Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(murzilkaa @ 2009 12 05, 21:46)
o as nuo paprasto obuoliu pyrago pradejau  smile.gif tai uzsikabinau, nes seniau i kepiniu gamyba skersai ziuredavau blush2.gif
o siandien bandziau sausainukus iskept smile.gif kieti nerealiai  biggrin.gif bet pacios gaminti  thumbup.gif
dar kepu kuciukus.nu tie tai  thumb_yello.gif  smile.gif

na as du obuoliu pyragus jau kepiau, ale tik dujas be reikalo isdeginau doh.gif gal kada ir pavyks ka nors sumeistraut saldaus dukovkej(ziauriai bandeles kept moket noriu), bet ne siais metais manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2009 12 05, 23:35)
na as du obuoliu pyragus jau kepiau, ale tik dujas be reikalo isdeginau doh.gif gal kada ir pavyks ka nors sumeistraut saldaus dukovkej(ziauriai bandeles kept moket noriu), bet ne siais metais manau biggrin.gif

bandeliu ir as noreciau rolleyes.gif
bet zinai gal ir geriau kad nemokam ax.gif
figura siek tiek dailesne mirksiukas.gif
o jei moketume tai bent jau as pusryciams, pietums ir vakarienei jas valgyciau biggrin.gif
kokias kelias savaites tai garantuotai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murzilkaa @ 2009 12 05, 23:22)
o mano- 6kiausiniai, 2stiklines miltu ir 2stiklines cukraus.pripjaustai obuoliu-ir kepk smile.gif
paskui pabandziau be obuoliu mirksiukas.gif kaip biskvitas gavosi. perpjoviau, sutepiau ir- turim tortuka  clap.gif 
taip ir zaidziuosi su nesudetingais  rolleyes.gif
bet man gerai ir seima patenkinta  ax.gif
gal veliau isivaziuosiu ir pradesiu ka nors sudetingesnio  blush2.gif

man ta stiklinės sąvoka niekada nebuvo suprantama nes turiu trijų rūšių stiklines ir jos visos skirtingo dydžio tai ir nežinau kuri ir skaitosi ta tikroji stiklinė doh.gif todėl aš daugiau viską gramais ar šaukštais matuoju. vakar kepiau kitojį pyragiuką buvo labai skanus o gavosi per klaidą . o dariiau taip: sumušiau 7kiaušinius (apsiskaičiavau iš šaldytuvo imdama reikėjo 6)baltymus išplakiau su cukrum 6šaukštais tada ėmiausi trynių suskaičiuoju žiūriu 7 tai dar kažką apsisapnavus iš spintelės paėmiau cukraus maišiuką ir gerai šliukštelėjau cukraus (o galvoje kirbėjo kad reikia 1šaukšta dadėti) nu ka galvoju paplaksiu įdėjau vanilės plaku žiūriu cukrus pagaliau ištirpo tada galvoju reikia orkaitę įsijungti kad įkaistų įsijungiau ir orkaitę ir pasiėmus aliejų jo pripyliau į trynius su cukrum butelyje buvo per kokius 2-3 pirštus išplakiau (galvoju vistiek riebalas tai koks skirtumas koks) tada sumąsčiau kad bus kakavinis pyragas ir pasiėmus indelį su kakava sudrebėjo ranka atidarant ir prikračiau daaug kakavos i kiaušinius, tada dar sudėjau miltus (dėjau daugiau nes jau nebežinaojau ka aliejus duos) ir sudėjau į formą kepti kai iškepė kaip tik vyras gryžo po darbo pusę 12val nakties kibo jis į tą pyragą jam tik pasidarė keista kodėl pyrago plutelė balta (teisybę sakant ir aš nesup[ratau nes nieko mandro nepadariau)sakau jei patinka valgyk jei ne eik miegoti šį ryt aš dar miegojau (vyras lėkštę su tuo pyragu paliko ant stalo ) o mažius atėjo su gabalu pyrago ir virš galvos atsistojęs man ant veido trupindamas valgė atsibudau pajutusi kas dedasi o vyras šalia sėdi tv žiūri sako galvoji pažiūėsiu ka toliau darys
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2009 12 05, 23:51)
man ta stiklinės sąvoka niekada nebuvo suprantama nes turiu trijų rūšių stiklines ir jos visos skirtingo dydžio tai ir nežinau kuri ir skaitosi ta tikroji stiklinė doh.gif 

