Įkraunama...
Įkraunama...

Parama Klaipėdoje

QUOTE(alina.p @ 2009 05 24, 10:33)
Kur galeciau rasti "Geroves" bustine. Jei galit man adresiuka parasykit, ir koki telefoniuka. Pirmadieni vaziuoju, taip pat treciadieni tai uzvesciau daiktu

"Gerovės" centras yra Turgaus 24, priešais I-ąją mot.konsultaciją..

QUOTE(red40 @ 2009 05 24, 21:43)
Sveikos visos. Buvau šiandien ligoninėj. Aplankiau Evutę. Važiavau pas vieną vaikiuką, bet radau palatoj tris. Dar du berniukus -1 ir 2 metų. Tad teko vaišes išdalinti į tris dalis. Gerai, kad truputį daugiau buvau paėmusi. Mergytė neapsakomo švelnumo - glaustėsi kaip kačiukas. Iš pradžių nedrąsiai, o po to nenulipo nuo kelių. Ant vieno kelio sėdėjo Eva, o ant kito - Norbertas ( 2 metų berniukas). Jiedu, pasirodo, iš vienų globos namų. Nuvežiau spalvinimo knygelę, flomasterių. Tai spalvino ir spalvino. Prabuvau ten apie 2 valandas. Labai sunku buvo palikti tuos vaikučius. Nenorėjo, kad išeičiau. Palydėjo mane iki durų visi trys už rankyčių įsikibę, prisiglaudė...Evutė kelis kartus klausė ar aš ją pasiimsiu...Taip suspaudė širdį. Aš galvojau, kad ji iki šiol su tėvu gyveno, bet, pasirodo globos namuose. Klausiau seselių kiek dar ji gulės - tai sakė, kad tikriausiai jau išleis. Saulyte, o kur tie globos namai, kur Eva gyvena? Gargžduose? Ar tėvas ją ten aplanko? Kaip suprantu, tai dabar ir sesutės ten gyvens? Na tiek trumpai...

Šaunu Reda40 kad nuvažiavai, ačiū 4u.gif .
Kiap man sakė, tai Eva kurį laiką lankė savaitinį darželį, savaitgaliais pasiimdavo tėvas. Bet jau keli mėnesiai (na jau pažystu gal tris mėn.) būdavo namuose su tėvu. Po darbo užvažiavusi - visada rasdavau Evą namuose. Kažkada kai tėvas dirbo Rusijoje, sakė visos mergaitės gyveno "SOS kaimas"...
Kiek savaitgalyje Darius sakė, tai lygtai "Naminukas" yra tokie namai, nežinau ar ten vaikų namai, ten apgyvendino dičkes abi, tai ir mažoji ten važiuos...
Gaila, kai taip mergaitės blaškomos - ir valdiškos įstaigos, ir namai... Įdomu kada Darių paleis, bet su tokiais poelgiais ar neapribos jam teisių į vaikus... g.gif

O aš vakar vėlai gryžau, nebenuvažiavau nei pas Kristiną, nei pas Daivą. Gal šiandien ką spėsiu...
Papildyta:
QUOTE(yuki @ 2009 05 22, 17:27)
beje, xxxsaulyte, vitaminai pas mane, jei kristina ilgai gulės, nebuvo prasmės juos ten palikt, reiks kažkaip mudviem susitikt, kad perduoti.

