Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(Bajoraite @ 2009 05 24, 15:29)
Sveikos,  4u.gif

Ir as jungiuosi prie jusu.


Smagu, kad musu burelis dideja thumbup.gif
Ziuriu kasdien vis kita sriubyte vaikas valgo. Ar verdi tik vienam kartui ir tik vaikuciui?
Atsakyti
Sveikos,
Pirmoji savaitė praėjo puikiai. Buvo vienas didelis apsipirkimas praeitą sekamdienį ir jokių daugiau ėjimų į parduotuvę savaitės bėgyje. Vien maistui išleista apie 140 Lt.
Pirkau: maltos mėsos 0,5kg, kiaulienos kumpio be kaulo 0,6 kg, vištą 1,7kg, dešrelių 1pak., varškės 2 pak., duonos, batono po kepalą, kavos 500g, cukraus 1kg, spagečių 400g, pieno 3L, kefyro 1L, sviesto, grietinės, kečupo, majonezo, kiaušinių 10 vnt., kepenų pašteto, fermentinio sūrio, šlapiankos, dukrai jogurtų ir varškyčių (viso gal kokius 7 vnt.), sulčių jai 2 but. po 0,75L, agurkus du ilgus, bananus 7 didelius, OHO kviečių su medumi dukrai pusryčiams ir kukurūzų 2 pakelius irgi dukrai pagraužt.
Bulvių, kruopų, aliejaus ir pan. turėjau. Taip pat nuo sekmadienio buvo likę kopūstų sriubos ir lietinių su varške. Iš daržovių buvo likę pusė šviežio kopūsto, iceberg salota, 2L marinuotų pomidorų, taigi primečiau, kad garnyro užteks. O iš vaisių tik bananų pirkau, grynai dukrai, o patys nieko nenorėjom, neskanūs man dabar vaisiai.
Šeima mūsų 2 suaugę ir 1 vaikas. Mes su mažąja namie būnam, taigi visą dieną valgom namie, vyras į darbą maisto nesideda, bet grįžęs vakare valgo du kartus minimum.

Pusryčių nerašysiu, vyras nepusryčiauja darbo dienom, tik kavos išgeria, o mano meniu dominuoja sumuštiniai, kiaušinienės, blynai, labai retai – košės (jų tiesiog nemėgstu). Dukra rytais dažniausiai valgo košes, OHO kviečius su jogurtu, kartais kokią dešrelę, blynus.
Priešpiečiam dukra valgo varškytes ar jogurtą.
Pietums aš valgau tai, kas liko nuo vakar dienos vakarienės ir sriubos, kartais kokių salotų pasidarau. Dukra dažniausiai pietums valgo sriubos, mėsos kukulių su daržovėm, vištienos su makaronais ir t.t. Trakim jei gaminu kotletus, keletą kukulių dedu į kamerą, jei vištą – atpjaunu gabaliuką filė ir irgi dedu į kamerą, vėliau dukrai išverdu su bulvių koše, daržovėmis ar makaronais. Jei tinkamas mūsų valgomas maistas, tada valgom kartu visi tą patį.
Vakarienei dukrai irgi dažniausiai košės, varškė, pieniška sriuba, makaronai, blynai.
Desertui šią savaitę nieko negaminau, buvo mama svečiuose, atnešė bulkučių ir daug vynuogių, tai užteko, o ir nesinorėjo daugiau nieko, kaip nekeista.

Taigi, pradžioj susipjausčiau vištą: 2 ketvirčiai, 2 krūtinėlės file, nugarėlė, sparneliai. Viską dėjau į šaldiklį atskiruose maišeliuose.

Rimtieji patiekalai (vakarienė, kuri pas mus prilygsta pietums) atrodė taip:

Pirmadienis (FARŠAS):
Kotletai su bulvių koše ir agurkų salotomis ( agurkai, grietinė, svogūnas, druska, piprai). Kelis nekeptus kukulius užšaldžiau dukrai.

Antradienis (VARŠKĖ):
Varškės apkepas su grietine (2pak. varškės, 3 kiaušiniai, 3 v.š. manų, 4 v.š. cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, 2 v.š. grietinės).
Keli likę kotletai nuo vakar su bulvių koše ir agurkais.

Trečiadienis (2 VIŠTIENOS KETVIRČIAI):
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis, marinuoti pomidorai
Perlinių kruopų sriuba (išviriau vištienos nugarėlę, mėsą (be odos ir kaulų) susmulkinau ir sumečiau atgal į sriubą, perlinės kruopos, morkos, bulvės, prieskoniai)

Ketvirtadienis (NE MĖSOS DIENA):
Perlinių kruopų sriuba
Keptos bulvės su kefyru

Penktadienis (1 VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ):
Spageti su vištiena raudoname padaže (spagečius maišom su padažu, kuriame kepti: vištienos file gabaliukai, smulkiai pjaustytas svogūnas, česnakas, keli marinuoti pomidorai gabaliukais be odelės, kečupas, BBQ padažas, druska, pipirai, šiek tiek cukraus, šaukštelis vandeny tirpinto krakmolo sutirštinimui ir dž.bazilikas)
Purūs kefyriniai blynai (šiaip kepiau dukrai, bet ir mes patys pasivaišinom: stiklinė kefyro,1 kiaušinis, nepilnas a.š. sodos, cukraus, vanilinio cukraus, miltų, kad tešla grietinės tirštumo gautųsi). Valgėm su jogurtu.
Perlinių kruopų sriubą dar vyras „damušė“.

