QUOTE(Rastika @ 2009 10 12, 14:51)
mimi1,, o kokie troškiniai yra iš grikių, ryžių ir kruopų?
na aš žinau tik guliašą su ryžiais, kažkas sakė labai skanus guliašas su grybais (reikės išbandyti), o su kruopomis ir ryžeis žinau tik tai kad valgomi su spirgučiais arba su kepinta dešra... na o aš vis noriu pereiti prie l. virto maisto, nes ir taip jau reikia prisilaikyti dietos, nors man neįmanoma
na aš žinau tik guliašą su ryžiais, kažkas sakė labai skanus guliašas su grybais (reikės išbandyti), o su kruopomis ir ryžeis žinau tik tai kad valgomi su spirgučiais arba su kepinta dešra... na o aš vis noriu pereiti prie l. virto maisto, nes ir taip jau reikia prisilaikyti dietos, nors man neįmanoma
pvz. : siandien gaminau -
viriau ryzius, o keptuveje pakepiau vistienos krutineles dali su svogunais, morkomis, cukinija. Tada viska sumeciau i verdancius ryzius, ivairiu prieskoniu, grietines, pomidoru padazo ir dar krienu. Viska dar patroskinau gal 15 min ir viskas - tikrai skaniai gavosi.
Daznai darau ir su kitokiom mesom.
Prieskonius dedu tik kai isimu dukrytei (jai 9 men.) i puodeli (jai viska trinu).
Abi skaniai valgom.
taip galima daryti su ivairiom kruopom ir perlinem ir miezinem ir grikiais. Galima ir paprikos, ziedinio kopusto deti. Zodziu viska dedu ka tuo metu turiu.
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2009 10 12, 13:50)
gal gali konkretizuot? del kosiu, tai ryte tingiu virt, o ir ant greituju kazka uzkandu tik, nes maoji vis demesio praso, pietums kazkaip taip iseina, kad like nuo vakar dienos visko - negi kazka naujo gaminsi, o vakarienei, tai nebent sau kazka - vyras ir taip pusryciu nevalges, pietu kazka perkandes (nera galimybes is nau nusinest), tai nori kazka stipriau, be to troskiniu vyras nemegsta, o vien sau gamintis...
beje, dar vienas dalykas - siuo metu musu sugedes saldiklis, tai mesos as galiu nusipirkt tik tai dienai arba dar kitai...
o mazai valgom todel, kad jau kaip rasiau - valgau pagrinde tik as - vyras ir vaikas tik vakarieniauja namuose, neskaitant savaitgaliu...
beje, dar vienas dalykas - siuo metu musu sugedes saldiklis, tai mesos as galiu nusipirkt tik tai dienai arba dar kitai...
o mazai valgom todel, kad jau kaip rasiau - valgau pagrinde tik as - vyras ir vaikas tik vakarieniauja namuose, neskaitant savaitgaliu...
Susidare toks ispudis, kad valgai jei yra laiko, daznai praleidi - "taip isejo".
Reikia rupintis savimi - reikia stengtis valgyti reguliariai ir neleisti, kad sumustiniai taptu dazniausiu patiekalu. Ryte kose isvirti max 15 min (avizos, mieziai).
Pati turiu maza dukryte, kuri irgi labai reikalauja demesio, bet sukames - ir ji nori skaniai valgyti. Jai gaminu pati - duodu daug to, ka valgau pati. Aisku su prieskoniais - truputi druskos ir vos vos pipiru
Aisku turiu vacsy sistema. Tai daug pagaminto maisto galiu laikyti ilgiau.
Anksciau as troskiniu irgi niekada nevalgiau, man niekada nereikejo padazo , bet dabar as galvoju, kaip galejau valgyti tuos kepsnius? Tikrai atsibodo.