gal šiandien važiuotum pro centrą - man užveštum... Po darbo užvažiuosiu pas Kristiną, sako neužkrečiamas stafilokokas per orą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 25 gegužės 2009 - 08:50
Taip, tie vaikiukai visiškai vieni. Kai atėjau, mažylis verkė, Norbertukas jam kišo buteliuką į burną per prievartą (sako -,,čia mano vaikas, jam reikia gerti"), o tas nenori. Jie ten laipo lovomis, stumdosi, saugo savo spinteles, kad mažasis nelįstų. Na, o seselės sėdi savo kamurkėj ir nekreipia dėmesio. Tačiau viena labai nepatenkinta buvo, kad persivilkom su Norbertu prisisiotas kelnes. o už tai, kad vaikas prisisisiojo, liepia jam gultis į lovą ir grasiną durti į subinę. Ir po to iš tikrųjų leidžia vaistus. Tai tas vaikas taip ir supranta, kad vaistai už bausmę leidžiami. Kažkoks absurdas. Pažadėjau vaikams ir kitą dieną atvažiuoti, bet kažkaip jaučiau keistus seselių žvilgsnius...Kai jau kokią valandą ten buvau, ateidavo ir kitų ten gulinčių vaikų tėvai pažiūrėti kaip tie mažiukai (gal iš smalsumo, gal pašnekint), bet tik šyptelėdavo ir vėl nueidavo (gal mane pamatę sutrikdavo).
Kai paklausiau seselių ar tie vaikai turi tėvus, sako, kad turi, bet visi yra iš 5 darželio. Ir Eva sakė iš ten. Tik nežinau kur tas 5 darželis ir kokiam jis mieste. Taip suprantu, kad globos namai. Reikės paieškoti internete.
Gal dirbdamas tokį darbą ir tampi cinišku (turiu galvoj seseles), bet kaip taip su mažiukais galima grubiai...Ir tuo labiau likimo nuskriaustais. O paskui ir stebisi visi kodėl tie vaikai paaugę būna pikti ar žiaurūs. Vienž dar čia ne visos mano mintys šiuo klausimu, nes yra daug nesuvokiamų man dalykų, pradedant vaiko palikimo faktu, baigiant - o kas bus toliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo red40: 25 gegužės 2009 - 09:33
QUOTE(red40 @ 2009 05 25, 10:31)
Taip, tie vaikiukai visiškai vieni. Kai atėjau, mažylis verkė, Norbertukas jam kišo buteliuką į burną per prievartą (sako -,,čia mano vaikas, jam reikia gerti"), o tas nenori. Jie ten laipo lovomis, stumdosi, saugo savo spinteles, kad mažasis nelįstų. Na, o seselės sėdi savo kamurkėj ir nekreipia dėmesio. Tačiau viena labai nepatenkinta buvo, kad persivilkom su Norbertu prisisiotas kelnes. o už tai, kad vaikas prisisisiojo, liepia jam gultis į lovą ir grasiną durti į subinę. Ir po to iš tikrųjų leidžia vaistus. ....

Jėzus Marija blink.gif apsižliumbiau. Nu kaip taip galima ... negi nėra žmogiškumo visai pas žmonės, juk tos sesutės kažkieno mamos ...

