Labas rytas
Atėjau
Pirmadienis:
1. Pusryčiai
grikių košė ir sumuštiniai su sūriu, vyras dar varškės sūrio valgė.
2. Vaikams: vienai patroškinta vištiena su daržovėmis (kalafioras, morkos, bulvės), vyresnioji pietums dėjosi sumuštinius su kumpeliu. Vyras dėjosi nuo sekmadienio likusius troškintus kopūstus su dešrelėmis. Aš nieko.
3. Lietiniai vyrui su mazge (savaitgalį buvo prikepta). Vėliau dar
pienišką sriubą išviriau, nes vyresnioji gryžus apie 17 val. valgė vištienos, o be vakarienės kaip ir liko
.
Antradienis:
1. Pusryčiai vaikams virtos dešrelės, mums sumuštiniai su lašiša, vaikams dar po bandelę.
2. Pietums vaikams vištiena, mes dėjomės lietinius, aš su varške, vyras su vištiena.
3. Vakarienei lietiniai su dešrelėmis ir rūgštynių sriuba (virta buvo savaitgalį) . Nakčiai vaikams vėl
pieniška sriuba ir salotos su duonyte (pekinas, pomidoras, fetos sūris)
Trečiadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša ir kumpeliu, sūreliai. Vyras dar varškės sūrio su uogiene valgė.
2. Pietums vaikams liko vištienos pora gabaliukų ir lietiniai su dešrelėmis, aš dėjausi paskutinę vištieną, vyras lietinius su varške.
3. Vakarienei
varškėtukai vaikams, nes reikėjo varškę sunaudoti. Aš pasidariau kelis sumuštinius su varškės sūriu ir batonu. Vyras lietinius valgė.
Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša, vaikai dar po sūrelį, vyras varškės sūrio valgė su obuoliene.
2. Pietūs vaikams troškinti
lašišos kotletukai su ryžiais ir pekino salotomis. Vyras lietinius su varške susidėjo, aš gabaliuką vištos nuo vaikų atlikusį su duonyte ir kopūstais raugintais, nes nuo savaitgalio likusių buvo.
3. Vakarienei
pieniška sriuba ir daržovių blyneliai su padažu.
Obuolių pyragas. Penktadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša man ir dičkei (paskutinė lašiša buvo), mazgei su šokoladiniu kremu, vyras varškės sūrį valgė su uogiene.
2. Pietums vaikams lašišos kotletukai, aš daržovių blynelius susidėjau, vyras likutį pieniškos sriubos ir paskutinius lietinius.
Šeštadienis:
1. Pusryčiai
grikių košė2. Pietums kepti vištienos
šašlykai, desertui obuolių pyragas.
3. Vakarienei
miltiniai blynai su obuoliene.
Sekmadienis:
1. Pusryčiai
ryžių košė.2. Pietums iš
burokėlių sriuba ir žemaičių blynai (viriau sultinį iš vištienos ir sunaudojau blynams).
3. Vakarienei
krabų lazdelių ir ryžių mišrainę padariau.
Šią savaitę iškepiau 40 lietinių su varške ir bananais (varškė lauktuvių gauta, bananai nuo anos savaitės buvo likę nelabai jau gražūs), su vištiena (turėjau kauliukų, išviriau sriubą rūgštynių ir nukaulinus pakepiau mėsytę su morka ir svogūnu), dešrelėmis ir sūriu (iš kameros naudojau). Dar dariau varškės desertinį sūrį (niekas nepirkta), kelis kart kepiau obuolių pyragą (reikėjo tik kiaušinių), žemaičių įdarui išviriau pusė vištos ir sultinyje burokėlių sriubą padariau ( įdarui sumaliau su morkomis vištieną, bulvių pamažinau išvirti, tai teko pusė užšaldyti, sunaudosiu cepelinams virtų bulvių), gavosi 30 blynų
.
Buvo pirkta:
sūreliai 2,32 (akcija po 0,39 lt), mėsytė sumuštiniams 4,61 lt, vynuogės 2,19 lt, vaikams sultys į mokyklą ir javinukai 8,64 lt, bandelės 4 vnt - 3,20 lt, krabų lazdelės ir lašišos mėsa 7,90 lt, batonas, džiuvėsiai kepimui ir duona su vaisiais 7,20 lt, daktariška dešra 6,47 lt, citrinos 0,75 lt, bananai ir pomidorai 5,26 lt, sviestas 1,89 lt, silkė 5,45 lt, sūreliai 2,20 lt, mėsa šašlykams 17,85 lt
Viso: 75,93 lt
Kitai savaitei atliko daktariška dešra, nes kažkaip kumpelio ir lašišos sumuštiniams užteko, turiu dar varškės užsišaldžius (bus apkepas), dešrelių (vienam kartui patroškinti su kopūstais), balandėlių (dviem dienom užteks), padariau krabų lazdelių salotų (užteks pusei savaitės), pusė varškės sūrio (kažkada didelį pirkau ir pusė užšaldžiau), dar turiu įdaro lietiniams arba cepelinams.
Kitai savaitei nusimato varškės apkepas, balandėliai, troškinti kopūstai, sriuba iš vištienos. Dar kažką sugalvosiu kitomis dienomis
. Turiu cukinijos, tai kokią dieną daržovių blynelius pakepsiu vėl, gal daržovių apkepą, dar nesugalvojau
.