Įkraunama...
Įkraunama...

Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?

QUOTE(Moonte @ 2011 11 26, 21:46)
Ne man klausimas, bet skaitant teiginius iskilo ir man klausimai.

Siaip jusu isvardinti zmones tik kovojo, bet tikrai neprisidejo prisikelime.

Tai paprastu zmoniu deka, taip, taip, tu kurie anot jusu koloboravo su valdzia, musu seneliu, mociuciu, tevu, tetu, dedziu, kaimynu ir t.t. Lietuva pakilo. Nes jie kele is griuvesiu, dirbo, state, kure, vyste gimtine. Veliau atejo zmpones su graziais lozudngais ir prichvatizavo ju darba.

Na tarkim, jums niekada nekilo klausimas kur dingo pionieriu, komjaunuoliu, komunistu, profsajungu turtas, as nekalbu apie piniginius idnelius, kalbu apie NT? Kieno kisenese nusedo? Sovietai buvo blogi, bet tai buvo anKsciau, dabar negali jiems nurasyti, nes dabar kas per 20 metu isgrobste, ar ne nuosavas SAVAS TAUTIETIS?

Jus galite idealizuoti, mitologizuoti ka norite ir kiek norite, bet niekada smurtas nebuvo ir nebus kurybine jega, nes ji yra griovimo. Del siu priezasciu ir zlugo sovietai, smurtas ir yra smurtas, ypac jis slykstus, kai nukreiptas pries savo paties tauta. Tai taikau abiem pusem. Dekui, Marytem Melnikaitem esu atspari, atspari ir kitai barikadu pusei. Nereikia is mirtingu zmoniu daryti sventus kankinius. Galva lenkiu tik pries paprastus zmones, kuriu deka Lietuva isliko ir isliks, jei nebus ju, nieko nebus.

--------------------------------
Ginklas yra viena iš pasipriešinimo formų. O tokių nežmoniškų patyčių ir kankinimų, kuriuos taikė sovietai, tarp partizanų nerasite. Dabar galima daug ginčytis kas kokių tikslų pasiekė, kas ne. O kad partizaninis judėjimas nebūtų buvęs įmanomas be paprastų žmonių, net neverta ginčytis.
Na o dėl "SAVO TAUTIEČIO" pasiginčyčiau - nereikia manyti, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę staiga valdžia atiteko lietuviams. Valdžioje daugybė tų pačių sovietų, ar jų palikuonių. Kodėl per tiek metų nesugebama nuteisti sovietinių nusikaltėlių, kurie žino partizanų palaidojimo vietas, tyli ir ramiai gyvena Lietuvoje, kodėl Lietuvoje vis dar stovi partizanus žeminantys paminklai?
Atsakyti
QUOTE(Vaida7 @ 2011 11 26, 22:03)
Ginklas yra viena iš pasipriešinimo formų. O tokių nežmoniškų patyčių ir kankinimų, kuriuos taikė sovietai, tarp partizanų nerasite. Dabar galima daug ginčytis kas kokių tikslų pasiekė, kas ne. O kad partizaninis judėjimas nebūtų buvęs įmanomas be paprastų žmonių, net neverta ginčytis.
Na o dėl "SAVO TAUTIEČIO" pasiginčyčiau - nereikia manyti, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę staiga valdžia atiteko lietuviams. Valdžioje daugybė tų pačių sovietų, ar jų palikuonių. Kodėl per tiek metų nesugebama nuteisti sovietinių nusikaltėlių, kurie žino partizanų palaidojimo vietas, tyli ir ramiai gyvena Lietuvoje, kodėl Lietuvoje vis dar stovi partizanus žeminantys paminklai?

Ach taip, buvo, berods Beriozovas nelietuvis, dar Landzbergis (net žemkalniu nesivargino pagal senelį persivadinti).
Vat idealistai buvo ir Kuolelis su Burokevičiusmi (gerbiu už idealizmą, nors pozicijos nepalaikau (tą naktį per atsitiktinumą miegojome konservatorijoje ant grindų, nes buvo nemiegotos jau trys naktys). manau, kad buvo kalinti už politiką ir nieką kitą. Tiesiog tuomet taip reikėjo tokiems, kaip jūs. Gaila, bet vėliau tokie žmonės -idealistai kraštutiniai maksimalistai be pagarbos buvo pavadinti "megstomis beretėmis"

Kokie paminklai žemina partizanus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 26 lapkričio 2011 - 22:18
QUOTE(Sunute @ 2011 11 26, 21:58)
Aš žmogiškumo, lietuvybės puoselėjimo pusėje, nesvarbu kokia spalva ar atspalviu dažytame. Bjauriuosi bet kokiu nusikaltimu žmogiškumui. Niekinu užsimerkimą vardan legendos prieš niekšybes ir žvėriškumą.

nu nors imk ir uždėk ženklelį "man tai patinka"
be kaip išsireiškė viena garbi ponia "valstybei reikia mitologijos", nors ir neteisingos, nors karta, kuri dar yra liudininkai.
Atsakyti
- nereikia manyti, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę staiga valdžia atiteko lietuviams. Valdžioje daugybė tų pačių sovietų, ar jų palikuonių. Kodėl per tiek metų nesugebama nuteisti sovietinių nusikaltėlių, kurie žino partizanų palaidojimo vietas, tyli ir ramiai gyvena Lietuvoje, kodėl Lietuvoje vis dar stovi partizanus žeminantys paminklai?

