Įkraunama...
Įkraunama...

Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?

QUOTE(misis Mount @ 2011 11 28, 19:47)
Mano seneliai buvo mokyti , mate pasaulio ir blaiviai mastantys . Sugebejo ivertint situacija ir isgyvent . Sugebejo nesusireiksmint , negalvot kad lietuva kam nors nors kiek rupi ir kokia nors amerika kada nors pades . O savo ideju neskleide , nes aplinkiniai buvo hyper patriotiski ir deja nelabai draugiski .

Jusu labai idomi tema.
Geriausiai apie karus papasakoja juos isgyvene zmones.
Atsakyti
QUOTE(misis Mount @ 2011 11 28, 19:47)
Mano seneliai buvo mokyti , mate pasaulio ir blaiviai mastantys . Sugebejo ivertint situacija ir isgyvent . Sugebejo nesusireiksmint , negalvot kad lietuva kam nors nors kiek rupi ir kokia nors amerika kada nors pades . O savo ideju neskleide , nes aplinkiniai buvo hyper patriotiski ir deja nelabai draugiski .

Mano seneliai irgi buvo mokyti. mociute buvo vienintele berniuku gimnazijoje mergaite. Senelis dirbo buhalteriu ligonineje (dabartiniais ivardinimais vyr buhalteriu). Nuo desantininku invazijos i laisva Lietuva neteko labai brangaus sunaus. Del pasipriesinimo viesniu patvarkimui isisbroveliai ji subade peiliais ir itryne druska. Nors buvo iskart isveztas i ligonine ir jam buvo suteikta kas tuo metu buvo geriausia, po 3 paru mire. Taciau gyvenimas tesesi, mama negavo ausko medalio gimnazijoje, nes atsisake stoti i komjaunima. 5 kurse ji istojo, nes kitu atveju butu ja ismete is KPI. Del to, kad nebuvo komuniste, nors pagal uzimamamas pareigas ministerijoje privalejo, ja pastoviai tarkavo. Taciau partizanu musu giminej nebuvo. Buvo isveztu i Sibira. Taciau vieni kitiems padejo ir turejo vilti, kad Lietuva bus laisva/
Senelis vis saugojo zemes dokumetus, kuriuos, jam mirus, mama sudegino.
zinojo, kad nepadejo joki aamerika. Bet tikejo, kad vistik kadanors...
Atsakyti
O vargeli...pasiskaičius pavyzdžiui senmergės rašliavą ir juokas ima,ir verkti norisi...
Iš tiesų šiurpu,kad yra tokių fanatiškų žmonių,tokių neteisingų,tokių žiaurių...
Atsakyti
QUOTE(Itani @ 2011 11 29, 02:53)
O vargeli...pasiskaičius pavyzdžiui senmergės rašliavą ir juokas ima,ir verkti norisi...
Iš tiesų šiurpu,kad yra tokių fanatiškų žmonių,tokių neteisingų,tokių žiaurių...

J8s mane asmeniškai pažystate , kad manot turinti teisę taip kalbėti ? Daugiau nieko negalima išgirsti iš okupantų garbintojos .
Atsakyti
QUOTE(Itani @ 2011 11 29, 01:53)

O man dar labiau šiurpu, kad yra žmonių - drungnų ir slidžių, prisitaikančių kiekvienoje situacijoje, besišypsančių į akis, o už akių pilančių žodines pamazgas kibirais.Radikalai bent jau turi savo nuomonę ir neapsimetinėja.
Atsakyti
QUOTE(senmerge @ 2011 11 29, 09:41)
J8s mane asmeniškai pažystate , kad manot turinti teisę taip kalbėti ? Daugiau nieko negalima išgirsti iš okupantų garbintojos .

