Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 29, 16:56)
aš nubėgu kitą sykį iš darbo iki Zanavykų turgaus, tai ten po pietų būna kainos trečdaliu pigiau, o ypač paprastą dieną, mano pastebėjimas, kad penktadienį kaina vėl žymiai kyla doh.gif



esu kauniete, bet kazkaip pasimeciau, zanavyku ir zaliakalnio tai cia tas pats,?
nes ten kaino tai tikrai mazos, tik vistien labai brangi,bazej, arba aleksote pigiau, nuo 11 iki 12,5 uz kg smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 29, 17:14)
kad uogom jauciu turguje sita taisykle galioja, idomu, kaip darzovem  g.gif



darzovem manau nelabai, nors gal viena kita lituka numeta, bej juk jos ir ilgiau stovet gali, tai gal del to ta kaina taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(tookia @ 2009 05 29, 16:59)
esu kauniete, bet kazkaip pasimeciau, zanavyku ir zaliakalnio tai cia tas pats,?


tas pats mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif prisiminiau kad labai senai turguj bebuvau. kiauliena pirkdavau visa laika is pazistamos geros, kad neapsuktu, ir dar nuolaidele viena kita padarydavo, o va jautienos kazkaip ir nebeieskojau. reiks apsilankyti vel. ale su tuom turgum tai man nelabai pigiai gaunasi, ypac jei su vyru einu - tai kokio kumpio tuoj reik tai kokiu sonkauliu tai dar kokio velnio tai apsiperkam dazniausiai ne pagal sarasus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tookia @ 2009 05 29, 16:59)
esu kauniete, bet kazkaip pasimeciau, zanavyku ir zaliakalnio tai cia tas pats,?
nes ten kaino tai tikrai mazos, tik vistien labai brangi,bazej, arba aleksote pigiau, nuo 11 iki 12,5 uz kg smile.gif

tas pats mirksiukas.gif , vištienos ten mažas pasirinkimas ir brangoka. Aš vištieną perku prie stoties kioske. Ten būna krūtinėlių su kaulu ir sparneliais po 10 lt, man labai viskas susinaudoja. Paimu kelias krūtinėles kepsniams, kaulai eina į sriubą, o dičkė mėgsta sparniukus, tai kaip kartas jai būna 4 sparneliai ,tai iškepu šalia kepsnių išmarinavus. Gaunasi beveik apie 17-20 lt už abi, vieną suvalgo mano panos per dvi dienas kepsniams ,o kitą palieku kitai savaitei. Iškart išmušu ir į kamerą. O šiandien buvo apie 10 val. tai jau nebeturėjo, sakė antras vežimas bus apie 11 val., tai nelaukėm.
Daržovės man pigiau prie stoties, beje lašiša ten irgi pigiausia, o kiauliena tik Zanavykuose.
Papildyta:
kas pirksit Zanavykuose, nesusigundykit pigesne sprandine, pardavinėja po 10-12 lt, ji tinkama guliašui ar čenakams , tokiam ilgesniam patroškinimui, bet kepsniams per kietoka. Geriau kepsniams pirkti tą kur po 14-15 lt pardavinėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 30 gegužės 2009 - 13:08
Sveikos mamos 4u.gif

Mudvi su mazaja visa savaite sirgom( ir aisku dar nebaigem), tai neturejau nei noro, nei jegu kazka gaminti verysad.gif , bet teko...
Savaitei maistui isleidau apie 150 lt. Dabar nebepamenu kuria diena ka valgem, tai surasau ka gaminau per sia savaite ax.gif

Sriubos: Pupeliu, burokeliu, perliniu kruopu, svieziu darzoviu. Su mesyte arba su frikadelem.
Antri patiekalai: Troskinti kotletukai su troskintom darzovem (saldytom). Blauzdeles ir slauneles su keptom bulvem ir darzovem. Keptos bulves su kefyru. Keptas farsas su darzovem ir makaronais. Dariau kelis kartus salotu: agurku su grietine, pekino kopusto.
Vakarienei dazniausiai dabaigdavom kas buvo like nuo pietu.
O pusryciu net nerasau - vyras nevalgo, as- sumustiniu, o vaikas - jogurtas arba varskyte ir is manes dar ka nugriebia.

