Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 2

QUOTE(Brno @ 2009 06 19, 09:32)
Labas rytas, siandien berods pirmoji pateikiu ataskaita  4u.gif

Agam, aplenkei mane bigsmile.gif . Ryte nespėjau įdėt, nes su dukra išlėkėm į polikliniką doh.gif
Nu, ką g.gif ...kaip sakant ..atėjau bigsmile.gif

Pirmiausiai kas buvo pirkta ax.gif :
vištienos ketvirčiai 2,5 kg (19 lt) , grietinė 450 g (1,89 lt akcija),
varškė 0,5 kg, vaisinės pasukos, tepamas sūris (12,75 lt), pienas 2l, dešrelės rūkytos ir pieniškos , šlapia vištienos dešra (10,80 lt), sūreliai (žemaitijos akcijiniai ( 5,50 lt), ledai 25 vnt (20,30 lt), dešra rūkyta 300g (4,40 lt), duona juoda ir balta po 0,5 kep. (3,94 lt), faršas 2 kg (20,16 lt), agurkai, pomidorai, bananai (16lt), braškės, bananai (9,50 lt), pasukų gėrimas 4 l (5,16 lt), kiaušiniai 30 vnt. (10,50 lt), braškės 2,5 kg (9 lt), bananai (3,82 lt), agurkai ir pomidorai 3 kg (11 lt), duona (1,69 lt), desertinė varškė (1,99 lt), mineralinis (1,99 lt), nat.jogurtas (1,25 lt)

Viso:154,64 lt

6. pusryčiai sumuštiniai, pietums kugelis, vakarienės nebuvo. Anksti nulūžau, net nežinau kuo maitinosi šeima blush2.gif

7. pusryčiai žemaitiški blynai (iš kameros), pietums kepti vištienos ketvirčiai ir sparneliai su bulvėmis, vakuoti pomidorai su svogūnais (liko 3 ketvirčiai ir 4 sparneliai). Vakarienei pieniška daržovių sriuba.

1. pusryčiai vaikams sumuštiniai, mums košė grikių. Pietums vaikams palikau vištienos ir sriubos, aš dėjausi du sparnelius, vyras kugelį susidėjo nuo šeštadienio. Gryžus dariau balandėlius (atliko gera sauja faršo ir užšaldžiau). Nakčiai vaikai susišildė likusią pienišką sriubą.

2. pusryčiai tie patys. Pietums vaikams vištiena ar balandėlių, aš irgi vištienos dėjausi, vyras balandėlių įsidėjo. Gryžus kepiau varškės apkepą.

3. pusryčiai man sausi pusryčiai su pasukomis, vyras nevalgė, vaikams nepalikau nieko, buvo sūrelių ir sausų pusryčių, apkepo truputis likusio. Pietums aš įsidėjau balandėlį, vyras irgi įsidėjo du. Pietums buvo šaltibarščiai su bulvėmis. Vakarienei suvalgėm likučius, nes buvo dar likę du balandėliai ir vienas ketvirtis. Vėliau prikepiau kitai dienai lietinių su dešrelėmis ir sūriu, bananais ir varške. Išėjo 30 normalių lietinių. Aišku pusė buvo vistiek suvalgyta nakčiai doh.gif . Kitai dienai beviltiška daryt iš vakaro, nebent kada miega visi. lotuliukas.gif

4. vaikai pusryčius darėsi patys, mes košę valgėm. Į darbą dėjausi lietinius tris, vyras šešis ir šaltibarščių. Vaikams irgi lietiniai, liko šeši ir dar šaltibarščiai. Gryžus padariau prie bulvių silkės, su pomidorais ir agurkais, grietine. Nakčiai vaikai valgė sausus pusryčius su pienu.

5. smagiausia "damušinėjimų diena" bigsmile.gif . Vyras dėjosi likučius į darbą, mums pusryčiams irgi likučiai iš šaldytuvo, pasikepėm karštų sumuštinių , pietums viriau pupelių sriubą su vištiena (kauliukai iš kameros, kažkada nukaulinau ketvirčius faršui, tai kauliukus užšaldžiau) ir dešrelės su bulvių koše bei daržovėmis. Vakarienei darysiu saldžius makaronus. Aš nedirbu šiandien, o vyras gryžęs tenkinsis likučiais nuo pietų.