Aš vis pamiršti negaliu vieno tokio vaikelio ... kai mano mažiui buvo apie 3 sav., tai paguldė į ligoninę su visa puokštė ligų ... tai šalimais palatoje gulėjo vaikutis mažas, irgi kelių savaičių ... ji mama paliko gimdymo namuose ... tai girdžiu verkia, maniškis miegojo, tai aš nuėjau pažiūrėti, nes gana ilgai verkė, o niekas nekreipia demėsio ... guli nabagelis, snarglis iki kelio, apsikakojęs ... pakviečiau sesutę, nu nelisi gi be leidimo prie svetimo vaiko ... o ji man ir sako - drabužiai ten ir ten ... apiplauti su tuom, te, perrenk, nuvalyk snarglius, ir svarbiausiai NELAIKYK ANT RANKŲ ILGAI, o tai pripras blink.gif paėmiau tokį mažių, o tas ir nutylo iškart, tyrinėja mane ... sutvarkiau ir atgal paguldžiau .. tas į ašaras .. .atrodo toks mažytis, nu bet jam irgi reikai šilumos, artumo ... grižau pas saviškį, maitinti jau reikėjo ... o tas už sienos klykia ... galvojau nusibaigsiu nuo tų minčių, nu bejėgiškumo ... prisižliumbiau ir dėl savo vaikelio, kiek jam buvo bėdų, ir dėl svetimo ... baisu, baisu, baisu ....
Atsakyti
QUOTE(red40 @ 2009 05 25, 09:31)
Taip, tie vaikiukai visiškai vieni. Kai atėjau, mažylis verkė, Norbertukas jam kišo buteliuką į burną per prievartą (sako -,,čia mano vaikas, jam reikia gerti"), o tas nenori. Jie ten laipo lovomis, stumdosi, saugo savo spinteles, kad mažasis nelįstų. Na, o seselės sėdi savo kamurkėj ir nekreipia dėmesio. Tačiau viena labai nepatenkinta buvo, kad persivilkom su Norbertu prisisiotas kelnes. o už tai, kad vaikas prisisisiojo, liepia jam gultis į lovą ir grasiną durti į subinę. Ir po to iš tikrųjų leidžia vaistus. Tai tas vaikas taip ir supranta, kad vaistai už bausmę leidžiami. Kažkoks absurdas. Pažadėjau vaikams ir kitą dieną atvažiuoti, bet kažkaip jaučiau keistus seselių žvilgsnius...Kai jau kokią valandą ten buvau, ateidavo ir kitų ten gulinčių vaikų tėvai pažiūrėti kaip tie mažiukai (gal iš smalsumo, gal pašnekint), bet tik šyptelėdavo ir vėl nueidavo (gal mane pamatę sutrikdavo).
Kai paklausiau seselių ar tie vaikai turi tėvus, sako, kad turi, bet visi yra iš 5 darželio. Ir Eva sakė iš ten. Tik nežinau kur tas 5 darželis ir kokiam jis mieste. Taip suprantu, kad globos namai. Reikės paieškoti internete.
Gal dirbdamas tokį darbą ir tampi cinišku (turiu galvoj seseles), bet kaip taip su mažiukais galima grubiai...Ir tuo labiau likimo nuskriaustais. O paskui ir stebisi visi kodėl tie vaikai paaugę būna pikti ar žiaurūs. Vienž dar čia ne visos mano mintys šiuo klausimu, nes yra daug nesuvokiamų man dalykų, pradedant vaiko palikimo faktu, baigiant - o kas bus toliau...

o Dieve, kaip gaila vaikų, net susigraudinau... verysad.gif
Jau geriau į vaikų namus išveštų, bent jau kaip "Ryte" - jie visi prižiūrėti, o ypač mažiukai visi pamyluoti... O ten vargšiukai, nesupranta net kas vyksta... doh.gif Ot sistemą turim, o dar sako kad medikam vėl mažins algas, tai kas bedirbs, visai beširdžiai liks... doh.gif

"pragooglinau" - tai Gargžduose tik 4 darželiai g.gif čia manau tai kalba apie "Naminuką" - ten supratau kaip savaitinis darželis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 25 gegužės 2009 - 09:54
kas liecia gargzdu ligonines seseles doh.gif doh.gif tai pati savomakim maciau,kaip dieduka,apsauke aptampe verysad.gif verysad.gif ,ka jau kalbet apie vaikiukus kurie dar ne nekalba,pasiskust niekam negali verysad.gif verysad.gif plysta sirdis...

o kas liecia Dariu,kazin ar is tikro nera pavojinga mergytes jam atiduot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 25, 10:51)
]čia[/url]  manau tai kalba apie "Naminuką" - ten supratau kaip savaitinis darželis...  g.gif

http://www.ucnaminuk.../apie-mus-1/lt/
kazkoks sausas teorijos atbarbenimas, o ne APIE MUS doh.gif turbut ir prieziura knygine...
Atsakyti
Su Yuki kalbėjau - tai ji sakė "Naminukas" yra viena grupė vaikams iš šeimų, kaip kiti darželiai, o kitos grupės yra kaip savaitinės grupės, grupės vaikams su negalia... Nors tinklalapis labai "sausas"... nieko doro nesuprasi...
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 25, 10:54)
kas liecia gargzdu ligonines seseles doh.gif  doh.gif  tai pati savomakim maciau,kaip dieduka,apsauke aptampe verysad.gif  verysad.gif ,ka jau kalbet apie vaikiukus kurie dar ne nekalba,pasiskust niekam negali verysad.gif  verysad.gif  plysta sirdis...