Tai va, kazkoks tradicinis musu meniu, nieko naujo blush2.gif
Papildyta:

Dar norejau patarimo blush2.gif

Dariau spinteliu revizija, radau pora litru medaus doh.gif . Siaip jo visai nemegstu, bet suvartoti gi reiktu g.gif . Kur ji naudojat kasdieniniuose patiekaluose? kazkaip ten su medum daroma yra vistiena kinietiskai, gal kas zinot mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Sveikos,

Senokai neskaičiau, šiandien užsukusi visokių savaitės meniu radau, šaunuolės, kad netingit surašyt ką gaminot. Idėjos visad pravers smile.gif Aš irgi pildau savaitės ataskaitą, į vakarą sumesiu ką pirkau ir ką gaminau. Kol kas pati savim džiaugiuosi, kad taupyt sekasi puikiai smile.gif
QUOTE(Bajoraite @ 2009 05 31, 15:41)

Dariau spinteliu revizija, radau pora litru medaus  doh.gif . Siaip jo visai nemegstu, bet suvartoti gi reiktu  g.gif . Kur ji naudojat kasdieniniuose patiekaluose? kazkaip ten su medum daroma yra vistiena kinietiskai, gal kas zinot  mirksiukas.gif ?

Aš tikslaus recepto nežinau, nes visad iš akies dedu medaus (na kokį šaukštą ar mažiau), sojos padažo, česnako, citrinos įspaudžiu. Ragauju ir "dadedu", jei ko trūksta.
Medaus nemėgstu, bet atsargas sunaikinu kepdama medaus tortą arba pasidarom gėrimo iš medaus ir citrinos. Tiesiog galima kažkiek vandens pašildyt, ištirpint medaus, įspaust citrinos ir atskiest šaltu vandeniu.
Dar vienas gėrimo receptas: tarkuotas imbieras, citrina, medus, vanduo (ar žalioji arbata). Irgi labai skanu ir aromatinga.
Arba kokių meduolių receptų galima internete paieškot.
Tik pora litrų ne taip greit susinaikins, bet su laiku įveiksit biggrin.gif
Atsakyti
Pirkta: faršas 1kg, kiaulienos mentė 0,6 kg, vištienos kepenėlės 0,5kg, višta 1,7 kg, dešrelės 1 pak., pienas 3L, sviestas 125g, margarinas 200g, grietinė 450g, jogurtai ir varškytės dukrai 7 vnt, varškė 2 pak., kiaušiniai 10 vnt, duona, batonas po kepalą, Spilvos kiniškas pomidorų padažas, miltai 1kg, pomidorai, svogūnų laiškai, burokėliai, svogūnai, morkos, konservuoti pomidorai 2 indeliai maži, obuoliai 2 kg, sultys dukrai, javinukai, barankytės, ledai 8 vnt, tirpi kava.
Išleista 119 Lt.
Savaitės bėgyje dar pirkom 1kg braškių (5,5Lt), vyras savo žvejybai bulkos ir rūkytos dešros (10 Lt)
Trečiadienį gavom lauktuvių iš kaimo: šiek tiek lašinių ir rūkyto kumpio.
Vėlgi vištą išdalinau į nugarėlę, dvi file, du ketvirčius ir sparnelius, viską į kamerą sudėjau.
Duoną, batoną šaldytuve laikau, taip jie puikiai išsilaiko visą savaitę.
Dalį faršo ir mėsą taip pat užšaldžiau.