Dar dariau tinginį, vaikai valgė ištisom dienomis doh.gif , kepėsi sumuštinius ir visokius blynus ar picas iš kiaušinių. Vienu žodžiu, šaldytuvas ištuštintas absoliučiai, bet ryt maunam į lenkus, tai badas negresia artimiausiu laiku. Vyras gavo lapuką , tai teks apsirūpinti negendančių produktų kuo daugiau, bent kad kažkiek pratrauktume su atsargomis. Apie rudenį bijau ir galvot doh.gif
Atsakyti
sveikos, mielos seimininkes smile.gif
smagu skaityti jusu tema, o kartu ir semtis ideju thumbup.gif
na kadangi as gaminu labai retai - dirbu maitinimo istaigoje - gyvenu viena, tai kai paskaitau, kiek jus isleidziate pinigeliu menesiui - plaukai siausiasi doh.gif bet juk to pakeisti neimanoma, todel ir gerai, kad kuriate tokias temas, dalinates patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 06 19, 14:13)

Išėjo 30 normalių lietinių. Aišku pusė buvo vistiek suvalgyta nakčiai doh.gif . Kitai dienai beviltiška daryt iš vakaro, nebent kada miega visi. lotuliukas.gif

Ir pas mane tas pats doh.gif Galiu tuoj po vakarienes ka nors pradeti gaminti kitai dienai - is karto draugeliai prisistato ir vos ne nuo keptuves i lekstes susikrauna. O jeigu kokie kotletai- tai slepti reik lotuliukas.gif

O ka lenkuose darysit - maisto apsipirkti vaziuojat?
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2009 06 19, 15:14)
O ka lenkuose darysit - maisto apsipirkti vaziuojat?

jo, maisto pagrinde, dar kažkiek braškių užsipirksiu, tai sutrinsiu su cukrumi ax.gif
Atsakyti
As jau buvau keliom savaitem prapuolus, bet gryzau biggrin.gif

Dabar ataskaita uz praeita savaite:
Islaidos maistui apie 60lt. Tiek nedaug gavosi, nes uosviene buvo idejus lauktuviu, kuriu uzsisaldem ir beveik visa savaite valgem tongue.gif , tai dasipirkom tik ko truko. O savaitgali vel isvaziavom (pas mano tevus), tai ten ir maitinomes cool.gif . Gaminau tik vaikui atskirai sriubytes su mesyte, dar koses vakarienei.

O sia savaite islaidos maistos sieke apie 120 lt
Nors parsivezem nemazai maisto is tevu, vis tiek kazkaip issileido ant maisto g.gif . Na nemazai rukytu desru dar turim saldiklyje... ax.gif
Sia savaite gaminau - kepti ketvirciai, tusinti kopustai su rukytom desrom, kotletukai. Na ir vaikui atskirai sriubytes visokios, kiausinienes, makaronai, koses.

Ataskaita labai jau nedetali blush2.gif , nes nieko nebepamenu tiksliai, o per tuos lekimus ir rupescius visokius nebelieka laiko nei uzsirasyti doh.gif. Jauciausi kaip kokiam maratone. Dar kita savaite tokia nusimato blink.gif

Savaitgali si nieko negaminsiu schmoll.gif , nes vyro nera, yra dar likuciu visokiu, tai damusinesiu, o vaikui ka nors sviezio ant greicio pagaminsiu. Taigi ir nieko pirkt nereikes.

Tiesa, is ryto uzsipirkau sekanciai savaitei rolleyes.gif , isleidau kol kas 79.02 lt. Viska suslepiau i kamera, ka tik galejau, tai pagrindiniam valgymui manau uzteks, teks tik dasipirkt ko pritruks.
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 06 19, 14:13)

picas iš kiaušinių.

papasakok kaip tai daroma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 06 21, 21:14)
papasakok kaip tai daroma mirksiukas.gif