Kaip sakiau,ir verk ir juokis unsure.gif Aš okupantų garbintoja lotuliukas.gif doh.gif O kalbėjau apie jūsų poziciją,kurią čia paviešinote.
Na baisu, baisu ,baisu kai žmonės taip aklai ir agresyviai ,ir šališkai nustatinėja,kaip buvo,kas teisus ir taip toliau...
QUOTE(senmerge @ 2011 11 26, 17:57)
Nereikia , aš gal ir tuo domiuosi ir skaitau partizanines ir tremtinių knygas ir galiu pasakyti , kad tai paprasčiausias melas .

Va va,labai geras būdas sužinot visą tiesą lotuliukas.gif Kaip pavyzdį galiu pateikt - sugalvoju aš išsiaiškint,kokie žmonės sėdi Pravieniškėse ir nuvažiuoju pasikalbėt su jais. Atradimas - visi nekaltai pasodinti blink.gif Dar su draugais,su giminėm pakalbu - nu tikrai kokia neteisybė ant svieto... verysad.gif Ir užtvirtinimui pasiskaitau H.Daktaro atsiminimų ar kokią jis ten knygą parašė thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(nutė @ 2011 11 29, 11:18)
O man dar labiau šiurpu, kad yra žmonių - drungnų ir slidžių, prisitaikančių kiekvienoje situacijoje, besišypsančių į akis, o už akių pilančių žodines pamazgas kibirais.Radikalai bent jau turi savo nuomonę ir neapsimetinėja.

Mhm,pažįstu vieną radikalę.Dabar už Lietuvą,už Landsbergį kryžium gulasi ir visiems akis drąsko,bažnyčioj su rožančium rankose klūpo.. Prie tarybų Lietuvos - prie bažnyčios stovėjo ir sąrašus sudarinėjo,kas ateina į mišias ir skundė,kad iš darbų išmestų,kad vaikus mokyklose tarkuotų.
Nepagalvojot,kad be radikalų yra žmonės,kurie viską vertina nešališkai ? Nepalaiko nei vienos pusės,nei kitos, tik mato viską,kaip iš tiesų buvo ir kieno pusėje tiesa ?
Radikalai- būtent tie žmonės,kurie ir padaro nusikaltimus prieš žmoniją,nesvarbu kurioje pusėje bebuvo. Partizanai - iššaudė krūvas žmonių už nereikšmingus dalykus arba net už nieką,stribai -irgi šaudė, trėmė į Sibirą,atiminėjo turtą ir kūrė kolūkius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 29 lapkričio 2011 - 10:50
QUOTE(Itani @ 2011 11 29, 11:46)
*Mhm,pažįstu vieną radikalę.Dabar už Lietuvą,už Landsbergį kryžium gulasi ir visiems akis drąsko,bažnyčioj su rožančium rankose klūpo.. Prie tarybų Lietuvos - prie bažnyčios stovėjo ir sąrašus sudarinėjo,kas ateina į mišias ir skundė,kad iš darbų išmestų,kad vaikus mokyklose tarkuotų.
**Nepagalvojot,kad be radikalų yra žmonės,kurie viską vertina nešališkai ? Nepalaiko nei vienos pusės,nei kitos, tik mato viską,kaip iš tiesų buvo ir kieno pusėje tiesa ? 
***Radikalai- būtent tie žmonės,kurie ir padaro nusikaltimus prieš žmoniją,nesvarbu kurioje pusėje bebuvo. Partizanai - iššaudė krūvas žmonių už nereikšmingus dalykus arba net už nieką,stribai -irgi šaudė, trėmė į Sibirą,atiminėjo turtą ir kūrė kolūkius.

* Ji ne radikalė, ji išverstaskūrė tongue.gif .
** Mes matyt, ne tuos pačius žmones laikome radikalais. Pagal mane, tai žmonės, turintys aiškią vertybių sistemą, viską aiškiai formuluojantys ir atvirai ginantys.
***Tokius žmones vadinu fanatais.
Sutinku, kad fanatizmo partizaniniame judėjime buvo daug. Bet juk jų, jų šeimų atžvilgiu buvo padarytas baisus neteisingumas ne tik užgrobiant Tėvynę, bet ir paskelbiant nusikaltėliais, atimant dažniausiai kruvinu prakaitu uždirbtą nuosavybę, išvarant iš namų ir t. t. Jūsų manymu, visa tai tik "nereikšmingi dalykai", tam negalima priešintis?
Stribai, beje, kolchozų nekūrė.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2011 11 29, 12:06)
Jūsų manymu, visa tai tik "nereikšmingi dalykai", tam negalima priešintis?
Stribai, beje, kolchozų nekūrė.