man irgi tos stiklines savoka nelabai aiski, bet turiu viena tokia stikline tai ir su ja matuoju. mirksiukas.gif
koks skirtumas- gramu daugiau ar maziau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(murzilkaa @ 2009 12 05, 22:59)
man irgi tos stiklines savoka nelabai aiski, bet turiu viena tokia stikline tai ir su ja matuoju.  mirksiukas.gif

stiklinės, kaip mato vieneto, sąvoka išlikusi iš tarybinių laikų, kai stiklinė ir būdavo stiklinė - tokia briaunota, iš apačios į viršų platėjanti talpa. Jos būdavo tik 2 dydžių - mažos (100ml) ir didelės. Tradiciškai "stiklinė" - tai 200ml

Štai ta "tikroji" stiklinė mirksiukas.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 06 gruodžio 2009 - 08:52
QUOTE(murzilkaa @ 2009 12 05, 22:59)
man irgi tos stiklines savoka nelabai aiski, bet turiu viena tokia stikline tai ir su ja matuoju.  mirksiukas.gif

stiklinė 200 mililitrų 4u.gif ne gramų, galima į kokią kitą talpą pasimatuot ir vandens pripylus atsižymėt, o jei turit graduotą indą tai 200 ml ir viskas thumbup.gif

negramų nes 200 g cukraus ir 200 g miltų skirtinga tapla 4u.gif

Silra, žiūriu apie tą patį lotuliukas.gif

ok šiandien namie tik pusryčiai ir vakarienė, važiuojam į svečius papietaut ir vyro sūnėno apžiūrėt wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 06 gruodžio 2009 - 08:51
QUOTE(Nikoleta @ 2009 12 06, 08:48)
stiklinė 200 mililitrų  4u.gif ne gramų,galima į kokią kitą talpą pasimatuot ir vandens pripylus atsižymėt, ojei turit graduotą indą tai 200 ml ir viskas  thumbup.gif

dėl gramų tai sutinku - kažkada svėriau stiklinę miltų, tai ten buvo 130g rolleyes.gif

dėl gaminimo - negaminau vakar ir šiandien negaminsiu - svečiuojamės bigsmile.gif
Atsakyti
Sekmadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb valgė dešreles keptas tešloj
Pietūs: vištienos, morkų, bulvių ir grietinės troškinys(žiauriai abiem patiko)
Vakarienė: mb-tas pats troškinukas, aš labai kūdai-arbatą su batonu užteptą margarinu-valgiau
Naktipiečiai: mb paskutines dešreles tešloj suvalgė su arbata, aš virtus kiaušinius su majonezu
Pirmadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb vakaryktį troškinį kirto
Priešpiečiai: aš bandelė su arbata, mb sumuštinis su dešra, po obuolį
Pietūs: lavašas su kola
Vakarienė: cannelloni makaronai su grietine, po šokolado gabaliuką
Naktipiečiai: mb dar porą makaronų sukirto, o aš užpilamą sriubą
Antradienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb vakarykščius makaronus valgė
Pietūs: man bandelė, mb-du riebūs keksiukai iš kepyklos biggrin.gif Dar namuose iki vakarienes prikramtė kviečių meduotų su pienu
Vakarienė: cannelloni vakarykščiai (mb), vienas cannelloni ir pusė submarino (man)
Naktipiečiai: mb dribsniai su pienu, karšti sumuštiniai, aš likusį submariną suvalgiau
Trečiadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb likusius makaronus suvalgė
Vakarienė: žemaičių blynai su grietine
Naktipiečiai: mb dribsniai su pienu, karšti sumuštiniai, man sūrelis, po pora mandarinų
Ketvirtadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb kiausini kepė
Pietūs: man bandelė o mb keksiukai iš kepyklos, po mandariną
Vakarienė: makaronai bolognese su šviežiu agurku
Naktipiečiams: mb makaronus valgė, aš sūrelį, mandarinų
Penktadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb makaronus valgė
Vakarienė: mb karšti sumuštinai, man marinuotų pievagrybių salotos su kumpiu ir salierų stiebais
Naktipiečiams: po Nomeda šokoladuką, mandarinų
Šeštadienis
Pusryčiai: aš bandelė su arbata, mb vėl makaronus valgė biggrin.gif
Priešpiečiams aš bandelę sukramčiau bevažiuodama į kaledine mugę, mb arbatos su šokoladu
Pietūs: cepelinai svečiuose
Vakarienė: submarinas, mb dribsnių su pienu
Naktipiečiams: submarino likučiai

