Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(Rastika @ 2009 10 12, 14:51)
mimi1,, o kokie troškiniai yra iš grikių, ryžių ir kruopų?
na aš žinau tik guliašą su ryžiais, kažkas sakė labai skanus guliašas su grybais (reikės išbandyti), o su kruopomis ir ryžeis žinau tik tai kad valgomi su spirgučiais arba su kepinta dešra... na o aš vis noriu pereiti prie l. virto maisto, nes ir taip jau reikia prisilaikyti dietos, nors man neįmanoma doh.gif


pvz. : siandien gaminau -
viriau ryzius, o keptuveje pakepiau vistienos krutineles dali su svogunais, morkomis, cukinija. Tada viska sumeciau i verdancius ryzius, ivairiu prieskoniu, grietines, pomidoru padazo ir dar krienu. Viska dar patroskinau gal 15 min ir viskas - tikrai skaniai gavosi.
Daznai darau ir su kitokiom mesom.
Prieskonius dedu tik kai isimu dukrytei (jai 9 men.) i puodeli (jai viska trinu).
Abi skaniai valgom. smile.gif
taip galima daryti su ivairiom kruopom ir perlinem ir miezinem ir grikiais. Galima ir paprikos, ziedinio kopusto deti. Zodziu viska dedu ka tuo metu turiu.
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2009 10 12, 13:50)
gal gali konkretizuot? del kosiu, tai ryte tingiu virt, o ir ant greituju kazka uzkandu tik, nes maoji vis demesio praso, pietums kazkaip taip iseina, kad like nuo vakar dienos visko - negi kazka naujo gaminsi, o vakarienei, tai nebent sau kazka - vyras ir taip pusryciu nevalges, pietu kazka perkandes (nera galimybes is nau nusinest), tai nori kazka stipriau, be to troskiniu vyras nemegsta, o vien sau gamintis...  schmoll.gif

beje, dar vienas dalykas - siuo metu musu sugedes saldiklis, tai mesos as galiu nusipirkt tik tai dienai arba dar kitai...

o mazai valgom todel, kad jau kaip rasiau - valgau pagrinde tik as  - vyras ir vaikas tik vakarieniauja namuose, neskaitant savaitgaliu...


Susidare toks ispudis, kad valgai jei yra laiko, daznai praleidi - "taip isejo".
Reikia rupintis savimi - reikia stengtis valgyti reguliariai ir neleisti, kad sumustiniai taptu dazniausiu patiekalu. Ryte kose isvirti max 15 min (avizos, mieziai).
Pati turiu maza dukryte, kuri irgi labai reikalauja demesio, bet sukames - ir ji nori skaniai valgyti. Jai gaminu pati - duodu daug to, ka valgau pati. Aisku su prieskoniais - truputi druskos ir vos vos pipiru smile.gif
Aisku turiu vacsy sistema. Tai daug pagaminto maisto galiu laikyti ilgiau.

Anksciau as troskiniu irgi niekada nevalgiau, man niekada nereikejo padazo , bet dabar as galvoju, kaip galejau valgyti tuos kepsnius? Tikrai atsibodo.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 10 12, 19:32)
labai aciu, bet nieko nesupratau. zalia mesa? virta? tai jei zalia kaip jin ten tame stiklainy isverda? koks tas vakavimo puodas?  doh.gif  ax.gif  blush2.gif ot vista, kaip is medzio iskritus nieko nesusigaudau  ax.gif

na, yra specialus toks puodas, jo neturint - nepasigaminsi naminių mėsos koncervų, nes ten labai aukštoje temperatūroje su slėgiu gaminasi ax.gif mano uošvis jį turi, tai laiks nuo laiko palepina ir mus ax.gif
Atsakyti
Nu bandau ir aš savo meniu surašyti :