išmaišai maždaug tris šaukštus pieno su šaukštu miltų, kai jau būna be gumuliukų, tada įmuši kiaušinį ir gerai vėl išplaki. Tada kepi kaip lietinį blyną per visą keptuvę ir gali dėti šiaip ką nori. Gali pritarkuoti sūrio, dešros ir pan. Aš daug žalumynų dedu ax.gif . Čia vienas blynas išeina.
Atsakyti
Labas vakaras visoms smile.gif . Ir aš panorau įsijungti į Jūsų šaunų būrelį 4u.gif .
Keletas mano naudojamų receptų:
Kiaušinienė-pigi toms kurios turi savų daržovių smile.gif . Pripjaustau daug salotų ir svogūno laiškų, apie trijų -keturių litrų puodą. Maždaug trys ketvirčiai salotų ir vienas svogūnų, jeigu turite nemaišo ir krapai. Proporcijos-skonio reikalas. Maždaug 50 gramų sviesto ištirpinu keptuvėje (tinka ir aliejus) ir dalimis sudedu žalumynus. Visi iš karto netelpa į keptuvę smile.gif . Pagal skonį druskytės ir malto pipiriuko. Kai žalumynai apkepa ir sukrenta įmušu 4-5 kiaušinius. Galima ir keletą dešryčių bet nebūtinai. Tokios kiaušinienės pavalgyti užtenka keturiems asmenims.
Skanaus.

Kai šaldytuve lieka visko po truputį, arba reikia kažką pagaminti greitai, tada darau picas. Padą dažniausiai perku parduotuvėje, kepti tingiu blush2.gif . Sumaišau majonezą, pomidorų padažą, galima šiek tiek garstyčių ir viską kas yra likę iš kokių nors padažų. Vienai picai reikia apie 0,5-1 stiklinės. Priklausomai kokie komponentai ir kiek turiu biggrin.gif . Picos padą aptepu šiuo mišiniu. Kiekis priklauso nuo to kiek turiu. Po to padengiu riekelėmis (galima ir smulkiai) pjaustytu žaliu svogūnu. Vietoje svogūno galima naudoti bet kokias kitas daržoves. PVZ. praeitu kart sudėjau likusias nesuvalgytas vakarykščias salotas. Sekantį sluoksnį dedu bet kokios mėsytės ar dešrelių. (Netinka labai riebi,man neskanu). Vienu žodžiu likučius to ką randu šaldytuve mažais kiekiais. Po to vėl sluoksnį padažo jeigu bus naudojamos sausesnės daržovės. Ant viršaus dedu ką turiu iš daržovių, ar kokių nors salotų likučių. Tinka praktiškai viskas: pirktų iš parduotuvės ar gamintų salotų likučiai, pomidorai, žali ar rauginti kopūstai,agurkai ir t.t. Jeigu liko vėl padažo ir jeigu turiu apibarstau lydytu sūriu. Tada 10-15 min. į mikrobangę arba orkaitę. Tai vadinu improvizacija picos tema biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama2lai: 25 birželio 2009 - 19:28
QUOTE(bjaurybe @ 2009 06 19, 15:13)
5. smagiausia "damušinėjimų diena" bigsmile.gif . Vyras dėjosi likučius į darbą, mums pusryčiams irgi likučiai iš šaldytuvo, pasikepėm karštų sumuštinių , pietums viriau pupelių sriubą su vištiena (kauliukai iš kameros, kažkada nukaulinau ketvirčius faršui, tai kauliukus užšaldžiau) ir dešrelės su bulvių koše bei daržovėmis. Vakarienei darysiu saldžius makaronus.[SIZE=7] Aš nedirbu šiandien, o vyras gryžęs tenkinsis likučiais nuo pietų.

gal galite paaiškinti kaip juos gaminate labai jau sudominote 4u.gif
ir dar norėjau paklausti jūsų kiek asmenų valgo pagal jūsų meniu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2009 06 25, 21:52)
gal galite paaiškinti kaip juos gaminate labai jau sudominote 4u.gif
ir dar norėjau paklausti jūsų kiek asmenų valgo pagal jūsų meniu? blush2.gif

Tai buvo kažkada saldus makaronų apkepas (išvirti makaronai sumaišyti su pokeliu varškės ir pora kiaušinių ir iškepti apipilti sviesto,grietinės ir cukraus padažu). Bet mes, kadangi tinginių šaika bigsmile.gif , tai patobulinom receptą ir gavosi paprastai išvirti makaronai, tik užpilti saldžiu padažu ax.gif . Valgom mes paprastai keturiese, tik pietų dažnai ateina močiutė, nes jai vienai kažkaip sriuba neišsiverda blink.gif ir tuo pačiu pažiūri, kad panos namų nenugriautų doh.gif . Antro jai kaip ir nereikia atskirai, nes nuo vaikų lieka visada lėkštėse, tai šildosi mažiau, kad neišmest, jei trūksta, geriau dasišildyti. Taupymo programa blush2.gif
Papildyta:
Labas rytas 4u.gif

6. pusryčiams tik sūrelius vaikams paėmiau į kelionę, valgėm pirktinį maistą kelyje, gryžus tik šalti ir sriubos pasišildėm likutį.