per savaite isleista 82,22 (cia dar sampano butelis ieina-ejom i svecius) + darbe maistui 26 litai. sia savaite makaronai populiarus buvo, tai nesusivalge biggrin.gif labai truksta sriubos paziurejus, bet mb nelabai ju nori. visai nebera fantazijos kazka ruosti doh.gif
Atsakyti
PIRMADIENIS
I. ryžių košė
II. sumuštiniai su arbata( pas anytą), namie pabaigėm likusius kotletus, daržovienė su mėsos kukuliais
III. pyragas su pienu (anytos lauktuvės)
IV. avižinių dribsnių košė, koldūnai (pirkti)

ANTRADIENIS

I. ryžių košė, sumuštinbiai su šlapianke, sūrelis
II. daržovienė su mėsos kukuliais, dešrelės su brokoliais ir agurku
III. pieniška makaronų sriuba, dešrelės su virtom bulvėm
IV. obuoliai, keksas, bananas

TREČIADIENIS

I. ryžių tyrelė su bananais, sumuštiniai
II. dešrelės su bulvėm ir agurkais, daržovienė su mėsyte
III. obuolys, sūrelis, varškytė
IV. ryžių košė, blynai su dešra

KETVIRTADIENIS

I. 2 jogurtai, sumuštiniai su kumpeliu ir agurku
II. pupelių sriuba, mėsos kukuliai su brokoliais, morkom ir cukinija
III. varškės-ryžių apkepas, spanguolių kisielius

PENKTADIENIS

I. kiaušinienė, sumuštiniai su šlapenke
II. vakarykštė pupelių sriuba, daržovienė su jautiena, silkė su garstyčiom ir duona
III. fri bulvytės, kepta mėsytė, garstyčių marinate agurkų salotos
IV. b-alus, aš- persimonas, vaikai-po varškytę, tinginys

ŠEŠTADIENIS

I. blynai su uogiene, 2 varškytės,tinginys
II. daržovienė su mėsos kukuliais, pabaigėm pupelių sriubą
III. kotletukai-kugeliukai, grikiai, pekino-agurkų salotos, garstyčiose marinuoti agurkai
IV. sumuštinukai su silke, rūkyta dešra, agurkai, pyragas, saldainiai, kukurūzai mažiukams, sultys, gėrimai( turėjom svečių)

SEKMADIENIS

I. vaisinė tyrelė, jogurtas, sumuštiniai su silke
II. vakarykščiai kotletukai su salotom ir grikiais, mėsos kukulai su daržoviene
III. 2 jogurtai, pyragas, šokoladiniai meduoliai, tinginys, kava ( buvo draugė su vaikais)
IV. bus vakarienei žuvies piršteliai, mažiukui ryžių košė
V. b pabaigs pyragą su pienu, dar didesnysis pasiliko užkandėlę, o mažiukui dar tyrelė liko prieš miegelį

pamėginau išskaičiuot pinigus, praleistus maistui iš lenkijos, bet tik tam, ką suvalgėm, kas liko, atmečiau. šią savaitę su stipriaisiais gėrimais (alus, brendis ir vynas) praleidom apie 230 litų, dauuuug, bet kitaip neišėjo, nes turėjom svečių, dar remontas vyksta antram aukšte, tai dirbantiems valgyt, gert paduot reikėjo, gaminau didesnėm porcijom. nu ateinančią savaitę reiks spaustis diržus, maisto namie dar yra nemažai.kameroj faršo dar keli kg, triušienos liko, dar sumuštiniaim sūrio, šoninės daug, margarino beveik 2 indeliai ir t.t. jei savaitgalį vėl svečiai neužpuls biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2009 12 06, 09:48)
stiklinė 200 mililitrų  4u.gif ne gramų, galima į kokią kitą talpą pasimatuot ir vandens pripylus atsižymėt, o jei turit graduotą indą tai 200 ml ir viskas  thumbup.gif

