labas rytas
Meniu
:
6. vėlyvi pusryčiai-pietūs sardelės su agurkų pomidorų salotomis. Pietūs kotletai (kotletų liko dar keliom dienom) troškinti su daržovėmis ir burokėlių sriuba su galkutėmis. Vakarienei trintos braškės su pienu.
7. pusryčiai miltiniai blynai su braškėmis, pietums vištienos ketvirčiai su daržovėmis, kartu iškepiau ir šoninę, vakarienei kas ką rado šaldytuve
.
1. vaikams liko keptos vištienos ir sriubos, aš dėjausi kotletą, vyras šaltienos. Gryžus dariau troškinį (mėsos gabalikai,morkos,bulvės, šparaginės pupelės), padariau skystesnį, tai kartu buvo ir sriuba, vyras dar burokų sriubos pasišildė. Vakarienei vaikai valgė šaltų mėsyčių.
2. pusryčiams vaikams sumuštinių krūvą palikau (dar miegojo), pietums palikau troškinio, yra dar sriubos ir pasidarys ko norės pačios, nes namie tupi, tai valgymas kiaurą dieną
. Aš dėjausi troškinio, vyras sriubos ir šaltienos. Gryžę pabaiginėjom sriubą ir kotletus. Vėliau išviriau bulvių ir paspirginau su šlapianke ir svogūnu, valgėm su pienu. Nakčiai vaikai valgė varškės desertą ir sumuštinius su kepenine.
3. pusryčiai vaikams tie patys, mes košę užsiplikinom. Pietums palikau likučius pabaigti, dar troškinio bliudelis yra likęs ir šaltibarščių (ateis močiutė, tai žadėjo padaryt). Jei norės dar dešrelių išsivirs ar sumuštinių pasikeps. Vyras dėjosi šaltieną, aš kotletą paskutinį ir kelis agurkus. Gryžus dariau virtų bulvių cepelinus ir kitai dienai pridariau žemaičių blynų su kepenine.
4. pusryčiai vaikams tie patys, mes irgi valgėm sumuštinius. Pietums vaikams liko šaltibarščių ir virtų bulvių cepelinų. Aš dėjausi du žemaičių blynus su kepenine, vyras šaltieną. Gryžus pabaiginėjom žemaičius ir šaltibarščius. Nakčiai dar pakepiau nuo antradienio užsilikusių bulvių su šlapianke ir vaikams užteko, valgė su kefyru.
5. "damušinėjimų diena"
, vaikams pusryčiai tie patys. Mes valgėm kas ką iš šaldytuvo. Vyras paskutinę šaltieną susidėjo, aš atlikusį žemaitį ir dar ką nors per pietus dasipirksiu. Vaikams yra kameroje dešrelių, išsivirs kiaušinių ar karštų sumuštinių pasikeps, sausų pusryčių pasidarys, yra du pomidorai ir agurkų. Bet šiaip šaldytuve likusi tik duona ir kiaušiniai, kaip išluota
. Vakare planuoju pakepti bulvių su silke ir pienišką sriubą išvirti
Išleista: 199,73 lt
Vištiena kepimui (5 ketv.), vištiena šaltienai (2 kg nugarėlės), faršas (1 kg, paprastai susimalu savo, bet buvau pamiršus iš šaldiklio išimti), rūkyta dešra, daktariška dešra (330 g), duonos 2 kepalai, sūris olandiškas (400 g), jogurtas (1 l), varškė (0,5 kg), sausainiai (2 kg), pienas (4 l), šoninė (1 kg), morkos (2 kg), kondensuotas (1 kg), braškės (2kg), sv. laiškai, agurkai (3 kg), pomidorai (1kg), salotos (300 g), sultys (5 lt), daržovės į darbą (2,42), kiviai (1,2 kg), bananai (4 kg), varškė desertinė (3,98 lt), saldainiai (0,5 kg), sardelės (1 kg), sūreliai ( 6,56 lt), sūreliai ( 10 lt), kefyras 2 l (4 lt), silkė (3 lt)
Šią savaitę dariau šaltieną (pusė užšaldžiau), tinginį (liko produktų dar vienam kartui), kepiau įdarytą šoninę šaltam, dariau kepeninę ( nesuvalgėm visos, tai teko žemaičių blynams sunaudoti). Bet šiaip matau, kad labai buvo neracionali savaitė
, teks kitą savaitę labiau susiimti
. Kiek išleidom per visą mėn. maistui parašysiu vakare, nes namie kompe exelį viskas.