Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(ssiimmaa @ 2009 09 13, 16:38)
baurybe, as tamsta prie pietu stalo turi koki lapa pakabinus, kad visi atsizymetu kas ka valge, ar siaip gera atmintis?  biggrin.gif  4u.gif

nu žinok tikrai taip mirksiukas.gif . Pradžioje būdavo, kai reikia surašyt, pusė pamirštu doh.gif , skambinėju namiškiams ir klausinėju kas ką valgė lotuliukas.gif . Tai po poros savaičių dašuto, kad geriau susirašyt, tai ir rašausi kasdien ant stalo kalednoriaus darbe biggrin.gif . Žodžiu, ryte atbėgu į darbą, parašau ką pusryčiams valgėm, kitą rytą atėjus darašau ką pirkau ir ką valgėm vakare ir pildau kitos dienos pusryčius ir pan. ax.gif va
Atsakyti
Na bandau ir aš savo praeitos savatės meniu atkapstyt iš pomėties tongue.gif

I. Pietums bulvių košė su spirgais ir netikru zuikiu, vakarienei kepta vištiena ir grybai su kepti su svogūnais ir grietine.
II. Miltinai blynai su obuoliais, šalti grybai su grietine, vakarienei šparaginės su džiūvesėliais ir kiaušiniais, o vyrui pakepiau bulvyčių su kiaušiniais, likęs mėsos gabaliukas buvo ir su šviežiai apraugtais agurkėliais
III. pietums į darbą vakarykščiai blynai , vakarienei karbonadai su virtomis bulvėmis ir agurkais
IV. virti kiaušiniai, vakarienei vyrui vakarykščiai karbonadai,man silkė su bulvytėmis ir pomidorais, desertui varškė su obuoliene.
V. rūgštynių sriuba, pieniškos dešrelės su virtomis bulvėmis ir agurkais, obuolių kompotas.
VI . Mes išvažiavom į kaimą, tėvukas išsivirė šv.kopūstų sriubos ir damušinėjo likučius.
VII. kaime anytos šaldytuvą tuštinom lotuliukas.gif vakare pakepiau šviežių grybų su svogūnais ir grietine ir bulvių koše

daug iš kaimo buvom parsivežę mirksiukas.gif Bandau skaičiuot ką pirkau :

Saldainai 7,99x0315 - 2,52; batonas - 1,30 ; kiaušiniai 3,2 ; grietinė 1,38 , Pomidorai 4 Lt ( čia žiemai konservavimui ) perlinės kruopos 0,99 Lt, pomidorų padažas - 1,78 Lt; sviestas - 3,20 Lt ; rūkyta sprandinės gabaliukas - 3,50 ; kiaušiniai 3,3 ; varškė -0,99; actas, 1,28 ; vynuogės 2,40; , duona 2,2 . VISO : 32,04 Lt. thumbup.gif thumbup.gif na savaitgalį aišku važiuojant į kaimą teko gėrimams išleist blush2.gif
Daržovės,obuoliai, karbonadai, vištiena iš kaimo ax.gif grybai pačių rinkti,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 15 rugsėjo 2009 - 10:42
Parašysiu ir aš savo praėjusios savaitės meniu. Kadangi žinojau, jog ta savaitė bus labai užimta, grįšiu vėlai, nei noro nei laiko gaminti nebus, šeštadienį prigaminau visai savaitei. Gal kam bus naudinga, kai reikės taip pasiruošti atsargų.
Taigi:
Pirmadienis: cepelinai (buvau prigaminusi kažkur 18 cepelinų, ir su varške ir su mėsa, ir užsaldžiau) Pirmadienį išsivirėm pusę jų. Liko pusryčiams.
Antradienis: Pusryčiai - cepelinai nuo vakar. Vakarienė - lietiniai su varške, arba su mėsa (savaitgaly buvau prigaminusi ir jų, taigi kažkur pusę jų pagamintų suvalgėm).
Trečiadienis. Pusryčiai - lietiniai, kurių liko nuo vakar. Vakarienė - žemaičių blynai (su mėsa ir su varške)
Ketvirtdadienis - pusryčiai - likę vakarykščiai žemaičių blynai. Vakarienė - varškėčiai.
Penktadienis - pusryčiai - lietiniai (iš vakaro išėmiau iš šaldiklio, kad atsileistų). Vakarienei - cepelinai.