Kas čia per komjaunuoliška mąstysena? lotuliukas.gif
Kažkokios dvidešimties metų senumo šmėklos vis dar valdo mus? bigsmile.gif Ir Snorą sovietiniai vaiduokliai sugriovė, ir krizė, matyt, dėl jų įvyko, o ir globalinis atšilimas ryškiai jų darbas. Ššššš...būkim atsargūs - mus stebi JIE. cool.gif
Atsakyti
O tokių nežmoniškų patyčių ir kankinimų, kuriuos taikė sovietai, tarp partizanų nerasite.

dalyvavote, žinote? blink.gif o esmė ne ta pati - žuvę žmonės???
pvz. mano mamos pusbrolis, kuris su vienu miškiniu nepasidalino mergų. Kapinėse, beje - simbolinis kapas, o buvę "partizanai" irgi nelabai šneka...

man kažkada labai paiko filmas "Admirolas". patiko ne tik dėl aktoriaus, režisūros, bet ir dėl štampų. Prisiminus tarybinius filmus kartais suabejoju, kurių laikų filmą žiūriu - scenos tos pačios, tik herojai kiti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 26 lapkričio 2011 - 22:21
QUOTE(Karusia @ 2011 11 26, 22:20)
dalyvavote, žinote?  blink.gif  o esmė ne ta pati - žuvę žmonės???
pvz. mano mamos pusbrolis, kuris su vienu miškiniu nepasidalino mergų. Kapinėse, beje - simbolinis kapas, o  buvę "partizanai" irgi nelabai šneka...

man kažkada labai paiko filmas "Admirolas". patiko ne tik dėl aktoriaus, režisūros, bet ir dėl štampų. Prisiminus tarybinius filmus kartais suabejoju, kurių laikų filmą žiūriu - scenos tos pačios, tik herojai kiti smile.gif

Ar tiesiog mirti, ar mirti taip, kaip pvz. Rainių žudynių kankiniai. Tikrai manau, kad ne tas pats. Pasiskaitykite.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 11 26, 22:20)
Prisiminus tarybinius filmus kartais suabejoju, kurių laikų filmą žiūriu - scenos tos pačios, tik herojai kiti smile.gif

Istorijos vadovėlius skaitant - irgi toks pat įspūdis. bigsmile.gif
Bet čia, matyt, viskas dėl tų sovietinių palikuonių. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilė: 26 lapkričio 2011 - 22:27
QUOTE(Heilė @ 2011 11 26, 22:16)
Kas čia per komjaunuoliška mąstysena? lotuliukas.gif
Kažkokios dvidešimties metų senumo šmėklos vis dar valdo mus? bigsmile.gif Ir Snorą sovietiniai vaiduokliai sugriovė, ir krizė, matyt, dėl jų įvyko, o ir globalinis atšilimas ryškiai jų darbas. Ššššš...būkim atsargūs - mus stebi JIE. cool.gif

Na tai o kokią valdžią atgavę nepriklausomybę išsirinkome? smile.gif
Papildyta:

[/quote]

Pvz. Paminklas Trakų rajone, kur partizanai vadinami buržuaziniais nacionalistais.
Atsakyti
QUOTE(Vaida7 @ 2011 11 26, 22:25)
Ar tiesiog mirti, ar mirti taip, kaip pvz. Rainių žudynių kankiniai. Tikrai manau, kad ne tas pats. Pasiskaitykite.

Nė vienas pats ten nenuėjo, jokio didvyriškumo čia nematau, tik sužvėrejusių žmogystų suorganizuotos nekaltų žmonių skerdynės (kažkieno gal ir dėl turto). Nužmogėjimas. Ten pat vokiečiai su baltaraiščiais lietuviais pakasė didžiąją dalį Telšių ir apylinkių žydų...
Šlykštūs ir vienų ir kitų ideologija pridengti padariniai
Papildyta:
[/quote]
Pvz. Paminklas Trakų rajone, kur partizanai vadinami buržuaziniais nacionalistais.
[/quote]

paminklo statytojų požiūris. Ten tikriausiai vienas iš dokumentų apie miškinių nekaltų žmonių žudynes. Nemanau, kad ten surašyti žuvusių sąraše politiniai veikėjai ar istrebiteliai. Kas žino...
paminklas laikmečiui ir žuvusiems. Man netrukdo, gal galima stendą su komentarais pastatyti (jei žeidžia vadinamų buržuaziniais nacionalistais jausmus).

