Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(SilRa @ 2009 10 19, 13:43)
Nugi valgyk ir valgyk ax.gif tuo labiau, kad šaldiklyje mėsytės pakankamai yra ax.gif

atvažiuosim padėt user posted image
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 10 19, 16:03)
atvažiuosim padėt user posted image

biggrin.gif prašom - žvėriena pavaišinsiu mirksiukas.gif
ir laukiu kokio taviškio pyrago, arba lietinių kalno essen.gif:
Atsakyti
Mes prieš kokį mėnesiuką Lenkijoj mėsyčių kalną užsipirkom, vos į kamerą sugrūdom, tad pagrindinės išlaidos kaip ir atkrinta, tad šią savaitę buvo pirkta:
MĖSA- kumpelis sumuštiniams, vištienos kulšelės 1kg
DARŽOVĖS- paprikos 1kg, agurkų ir pomidorų po puskilį, pievagrybiai 3 indeliai, krapų pundelis, cukinija, baklažanas.
PIENO PRODUKTAI- fermentinis sūris 2 gabalėliai, grietinė 2 indeliai, 8 sūreliai.
KITA- kečupas "Heinz" pati didžiausia pakuotė, majonezas "Helmans" didelis indelis, pupelės, miltų mišinys lietiniams, kava.
DUONOS GAMINIAI- duona, sumuštinių duona, kalnas milžiniškas bandelių (apie 15 vnt) . Šalia namų atdarė kepyklėlę, kur kepa dieviško skonio bandeles, vyras nepraeina pro šalį neužsukęs doh.gif
SALDUMYNAI- guminukai 2 pokeliai, naches, šokoladas 2vnt.
KAVINĖS- pietavome 2 kartus šiąą savaitę, nes tragiškai laiko nebuvo.
Gaminau pupelių bei daržovių sriubą su lydytu sūreliu, "ratoutille" troškinį (užteko net 3 dienoms), picą, varškės apkepą, kepiau vištos kulšeles, vištieną su imbieru bei sojos padažu, bulvinius blynus. Desertui dariau tinginį, kepiau skareles su varškės ir cinamono bei kriaušių/obuolių įdarais.
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 10 19, 15:11)
ir laukiu kokio taviškio pyrago, arba lietinių kalno essen.gif:

neįsijausk su lietiniais tongue.gif , šią savaitę žemaičių blynai pas mus, cielus 30 padariau rolleyes.gif , užteks ir svečiams biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kavute @ 2009 10 19, 21:32)
*Mes prieš kokį mėnesiuką Lenkijoj mėsyčių kalną užsipirkom, vos į kamerą sugrūdom, tad pagrindinės išlaidos kaip ir atkrinta
**Šalia namų atdarė kepyklėlę, kur kepa dieviško skonio bandeles, vyras nepraeina pro šalį neužsukęs  doh.gif

* mes irgi atrodo pagrindinius produktus atsivežę, ale vistiek daug išleidžiam doh.gif
**o kurioje vietoje? g.gif Gal man pakeliui, nes bandelių tai dažnai vaikams į mokyklą įdedu rolleyes.gif . Jaučiu ten viskas pigiau g.gif
Atsakyti
Mano savaitės meniu :

I. į darbą pietums nešiausi marinuotos skumbrijos su balta mišraine, o vakarienei ryžių sriuba su vištiena, kam trūko dar buvo vakarykščių keptų grybų su daržovėmis ir grietine
II. Pietums vis dar likučiai, vakarienei troškintos kepenėlės su virtomis bulvėmis ir daržovėmis
III. pietums virta kiaulės širdis apkepta su morkomis ir cukinijomis, o vyrui širdį pakepinau su svogūnais, cukinija ir pomidorų padažu, vakarienei troškintos kepenėlės
IV. Pietus pavaišino bare, vyras pietų pašteto su batonu pavalgė, vakarienei lietiniai blynai su varške
V. Pietums į darbą sumuštiniai su lašišos atraižomis, vakarienei žirnių sriuba su vištienos kauliukais ir kepenėlių kotletai su ryžiais ir raugintais agurkėliais .
VI. likučius damušinėjam, ir pakepiau burokėlių prie kotletų. Vakarienė svečiuose
VII. Vištienos kepsniukai, ryžių mišrainė su likusia lašiša, raugintais agurkais, kukurūzais, majonezu

