Įkraunama...
Įkraunama...

Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?

QUOTE(nutė @ 2012 03 03, 22:04)
Taaaip,geriausiomis stalinistinėmis tradicijomis: neskaičiau, bet turiu savo tvirtą vienareikšmišką nuomonę  lotuliukas.gif .  Kaip laidoje "Klausimėlis".

O tau butina paskaityti 43 puslapius su zmoniu pasisakimais , kad sudaryti savo tvirta nuomone ?
Man ne schmoll.gif . As pesraisciau temos klausima "Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?, Jūsų nuomonė " ir atsakiau , nes turiu savo nuomone . g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo "???": 03 kovo 2012 - 21:24
QUOTE(erborista @ 2012 03 03, 22:36)
Aš visad gerbiau ir gerbsiu žmones, kovojusius už laisvę. O Sever šioje temoje rašydama kirilica eilinį kartą rodo nepagarbą lietuvių tautai  doh.gif Bet patariu tiesiog ignoruoti, nes tai žmogus, nesuvokiantis moralės normų  g.gif Kiek laiko priklausau šiam forumui, tai tiek ji vaidina kovą su vėjo malūnais bigsmile.gif

Gal tai ir nepagarba , bet ji taip pat laiko musu partizanus kovotojais uz laisve .
Atsakyti
QUOTE("???" @ 2012 03 03, 22:23)
O tau butina paskaityti 43 puslapius su zmoniu pasisakymais, kad sudaryti savo tvirta nuomone ?
Man ne  schmoll.gif . As pesraisciau temos klausima "Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?, Jūsų nuomonė " ir atsakiau , nes turiu savo nuomone .  g.gif

Labai nemalonu, kai neraštinga moterėlė įlenda į temą, kurioje nenusimano, tujinasi, o savo stupid.gif nuomonės nė sakiniu nepagrindžia. Esate naujokė, o elgiatės kaip rūmuose su mėšlinais batais. Senbuvių atsiprašau už poster_offtopic.gif
, bet profesinė savigarba neleidžia pratylėti.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2012 03 04, 16:12)
Labai nemalonu, kai neraštinga moterėlė įlenda į temą, kurioje nenusimano, tujinasi, o savo stupid.gif nuomonės nė sakiniu nepagrindžia. Esate naujokė, o elgiatės kaip rūmuose su mėšlinais batais. Senbuvių atsiprašau už     poster_offtopic.gif
, bet profesinė savigarba neleidžia pratylėti.

O cia kaip rumuose reikia bendrauti ? As maniau cia paprasti zmones ir bendrauja paprastai .
As nelabai suprantu kodel Jus man rodot ":durnas: " ,izeidinejat uz mano nuomone lieciant klausimo uzduoto siuoje temoje ,o as turiu rodyti pagarba ir kazkaip bendrauti kaip rumuose ?
As parasiau atsakyma i temos klausima ,o Jus mane uzpuolet , izeidet . Ar cia senbuvem leidziama daugiau nei naujuokem ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo "???": 04 kovo 2012 - 21:11
Moterėlė užtektinai raštinga, ir daug neskaniau yra skaityt senbuvių pasisakymus, primygtinai mosikuojančius savo statusu ir dvelkiančius lengva paniekute kitaip mąstantiems.
Nelabai mandagu, Nute. Be to - yra 44 psl temos, krūvos netaisytų postų su klaidom, taigi - plačios dirvos raudoniems pabraukymams. 4u.gif Kaip geriausiom komjaunuoliškom tracijom. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilė: 04 kovo 2012 - 21:21
QUOTE(senmerge @ 2012 03 03, 21:40)
Gal tai ir nepagarba , bet ji taip pat laiko musu partizanus kovotojais uz laisve .