o kas liecia Dariu,kazin ar is tikro nera pavojinga mergytes jam atiduot unsure.gif

Todel Gargzdu gydykloje esu nepageidaujamas asmuo ph34r.gif svarbiausia,kai prisikasiau iki vyr.gydytojos,ta grzioje formoje mus isprase laukan uz "jos personalo smeizima":labaipiktas: ohmy.gif
Atsakyti
hmm naminukas yra kaip vaiku globos namai as suprantu,nes is aplinkos kas buvo susidure,sake "paims vaika ir perkels i naminuka,nes su tokaisi tevais pavojinga...",taciau kiek zinau,rodos ten jis atliks siemet ir budinti darzeli,kol kai kurie atostogaus unsure.gif kazkokia daug aprepianti istaiga gaunasi unsure.gif
Atsakyti
esu buvusi 'naminuke'. tada supratau, kad pagrindinė įstaigos paskirtis - neįgalių vaikų priežiūra, plius jie turi grupes normaliems vaikams iš normalių šeimų (tokiu būdu tiesiog prisiduria finansiškai), ir kadangi jis veikia nuolat, be jokių atostogų, vasarą ten perkeliamos grupės iš kitų daržų, žodžiu, būna balaganas.
dėl globos namų nežinau, kažkaip man įtarimas, kad gal net apie kitą įstaigą kalba eina g.gif

dabar dar pagalvojau, gal man direktorė sąmoningai neminėjo apie globos namus, kad neišgąsdintų, nes ėjau ieškodama daržo savo vaikui. darželiai gargžduose - atskira mafija cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yuki: 25 gegužės 2009 - 12:02
gargzdai apskritai kaip atskira respublika,su dziungliu istatymais lotuliukas.gif nueik i seniunija,i savivaldybe,i ligonine ar kur tai busi kaltas kad atejai,o jei dar paklausi ko nors doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif jie net laiksrasciu nebijo,prisibijo tik grasinimu televizija doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kalbėjausi su Kristina telefonu - tai ji išsiprašė iš ligoninės, išėmė kateterį iš žando, dar puliuoja, bet daug vaistų geria, leidžiami... - na išleido... Ryt ryte pas gydytoją perrišimui... Jai širdį skaudėjo dėl paliktų vaikų... O dar girtas kaimynas įsiveržė į namus, išgasdino ir Daivą, ir vaikus - ieškojo degtinės, o ir šiaip sakė jau kelinta savaitė kabinėjasi... Nieko nepaėmė, tik išvartė virtuvės kėdes.. Na vaikams manau to pakako.. Tai Krsitina skambino įgaliotiniui, rašys pareiškimą, tik kad sako naudos nedaug iš to įgaliotinio, kartu geria su tais pijokais... Tai Krisitinai sakau pasakyk, kad atvažiuos TV - skris jis iš darbo ir pijokus pamokins, tai gal išsigąs... Na žodžiu kovoti vėl turi, o nervai jos ir taip jau pakriko... Vakare su ja susitiksiu, perduosiu vitaminus ir pinigėlių vaistams dar... Sakė pas Darių esanti ligoninėje, gal ir jį paleis, dėl vaikų nervuojasi... Bet aš jai pasakiau, sakau nenustebkite kad mergaičių gali neduoti jam... Tai su socialine Gargždų sk. Kristina jau kalbėjo - Evą jai patikės, o didžiąsias Dariaus mergaites paliks globos namuose, nes jos visiškai neklauso nei Kristinos, ypač Daivos... Tai va tokia situacija pas juos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 25 gegužės 2009 - 12:31