Dabar bandau skaičiuot ką išleidau :Žuvies konservai 1,99 x 3 - 5,97, majonezas 1,99, Krūtinėlė 4,76, lydytas sūris8,12, batonas 1,09, kepenėlės - 6, širdis 3,20, kiaušiniai 3,4, duona 2,10 , batonas 1,3, lašišos atražos 9,9, batonas 1,30, grietinė 1,38 , paštetas kepenų 7,12, varškė 0,99 VISO : 58,62
Vyras kartais mėgsta kokį konservą į darbą įsidėt, tai visada jų pas mane šaldytuve yra, vakarienei kai dar ko trūksta, pašteto ant batono užsitepa mirksiukas.gif sūri o dar taip ir nevalgėm, krūtinėlė irgi šiai savaitei liko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 20 spalio 2009 - 11:11
QUOTE(bjaurybe @ 2009 10 20, 09:45)
neįsijausk su lietiniais tongue.gif , šią savaitę žemaičių blynai pas mus, cielus 30 padariau rolleyes.gif , užteks ir svečiams biggrin.gif

ax.gif tai kad pas mane pačią pora žemaičių savo eilės šaldiklyje jau gal 3 savaites laukia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 10 20, 12:28)
ax.gif tai kad pas mane pačią pora žemaičių savo eilės šaldiklyje jau gal 3 savaites laukia ax.gif

oi, tada kraustomės pas tave ax.gif
Atsakyti
Vėjūna, man patiko tavo meniu. Nes pagal išleistą png. kiekį panašu į mano blush2.gif
kaip vienuolių košė? Ar patiko? Aš ją seniai nusižiūrėjau, bet dar nebandžiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 10 20, 13:33)
oi, tada kraustomės pas tave ax.gif

ir as prisijungsiu drinks_cheers.gif nes labai megstu zemaicius, o pati neprisiruosiu pasidaryt blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 10 20, 09:45)
**o kurioje vietoje? g.gif Gal man pakeliui, nes bandelių tai dažnai vaikams į mokyklą įdedu rolleyes.gif . Jaučiu ten viskas pigiau g.gif

Kepyklėlė Kalniečiuose, prie Vitebsko "Iki", prie pat Lukšio g. "Kikos", nu dieviškos dieviškiausios bandelės wub.gif Negaliu ir pati nuo jų atsitraukt, o ir vyras- eina šunį vedžiot, o gryžta su maišu bandelių doh.gif Jau kelios dienos, kai išlaidų nebūtų, jei ne jos, nes kiekvieną dieną kokius 5 litukus paliekam schmoll.gif O kainos tai ziurint kokių- su cinamonu, džemu apie 90ct, sluoksniuotos tešlos su įvairiais įdarais, šokoladu 1lt 10ct, su varške- 1lt 40ct, mini picos- 2lt, 7 grūdų duonelė- 1lt 50ct, dar yra su įvairiais įdarais (lašinukų, dešrelių, sūrio, grybų) sveriamų, taip pat sveriamų keksiukų. Dar labai skanūs jų kepami batonai, juoda duona su saulėgrąžomis.
O jei sugryžtant prie temos, tai šiandien vyras priešpiečiams damušė daržovių troškinį su feta sūriu, aš nevalgiau, vakarienei gaminau makaronus sraigtelius su faršo, paprikų, pievagrybių ir morkyčių padažu, dar ant viršaus pabarsčiau sūriuku ir vuolia- soti ir skani vakarienė, dar vyrui ir naktipiečiams liko thumbup.gif
Mergaitės, patarkit ką daryt su cukinija? Gavau arklinę tokia, nežinau ką daryt, nes troškinių jau atsivalgėm, blynų vyras nemėgsta, kur dar ją be sriubų dėti?
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2009 10 21, 00:19)
Mergaitės, patarkit ką daryt su cukinija? Gavau arklinę tokia, nežinau ką daryt, nes troškinių jau atsivalgėm, blynų vyras nemėgsta, kur dar ją be sriubų dėti?

Apkepai labai skanu, į kugelį, į bulvinius blynus, bet kur įdėk, nelabai supras ką valgo, į kompotą su kuom nors , man tai skanu vienas keptuvėje į kiaušinį ir džiūvesėlius apvoliojus kepti, arba orkaitėje kaip garnyras su kokiomis keptomis morkomis prie mėsytės rolleyes.gif thumbup.gif pas mane pilnas rūsys cukinijų tupi ir aš labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
dar is cukiniju!
plonus(apie 0,7 cm) griezinelius cukinijos apibarscius trupuciuku druskytes palikti kokiai valandelei. tada vandenuka atsirdusi nupilti. apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje( butinai ikaitintame ir tiik po viena karta verciant, kad neisigertu per daug riebalu). patiekti apibarscius cesnakais ir truput majonezo. puikus uzkandis. skanaus/ biggrin.gif
Atsakyti