I. Kai dirbam, tai pusryčių nevalgom, pietums į darbą akcijinė silkė su pomidorų padažu ir burokėlių -obuolių su majonezu mišrainė. Vakare grikių blynai su pienu.
II. Keptos šparaginės pupelės su kiaušiniu, bulvių košė, šaltibarščiai
III. Vakarykšiai šaltibarščiai, bulvių košė, kiaulienos troškinukas su morkomis, cukinijomis, krapais, petražolėmis , kurį valgėme su raugintais agurkėliais. obuolių-svarainių kompotas
IV. kava su varške, grybų su daržovėmis sriuba, vakarykštis troškinys, kepta cukinija
V. Į darbą pietums pirktiniai akcijiniai žuvies kepsneliai su cukinija, troškinti rauginti kopūstai su parūkytomis dešrelėmis. Pati su draugėmis kavinėje picą valgiau.
VI. Tie patys kopūstai, biški laukiau draugės, tai pakepiau sparnelių, pafarširavau kiaušinių, marinuota skumbrija, raudona mišrainė. Na ir draugės atsineštas pyragas prie kavos
VII. Ryte vyras damušė kopūstus jau su pieniškomis dešrelėmis, man užteko poros sumuštinių su obuolių sultimis, pietums virtos vištienos nugarėlės su ryžių sriuba, vyrui karbonadai su keptomis bulvėmis ir raudona mišraine, vakarienei kepti grybai su morkomis, svogūnais ir krapais grietinės padaže, dar ir baltos mišrainės padariau.

Pirkau :

Pienas- 1,19, Batonas- 1,69, ryžiai (2,5 kg )- 7,57 Lt, pomidorų padažas -1,89, pienas 1,09, kefyras 1,29, varškė -0,99, parūkytos vištienos dešrelės- 3,69, Prieskoniai -0,89, pipirai -1,5, kiaušiniai 3,30, Vištienos nugarėles su sparneliais- 5,3, Kiaulienos mentė -12, žuvų kepsneliai -7,92, griliažiniai saldainiai - 2,24, vištienos krūtinėlė 0,59x8,99 - 5,30, majonezas -2,79, tepus riebalų mišinys -0,99 , skumbrių marinuoti gabaliukai 0,536x7 - 3,75, duona 1,85
VISO 67,23 Lt

Nu čia sekmadienį tai prisigaminau daug, nes reikėjo įdėt vyrui pietums 2 dienoms .
Taip lyg ir daugokai, bet visko dar nesuvalgėm, dar kai kas nukeliavo į kamerą . Šaldytuve pastoviai silkės yra, pieniškų dešrelių, o kam dar deserto, tai batonas su obuoliene mirksiukas.gif Daržoves vis dar savo valgom mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 12 spalio 2009 - 20:55
mano paraeita savaite meniu buvo skurdokas, bet ikeliu...Musu seima yra nereguliari:)Praeita savaite buvemo tris: as, vyras ir leliukas. Leliukas turi savo meniu: tai Aptamilas:)O dazniausiai buname tris suauge zmones, nes dar gyvena pas mus vyro pussesere, nes mokosi:)Bet praeita savaite jos nebuvo, nes sirgo:)Vyras valgo pusrycius ir vakariene, (pietu visai nevalgo)o as su vyro puske, kai buna valgom pusrycius, pietus ir vakariene:)Nors maziu neramus buna, bet manau svarbu nepamirsti ir saves. Taip pat kol mazius miega pietu, galima vis pribegat padaryti valgyt...

Taigi pirmadienis:

Pusryciams: sumustiniai su daktariska desra.
Pietums: viriau rugstyniu sriuba.
Vakarienei: Kugelis.

Antradienis:
Pusryciai: likutine rugstyniu sriuba
pietus: likutinis kugelis
vakariene: Kotletukai su morkomis ir porais, plius virtos bulves, balta misraine

Treciadienis:
Pusryciai: virti kiausiniai su batonu
Pietus balta misraine likutis
Vakariene: likutinia kotletai.

Ketvirtadienis:
pusryciams: sumustiniai su daktariska desra
Pietus: ryziu kose
Vakariene: orkaiteje kepta sonine su bulvem, prie sonines vakuotos konservuotos sparagines pupeles.

Penktadienis:
Pusryciai: kepti kiausiniai

kadangi penktadieni po pietu vaziavom pas draugus, kur praleidom visa savaitgali, tai valgyt negaminau.


Sekmadienio vakariene:
Sumustinukai su sviezia kepenine.



