Pirkta: faršas 1kg, kiaulienos mentė 0,6 kg, vištienos kepenėlės 0,5kg, višta 1,7 kg, dešrelės 1 pak., pienas 3L, sviestas 125g, margarinas 200g, grietinė 450g, jogurtai ir varškytės dukrai 7 vnt, varškė 2 pak., kiaušiniai 10 vnt, duona, batonas po kepalą, Spilvos kiniškas pomidorų padažas, miltai 1kg, pomidorai, svogūnų laiškai, burokėliai, svogūnai, morkos, konservuoti pomidorai 2 indeliai maži, obuoliai 2 kg, sultys dukrai, javinukai, barankytės, ledai 8 vnt, tirpi kava.
Išleista 119 Lt.
Savaitės bėgyje dar pirkom 1kg braškių (5,5Lt), vyras savo žvejybai bulkos ir rūkytos dešros (10 Lt)
Trečiadienį gavom lauktuvių iš kaimo: šiek tiek lašinių ir rūkyto kumpio.
Vėlgi vištą išdalinau į nugarėlę, dvi file, du ketvirčius ir sparnelius, viską į kamerą sudėjau.
Duoną, batoną šaldytuve laikau, taip jie puikiai išsilaiko visą savaitę.
Dalį faršo ir mėsą taip pat užšaldžiau.
Pusryčiams/pietums tai atskirai sau negaminu, nebent kiaušinienę kokią, o taip tai ką randu, tą valgau: sumuštinius, košę, sriubą, kas nuo vakarienės liko ir pan. Nebadauju tikrai
Vakarienę valgom grįžus vyrui. Savaitė atrodė taip:
Pirmadienis (VIŠTIENOS KEPENĖLĖS):Su svogūnais ir grietine troškintos vištienos kepenėlės, bulvių košė, virtų burokėlių mišrainė su majonezu.
Kibinai su faršu (išėjo 8 vnt.Tešlai: 250g miltų, 100g margarino, 1 kiaušinis, 2 v.š. grietinės, druskos. Įdarui naudojau faršą su svogūnais, druska ir pipirais)
Aš šiek tiek kepenėlių suvalgiau ir 2 kibinus, vyras vėlai grižo, jam užteko 4 kibinų, taigi praktiškai visos kepenėlės liko antradieniui.
Antradienis:Ryte turėjom svečių:
Mielinės spurgos Žiedeliai pagal Cipciuko receptą.
Barankytės su faršu (barankytes išmirkyti piene, į skylutes prikimšti faršo su prieskoniais, dar ant viršaus galima dėt sūrio, kepti orkaitėj kokių 10-15min.).
Vakarienei - kepenėlės su bulvių koše ir burokėlių mišraine, dar spurgas, barankytes pabaigėm
Trečiadienis (VARŠKĖ):Ryžių-pomidorinė sriuba (nuviriau vištienos nugarėlę, išėmiau kaulus ir odą, mėsytę atgal į puodą susmulkinau. Dėjau ryžius, keptuvėj apkepintas tarkuotas morkas, bulves kubeliais, smulkintų konservuotų pomidorų mažą indelį, prieskoniai, druska, šiek tiek cukraus, baziliko).
Varškėčiai. Vyrui sūrūs kepti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, druska, miltai), mum su dukra saldūs virti (1 pak. varškės, 1 kiaušinis, cukrus, miltai).
Dar naktipiečiams kaimiško kumpio su duona, pomidorais ir svogūnų laiškais užkandom
Ketvirtadienis(VIŠTIENOS KETVIRČIAI):Vištiena drebučiuose (išviriau tuos du vištienos ketvirčius kartu su morka, į vandenį dėjau svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapų, pipirų, druskos, prieskonių mišinio. Mėsą (be kaulų ir odos) supjausčiau, morką irgi, dalį sultinio perkošiau, ištirpinau jame 1 v.š. želatinos ir užpyliau. Gavosi du nedideli indukai). Valgėm su duona, majonezu, krienais, pomidorais.
Vištienos sriuba su makaronais (į likusį sultinį įpjausčiau pora bulvių, morką ir sulaužiau spagečių, nes jų kiekis kaip tik sriubai ir buvo tinkamas, o ne šiaip virimui).
Naktipiečiams vyras pribaigė kaimišką kumpį.
Penktadienis(FARŠAS):Vištienos sriuba su makaronais
Cannelloni su faršu. Padažui patroškinti konservuoti pomidorai, tarkuota morka, svogūnas, česnakas, druska, cukrus, pipirai, bazilikas. Užpilta ant makaronų ir kepta orkaitėj.
Šampanas su braškėm
Šeštadienis(KIAULIENOS MENTĖ):Bendri pusryčiai vėl atkrito, vyras žvejojo. Įsidėjo sumuštinių su dešra.
Pavakariams pabaigiau vištienos sriubą su makaronais.
Vakarienei kažkas panašaus į čenachus, tik kad vienam puode troškinta, o ne atskiruose indeliuose (kiaulienos mentė, bulvės, morkos, svogūnas, česnakai, prieskoniai, druska, grietinė ir kečupas).
Iš namie rastų razinų ir kelių užsilikusių obuolių kompotą išviriau.
Pirmadienio gimtadieniui pirkau silkės (čia į savaitės meniu neįtraukta, nes pramogos) tai sumuštinių su silke ir svogūnų laiškais pasidarėm
Sekmadienis(VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS):Kiaušinienė su dešrelėmis, dešra, svogūnų laiškais.
Pietum pabaigėm čenachus
Vakarienei kepiau vištienos krūtinėles su Spilvos kinišku padažu, ryžiai.
Prieš miegą šio bei to užkandom iš gimtadieniui gamintų patiekalų: sūrio, alyvuogių, silkės, vaisių, daržovių ir pan.