Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(Abo @ 2009 06 10, 08:12)
O kur ta želatina pirkt, prie prieskonių ji yra parduotuvėj?  blush2.gif  Lyg esu mačius, o gal ir nesu... Bet aš nieko prieš ją, mačiau kitos nenori su želatina,  nebent labai jau daug tos chemijos yra  g.gif

yra specialiai želė mėsai, žuviai mirksiukas.gif prie prieskonių, kur visos želatinos paieškok, tikrai rasi . Neatsimenu kokios firmos, bet atrodo mėlyni pakeliai
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 06 09, 22:57)
Rankinėje apskritai nepatogu indelių nešiotis, reikia turėti atskirą maišelį ar spec. tašiuką maistui...
... Nesu virus, kada nors ateisiu prašytis pagalbos smile.gif Perskaičua ką tik receptų. Nemėgstu jokių skūrų, noriu mėsytę tokią  kaip naudoja šaltienoms tik nuovirui, o įmaišyt paprastą. Kažin ar stingtų? gal stingtų ir primaišius g.gif


* man kažkaip tas indukas pakankamai sandarus ir neišbėga, bet apsidrausti visada dar į maišiuką įsidedu. Telpa į rankinuką ir labai patogu, kad nereikia su venzliukais į darbą eiti biggrin.gif , nes po to ir atgal vėl temptis juk doh.gif

** aš šaltieną verdu daugiausiai iš vištienos, paimu kokias 5 kulšis ir įdedu kiaulės kojų pora, ar koją ir uodegą, bet čia tam kad stingtų. Gali virti tik vištieną ir užsipilti želatiną sultiniu ,kur virė vištiena. Želatina būna prie žele dažniausiai sudėta.
Kai užsimanom šaltienos kiaulienos, visada dedu karką ir kokį gabaliuką mėsgalio ax.gif
Atsakyti
Ačiū aciuks.gif

Nustebinsiu vyrą šeštadienį gal biggrin.gif apaks, nes aš šiaip nemėgstu valgyt kai kiti padaro, niekad nevagydavau, bet esu mačius toookių apetitnų, kad sumaniau pabandyt. O jei dar normalios mėsytės bus liuks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linafr @ 2009 06 09, 14:32)
buvau savaitgali turgui  doh.gif , tai prasikeikiau, nes maximoje daug kas zymiai pigiau(kopustai, morkos, arbuzai...), tai va tau ir turgus.

man tas pats doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

6. pusryčiai virti kiaušiniai, pietūs vištienos kiaulienos kotletai (liko trys kitai dienai), bulvės, agurkai. Vakarienei manų košė su trintom braškėm, maniškiams buvo mažai doh.gif , tai dar kepėsi kiaušinius.

7. pusryčiai kepti su sūriu sumuštiniai (sūris nuo anos savaitės, reikėjo sunaudoti), pietums koldūnai su spirgų padažu ir pomidorienė (pakepinau nuo koldūnų truputį faršo, primečiau morkų, bulvių , ryžių, pakepinau svogūną ir pabaigai sudėjau skardinę smulkintų pomidorų sultyse), vakarienė pačių skęstančių reikalas, bet matyt labai rūpinosi, nes šaldytuvas aptuštėjo momentaliai biggrin.gif . Nakčiai vaikai valgė sausu pusryčius.

1. pusryčiai daug sumuštinių su šlapia dešra ir sūriu tarkuotu. Pietums vaikams liko po kotletą ir sriubos, aš dėjausi kotletą ir agurkų, vyras sriubą ir šaltieną. Gryžus valgėm sriubą, vyras dar valgė likusių koldūnų virtų nuo sekmadienio. Nakčiai vaikai valgė desertinės varškės ir po bandelę.

2. pusryčiai vaikams tie patys, mes košės valgėm. Pietums vaikams palikau kepsnius ir sriubos, aš pasidariau silkę su kiaušiniu ir agurku, majonezu, vyras paskutinę sriubą ir šaltieną. Gryžus dariau makaronus pakepintus su dešra ir sūriu (sūris ir dešra iš kameros, kai lieka likučiai ir kampučiai užšaldau ir kai prisirenka daugiau sunaudoju makaronams ar bulvėms), vaikai valgė saldžius makaronus.

3. pusryčiai vaikams tie patys. Pietums vaikams kepsniai, vyras dėjosi šaltieną, aš vakarykščius makaronus ir daržovių pasidariau. Gryžus kepiau blynus iš kiaušinio, valgėm su daržvėmis. Nakčiai vaikai valgė sausų pusryčių.


