūs vaizdai".Nusprendžiam patikėti ir važiuojame ten.

Šiek tiek autostrada,o toliau vingiuoti kalnų keliukai.Pro šoną vis prašvilpia prabangios mašinos.Tuoj pasidaro aišku,kur jos lekia,nes pakeliui kalno šlaituose daugybė vilų vilaičių,o vaizdai kylant į kalną darosi vis gražesni.Matyti ir kalnai,ir Costa de Sol pakrantė,ir jūra.

Mijas-nedidelis kalnų miestelis,labai labai jaukus ir mielas.Vien tik balti namai,kylantys kalno šlaitu,siaurutės gatvelės,restoranėliai wub.gif ,daugybė parduotuvėlių,dar bliaunantys asiliukai biggrin.gif

MB tuoj atranda panašumų su Santorino sala.Gražu wub.gif Gali eiti aplink miestelį palei šlaitą nutiestu apžvalgos taku ir gėrėtis atsiveriančiais vaizdais .Ir vėl visur gėlės,kvapai wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mijas miestelyje taip pat yra senovinė arena,kur sekmadieniais vyksta koridos.

Atsigaiviname šaltu alumi vienoje iš jaukių kavinukių,pasiklausome,kaip vienas prieš kitą sustoję gitaromis grodami "kaunasi" du muzikantai ir namo.
Atsakyti
QUOTE(Ance @ 2009 05 26, 13:17)
Labai ikvepiancios nuotraukos ir pasakojimas. Įtraukiu Ispaniją į artimiausius planus smile.gif. Ačiū.

Aciu 4u.gif Toks ir yra mano tikslas-Ispanija ''užkrėsti " kuo daugiau žmonių mirksiukas.gif

Rašau toliau smile.gif .
9-oji diena.Mūsų laukia Sevilija.Sevilija-Andalūzijos sostinė,miestas,kur gyveno žavioji čigonė Karmen smile.gif Šiandien reiks toliausiai važiuoti,iki Sevilijos virš 200km,bet labai neprailgsta,nes kelias gražus.palei autostradą žydi ištisos gyvatvorės oleandrų,kažkokių labai gražių geltonų krūmų,aplink kalnai,yra kur paganyt akis.

Atvykus iš karto matyti,kad tai didžiausias Andalūzijos miestas,čia gyvena apie 1,7mln gyventojų.Įvažiavus į senamiestį mus pasitinka daugybė senovinių pastatų,tiltų.Dairausi ir galvoju,kaip čia reiks viska pamatyti bigsmile.gif

Pasistatom mašiną požeminėje aikštelėje(nemokamų vietų reiktų ieškoti tur būt labai toli nuo centro,o gaišti laiko nesinori).Iš kart keliaujame į Santa Cruz kvartalą.Visi namai vienas už kitą gražesni.
user posted image

user posted image

Praeiname pro Indijos archyvą,kuriame buvo laikomi visokiausi popieriai,susiję su naujai atrastomis šalimis(visos jos buvo vadinamos Indija smile.gif )
user posted image

Čia pat vienas iš Sevilijos simbolių-Katedra Giralda.Trečia pagal dydį Europoje.Kaip ir visur,joje yra ir katalikų,ir musulmonų simbolikos-viskas persipynę.Labai labai didinga ir gražu wub.gif
user posted image

user posted image
Sakoma,kad į Katedros bokštą arabai užjodavo su žirgais blink.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Į katedros vidų užeinam tik trumpam,nes vyksta mišios,mūsų toliau neleidžia.Bet [pasibaigus mišioms irgi jau nebeleidžia verysad.gif Labai gaila,nes katedra labai didelė,net su vidiniu kiemu ir liftu į bokštą(laaabai norėjau užsikelti ir pažvelgti į miestą iš viršaus...).Be to,jos viduje yra palaidotas legendinis keliautojas ir atradėjas Kristupas Kolumbas.
Prie katedros yra ir arkivyskupija,kaip MB sako,nebloga namelis dievo tarnams rolleyes.gif
user posted image
Prie katedros pulkas vyrų treniruojasi būsimai procesijai.Neša tur būt žiauriai sunkų pjedestalą,žengia koja kojon,ištiestomis kojomis blink.gif
user posted image


