Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(mazge1979 @ 2009 12 01, 08:59)
sveika prisijungusi, murzilkaa 4u.gif

hi.gif ir aciu ax.gif
o vat man niekaip neiseina uzsipirkti ilgesniam laikui verysad.gif
dar savaites meniu galiu susidaryt, bet jau visa menesi sugalvot ka valgyt... mega_shok.gif
be to ir saldytuvas musu mazas, nelabai ka ten galima sugrusti g.gif
dabar mano taktika tokia- po darbo i parduotuve ir produktus perku grieztai pagal ta sarasa. na nebent kur kokia akcija mirksiukas.gif vat siandien nesusilaikiau ir maximoj nusipirkau kedainiu majonezo uz 2,99 smile.gif nu man jis nerealiai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzilkaa: 01 gruodžio 2009 - 22:45
Prisiduodu ir aš šios savaitės meniu ax.gif

Pirmadienis:
Pusryčiai- pusryčiavome mieste.
Pietūs- vyrui jogurtas, sausi pusryčiai, saldainis "Nomeda", man užpilama sriuba su skrebučiu.
Vakarienė- vyrui kepta višta su graikiškom salotom, man graikiškos salotos, "Nomeda", abiems mandarinai.
Pirkta- mandarinų kg, pusryčiai mieste (12lt)

Antradienis:
Pusryčiai- abiems sausi pusryčiai.
Pietums sumuštiniai su sūriu ir kumpiu, mums su krikšto dukra šokoladas.
Vakarienei visiems naminiai lavašai su aštria vištiena ir daržovėmis, mums su vyru pupelių sriuba, po "Nomedą", mandarinai.
Pirkta- apelsinas, 3 laimai, 3 citrinos (visus citrusus džiovinsiu Kalėdoms), pievagrybiai, "Fanta", mineralinis, šokoladukas vyrui universitete.

Trečiadienis:
Pusryčių nevalgėme, prie kavos pasisaldinome keletu saldainukų.
Pietums abiems naminiai lavašai, po jogurtą "Fantasia".
Vakarienei abiems pupelių sriuba, naminė pica, šokoladas.
Nieko nepirkta.

Ketvirtadienis:
Pusryčiams abiems po jogurtą.
Pietums abiems pica, vyrui dar sausi pusryčiai.
Vakarienei dešrelės kepintos aštrioje pomidorų pastoje su konservuotais pomidorais, aš valgiau su karnišonaisk, vyras- su graikiškomis salotomis , po sūrelį.
Užkandžiams meduoliai, sausainiai, traškučiai.
Pirkta- traškučiai, duona, pomidorai kg, agurkas, pomidorų padažas, sūreliai 2, paprika. (apie 20lt)

Penktadienis:

Pusryčiams vyrui jogurtas, aš nevalgiau.
Pietavome mieste.
Vakarienei kijevo kotletai su agurkų/pomidorų salotomis ir grietine.
Užkandžiams man užpilama sriuba, abiems mandarinai, meduoliai, kelios juostelės šokolado.
Pirkta- šokoladas, meduoliai, 4 kijevo kotletai, paukščių pienas, mandarinai kg, sūreliai 4vnt.

Šeštadienis:
Pusryčiams abiems po du sūrelius, vyrui dar jogurtas.
Pietums vištienos krūtinėlė kario padaže su ryžiais.
Vakarienei virti kiaušiniai su duonyte, sausi pusryčiai.
Užkandžiams mandarinai, ledai, po bandelę.
Pirkta- bandelės 4vnt, šokoladas, ledai 2vnt.


Sekmadienis:
Pusryčiams abiems po bandelę.
Pietums švilpikai su grietinėlės/svogūnų padažu, varškės pyragas.
Vakarienei man švilpikai su grietine, vyrui kijevo kotletas., varškės pyragas abiems, mandarinai.
Pirkta- du advento kalendoriai, mandarinai kg, bulvių du kg, kondensuotas pienas.

