QUOTE(Vaida7 @ 2011 11 26, 21:32)
Sunute, o kieno Jūs pusėje?
Lietuva visada atgimdavo ir prisikeldavo tik būrelio idealistų dėka.
Prisikėlė ir šįkart, ir už tai taip pat ačiū tiek Lukšai-Daumantui, tiek Ramanauskui-Vanagui, Žemaičiui-Vytautui ir kitiems tikriems Partizanams.
Kaip ir kiekvienas sąmoningas lietuvis/ė aš visada būsiu SAVŲJŲ pusėje, žinodama, kad buvo ir stribų, kurie pranešdavo apie gresiančius trėmimus, kad buvo ir kolaboravusių lietuvių ir kad buvo ir partizano vardo nevertų partizanų ir išdavikų.
Ne man klausimas, bet skaitant teiginius iskilo ir man klausimai.
Siaip jusu isvardinti zmones tik kovojo, bet tikrai neprisidejo prisikelime.
Tai paprastu zmoniu deka, taip, taip, tu kurie anot jusu koloboravo su valdzia, musu seneliu, mociuciu, tevu, tetu, dedziu, kaimynu ir t.t. Lietuva pakilo. Nes jie kele is griuvesiu, dirbo, state, kure, vyste gimtine. Veliau atejo zmpones su graziais lozudngais ir prichvatizavo ju darba.
Na tarkim, jums niekada nekilo klausimas kur dingo pionieriu, komjaunuoliu, komunistu, profsajungu turtas, as nekalbu apie piniginius idnelius, kalbu apie NT? Kieno kisenese nusedo? Sovietai buvo blogi, bet tai buvo anKsciau, dabar negali jiems nurasyti, nes dabar kas per 20 metu isgrobste, ar ne nuosavas SAVAS TAUTIETIS?
Jus galite idealizuoti, mitologizuoti ka norite ir kiek norite, bet niekada smurtas nebuvo ir nebus kurybine jega, nes ji yra griovimo. Del siu priezasciu ir zlugo sovietai, smurtas ir yra smurtas, ypac jis slykstus, kai nukreiptas pries savo paties tauta. Tai taikau abiem pusem. Dekui, Marytem Melnikaitem esu atspari, atspari ir kitai barikadu pusei. Nereikia is mirtingu zmoniu daryti sventus kankinius. Galva lenkiu tik pries paprastus zmones, kuriu deka Lietuva isliko ir isliks, jei nebus ju, nieko nebus.