QUOTE(Leksa @ 2011 11 26, 18:19)
atsiminti vardus ir pavardes gi neuzsirasiau. Senelis tiksliai zinojo, nes pats mate. Mate, koks partizanas nusove kaimynu sunu ir abu pazinojo. Nusauto pavarde buvo Muckus. Vardo nepamenu. Partizano sake ir varda ir pavarde, bet gi neatsimenu! Neuzsirasiau! Slapyvardi? Kazin ar sake nezinau. Bet faktas toks buvo, jog partizanas nusove zmogu salia mano senelio namu (marijampoles raj.). Ten kunas isgulejo ligi nakties, tik nakti kaimynai pasieme sunaus lavona, nes patys bijojo buti nusauti. Kur palaidojo, kazin ar kam pasakojosi Ir tikiu seneliu, nes neturiu pagrindo netiketi. Ir kitu "idomiu" faktu yra papasakojes. Ir tikiu juo, nes niekada man nemelavo ir nebuvo prasmes pasakeles sekti.
Gal buvo ir geru partizanu, bet, kaip zinia, zmones labiau prisimena blogus dalykus ir skaudzius isgyvenimus, jie labiau istringa i atminti.
Gal buvo ir geru partizanu, bet, kaip zinia, zmones labiau prisimena blogus dalykus ir skaudzius isgyvenimus, jie labiau istringa i atminti.
Man įdomu ar to nužudyto komunisto kūnas buvo išniekintas , kaip kad komunistai niekindavo partizanų kūnus miestų centruose , kad gaudytų ir vežtų žmones norėjusius partizanus palaidoti į Sibirą ?