Reziume išleidom labai mažai, nes dar visko labai daug turim parsivežę iš Lenkijos, mėsos pilna kamera, kruopų/makaronų, padažų, UHT pieno, jogurtų, varškės, sūrių, mėsyčių ir kitų gėrybių thumbup.gif Ir dar išvada badabti akis- esame smaližiai iki begalybės blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavute: 02 gruodžio 2009 - 00:30
labas mergaitės, na va mes po apsiprekinimų lenkuose, sutaupėm apie 200 litų atmetus benziną, pirkom ir maisto, ir pampersų, ir šuniui ėdalo, ir chemijos, ir t.t. išleidom 430 litų viskam.
čia, jei nesupyksit, surašysiu kai kurių produktų vakarykštes kainas. daug l. akcijų buvo kauflande. visada per interą mes pasižiūrim žurnaliuką.
pirkom;
kelis pakus sūrio pjaustyto po 2,22 lt; pelėsinio sūrio-4.61 lt; 6 buteliai po 2 l mineralinio, viso-3,98 lt; miltai-4 kg-3,09 lt; vakume pjaustytos dešros pakuotė-2,51 lt; mėsos faršas 500 g-4,02 lt; 0.5 kg rūkyta dešra-10,07 lt, jogurtai po 1,5 lt, po 0,96 lt; pjaustyta rūkyta šoninė sumuštiniams-po 3,18 lt; 0.5 kg kibirėlis silkių-3.35 lt, indelis silkių su garstyčiom-2,17 lt, dikmansai-5,03 lt; žirnelių indelis-1,63 lt; brokolis-1,67 lt; hipp tyrelės po 2,51 lt, bobovita tyrelės po 3,18 lt; 6 indelei vaikiškos desertinės varškytės-viso 3,25 lt; aviečių arbata-3,18 lt; makaronai l. smulkūs mažiukui-1.67, kepimo milteliai po 0.41 ct, "monte" 12 indelių pakuotė-viso 6,52 lt; pekino kopūstas-50 ct; agurkas-1,44 lt (lidl parduotuvėj buvo pigiau, apsišovėm); 1 l indelis varškės -5,87 lt, nepjaustytas sūris-2,22 lt, netikras zuikis-apie 4 lt, ir kt smulkmės, tai keksas, pyragų pusgaminiai (buvo nuolaidos), meduoliai, vaikui lauktuvės, kolos butelis, keli buteliai sulčių, cukraus. šį kartą nepirkom žalios mėsos, tik kelis indelius faršo. kažkaip kartais ta mėsa mums nelimpa, o ir kainos vakar panašios buvo kaip pas mus. sako, kad joj daug vandens pripumpuota, akd svorį išgaut. o ir pinigėlių negalėjom daug išleist, nes reik dienų bėgį 2 paskolas atiduot. mes mėsos mažai valgom.
daug pinigų išėjo pampersam, vakar didelis pakas tik be kelių centų 40 lt kainavo, o pas mus beveik 65 lt, vaistų pirkom nemažai, gyvūnam ten pigiau, skalbiklio pirkau, vyras sau higienos priemonių. tai ši kelionė mūsų tokia. mes važiuojam beveik kiekvieno mėnesio pradžioje, maisto užsiperkam 2 savaitėm, nebent dar kas užsilieka.
dabar liko suskaičiuot, kiek išleidom maistui, tada tik žinosiu, kiek maždaug išėjo savaitei. vakar valgėm daug, nes pilnas šaldytuvas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2009 12 01, 19:03)
bjaurybe, neisprotek, i rimi neik prekintis schmoll.gif iki irgi patarciau aplenkti. ten apsimoka nebent jei nuolat lankais ir kortele turi, nors ir tai abejoju. maxinoj tikrai galima gauti spageciu pigiau nei uz 2 litus, daznai buna akciju makaronams(visada seku informacinius leidinius internete ir maxe ant kiemo man). cukru, alieju, perku tik akcijinius, miltu dairaus, nes nebeturiu, makaronu irgi akciju metu uzsiperku, dar tualetinio popieriaus irgi. o daugiau nieko nekaupiam, nes is saldiklio labai nemegstam mesu schmoll.gif baba pridejo saldytu uogu, bet ir tu nemegstam (pamirstam kad turim blush2.gif ).

Šiaip aš ir nelabai turiu galimybę prekintis tokiose parduotuvėse, jų mano kaime paprasčiausiai nėra schmoll.gif , tiesiog nebent darbo metu su reikalais kai lekiu, pakeliui jeigu pasitaiko, tai užlekiu ax.gif . Kartais po darbo , kei persėdu į autobusus, tai prie kelių sustojimų yra kelios mažytės Rimi ir IKI ax.gif . Prie mano darbo tik Šilas yra, tai duonai ar pieno produktams užtenka pilnai, jei reikia rimčiau, tada jau tenka iki turgaus pavažiuot ax.gif
Atsakyti
puolu rasyti kol upas pagaves smile.gif
tik pas mane bus nuo treciadienio iki treciadienio, nes taip ispuole pirkimai. uz paskutinius apsipirkau, susirasiau sarasa ka gaminsiu ir laukiau algos. siandien sulaukiau, tai vel palaida bala biggrin.gif na taigi, jusu teismui:

pusryciaujam - as tik kavos, na jei uz akiu uzkliuna tai koki sausaini sukertu. vyras arba nieko arba pasisildo kas nuo vakar like. vaikas valgo pas mociute, tai kokiu kiausiniu tai koses, jei kartu pusryciavom - parasysiu.