Pusryčiams/pietums tai atskirai sau negaminu, nebent kiaušinienę kokią, o taip tai ką randu, tą valgau: sumuštinius, košę, sriubą, kas nuo vakarienės liko ir pan. Nebadauju tikrai smile.gif
Vakarienę valgom grįžus vyrui. Savaitė atrodė taip:

Pirmadienis (VIŠTIENOS KEPENĖLĖS):
Su svogūnais ir grietine troškintos vištienos kepenėlės, bulvių košė, virtų burokėlių mišrainė su majonezu.
Kibinai su faršu (išėjo 8 vnt.Tešlai: 250g miltų, 100g margarino, 1 kiaušinis, 2 v.š. grietinės, druskos. Įdarui naudojau faršą su svogūnais, druska ir pipirais)
Aš šiek tiek kepenėlių suvalgiau ir 2 kibinus, vyras vėlai grižo, jam užteko 4 kibinų, taigi praktiškai visos kepenėlės liko antradieniui.
Antradienis:
Ryte turėjom svečių:
Mielinės spurgos „Žiedeliai“ pagal Cipciuko receptą.
Barankytės su faršu (barankytes išmirkyti piene, į skylutes prikimšti faršo su prieskoniais, dar ant viršaus galima dėt sūrio, kepti orkaitėj kokių 10-15min.).
Vakarienei - kepenėlės su bulvių koše ir burokėlių mišraine, dar spurgas, barankytes pabaigėm
Trečiadienis (VARŠKĖ):
Ryžių-pomidorinė sriuba (nuviriau vištienos nugarėlę, išėmiau kaulus ir odą, mėsytę atgal į puodą susmulkinau. Dėjau ryžius, keptuvėj apkepintas tarkuotas morkas, bulves kubeliais, smulkintų konservuotų pomidorų mažą indelį, prieskoniai, druska, šiek tiek cukraus, baziliko).
Varškėčiai. Vyrui sūrūs kepti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, druska, miltai), mum su dukra saldūs virti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, cukrus, miltai).
Dar naktipiečiams kaimiško kumpio su duona, pomidorais ir svogūnų laiškais užkandom smile.gif
Ketvirtadienis(VIŠTIENOS KETVIRČIAI):
Vištiena drebučiuose (išviriau tuos du vištienos ketvirčius kartu su morka, į vandenį dėjau svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapų, pipirų, druskos, prieskonių mišinio. Mėsą (be kaulų ir odos) supjausčiau, morką irgi, dalį sultinio perkošiau, ištirpinau jame 1 v.š. želatinos ir užpyliau. Gavosi du nedideli indukai). Valgėm su duona, majonezu, krienais, pomidorais.
Vištienos sriuba su makaronais (į likusį sultinį įpjausčiau pora bulvių, morką ir sulaužiau spagečių, nes jų kiekis kaip tik sriubai ir buvo tinkamas, o ne šiaip virimui).
Naktipiečiams vyras pribaigė kaimišką kumpį.
Penktadienis(FARŠAS):
Vištienos sriuba su makaronais
Cannelloni su faršu. Padažui – patroškinti konservuoti pomidorai, tarkuota morka, svogūnas, česnakas, druska, cukrus, pipirai, bazilikas. Užpilta ant makaronų ir kepta orkaitėj.
Šampanas su braškėm biggrin.gif
Šeštadienis(KIAULIENOS MENTĖ):
Bendri pusryčiai vėl atkrito, vyras žvejojo. Įsidėjo sumuštinių su dešra.
Pavakariams pabaigiau vištienos sriubą su makaronais.
Vakarienei – kažkas panašaus į čenachus, tik kad vienam puode troškinta, o ne atskiruose indeliuose (kiaulienos mentė, bulvės, morkos, svogūnas, česnakai, prieskoniai, druska, grietinė ir kečupas).
Iš namie rastų razinų ir kelių užsilikusių obuolių kompotą išviriau.
Pirmadienio gimtadieniui pirkau silkės (čia į savaitės meniu neįtraukta, nes pramogos) tai sumuštinių su silke ir svogūnų laiškais pasidarėm
Sekmadienis(VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS):
Kiaušinienė su dešrelėmis, dešra, svogūnų laiškais.
Pietum pabaigėm „čenachus“
Vakarienei kepiau vištienos krūtinėles su Spilvos kinišku padažu, ryžiai.
Prieš miegą šio bei to užkandom iš gimtadieniui gamintų patiekalų: sūrio, alyvuogių, silkės, vaisių, daržovių ir pan.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
mūsų šeimos šios savaitės meniu smile.gif
Pusryčiai: kava, batonas su šokoladiniu kremu, vaikui - varškės sūrelis
Pietūs: kadangi abu su vyru valgome darbe, tai nešamės tai, kas liko iš po vakarienės - virti varškėčiai Vaikas valgo pas auklę;
vakarienė: virtos bulvės su šaltiena, kurią išviriau savaitgali ir salotos;
ANTRADIENIS
pusryčiai: tas pats kas pirmadienį;
pietums: vakarienės likučiai;
vakarienė: špinatų sriuba
TREČIADIENIS
pusryčiai: tas pats;
pietūs: vakar dienos vakarienės likučiai;
vakarienė:plovas;
KETVIRTADIENIS
pusryčiai: tas pats;
pietūs: vakarienės likučiai;
vakarienė: perlinių kruopų košė su spirgučiais;
PENKTADIENIS
pusryčiai: tas pats;
pietūs: vakarienės likučiai;
vakarienė: blynai - širdelės.
ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: kiaušinienė;
pietūs: pupelių sriuba;
vakarienė: karšti sumuštiniai.
Kiekvieną dieną dar užkandžiausim sausainiais, daržovėm smile.gif
Atsakyti
pagamintas ir paragautas bjaurybes desertinis suris thumbup.gif visiems labai patiko, net mb, kuris pieno produktu praktiskai nevalgo bigsmile.gif Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajoraite @ 2009 05 31, 16:41)