negramų nes 200 g cukraus ir 200 g miltų skirtinga tapla  4u.gif

aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
na ka ateinu ir as su savo savaites meniu:
PIRMADIENIS: Pusryciai: kvieciai su medumi ir pienu,
Pietus: bulviu plokstainis, saltiena, morku-cesnaku salotos(viskas vakarykscia, nes gaminu tik vakarais kai griztu is darbo)
Vakariene: lietiniai blynai su keturiu rusiu idarais ir agurkine sriuba.
ANTRADIENIS: Pusryciai: vaikus vakar palikom pas seseri tai biesas zino ka jie ten valge smile.gif
Pietus: agurkine sriuba, lietiniai blynai.
Vakariene: sausainiai, arbata, vaisiai. zodziu kas ka norejo smile.gif ejom i kina tai vakarienes net negaminau. seimai vsai tinka ir patinka lietiniai wink.gif
TRECIADIENIS: Pusryciai: baigesi karantinas tai vaikai pusryciauja ir pietauja mokykloj. nebereikia sukt galvos del pusryciu smile.gif
Pietus: vis dar lietiniai blynai verysad.gif jie visa savaite galetu juos valgyti,ypac MB smile.gif
Vakariene: kotletai, bulves, burokeliu misraine.
KETVIRTADIENIS: Pusryciai: mokykloj.
Pietus: kotletai, burokeliu misraine.
Vakariene: kopustu, morku, bulviu, desreliu troskinys, pieniska kruopu sriuba, desertui tortukas savos gamybos smile.gif
PENKTADIENIS: Pusryciai: mokykloj
Pietus: troskinukas, pieniska sriubyte
Vakariene: virem bulves su lupenom ir valgem su sviestu ir maltom linu semenim, uzgerem kefyru. cia seimos megstamiausias neseniai prisimintas patiekalas :)tiesa vakare dar tortuka valgem ta proga kad musu mieste iziebe eglute smile.gif
SESTADIENIS:Pusryciai: Virti kiausiniai, majonezas.
Pietus:omletas, agurku-pomidoru misraine
Vakariene: namine misraine, kuciukai,sausainiai,arbata. darem zvakiu vakara ir skanavom paciu per diena darytais kepiniais smile.gif seimynine idile wub.gif
SEKMADIENIS:Pusryciai:omletas, agurkine sriuba, triju grudu kose(na cia kas ka norejo blush2.gif )
Pietus: miltiniai virtinukai su varskes idaru, grietine
Vakariene: namine misraine, virtinukai, kuciukai.
Stai toks mano sios savaites meniu. zinau kad akis bado lietiniai blush2.gif bet kad seima juos dievina ir be to dar tas kinas viska supainiojo ax.gif

Papildyta:
dabar surasysiu tai kas pirkta per savaite:
duona 4, batonas 3, kvieciai su medumi 1pak po 200gr, bulves 10kg, morkos 2kg, kopusto galva, pomidorai 1kg, agurkai 2vnt, burokeliai 1kg, mandarinai 1kg, svogunai 4galvos, grietine 5, pienas6l, varske 7pak, kefyras 2l, sviestas 2pak, ferm.suris 0,320g, jogurtas 1did.pak, margarinas 200gr, druska 1pak, cukrus 1pak, miltai apie 2kg, zelatinos 1pak, cukraus pudra 6pak(cia kepiniams), soda 1pak, kiausiniai 20vnt, maltos aguonos 1pak, sausos mieles 1pak, prieskoniai meduoliams 1, desreles apie 1,5kg, kiaul.farsas apie1kg, sonins rukyta 0,5kg, desra 0,4kg, pomid.padazas 1, kons.zirneliai 1, marin.agurkai 1, majonezas 1.
taigi isleista maistui per sia savaite 184,67lt clap.gif
cia su visais sestadieniniais kepiniais, tortuko gamyba ir dar pasiruosiau kitam kartui tortui papuosimus bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Atėjau biggrin.gif

Pirmadienis:

1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu, sūreliai.
2. Pietūs vaikams sriuba ir keli gabaliukai vištienos su balta mišraine, vyras nešėsi koldūnus (daryti savaitgalį), aš sausos sriubos.
3. Vakarienei išviriau makaronų, pakepinau šalia dešrelių ir užpyliau grybų padažu, dar sriubos pasišildėm. Obuolių pyragas. Nakčiai mažoji dar koldūnus valgė.

Antradienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir dešra, sūreliai, mums ryžių košė.
2. Pietūs vaikams makaronai ir sriuba, vyras dėjosi tą patį, aš pasidariau iš likusių makaronų "ale mišrainę" rolleyes.gif .
3. Vakarienei kepiau varškės apkepą.

Trečiadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su dešra ir sūriu, vienai sūrelis, kitai jogurtas, mums dribsnių košė.
2. Pietūs vaikams sprandinės kepsniai (primarinavau savaitgalį ir dėžutėje sudėjau), aš įsidėjau baltos mišrainės su duona, vyras dar nuo užvakar likusių makaronų ir sriubą paskutinę susipylė.
3. Vakarienei viriau kopūstų sriubą su vištiena, nukaulinau ir padariau vištienos guliašą su morkom ir briuselio kopūstais, valgėm kas su bulvių koše, kas su ryžiais. Kai kam buvo mažai, tai nakčiai mazgė dar koldūnų valgė, kita vaisių salotas pasidarė doh.gif .

Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir dešra.Vienai panai jogurtas, kitai vaisių salotos su jogurtu. Mums grikių košė.
2. Pietūs vaikams vienai guliašo su ryžiais, kitai kepsnys, pekino, daržovių salotos. Vyras dėjosi guliašą ir sriubą, aš vištieną su ryžiais.
3. Vakarienei vakarykštę sriubą pasišildėm ir pakepiau bulvių, dar supjausčiau svogūno ir dešrelių. Vėliau prikepiau lietinių su varške ir bananais, išėjo 30 vnt. (beveik visus iškepiau ir užšaldžiau, nes vyras neplanuotai dirbo visas dienas, o mums su vaikais užteko kas buvo šaldytuve).

Penktadienis:
1. Pusryčiai virti kiaušiniai, vienai sūrelis, kitai jogurtas, mums ryžių košė
2. Pietums vaikams liko du kepsniai, pekino salotos. Vyras dėjosi užsilikusius likučius, paskutinį guliašą ir sriubą, aš silkės pasidariau į darbą.
3. Vakarienei pasišildėm sriubą ir likučiai, nakčiai silkės su kepintoms morkom ir svogūnais valgėm. Kepiau sausainius

Šeštadienis:
1. Pusryčiai dribsnių košė su bananais ir sūreliai.
2. Pietus lietiniai su varške ir šviežiom uogom.
3. Vakarienei suvalgėm likučius, buvo likę du kepsniai, pora gabaliukų varškės apkepo, silkės.

Sekmadienis:
1. Pusryčių kaip ir nebuvo, atsikėlėm vėlai, tai kažką vyras užkando, aš kavos, o vaikai atsilėkė tik ant pietų.
2. Pietūs tarkuotų bulvių cepelinai
3. Vakarienei žuvienė.

Pirkta: bananai, pekino salota, agurotis, kiviai 12 lt, rūkyta dešra 8 lt, varškė 7,87 lt, dešrelės (buvo akcijinės) 1 kg - 8 lt, jogurtas 2,10 lt, trapučiai 1,99 lt, citrinos 1,50 lt, jogurtas 2 lt, mineralinis į darbą 1,99 lt, margarinas kepimui 1,05 lt, duona 2,99 lt, mandarinai 5 lt, majonezas 2 vnt - 6 lt, briuselio kopūstai ir citrinos 2 vnt. 2,10 lt, grietinė 2,45 lt, jogurtas 1 lt, guminukai 0,85 lt, riešutų mišinys 3,72 lt (akcija), bandelė 0,80 lt, silkė 5,19 lt, batonas 1,29 lt, bananai 1,5 kg, mandarinai 2 kg, citrinos 1 kg - 8,80 lt, kiviai 2,79 lt, duona 2,99, šlapiankė 3,99 lt, riešutai 6 lt.

Viso: 102,46 lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 07 gruodžio 2009 - 09:35