ketvirtadienis:
pietus - desreles su duona. kukliai. vakarienei - zuvies pirsteliai su keptom bulvem.
pirkta - desreles (10 litu, daugiau pirkau, ateiciai), zuvies pirsteliai (pirkta jau seniau, per kokia tai akcija, bet priskaiciuokim. kokie 3 litai)
penktadienis:
pietus - vakariene - virtinukai su mesa. vyras desreliu pusryciams kirto, as uzkandau darbe. farso turejo mociute, tai ji ir vaisino vakariene. is musu grietine - 3 litai.
sestadienis:
pusryciai - karsti sumustiniai visiems. (slapenkes gabaliukas 2 litai, surio turejau is kazkada, puse formines duonos - 1.5 lito)
pietus - viriau dvi vistos kojas ir 4 blauzdeles. kainavo apie 10 litu. is sultinio - rugstyniu sriuba. (rugstynes pirktines. ir nepigios, 5 litai, bet man ant ju silpnybe. labai skanios).
vakariene - is vsitienos zemaiciu blynai. pirkom maisa bulviu, 25 litai, bet uzteks ilgam. blynu pasidariau daug, i kamera puse pateko. valgem su sviesto - grietines padazu.
sekmadienis:
pusryciams - desreles. mums su vaiku pieniskos, is pirktu ketvirtadieni, vyras valge parukytas. nusipirko nieko nesakes (ne pagal mano meniu) desros rukytos ir desreliu, isleido apie 15 litu sake.
pietums - ta pati sriuba. rugstyniu. labai skani.
vakarienei - buvo likusiu bulviu nuo zemaiciu blynu darymo, tokios kelios prie dugno pasvilusios blush2.gif tai ju nemaliau i zemaicius. supjausciau pakepinau, kartu pakepinau desreles kelias parukytas nuo pusryciu likusias, taip pat liko vistienos nuo zemaiciu darymo, tai sakar makar toki pakepinau ir uzpyliau kiausiniu plakiniu. skanu visai buvo.
pirmadienis :
pietus - pribaigem sriuba. grizus pritaisiau kotletu su perliniu kruopu kose ir burokeliais marinuotais. pirkta - farsas, 10 litu. perliniu kruopu turejau, burokeliai - vyro sesuo idejo. cia tokia kaip ir pietus vakariene gavosi.
antradienis:
vaikui buvo sildomi kotletukai like, su padaziuku ir duonyte.
vyras pirko kazkoki vistienos vyniotini, batono, sutilpo i 5 litus biggrin.gif cia buvo jo pietus.
vakarienei - diena viriau sprendines gabaliuka, is kameros, nedidelis, pirkau nei nezinau kada, tai neskaiciuokim. tai ja susmulkinau, pakepinau su svogunais ir sumaisiau su virtom bulvem. gavosi tokia kose. valgem su kefyru ir raugintais agurkiukais (vyro sesers duokle). pirkta kefyras - 2 litai.
treciadienis:
pietus - barsciai (pabaigem tuos pacius dovanotus burokelius). is kameros issitraukiau zemaiciu.
vakariene - buvo likusios bulviu koses su mesa ir siek tiek kefyro.

i tarpus buvo uzkandama sumustiniu su rukyta desra. vakar kepiau bandeliu, tesla pirktine, 4 su centais, dejau obuoliu (nekainavo), i kitas - surio gabaliuka subaigiau. tuoj sumeisu kiek cia isleidau smile.gif 95.50. nemazai, dar pirkom pieno, sureliai keli vaikui, duonos kepaliuka. imkim dar 10 litu. su uzkandimais darbe tiek mano tiek vyro dar koks 20 litu. iseina 120. nemazai. na bet bulviu uzteks ilgesniam laikui. bandysiu toliau, ziuresiu kas bus smile.gif sakiau nusimsiu 400 ant maisto ir vsio, kitus pasiliksiu pinigelius sventems. gal pavyks smile.gif
Atsakyti
[quote=ssiimmaa,2009 12 02, 22:16]
puolu rasyti kol upas pagaves smile.gif
tik pas mane bus nuo treciadienio iki treciadienio, nes taip ispuole pirkimai. uz
pietus - viriau dvi vistos kojas ir 4 blauzdeles. kainavo apie 10 litu. is sultinio - rugstyniu sriuba. (rugstynes pirktines. ir nepigios, 5 litai, bet man ant ju silpnybe. labai skanios).