Pietus aš valgiau darbe, nešiausi kartais iš namų sumuštinių, vaisių, pora dienų pavalgiau darbe nemokamai, vyras į darbą nešėsi lietinių, sumuštinių arba žemaičių blynų.
Taigi, visi patiekalai buvo pagaminti ir užšaldyti. Ir buvo labai patogu kasdien grįžus ilgai nevargti virtuvėje. Man tą savaitę buvo išsigelbėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 18:41)


darzoviu jusu seima nevalgo?
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 17, 20:18)
darzoviu jusu seima nevalgo?



Kodėl nevalgo?
Nerašiau jokių daržovių, nes prie cepelinų, lietinių, žemaičių blynų salotų tikrai nevalgėm kaip garnyro, o šiaip aišku, kad daržovės ir vaisiai yra valgomi, bet šito tiesiog nerašiau, nes vaisių/daržovių nereikia gaminti, jos tiesiog yra, imi ir valgai. Ir tikrai nerašiau, kad pvz; pirmadieni suvalgiau tris obuolius, du bananus ir kriaušę. Parašiau meniu - tai, ką gaminau. Vaisiai negaminami.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 20:26)


Paprasciausiai per visa savaite nei normalios mesos, nei zuvies, nei garnyro... schmoll.gif schmoll.gif

O komentuoju tai, ka rasot ir kas aiskiai matosi is meniu, tai nereikia pykti ir pulti. Ar jums klausimu uzduoti negalima? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 29, 17:14)
kad uogom jauciu turguje sita taisykle galioja, idomu, kaip darzovem  g.gif

Man regisi turguje galima derėtis,o gal aš klystu ne visuose turguose 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 19:41)
Parašysiu ir aš savo praėjusios savaitės meniu. Kadangi žinojau, jog ta savaitė bus labai užimta, grįšiu vėlai, nei noro nei laiko gaminti nebus, šeštadienį prigaminau visai savaitei. Gal kam bus naudinga, kai reikės taip pasiruošti atsargų.



bet biški turėjai šeštadienį pavargt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 17, 18:41)
Parašysiu ir aš savo praėjusios savaitės meniu.


taip gaminti turbut labai patogu, bet labai jau vienpusiskas meniu man pasirode g.gif Ar nenusibodo vyrui praktiskai ta pati valgyti visa savaite?
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 18, 07:44)
bet biški turėjai šeštadienį pavargt  unsure.gif



Šeštadienį tai žinoma, kad teko pasisukioti virtuvėje, bet ir pagalbos iš vyro sulaukiau. Tokie pasiruošimai tik ir tevyko tą kartą, dabar vėl viskas sename ritme, kai yra laiko gaminti ir darbo dienomis. Bet dabar žinau, kad įmanoma skaniai maitintis, nepikinėti pusfabrikačių ir neišleisti didžiulės sumos maistui, kai laiko būti virtuvėje visai nėra.
Papildyta:
QUOTE(Brno @ 2009 09 18, 10:18)
taip gaminti turbut labai patogu, bet labai jau vienpusiskas meniu man pasirode  g.gif Ar nenusibodo vyrui praktiskai ta pati valgyti visa savaite?