7. pusryčiai sumuštiniai, vėliau vaikai bulkutes su dešrele darėsi, mes pasikepėm su šonine kiaušinių ir daržovėmis. Vakarienė irgi kiekvieno reikalas buvo.

1. pusryčiai vaikams batonas su šokoladiniu kremu ir sausi pusryčiai, visokie dar užkandžiai iš šaldytuvo. Mes nešėmės sumuštinius. Pietums vaikams palikau po pirktinę picą. Gryžus kepiau kotletus su bulvių koše ir daržovėmis. Vakarienei buvo kepti sumuštiniai.

2. vaikams pusryčiai tas pats, mes sumuštinius su tepama varške valgėm. Į darbą nešėmės kotletus su bulvių koše. Gryžus padariau silkės su daržovėmis ir pasišildėm ant keptuvės bulvių. Pieniška manų košė buvo nakčiai.

3. pusryčiai grikių košė, pietūs ryžių daržovinė sriuba ir kepti vištienos krūtinėlės kepsniai, vakarienei pieniška makaronų sriuba . Naktipiečiai kepti sausainiukai gyvatėlės ir braškės su pienu.

4. pusryčiai vaikams sausi pusryčiai su pienum,ir sumuštiniai su batonu ir tepamu saldžiu sūriu. Pietums vaikams palikta po kepsnį vištienos ir bulvių košė, daržovės. Aš dėjausi sriubos, vyras sriubos ir nuo pirmadienio du kotletus su bulvėmis. Gryžus kepiau lietinių su varške ir bananais (reikėjo sunaudoti bananus, varškės dalis iš kameros, dalis pirkta), MB atskirai su mėsa (iš kameros, nes buvo atlikę), gavosi 48 lietiniai doh.gif . Dar pabaigėm sriubą. Nakčiai pasidarėm kas braškių su pienu, kas sausos sriubos su bandelėmis.

5. vaikams pusryčiai tie patys, aš valgiau košę, vyras nieko nevalgė. Pietums liko vaikams kepsniai vištienos ir likutis sriubos, nes ketvirtadienį nevalgė, kadangi buvo likęs vienas kotletas ir nuo trečiadienio iškeptas kepsnys, tai patingėjo darytis, pasidalino tą kas buvo padaryta. Žodžiu, sutaupiau rolleyes.gif . Aš dėjausi į darbą silkės su daržovėmis, vyras lietinius su mėsa susidėjo. Gryžus pabaigsim paskutinius lietinius su varške, kad nereiktų išmest. Naktipiečiais patys pasirūpins, yra visokių likučių damušinėjimui. Penktadieniais mama į virtuvę neina ir namų netvarko irgi schmoll.gif .


Rašysiu ko gero dabar tik tiek kiek išleidau čia dasipirkdama, nes būtų nesąžininga rašyt, kad išleidau mažiau, kadangi didelis pagrindas eina atsiveštinio maisto.
Pirkta:
margarinas kepimui 1,50 lt, pienas 4 l (6 lt), braškės 4 lt, faršas 1 kg ( 10,16 lt, liko nesunaudotas), silkė 6 lt, varškės pok. (1,55 lt), sviestas kepimui (3.10 lt), agurkai, pomidorai (6.50 lt), bananai (5 lt), duona (2 lt), desertinė varškė 2 pok. (3,90 lt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 26 birželio 2009 - 08:08
QUOTE(Bajoraite @ 2009 06 20, 16:24)
... Na nemazai rukytu desru dar turim saldiklyje... 

O jas galima šaldyti? g.gif

Aš nesurašiau anos savaitės meniu doh.gif Nors porai dienų buvom išvykę, bet maisto išleidom net daugiau nei įprastai doh.gif Žinoma, kai ko liko, iš važinėjimų ne tik nieko neparsivežėm (tik pietavom vieną dieną ir pusryčiavom kitą rytą), bet grįžę dar pirkom Kijevo kotletus, nes grįžom vėlokai ir jau nebebuvo kada gaminti doh.gif Be to, du kartus turėjom svečių doh.gif
Ši savaitė tvarkingesnė, nes mažiau gaminu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 26, 10:35)
O jas galima šaldyti?  g.gif


Galima mirksiukas.gif
Atsakyti