Vat man Jokūbonio (berods) liūdinti motina (gi gali liūdėti už visus žuvusius) Kryžkalny daug mielesnė buvo už dabartinius neskoningus kryžius ir komunikacijų stulpus. Gaila - vandalai sunaikino.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2011 11 26, 22:58)
Aš žmogiškumo, lietuvybės puoselėjimo pusėje, nesvarbu kokia spalva ar atspalviu dažytame. Man svarbūs tiek partizanai idealistai, (prie jų dar pridėčiau A.Vabalą - Gediminą, taip pat grįžusį gelbėti Tėvynės sąmoningai, žinant į kokią peklą grįžta - vadovėliuose fetišinami tik keli (lengvesnė kvailinimo metodika)), mokytojus, nemačiusius kitos išeities, vyresnių klasių gimnazistus - idealistus išėjusius į mišką.

taip pat man autoritetas yra pokario inteligentai kolaboravę vardan lietuviškumo išlikimo su tuometine valdžia: išsaugoję Borutą, tą patį baikštųjį Vienuolį ir kitus, galų gale kovoję savuose ratuose už galimybę vidurinėse ir aukštosiose mokytis lietuviškai (tai pavyko tik Pabaltijy), kultūros paveldo tiek materialaus, tiek nematerialaus išlaikymą (dabar jis niokojamas sparčiais tempais). Buvo sumanyta išgriauti visą Vilniaus senamiestį, nutiesiant prospektus "į šviesią ateitį", sustabdytas Rasų kapinių sunaikinimas, išsaugotos dainų šventės.
Aš už idealistus abiejose pusėse.

Baisiuosi ir niekinu plėšikavimus dėl turto (stribai ar miškiniai man vienodai), niekinu kerštą ir žudymus už trėmimus, niekinu pagalbą žydšaudžiams (pradėjusiems žudyti ir pokariu miške skrupulų nebuvo). Bjauriuosi bet kokiu nusikaltimu žmogiškumui. Niekinu užsimerkimą vardan legendos prieš niekšybes ir žvėriškumą.

Puikiai sudelioti akcentai, gaila kad mano pirmiau parasytas postas nustelbe, piukias izvalgas. Pritariu kiekvienai minciai.

QUOTE(Vaida7 @ 2011 11 26, 23:30)
Na tai o kokią valdžią atgavę nepriklausomybę išsirinkome? smile.gif
Papildyta:

Butu mano valia, nestatyciau jokiu paminklu, nei strybam- gynejams nei banditam-partizanam, nereikia kirsinti tautos.
Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2011 11 26, 23:38)
Vat man Jokūbonio (berods) liūdinti motina (gi gali liūdėti už visus žuvusius) Kryžkalny daug mielesnė buvo už dabartinius neskoningus kryžius ir komunikacijų stulpus. Gaila - vandalai sunaikino.

Pritariu, tauta reikia vienyti, o neskaldyti. Vienas paminklas visiem, nes tas laikotarpis visu nelaime ir skausmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 26 lapkričio 2011 - 22:57
QUOTE(Moonte @ 2011 11 26, 23:46)
Ne man klausimas, bet skaitant teiginius iskilo ir man klausimai.

Siaip jusu isvardinti zmones tik kovojo, bet tikrai neprisidejo prisikelime.

Tai paprastu zmoniu deka, taip, taip, tu kurie anot jusu koloboravo su valdzia, musu seneliu, mociuciu, tevu, tetu, dedziu, kaimynu ir t.t. Lietuva pakilo. Nes jie kele is griuvesiu, dirbo, state, kure, vyste gimtine. Veliau atejo zmpones su graziais lozudngais ir prichvatizavo ju darba.

Na tarkim, jums niekada nekilo klausimas kur dingo pionieriu, komjaunuoliu, komunistu, profsajungu turtas, as nekalbu apie piniginius idnelius, kalbu apie NT? Kieno kisenese nusedo? Sovietai buvo blogi, bet tai buvo anKsciau, dabar negali jiems nurasyti, nes dabar kas per 20 metu isgrobste, ar ne nuosavas SAVAS TAUTIETIS?

Jus galite idealizuoti, mitologizuoti ka norite ir kiek norite, bet niekada smurtas nebuvo ir nebus kurybine jega, nes ji yra griovimo. Del siu priezasciu ir zlugo sovietai, smurtas ir yra smurtas, ypac jis slykstus, kai nukreiptas pries savo paties tauta. Tai taikau abiem pusem. Dekui, Marytem Melnikaitem esu atspari, atspari ir kitai barikadu pusei. Nereikia is mirtingu zmoniu daryti sventus kankinius. Galva lenkiu tik pries paprastus zmones, kuriu deka Lietuva isliko ir isliks, jei nebus ju, nieko nebus.

nusėdo tų pačių komunistų stribų kišenėse kartu su žmonių santaupomis keičiantis pinigams iš rublių į vagnorkes.
Atsakyti
paminklo statytojų požiūris. Ten tikriausiai vienas iš dokumentų apie miškinių nekaltų žmonių žudynes. Nemanau, kad ten surašyti žuvusių sąraše politiniai veikėjai ar istrebiteliai. Kas žino...
paminklas laikmečiui ir žuvusiems. Man netrukdo, gal galima stendą su komentarais pastatyti (jei žeidžia vadinamų buržuaziniais nacionalistais jausmus).

[/quote]

Taip, surašyti būtent žuvę stribai.
Atsakyti