Nieko asmeniško prieš neturiu, nuomonė jos gali būt ir kitokia, gerbiu laisvę pasirinkti. Bet bendraujant lietuvių forume, pageidautina ir rašyti lietuviškai. Kiek gi kartų kalbėta, vis tiiek kirilica varo. Man tai ir yra nepagarba, o ne gal ax.gif

P.S. Aš rusiškai nemoku, todėl paties posto turinio nesuprantu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2012 03 04, 22:18)
Moterėlė užtektinai raštinga, ir daug neskaniau yra skaityt senbuvių pasisakymus, primygtinai mosikuojančius savo statusu ir dvelkiančius lengva paniekute kitaip mąstantiems.
Nelabai mandagu, Nute. Be to - yra 44 psl temos, krūvos netaisytų postų su klaidom, taigi - plačios dirvos raudoniems pabraukymams.  4u.gif Kaip geriausiom komjaunuoliškom tracijom. bigsmile.gif

Beraštystė yra ir rašymas be lietuviškų raidžių, beje.
Prisipažinsiu, tai pirmas mano toks piktas postas SM. Tačiau GILIAI įžeidė pirmoji autorės žinutė: neskaičiau, kaip čia kas svarsto, bet turiu aiškią nuomonę - jie banditai, ir viskas. VISI BANDITAI??? Visi kriminaliniai nusikaltėliai, kurie nenorėjo būti stalininės Sovietų Sąjungos valdžios ir jėgos struktūrų naikinami ir niekinami? Jau nekalbėsiu apie karininkus, studentus, mokytojus, kurie buvo partizaninio judėjimo idėjiniai vadovai. Sako, daugelis į mišką išėjo todėl, kad kovojo už savo žemę. Net jeigu jie kovojo už SAVO žemę - jie banditai? Vadinasi, dabar galiu nueiti į kokio žmogaus butą, išlaužti duris, išmesti visus jo daiktus, - ir jau butas mano. Juk panašiai turėjo jaustis žmonės niekinami vien dėl to, kad buvo darbštūs, dirbo žemę, šį bei tą turėjo. Už tai buvo verti nužudyti ir išniekinti gulėti pašventoriais, kad net motinos ir seserys nedrįstų prieiti, negalėtų PALAIDOTI ir apverkti.
Pokariu žuvo keturi broliai - mamos vaikystės draugai. Jų tėvas daug metų dirbo Amerikoje, grįžęs nusipirko 40 ha žemės, gyveno kukliai, nes statėsi namus, pirkosi techniką. O čia atėjo "išvaduotojai", "išbuožino", VARĖ į kolchozus. Jie išėjo į mišką, du žuvo ten, kiti du mirė Rusijos gilumoje lageriuose. Tėviškėje apie juos neteko girdėti nė vieno blogo žodžio. Ir jų [kaip ir daugelio panašių kitų] pavadinimą banditais priėmiau kaip asmeninį įžeidimą. Kadangi jie apsiginti negali, atsakiau kaip įžeistas žmogus.
Beje, autorė avatarą iš itin laisvo elgesio mergelės pasikeitė į a la surakintom lūpom. Tik simbolis nelabai vykęs. Primena sadomazo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 05 kovo 2012 - 08:37
Va, va, Nute, priėmei asmeniškai. smile.gif Remdamasi asmenine savo giminių, artimųjų patirtim. Visai gali būt, kad ir aptariamoji narė irgi pasirėmė savo praktika. Kiekvienas gi iš savo varpinės sprendžia.
Aš pvz negaliu pasiremt asmenine patirtim, nes vieni mano seneliai tuo metu buvo saugiai emigravę, kiti - gyveno Vilniuje, kur tų represijų ar mažiau buvo, ar mažiau girdėjosi, ar tiesiog jie buvo ramūs, biedni žmonės, kurie niekam neužkliuvo (na, senelį buvo saugumas sumušęs, bet paleido. Bet ten buvo už ką, tikrai )
Užtat galiu pasiremti draugės mamos patirtim. Miškiniai iššaudė visą jos šeimą, imtinai su kūdikiais. Jos nenušovė, nes ant jos užkrito jos negyvas brolis. Jai buvo pora metų. Išaugo jinai normali, padori, išsilavinusi moteris, bet gyvenimo kelias buvo žiaurus ir neteisngas. Tai kaip jai vertinti objektyviai anų metų įvykius, nu, pasakyk? Tik nesakyk, kad dar neaišku, kas iššaudė, viskas ten aišku, visas kaimas žinojo, pažinojo, nebuvo tie žudikai jokie KGB agentai ar pan.
(beje, jos teigimu, dabar, šįmet, beveik pogrindyje išleista, platinama per rankas knyga apie anuometinius įvykius ir miškinius kitaip. Kur minimas ir jos atvejis. Pati tos knygos rankose nelaikiau, nieko apie ją nežinau, tai negaliu užtikrintai teigti, kad jinai ištikrųjų egzistuoja smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilė: 05 kovo 2012 - 08:47
QUOTE(Heilė @ 2012 03 05, 10:46)
Va, va, Nute, priėmei asmeniškai. smile.gif  Remdamasi asmenine savo giminių, artimųjų patirtim. Visai gali būt, kad ir aptariamoji narė irgi pasirėmė savo praktika. Kiekvienas gi iš savo varpinės sprendžia.
Aš pvz negaliu pasiremt asmenine patirtim, nes vieni mano seneliai tuo metu buvo saugiai emigravę, kiti - gyveno Vilniuje, kur tų represijų ar mažiau buvo, ar mažiau girdėjosi, ar tiesiog jie buvo ramūs, biedni žmonės, kurie niekam neužkliuvo (na, senelį buvo saugumas sumušęs, bet paleido. Bet ten buvo už ką, tikrai )
Užtat galiu pasiremti draugės mamos patirtim. Miškiniai iššaudė visą jos šeimą, imtinai su kūdikiais. Jos nenušovė, nes ant jos užkrito jos negyvas brolis. Jai buvo pora metų. Išaugo jinai normali, padori, išsilavinusi moteris, bet gyvenimo kelias buvo žiaurus ir neteisngas. Tai kaip jai vertinti objektyviai anų metų įvykius, nu, pasakyk? Tik nesakyk, kad dar neaišku, kas iššaudė, viskas ten aišku, visas kaimas žinojo, pažinojo, nebuvo tie žudikai jokie KGB agentai ar pan.
(beje, jos teigimu, dabar, šįmet, beveik pogrindyje išleista, platinama per rankas knyga apie anuometinius įvykius ir miškinius kitaip. Kur minimas ir jos atvejis. Pati tos knygos rankose nelaikiau, nieko apie ją nežinau, tai negaliu užtikrintai teigti, kad jinai ištikrųjų egzistuoja smile.gif )