o kokias rygstynes ir kur jas pirkot? blink.gif
as irgi laaaabai megstu rugstyniu sriuba smile.gif perku jas pjaustytas stiklainiuose maximoj. valgyt galima bet noretusi skaniau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 12 02, 21:16)
sakiau nusimsiu 400 ant maisto ir vsio, kitus pasiliksiu pinigelius sventems. gal pavyks smile.gif


idomia tema palietei bigsmile.gif ka kitos planuoja sventems isleisti, gaminti?
Atsakyti
Aš šventėms jau iškepiau meduoklius, miltai dar iš lenkų, tai tik kiaušinių reikėjo, medaus turėjau. Dar saldžiam planuoju kepti tortą (su dukra jau numatę varškės mangų, ir džiovintų vaisių keksą. O šaltam darysiu karką (irgi dar turiu kameroje), žuvies, silkės, baltą mišrainę, gal dar kokią vieną įdomesnę padarysiu (dar paieškosiu receptų temoje), ir karštam vieną dieną planuoju daryti vištienos krepšelius ,o kitą gal šašlykus, nu dar nesugalvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 12 03, 08:45)
Aš šventėms jau iškepiau meduoklius,

o tai kur juos laikot, kad nesukietėtų į akmenuką? ax.gif nes aš laikiau uždarytus puode - sukietėjo ax.gif (kepiau pagal Bea meduoliųų receptą). Skanūs labai, bet kieti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 12 03, 09:06)
o tai kur juos laikot, kad nesukietėtų į akmenuką? ax.gif nes aš laikiau uždarytus puode - sukietėjo ax.gif (kepiau pagal Bea meduoliųų receptą). Skanūs labai, bet kieti ax.gif

Žinokit, pasiskaičiau, kad ten mamytės deda į dėžutes. Aš irgi sudėjau į tokią didelę dėžę nuo batų ilgų (kepiau iš dviejų porcijų, su viena nėra kas veikt mums biggrin.gif ), popierium užklosčiau ir palikau spintoje apačioje po visom batų dėžėm paslėpus (nežinau, kaip ilgai laikysis ten, matyt kol šuo neužuos g.gif ). Kepiau pagal Cipciuko receptą, gavosi gana trapūs, kad ir sukietėjo. Bet ten rašo, kad reikia laikyti 2 sav. ir turi suminkštėti, galvoju, gal į balkoną išnešt g.gif . Nu nežinau, matysiu kaip bus, bet bijau, kad spintoje bus tuoj kalėdų šventimas biggrin.gif
Šiaip, aš kai iškepu gruodžio pradžioje tortams biskvitus (kadangi mums išpuola kasmet trys savaitgaliai iki švenčių gimtadieniai, tai kepu vienu kartu) ir laikau balkone maišelyje, visada gaunasi gerai thumbup.gif
Bandysiu paskaičiuoti kiek man šventėms išeis pinigėlių g.gif , bet sudėtinga, kadangi paprastai perku daugiau, kad visom progoms būtų, tai sunku paskaičiuoti doh.gif
Atsakyti
aš jungsiuosi į jūsų būelį, kol kas skaitau ir mokausi 4u.gif man reik už 100 svaitei kaž kaip prasisukt, geriau būtų ir dar mažiau cool.gif

kai gyvenau Vokietijoj vienoj šeimoj, tai jie tuos sausainius iškeptus į indelius su vakumu dėdavo g.gif ten tokie specialūs indeliai, knopkytę paspaudi ir jie kažkaip patys hermetizuodavosi, nereikdavao spec. apartų orui ištraukti g.gif bet knopkės neatspaudus be šansų atidaryt g.gif gal čia tiktų paprasti hermetiniai indeliai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 03 gruodžio 2009 - 11:45
Bjaurybe, Nikolete aciuks.gif už atsakymus dėl meduolių laikymo. sugalvojau, kad kaip ir bjaurybė iškeptus ir papuoštus meduoliukus sudėsiu į polietileninį maišelį, gal tada jie suminkštės, kaip rašei po 2 savaičių g.gif tada jau pats laikas pradėti savaitgalį juos kepti essen.gif: oi, nusimato skanus ir kvapnus savaitgalis bigsmile.gif
Atsakyti