Dariau spinteliu revizija, radau pora litru medaus  doh.gif . Siaip jo visai nemegstu, bet suvartoti gi reiktu  g.gif . Kur ji naudojat kasdieniniuose patiekaluose? kazkaip ten su medum daroma yra vistiena kinietiskai, gal kas zinot  mirksiukas.gif ?


Aš medumi kartais apteplioju kepdama vištą orkaitėj mirksiukas.gif Bet medų sumaišau su sojų padažu (sūrus), kitaip mėsa gausis per saldi. Jeigu maišysit su sojų padažu druskos nebedėkit, nes gali gautis per sūru. Aišku čia kaip kas jau mėgsta, vieniems reikia sūrumu, kitiems saldumo.

Dar galima medų patiekti su blynais, bet kadangi jo nemėgstat, tai įtariu bus neskanu jums g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2009 06 04, 10:46)
pagamintas ir paragautas bjaurybes desertinis suris  thumbup.gif visiems labai patiko, net mb, kuris pieno produktu praktiskai nevalgo  bigsmile.gif Aciu uz recepta  4u.gif


irnesakyk.gif
Atsakyti
Pirmadienis
Bulvių košė su dešrelėmis,
Salotos
Šaltibarščiai
Viso: 20lt.

Antradienis
Vištiena su padažu , ryžiai
Viso: 15lt.

Trečiadienis
Ta pati vištiena+
Kopūstų sriuba
Viso:5lt

Ketvirtadienis
Kiaušinių ir faršo vyniotinis,
Salotos
Viso: 15lt

Penktadienis
Ketvirtadienio likučiai+
Salotos
Viso: 5lt

Šeštadienis
Kugelis
Burokėlių sriuba
Viso:15lt


Sekmadienis
Šeštadienio likučiai

Savaitei dvieju asmenu šeimai: 75lt+na dar koks 15lt pienui, duonai, grietinei, prieskoniai.....
Atsakyti