Šeštadienis (KIAULIENOS KUMPIS):
Atkrito bendri pusryčiai, nes vyras ryte žvejojo, įsidėjo sumuštinių su šlapianka.
Grižęs pabaigė penktadienio spagečius, kelis sumuštinius su sūriu ir kava suvalgė.
Vakarienei mum abiem- kiaulienos kumpio troškinys su ryžiais (kiaulieną supjausčiau nedideliais gabaliukais, svogūno galvą - kubeliais, 4 česnako skilteles, pyliau 3 a.š. sojos padažo, 2 v.š. majonezo, kečupo kažkiek, prieskonių mišinio Maggi skonio magija, druskos, pipirų, lauro lapelių, užpyliau vandeniu ir troškinau orkaitėje stikliniame inde su dangčiu apie 1,5 val.), kopūstų salotos su majonezu (šv.kopūstas, ½ svogūno, druska, pipirai, majonezas).

Sekmadienis (1 VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ):
Pusryčiams – kiaušinienė su likusia šlapianka, svogūnais, sūriu. Pabaigėm marinuotus pomidorus.
Pietums - vištienos krūtinėlės kepsniukai (smulkiai pjaustyta krūtinėlė, pora šaukštų majonezo, 1 kiaušinis, po pora šaukštų krakmolo ir miltų, prieskoniai. Šaukštu dėti į keptuvę ir kepti kaip blynukus), virtos bulvės, iceberg salotos su aliejum, actu, druska, pipirais ir šiek tiek cukraus.
Vakarienei – kiaulienos troškinio likučiai, keli likę krūtinėlės kepsniukai.

Atsiprašau už tokį ilgą postą, kitą savaitę tik meniu surašysiu, čia daugiau norėjau apžvelgt mūsų šeimos maitinimosi įpročius. Beje, mes su vyru esam mėsiniai-bulviniai. Visą savaitę gaminau įprastą ir mūsų mėgiamą maistą.
Iš aną sekmadienį pirkto maisto praktiškai nieko neliko, tik du sparneliai kameroje, kavos, majonezo, kečupo ir dar gal kokių smulkmenų šiek tiek. Na ir iš seniau bulvių, aliejaus, makaronų, visokių kruopų ir pan.
Šiandien apsipirkom vėl visko sekančiai savaitei, išleidom 119 Lt.
Mano išvada: protingai pirkti maistą yra smagu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 05 24, 19:14)
Mano išvada: protingai pirkti maistą yra smagu biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Na pasidalinsiu ir as pora patarimu. Pati nuolat skaitineju sia skilti ir tik neseniai pradejau prekinti, skaiciuoti ir gaminti pagal savaites meniu.
As visada prekinuosi antradieniais, nes tomis dienomis prasideda naujos akcijos prekybos centruose Maxima ir Norfa, todėl kai kurias man tinkamas maisto prekes galiu nusipirkti pigiau thumbup.gif
Kitas dalykas, kur susitaupo man pinigeliai-tai pati balkone auginu salotas, krapus, svogunu laiskus bei petrazoles. Pati labai miestu visus isvardintus dalykus, o dar kai namie uzauginti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alingintaute @ 2009 05 25, 11:33)
As visada prekinuosi antradieniais, nes tomis dienomis prasideda naujos akcijos prekybos centruose Maxima ir Norfa,



o labiau apsimoka savaitgali, nes prie visu savaitiniu akciju, savaitgali buna dar ir papildomos mirksiukas.gif tiesa, Bonifacija neatsilaike saldumynams, tai priperkta sokolado pusmeciui i prieki lotuliukas.gif bent guodziu save, kad mesos gaovm dviem menesiams, tai nereikes pirkti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2009 05 24, 18:11)
Smagu, kad musu burelis dideja  thumbup.gif
Ziuriu kasdien vis kita sriubyte vaikas valgo. Ar verdi tik vienam kartui ir tik vaikuciui?