"nereikšmingi dalykai" - turėjau galvoje daugiausiai asmenines priežastis,asmeninių sąskaitų suvedinėjimus. Kaip ir bausmes mirtimi už tai,ką žmogų priversdavo padaryti stribai - turiu galvoje tokius atvejus kaip pasirašymas į kolūkį po stribo šautuvu,įremtu į krūtinę ir panašiai,o ne tiesioginius įskundimus (patvirtintus).
Prie kūrimo labai prisidėjo vykdydami visus pagrindinius darbus - nubuožinimo akcijas,tiesiogiai terorizuodami įstot į kolūkius ir panašiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 29 lapkričio 2011 - 11:35
QUOTE(Itani @ 2011 11 29, 12:27)
*"nereikšmingi dalykai" - turėjau galvoje daugiausiai asmenines priežastis,asmeninių sąskaitų suvedinėjimus.
**Prie kūrimo labai prisidėjo vykdydami visus pagrindinius darbus - nubuožinimo akcijas,tiesiogiai terorizuodami įstot į kolūkius ir panašiai.

Jau rašiau praeitam puslapy, kad dėl tokio " nereikšmingo asmeninių sąskaitų suvedinėjimo" mano 89 metų senelis, du jo sūnūs ir duktė per plauką neiškeliavo pas baltas meškas.
** drinks_cheers.gif , Jūs pati teisingai ir įvardijote - užsiiminėjo žmonių terorizavimu kolchozų kūrimo metu.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2011 11 29, 12:35)
Jau rašiau praeitam puslapy, kad dėl tokio " nereikšmingo asmeninių sąskaitų suvedinėjimo" mano 89 metų senelis, du jo sūnūs ir duktė per plauką neiškeliavo pas baltas meškas.

Na ir kaip čia suprast ? Stribai suvedinėjo sąskaitas - blogai,partizanai suvedinėjo sąskaitas - viskas ok ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 29 lapkričio 2011 - 12:26
QUOTE(Itani @ 2011 11 29, 12:25)
Na ir kaip čia suprast ? Stribai suvedinėjo sąskaitas - blogai,partizanai suvedinėjo sąskaitas - viskas ok  ?

Stribai sąskaitų beveik neturėjo (gal koks 1 proc) ir nesuvedinėjo, jie tiesiog naudojopsi situacija pasiplėšikavimui ir įsitarnavimui. Maža dalis buvo ideologinių, kurie tikėjo tokiu keliu "išganysiant" darbo žmones. Ir tie turėjo daug kompromisų su savo sąžine suvokę, kad tarnauja kreivų grimasų plėšrūniškai sistemai. (apie tokias šiandien veikiančias alfija rašė).

Visa bėda, kad, kaip rašė nutė, pokario miškinai prarasdavo bet kokią savitvardą ir žmoniškumą suvedinėdami sąskaitas. Tam priežasčių daug, bet pateisinimo nematau. Dėl tos priežasties ir erzina miškinių absoliutus suherojinimas.
Atsakyti
Idėjinių tikrai buvo mažai iš abiejų pusių. Ir su kiekvienais matais tos kovos idėjinių likdavo vis mažiau ir mažiau. Tokiose kovose nebūna didvyrių iš esmės. Buvo dvi grupės žmonių, kuriais naudojosi, kuriuos maitino įvairiais pažadais, materialiai skatino, rėmė ginklais ir etc. Apskritai TSRS atsiradus branduoliniui ginklui tos kovos visur neužilgo ir nuslopo.
Atsakyti