QUOTE(Brno @ 2009 06 19, 09:32)
Labas rytas, siandien berods pirmoji pateikiu ataskaita
Agam, aplenkei mane . Ryte nespėjau įdėt, nes su dukra išlėkėm į polikliniką
Nu, ką ...kaip sakant ..atėjau
Pirmiausiai kas buvo pirkta :
vištienos ketvirčiai 2,5 kg (19 lt) , grietinė 450 g (1,89 lt akcija),
varškė 0,5 kg, vaisinės pasukos, tepamas sūris (12,75 lt), pienas 2l, dešrelės rūkytos ir pieniškos , šlapia vištienos dešra (10,80 lt), sūreliai (žemaitijos akcijiniai ( 5,50 lt), ledai 25 vnt (20,30 lt), dešra rūkyta 300g (4,40 lt), duona juoda ir balta po 0,5 kep. (3,94 lt), faršas 2 kg (20,16 lt), agurkai, pomidorai, bananai (16lt), braškės, bananai (9,50 lt), pasukų gėrimas 4 l (5,16 lt), kiaušiniai 30 vnt. (10,50 lt), braškės 2,5 kg (9 lt), bananai (3,82 lt), agurkai ir pomidorai 3 kg (11 lt), duona (1,69 lt), desertinė varškė (1,99 lt), mineralinis (1,99 lt), nat.jogurtas (1,25 lt)
Viso:154,64 lt
6. pusryčiai sumuštiniai, pietums kugelis, vakarienės nebuvo. Anksti nulūžau, net nežinau kuo maitinosi šeima
7. pusryčiai žemaitiški blynai (iš kameros), pietums kepti vištienos ketvirčiai ir sparneliai su bulvėmis, vakuoti pomidorai su svogūnais (liko 3 ketvirčiai ir 4 sparneliai). Vakarienei pieniška daržovių sriuba.
1. pusryčiai vaikams sumuštiniai, mums košė grikių. Pietums vaikams palikau vištienos ir sriubos, aš dėjausi du sparnelius, vyras kugelį susidėjo nuo šeštadienio. Gryžus dariau balandėlius (atliko gera sauja faršo ir užšaldžiau). Nakčiai vaikai susišildė likusią pienišką sriubą.
2. pusryčiai tie patys. Pietums vaikams vištiena ar balandėlių, aš irgi vištienos dėjausi, vyras balandėlių įsidėjo. Gryžus kepiau varškės apkepą.
3. pusryčiai man sausi pusryčiai su pasukomis, vyras nevalgė, vaikams nepalikau nieko, buvo sūrelių ir sausų pusryčių, apkepo truputis likusio. Pietums aš įsidėjau balandėlį, vyras irgi įsidėjo du. Pietums buvo šaltibarščiai su bulvėmis. Vakarienei suvalgėm likučius, nes buvo dar likę du balandėliai ir vienas ketvirtis. Vėliau prikepiau kitai dienai lietinių su dešrelėmis ir sūriu, bananais ir varške. Išėjo 30 normalių lietinių. Aišku pusė buvo vistiek suvalgyta nakčiai . Kitai dienai beviltiška daryt iš vakaro, nebent kada miega visi.
4. vaikai pusryčius darėsi patys, mes košę valgėm. Į darbą dėjausi lietinius tris, vyras šešis ir šaltibarščių. Vaikams irgi lietiniai, liko šeši ir dar šaltibarščiai. Gryžus padariau prie bulvių silkės, su pomidorais ir agurkais, grietine. Nakčiai vaikai valgė sausus pusryčius su pienu.
5. smagiausia "damušinėjimų diena" . Vyras dėjosi likučius į darbą, mums pusryčiams irgi likučiai iš šaldytuvo, pasikepėm karštų sumuštinių , pietums viriau pupelių sriubą su vištiena (kauliukai iš kameros, kažkada nukaulinau ketvirčius faršui, tai kauliukus užšaldžiau) ir dešrelės su bulvių koše bei daržovėmis. Vakarienei darysiu saldžius makaronus. Aš nedirbu šiandien, o vyras gryžęs tenkinsis likučiais nuo pietų.
Dar dariau tinginį, vaikai valgė ištisom dienomis , kepėsi sumuštinius ir visokius blynus ar picas iš kiaušinių. Vienu žodžiu, šaldytuvas ištuštintas absoliučiai, bet ryt maunam į lenkus, tai badas negresia artimiausiu laiku. Vyras gavo lapuką , tai teks apsirūpinti negendančių produktų kuo daugiau, bent kad kažkiek pratrauktume su atsargomis. Apie rudenį bijau ir galvot