Na, nevalgėm juk kasdien to pačio maisto.
Vyrui ar neatsibodo? blink.gif Juk ne mažas vaikas, puikiai suprato, kodėl tas ar anas pagaminta buvo. Be to, jis su virtuve visiškai nedraugauja (nebent iš bėdos gali koldūnų ar makaronų išvirti), tad jam visa ta savaitė tikrai nebuvo kažkokia "neskani", atsibodusi ar dar kažkas.
Kiekvieną savaitę tokio gaminimo tikrai nepraktikuoju, tai buvo kol kas, kol kartu gyvename pirmasis mano gaminimas savaitei. Ir džiaugiuosi, kad vykęs.
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
Ateinu biggrin.gif

Meniu:

1. pusryčiai vaikams sumuštiniai su šokoladiniu kremu, aš ryžių košę pasišildžiau, vyras varškės valgė. Pietums vaikams liko vištienos keptos (kepta sekmadienį), aš irgi vištieną dėjausi, vyras lašinių. Gryžus kepiau miltinius blynus su cukinija. Nakčiai vaisių salotos su jogurtu.

2. pusryčiai vienai panai dešrelė su pomidoru, kitai sumuštinis su sūriu, man sumuštinis su dešra ir bananas, vyras varškę valgė. Pietums vaikams liko dar vištienos, blynų nuo vakarienės likusių, buvo šaldytuve produktų sumuštiniams. Gryžus kepiau varškės apkepą.

3. pusryčiai vaikams po sumuštinį su šokoladu ir sūrelį, man grūdėta varškė, vyras paprastą varškę valgė. Pietums vaikams kepsniai, mums varškės apkepas į darbą, vyras turbūt irgi tą patį dėjosi (nemačiau, nes pats dėjosi, aš pramigau blush2.gif ). Gryžus išviriau burokų sriubos vakarienei. Nakčiai vaisių salotos su jogurtu.

4. pusryčiai vaikams po sumuštinį su šokoladu ir sūrelį, man grūdėta varškė, vyras tik sūrelį suvalgė. Pietums yra burokų sriubos, vaikams kepsniai dar likę, mes dėjomės apkepą. Gryžus valgėm likučius apkepo ir sriubos, kepiau obuolių pyragą.

5. pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir šokoladu ir po bananą, aš jogurtą ir bananą valgiau, vyras pyrago. Pietums vaikams liko kepsniai paskutiniai, aš dėjausi silkės, vyras lašinių. Gryžus nieko nedariau, nes likučių šaldytuve buvo, kam mažai pasikepė kiaušininį blyną, dukra dar sūrio su alyvuogėm valgė. Aš tik daržovių pasidariau su silke, suvalgiau su duona. Nakčiai išviriau manų košės, nes vaikai zyzė kelintas vakaras doh.gif .

6. pusryčiai grikių košė. Pietums kepenėlių kotletai su bulvių koše ir padažu. Vakarienei valgėm sausai, kas lašinių, kas sūrio pasipjaustė, nes vyras balkoną tvarkė, tai buvom nusikalę, kol viską išvalėm. Nakčiai tik obuolių pyragą iškepiau.

7. pusryčiai ryžių košė. Pietums pomidorienė ir daržovių kugelis. Vakarienei ko gero likučiai, nes virusas užpuolė tris šeimos narius, tai kitkam jėgų nebus matyt schmoll.gif .

Buvo pirkta:
Batonas (1,89 lt), duona (2,29 lt), pienas 5 l (7,50 lt), kiaušiniai 20 vnt (7 lt), pomidorai 2 kg (3 lt), vynuogės, bananai, persikai, nektarinai po 1 kg (12,42 lt), manų kruopos 1,60 lt, burokėliai 2,49 lt, mineralinis į darbą 2,09 lt, sultys vaikams 1,98 lt, silkė 9 lt, vynuogės 2 kg ir bananai 1 kg (10,40 lt), batonas ir duona (4 lt), konservuoti dalykai 23 lt (pirkom akcijinius, ilgesniajm laikui, konservuoti pomidorai, tunas...), sūreliai 1,18 lt, sūris 7,46 lt (akcijinių buvo, feta ir pan.), kepenėlės 3,77 lt
Išleista: 97 lt


Atsakyti
Bjaurybe, varškę pati darei?
Atsakyti