O visas kaimas žinojo , kad jie tapo kgb agentais ir prisidengė partizanų vardu ?
Atsakyti
QUOTE(senmerge @ 2012 03 05, 08:52)
O visas kaimas žinojo , kad jie tapo kgb agentais ir prisidengė partizanų vardu ?

Nu, tamsta, aišku, žinote geriau.
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2012 03 05, 09:46)
Va, va, Nute, priėmei asmeniškai. smile.gif 

Tik nesakyk, kad dar neaišku, kas iššaudė, viskas ten aišku, visas kaimas žinojo, pažinojo, nebuvo tie žudikai jokie KGB agentai ar pan.

Kiek tos Lietuvos tėra, kiek tų lietuvių- saujelė. Užtai represijos palietė visus, visi gali asmeniškai šiuo klausimu pasisakyti, na išskyrus absoliučiai nesidominčius istorija. Visų mūsų giminaičius, artimuosius yra palietusios netektys. Net ir tuos, kurie prijautė sovietams, buvo uolūs sovietų pakalikai, net ir juos palietė netektys. Kardas greit atsisukdavo ir prieš skriaudėją, užteko mažo judesio, kuris neatitiko ar buvo pamanyta kad neatitiko didžiojo vado lūkesčius.
Keista, kad yra užtariančių KGbistus su jų metodais blink.gif Aišku kad buvo ir šiaip banditų, kuriais laikais banditų nebuvo. Bet kalba šioje temoje yra apie partizanus, reiktų kaip atskirti kas yra kas.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 03 05, 09:56)
Keista, kad yra užtariančių KGbistus su jų metodais  blink.gif
Aišku kad buvo ir šiaip banditų, kuriais laikais banditų nebuvo.
Bet kalba šioje temoje yra apie partizanus, reiktų kaip atskirti kas yra kas.

Kur jie, tie užtariantys? Gal pirma reikėtų prastumdyt savo kategoriškumą ir įsiklausyt į kitų žmonių versijas bei pasakojimus. Niekas neįrodė, kad banditai buvo kgbistai, kad anie buvo partizanais, kad šitie buvo banditais.
Visi dėsto savo versijas, istorija atsirinks.

Atsakyti