4.pusryčiai vaikams tie patys, aš sumuštinį irgi suvalgiau, vyras desertinį varškės sūrį. Pietums vaikams paskutiniai kepsniai, vyras dėjosi šaltieną. Aš nieko nesidėjau, nes darbe truputį šventėm, tai darytis patingėjau ax.gif . Gryžus kepiau lašišą, valgėm su ryžiais ir daržovių salotomis. Dar iškepiau šaldytos tešlos pyragėlių su varške, tai gavosi vietoje naktipiečių.

5. 'Damušinėjimų diena" bigsmile.gif . Vaikams pusryčiai tie patys, aš jogurtą su dribsniais suvalgiau, vyras nespėjo papusryčiauti. Pietums vaikams palikau koldūnų ir lašišos, dar kameroje yra dešrelių, žuvies pirštelių, žemaičių, žodžiu darysis ką nori. Vyras dėjosi koldūnų. Aš įsidėjau lašišos. Vakarienė ne mano reikalas šiandien cool.gif



Buvo pirkta:
duona, batonas, pienas 5 l, sviestas, šlapia dešra, rūkyta dešra, olandiškas sūris, jogurtas 400x2 vnt, saldainiai 0,5 kg, kondensuotas, kakava, kiaušiniai 20 vnt, agurkai 4 kg, braškės 3 kg, svogūnų laiškai, kopūstas, vištienos krūtinėlė kepsniams 1 kg, vištienos gabaliukai malimui 1 kg, varškė desertiniam sūriui 1,5 kg, žele 6 pok, želatina 350 g, bananai 2 kg, šampanas 28 lt, kava 17 lt, pasukos su uogomis 8 l, sausi pusryčiai, pienas 3 l, varškės pok., duonos kepalas, batonas, desertinė varške 1 pok., bandelės 2 vnt., makaronai 4 pok.

Šią savaitę dariau du desertinius sūrius (vieną sau, kitą didelį į darbą), tinginį, kepiau šaldytos tešlos pyragėlius su varške ir cukinijomis vakuotomis), šaltienos atšaldžiau, vaikams primarinavau vištienos krūtinėlės (6 kepsniai gavosi), buvo silkės padaryta.

Viso išleidom: 230 lt
Iš jų dar buvo vaišėms darbe 70 lt (šampanas 28 lt, varškė sūriui 10 lt, žele 6 lt, kava 17 lt, braškės 9 lt)
Atsakyti
labutis,
vis ilendu paskaitineti,
BJAURYBE,gal isduosi,kaip desertini suri darai?
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 24, 09:04)
man čia viena mamytė pasakė, aš truputį receptuką palengvinau blush2.gif
Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu blush2.gif. Darau beveik kas savaitę doh.gif

prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 06 12, 15:32)

labai aciu,ryt i parduotuve produktu ir darysiu,
siandien nuotaikos nera,dariau ceburekus,s.... gavos mad.gif
i virtuve kazko siandien nebesinori schmoll.gif
Atsakyti
Sūris, tai fantastiškas gaunasi. wub.gif Ačiū už puikų receptą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 06 12, 15:32)


Dekoju ir as 4u.gif Tik gal pasidalintum kiek cukraus i varske dedi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2009 06 14, 21:40)
Dekoju ir as 4u.gif  Tik gal pasidalintum kiek cukraus i varske dedi 4u.gif

na, tikslaus recepto aš jau nebeatsimenu blush2.gif , bet paprastai ragauju rolleyes.gif
Atsakyti
Na tas desertinis suris tai tikrai liuks thumbup.gif O cukraus as irgi dejau ragaudama.

Taigi apsiziurejau, kad dar savo anos savaites atsakaitos nepateikiau smile.gif

Taigi isleidom truputi daugiau, negu ankstesnem savaitem ~ 189 lt.

Pusryciai stichiski - kas ka nori, tas ta ir pasiima smile.gif Praejusia savaite dazniausiai buvo sumustiniai su rukytom mesytem ar sudyta lasisa, vaikas dribsnius su pienu ar jogurtu. (Vaikiui jau atostogos, tai irgi valgymas kiaura diena doh.gif )
Pietums ruosiau saltibarscius, kiaulienos suktinukus su agurkeliu, troskini su grybais ir mesa, lietinius su suriu.
Taip pat gaminau visokiu uzkandziu - surio lazdeles, tingini, mielinius riestainelius su lasisa.
Viena deserta gaminau ir sugadinau, teko ismesti, tai gaila produktu doh.gif

Jau prasideda uogu ir darzoviu atsargu ruosimo metas. Kaip jus skaiciuojat isleistus pinigus konservams ar saldymui - prie savaites maisto priskiriat, ar atskirai? Nes jeigu prideti prie maisto, tada gausis dideles sumos g.gif
Atsakyti