Papildyta:
Papildyta:
Einam toliau,ieškom Karalių rūmų.
user posted image

user posted image
pasirodo nuėjom į priešingą pusę biggrin.gif
Randam senovinėse arabų pirtyse įsikūrusį restoraną
user posted image
Dar netyčia užklystam į parkelį,kur auga MILŽINIŠKI fikusai blink.gif blink.gif Esu mačiusi didelių fikusų,bet toookių ne blink.gif Ir ne vienas.Nuotraukoj tik pusė to fikuso
user posted image
Dar vienas egzempliorius įspūdingomis šaknimis(atsiprašau,kad vis gadinu nuotraukas savo atvaizdu,bet kitaip neturiu blush2.gif )
user posted image
Papildyta:
Paklaidžioję atrandam karalių rūmus-Reales Alcazares (jie buvo visai prie pat katedros blush2.gif ).Pastatyti 1248m. Ferdinando III-ojo ,o vėliau ilgai valdyti musulmonų.
Įėjimas 8eurai.
Iš karto pasakysiu,kad rūmai man padarė tikrai ne ką mažesnį įspūdi negu Granados Alhambra.Jie kažkuo panašūs-architektūra,"neriniuotom" sienom,kiemeliais,bet išaukštinta tik Alhambra g.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Ir,žinoma,vėl didžiulis sodas wub.gif wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 26 gegužės 2009 - 13:42
Toliau žygiuojam į Ispanijos aikštę.Darosi karšta cool.gif Sevilijoj kur kas šilčiau negu pakrantėje.Vidutinė metų temperatūra +20. Nemažas gabaliukas iki aikštės.Pakeliui praeiname pro Sevilijos universitetą,kur ankščiau buvo tabako fabrikas,kuriame ir dirbo Karmen smile.gif
Tikrai verta paėjėti,nes aikštė labai didelė,didžiulis pusapvalis pastatas su bokštais-kaip aš supratau,yra Andalūzijos valdžios rūmai(gal ne visai taip vadinasi g.gif ,bet kad jame yra visokios ministerijos tai tikrai ax.gif )
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Dar foto su į festivalį atvykusiomis flamenko šokėjomis.Pasijuntu kaip didelis dramblys šalia tokių mažučių ir smulkučių ispanių blush2.gif
user posted image

Pamažu velkame kojas link savo auto.Ir vėl džiaugiuosi,kad keliaujame pavasarį,nes kitaip nebūtume pamatę,kaip mėlynai žydi afrikiniai medžiai palisandramedžiai wub.gif
user posted image
Išvažiuojam,termometras rodo +33 cool.gif
user posted image

Važiuodama į Seviliją kažkodėl daug nesitikėjau,bet išvažiavau labai patenkinta-labai gražus ir įdomus miestas thumbup.gif
Kas turės Sevilijoje daugiau laiko,manau,kad turėtų būti įdomu paplaukioti laivu upe po senais Sevilijos tiltais.Laivas plaukia iš centro nuo 10.00 iki 22.00 kas pusvalandį.

Dar dienelė poilsio ir laikas grįžti Lietuvon.
Buvo nuostabios atostogos,pilnos gražių vaizdų ir kvapų wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif

Va ir viskas.Prašau atlaidžiai vertinti nuotraukų kokybę ax.gif ,nes mano tikslas buvo tik pasidalinti savo džiaugsmu ir gal būt ką nors užkrėsti Ispanija smile.gif
Einu sodinti rožių,nes Ispanijoje jas įsimylėjau wub.gif





Atsakyti
Kelionė iš Varšuvos 10nakvynių su pusryčiais ir vakariene 3*viešbuty-1600lt kiekvienam x2=3600lt
Auto nuoma 6 dienom 120eur +apie 60eur kuras
Bilietai į muziejus,mokestis uz kelius(galima isvengti) -jau rasiau anksciau apie 110 eurų.
Aikštelė Varšuvoj +nuvežimas,parvežimas iš oro uosto- 80zlotų(70litų)
Viešbutukas Lenkijoj su gerais pusryčiais 150zlotų( 120 litų).
Gerimai,maistas,suvenyrai,gultai prie jūros ir t.t...........
Viso apie 6000lt

Ką tik pažiūrėjau ,kad viena Lietuvos firma į tą patį viešbutį veža 7 dienom už 3400lt.Taigi,mums pasisekė thumbup.gif
Atsakyti
Labai grazus reportazas wub.gif
Mes planuojam skrsiti i barcelona ir leistis zemyn iki malagos ir sevilijos.
Noreciau is anksto issinuomoti butuka kuriam nors kurorte, gal galetum kazkuri kurorta rekomenduoti? Kad nebutu labai ramus mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei skrisit vasara,sezono metu,visi miestukai bus ne tokie ramus.Marbela,Benalmadena gal didesni,tai ir daugiau judesio juose tur but g.gif Bet jei planuojat daug vazineti,tai labai tinkamas ir Torremolinos.
Atsakyti