mano proseneli vidury nakties isivede i kiema, pries mazus vaikus ir zmona susaude nei zodzio netare. Ir zinot del ko? Ogi del nieko. Prosenelis pasizymejo visam kaime saziningumu, dar remdavo ir buvo uz partizanus, o jie va... nors irgi klausimas ar nebuvo stribai partizanais persirenge... bet, kad daugelis partizanu del maisto ir moteru seimu vyrus zudydavo- teko daug girdeti. Taip, kad eiliniai ziaurus muzikai buvo ir tiek.
Kaip sakiau,ir verk ir juokis
Aš okupantų garbintoja
O kalbėjau apie jūsų poziciją,kurią čia paviešinote.
Na baisu, baisu ,baisu kai žmonės taip aklai ir agresyviai ,ir šališkai nustatinėja,kaip buvo,kas teisus ir taip toliau...
Va va,labai geras būdas sužinot
visą tiesą
Kaip pavyzdį galiu pateikt - sugalvoju aš išsiaiškint,kokie žmonės sėdi Pravieniškėse ir nuvažiuoju pasikalbėt su jais. Atradimas - visi nekaltai pasodinti
Dar su draugais,su giminėm pakalbu - nu tikrai kokia neteisybė ant svieto...
Ir užtvirtinimui pasiskaitau H.Daktaro atsiminimų ar kokią jis ten knygą parašė
Papildyta:
Mhm,pažįstu vieną radikalę.Dabar už Lietuvą,už Landsbergį kryžium gulasi ir visiems akis drąsko,bažnyčioj su rožančium rankose klūpo.. Prie tarybų Lietuvos - prie bažnyčios stovėjo ir sąrašus sudarinėjo,kas ateina į mišias ir skundė,kad iš darbų išmestų,kad vaikus mokyklose tarkuotų.
Nepagalvojot,kad be radikalų yra žmonės,kurie viską vertina nešališkai ? Nepalaiko nei vienos pusės,nei kitos, tik mato viską,kaip iš tiesų buvo ir kieno pusėje tiesa ?
Radikalai- būtent tie žmonės,kurie ir padaro nusikaltimus prieš žmoniją,nesvarbu kurioje pusėje bebuvo. Partizanai - iššaudė krūvas žmonių už nereikšmingus dalykus arba net už nieką,stribai -irgi šaudė, trėmė į Sibirą,atiminėjo turtą ir kūrė kolūkius.
visiskai pritariu. Galima partizanu ginejus suprasti, juk jei kokie seneliai ar kas buve, nejaugi smeisi ir sakysi, kad vagys buvo ar panasiai
)) tiksliau tiesos niekam ir nesakydavo, tik aplinkiniai galejo zinoti patyre partizanu ziauruma