Buna, kad verdu dviem dienom. Dazniausiai atskirai vaikui, su maziau prieskoniu. Bet aisku vaikas vistiek tiek nesuvalgo, tai as dazniausiai pabaigiu ax.gif . O jeigu matau kad nelabai valgo, tada jau antrai dienai nelaikau, vyras vakare pabaigia, o vaikui nauja is ryto verdu tongue.gif .
Atsakyti
Kadangi gaminu taik sau vienai , tai keliu dienu toks paprastas meniu: biggrin.gif

pusryciams - skudintas batonas apteptas sviestu ir su nuluptais pomidoriukais ir suriu, pakeptas mikrobangeje (uzberiu baziliko del skonio) smile.gif
pietums - saltibarsciai arba kuskusas su paprika ir iv. prieskoniais, pakeptas keptuveje (skanu su kefyru) smile.gif
vakarienei - paprastos salotos (agurkas, salotu lapai, pomidorai ir kas dar randama saldytuve) arba jogurtas, isplaktas su bananu smile.gif


Papildyta:
[quote=Alingintaute,2009 05 25, 13:33]
As visada prekinuosi antradieniais, nes tomis dienomis prasideda naujos akcijos prekybos centruose Maxima ir Norfa, todėl kai kurias man tinkamas maisto prekes galiu nusipirkti pigiau thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
apskritai dar labai svarbu ziureti ypatingai darzoviu kainas. Kartais parduotuveje pigiau nei turguje buna. Tik problema, kad kas savaite vis kitoje parduotuveje labiau apsimoka nusipirkt. Gaila, ner tokiso temos, padetume viena kitai suzinoti, kur geriausia pirkti. Nes taupymui tikrai nemazai padeda pirkimas per kelias parduotuves (zinoma, jei eini pesti biggrin.gif )

pvz pomidorai pigiausiai nuo rytojaus maximoje, 3lt/kg
apelsinai (as spaudziu sviezias sultis) 2lt/kg dar vis yra maximoje
morkos graziausios ir pigiausios norfoje - po 3lt

ir t.t....
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2009 05 25, 15:34)


ir? Visa savaite ryte batonas, o pietums saltibarsciai? rolleyes.gif Ka pirkom, kiek isleidom, kodel isleidom, kodel ne? cool.gif Kodel nera mesos, zuvies, dieta? cool.gif

O siaip cia mergaitems taip zaistis gal galima su tokiu meniu, MB pirma diena kojas uzverstu... Per anksti schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 25, 15:44)
O siaip cia mergaitems taip zaistis gal galima su tokiu meniu, MB pirma diena kojas uzverstu... Per anksti  schmoll.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
kaip supratau ji viena gyvena ir gal dar dietinasi, jeigu toks kuklus meniu g.gif
Atsakyti
Kazkaip niekas neberaso, kiek kam isleido g.gif . O idomu butu, kas su kiek verciasi ir ka pavyksta skanaus pagaminti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 23, 14:54)
siandien apsipirkau. isleidau iki 35 litus ir turguj dar mazdaug tiek pat. o nusipirkau maisto geriausiu atveju iki antradienio  doh.gif pirkau darzoviu (salotu, agurku, svogunu laisku, rugstyniu, raugintu kopustu), rukytu desreliu, is iki - vistienos blauzdeliu (akcija), pieno, batono, vaikui varskytes, jogurtuku..
6. - ryte batonas mirkytas kiausinio - pieno plakinyje, keptas. toliau taisyiu silkiu salotas (silkes, pomidoru turejau is anksciau, niekaip neprisiruosdavau padaryti), varsketukai is kameros, jei bus noro issivirs dar kas nors desreliu. vyras siandien dirba, mazasis serga, nelabai valgus.
7. - ryte kiausiniene arba 5 grudu kose. pagal nuotaika. pietums bus tusinti kopustai su rukytomis desrelemis ir bulvem. vakarienei blynu. mazajam pietus gali buti per sunkus, tai virsiu blauzdeles.
1. - is sultinio - rugstyniu sriuba. is blauzdeliu likusiu - tikiuosi liks uztektinai zemaiciu blynams. pusryciams kokiu nors kruopu kose (ryziu greiciausiai). jei mazasis sirgs.
ir viskas ir nebezinau daugiau  doh.gif antradieniui gal dar liks sriubos pasisildymui. o daugiau vel galvosukis. kas cia dabar yra kad nebemoku planuoti  doh.gif

papildau smile.gif :
1. nedariau kas planuota, nes buvo like nemazai tusintu kopustu ir desreliu. issiviriau blauzdeles, kelias suvalge vaikiukas.
2. rugstyniu sriuba ir misraine ryziu - vistienos. zemaicui blynu nusprendziau nedaryti, nes bulviu ne per daugiausiai like.
3. bus like rugstyniu sriubos. itariu ir misraines, nes daug gavos. vakarienei pagaminsiu kokios makaronu uzkepeles, nes yra surio gabalas net nepraimtas, tai bus labai skanu smile.gif
kol kas dziaugiuosi, nes tikejausi jau siandien nebetureti ka gamint smile.gif gal pratempsiu iki savaitgalio taip ax.gif
Atsakyti