Kiek isleidau, net negaliu pasakyti, nes kazkaip tiksliai neskaiciavau. mazdaug apie 50 lt. Pirkau butiniausia: batonas, duona, kiausiniai, pienas, kefyras, daktariska desra...O visa kita kaimo gerybes...man teta zirneliu, rugstyniu, sparaginiu pupeliu prikonservuoja. Savaitgali teo stipriai islaidauti, pinigine palengvinom 450 lt., nes su draugais pirkome per puse kiaule. Bet tikrai islosem nemazai, nes pilnas saldiklis mesos, farso, virem kepenine, dar saltiena liko issivirti plius drauges tetis isrukys kumpelius, lasinukus ir kaulus. Iki lapkricio dirzai bus suverzti, nes saskaitoje beliko tik inasas bankui uz busta, ir keli simtai lituku.



Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 10 12, 22:42)
Savaitgali teo stipriai islaidauti, pinigine palengvinom 450 lt., nes su draugais pirkome per puse kiaule.



A kiek dabar kainuoja kg gyvo svorio ?
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 10 12, 19:32)
labai aciu, bet nieko nesupratau. zalia mesa? virta? tai jei zalia kaip jin ten tame stiklainy isverda? koks tas vakavimo puodas?  doh.gif  ax.gif  blush2.gif ot vista, kaip is medzio iskritus nieko nesusigaudau  ax.gif


žalia mėsa...o puodas tai didelis, į jį , kaip minėjau telpa 24 puslintriniai stikliainiai... aš pati to puodo neturiu, pasiskolinu nuo tėvų ir net nesu mačiusi jo pirkti, gal ir yra, bet kitoks nes cia nuo tarybinių laikų į jį statosi termometras kad stebėtum te,peratūrą... mėsa ten perkaista, tampa minkštut minkštutėlė...
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 10 13, 09:03)
A kiek dabar  kainuoja kg gyvo svorio ?


Mes pirkome po 6.5 lt. Bet su uosviene kalbejau, kad galima rasti ir pigiau...
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 10 13, 09:53)
Mes pirkome po 6.5 lt. Bet su uosviene kalbejau, kad galima rasti ir pigiau...

geras dalykas thumbup.gif vis tiek pigiau mirksiukas.gif tik kai šaldiklio neturiu, tai neturėčiau kur dėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 10 12, 18:35)
Vėjūna, mane labai sudomino, kas čia per daiktas- lietiniai su ryžių įdaru? g.gif


Isbandziau internete rastą naują receptuką, kurį šiek tiek pakoregavau, gavosi vykęs, pigus ir skanus patiekalas, kurį tikrai kartosiu dar ne kartą.

Į lietinius pasiruošiame įdarą: sumaišome ryžius, smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius, šiek tiek majonezo ir pomidorų padažo bei krapų ir svogūnų laiškų, galima pabarstyti druska ir pipirais.
Į lietinį dedame įdarą ir suvyniojame.Sudedame į kepimo indą.
Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną ir pjaustytą kumpį. Sudedame ant blynų ir pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje kol išsilydys sūris.
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2009 10 13, 12:00)
Isbandziau internete rastą naują receptuką, kurį šiek tiek pakoregavau, gavosi  vykęs, pigus ir skanus patiekalas, kurį tikrai kartosiu dar ne kartą.

Į lietinius pasiruošiame įdarą: sumaišome ryžius, smulkiai  supjaustytus  virtus kiaušinius, šiek tiek majonezo ir pomidorų padažo bei krapų ir svogūnų laiškų, galima pabarstyti druska ir pipirais.
Į lietinį dedame įdarą ir suvyniojame.Sudedame į kepimo indą.
Keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną  ir pjaustytą kumpį. Sudedame ant blynų ir pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje kol išsilydys sūris.

ačiū už receptą, įdomiai skamba, bet bijau, kad vyras nesiteiks valgyt be mėsos g.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 10 13, 14:16)
ačiū už receptą, įdomiai skamba, bet bijau, kad vyras nesiteiks valgyt be mėsos g.gif


Taigi yra mėsos, ant viršaus dedamo kumpelio-dešrytės gali būti oho kiek biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2009 10 14, 12:36)
Taigi yra mėsos, ant viršaus dedamo kumpelio-dešrytės gali būti oho kiek biggrin.gif  mirksiukas.gif

daug pridėsi mėsos - bus nebetaupu biggrin.gif
Atsakyti