Sveikos,
Pirmoji savaitė praėjo puikiai. Buvo vienas didelis apsipirkimas praeitą sekamdienį ir jokių daugiau ėjimų į parduotuvę savaitės bėgyje. Vien maistui išleista apie 140 Lt.
Pirkau: maltos mėsos 0,5kg, kiaulienos kumpio be kaulo 0,6 kg, vištą 1,7kg, dešrelių 1pak., varškės 2 pak., duonos, batono po kepalą, kavos 500g, cukraus 1kg, spagečių 400g, pieno 3L, kefyro 1L, sviesto, grietinės, kečupo, majonezo, kiaušinių 10 vnt., kepenų pašteto, fermentinio sūrio, šlapiankos, dukrai jogurtų ir varškyčių (viso gal kokius 7 vnt.), sulčių jai 2 but. po 0,75L, agurkus du ilgus, bananus 7 didelius, OHO kviečių su medumi dukrai pusryčiams ir kukurūzų 2 pakelius irgi dukrai pagraužt.
Bulvių, kruopų, aliejaus ir pan. turėjau. Taip pat nuo sekmadienio buvo likę kopūstų sriubos ir lietinių su varške. Iš daržovių buvo likę pusė šviežio kopūsto, iceberg salota, 2L marinuotų pomidorų, taigi primečiau, kad garnyro užteks. O iš vaisių tik bananų pirkau, grynai dukrai, o patys nieko nenorėjom, neskanūs man dabar vaisiai.
Šeima mūsų 2 suaugę ir 1 vaikas. Mes su mažąja namie būnam, taigi visą dieną valgom namie, vyras į darbą maisto nesideda, bet grįžęs vakare valgo du kartus minimum.
Pusryčių nerašysiu, vyras nepusryčiauja darbo dienom, tik kavos išgeria, o mano meniu dominuoja sumuštiniai, kiaušinienės, blynai, labai retai košės (jų tiesiog nemėgstu). Dukra rytais dažniausiai valgo košes, OHO kviečius su jogurtu, kartais kokią dešrelę, blynus.
Priešpiečiam dukra valgo varškytes ar jogurtą.
Pietums aš valgau tai, kas liko nuo vakar dienos vakarienės ir sriubos, kartais kokių salotų pasidarau. Dukra dažniausiai pietums valgo sriubos, mėsos kukulių su daržovėm, vištienos su makaronais ir t.t. Trakim jei gaminu kotletus, keletą kukulių dedu į kamerą, jei vištą atpjaunu gabaliuką filė ir irgi dedu į kamerą, vėliau dukrai išverdu su bulvių koše, daržovėmis ar makaronais. Jei tinkamas mūsų valgomas maistas, tada valgom kartu visi tą patį.
Vakarienei dukrai irgi dažniausiai košės, varškė, pieniška sriuba, makaronai, blynai.
Desertui šią savaitę nieko negaminau, buvo mama svečiuose, atnešė bulkučių ir daug vynuogių, tai užteko, o ir nesinorėjo daugiau nieko, kaip nekeista.
Taigi, pradžioj susipjausčiau vištą: 2 ketvirčiai, 2 krūtinėlės file, nugarėlė, sparneliai. Viską dėjau į šaldiklį atskiruose maišeliuose.
Rimtieji patiekalai (vakarienė, kuri pas mus prilygsta pietums) atrodė taip:
Pirmadienis (FARŠAS):Kotletai su bulvių koše ir agurkų salotomis ( agurkai, grietinė, svogūnas, druska, piprai). Kelis nekeptus kukulius užšaldžiau dukrai.
Antradienis (VARŠKĖ):Varškės apkepas su grietine (2pak. varškės, 3 kiaušiniai, 3 v.š. manų, 4 v.š. cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, 2 v.š. grietinės).
Keli likę kotletai nuo vakar su bulvių koše ir agurkais.
Trečiadienis (2 VIŠTIENOS KETVIRČIAI):Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis, marinuoti pomidorai
Perlinių kruopų sriuba (išviriau vištienos nugarėlę, mėsą (be odos ir kaulų) susmulkinau ir sumečiau atgal į sriubą, perlinės kruopos, morkos, bulvės, prieskoniai)
Ketvirtadienis (NE MĖSOS DIENA):Perlinių kruopų sriuba
Keptos bulvės su kefyru
Penktadienis (1 VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ):Spageti su vištiena raudoname padaže (spagečius maišom su padažu, kuriame kepti: vištienos file gabaliukai, smulkiai pjaustytas svogūnas, česnakas, keli marinuoti pomidorai gabaliukais be odelės, kečupas, BBQ padažas, druska, pipirai, šiek tiek cukraus, šaukštelis vandeny tirpinto krakmolo sutirštinimui ir dž.bazilikas)
Purūs kefyriniai blynai (šiaip kepiau dukrai, bet ir mes patys pasivaišinom: stiklinė kefyro,1 kiaušinis, nepilnas a.š. sodos, cukraus, vanilinio cukraus, miltų, kad tešla grietinės tirštumo gautųsi). Valgėm su jogurtu.
Perlinių kruopų sriubą dar vyras damušė.
Šeštadienis (KIAULIENOS KUMPIS):Atkrito bendri pusryčiai, nes vyras ryte žvejojo, įsidėjo sumuštinių su šlapianka.
Grižęs pabaigė penktadienio spagečius, kelis sumuštinius su sūriu ir kava suvalgė.
Vakarienei mum abiem- kiaulienos kumpio troškinys su ryžiais (kiaulieną supjausčiau nedideliais gabaliukais, svogūno galvą - kubeliais, 4 česnako skilteles, pyliau 3 a.š. sojos padažo, 2 v.š. majonezo, kečupo kažkiek, prieskonių mišinio Maggi skonio magija, druskos, pipirų, lauro lapelių, užpyliau vandeniu ir troškinau orkaitėje stikliniame inde su dangčiu apie 1,5 val.), kopūstų salotos su majonezu (šv.kopūstas, ½ svogūno, druska, pipirai, majonezas).
Sekmadienis (1 VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ):Pusryčiams kiaušinienė su likusia šlapianka, svogūnais, sūriu. Pabaigėm marinuotus pomidorus.
Pietums - vištienos krūtinėlės kepsniukai (smulkiai pjaustyta krūtinėlė, pora šaukštų majonezo, 1 kiaušinis, po pora šaukštų krakmolo ir miltų, prieskoniai. Šaukštu dėti į keptuvę ir kepti kaip blynukus), virtos bulvės, iceberg salotos su aliejum, actu, druska, pipirais ir šiek tiek cukraus.
Vakarienei kiaulienos troškinio likučiai, keli likę krūtinėlės kepsniukai.
Atsiprašau už tokį ilgą postą, kitą savaitę tik meniu surašysiu, čia daugiau norėjau apžvelgt mūsų šeimos maitinimosi įpročius. Beje, mes su vyru esam mėsiniai-bulviniai. Visą savaitę gaminau įprastą ir mūsų mėgiamą maistą.
Iš aną sekmadienį pirkto maisto praktiškai nieko neliko, tik du sparneliai kameroje, kavos, majonezo, kečupo ir dar gal kokių smulkmenų šiek tiek. Na ir iš seniau bulvių, aliejaus, makaronų, visokių kruopų ir pan.
Šiandien apsipirkom vėl visko sekančiai savaitei, išleidom 119 Lt.
Mano išvada: protingai pirkti maistą yra smagu