QUOTE(adaptacijaa @ 2009 05 22, 14:55)
tai vienintelis skiriamasis bruožas yra "paros metas"? įdomiai
Taip, tam užguitam kaimiečiui skirtumas buvo tik paros metas... Žinoma, stribai ir partizanai skelbė skirtingą ideologiją. Bet tai , kad partizanų ideologija buvo gražesnė, tauresnė ir pan., ar tai sumažina jų įvykdytus nusikaltimus? Tam mušamam kaimiečiui nebuvo didelio skirtumo, ar jį apiplėš ir sumuš dėl šviesaus komunistinio rytojaus ar vardan laisvos Lietuvos.
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 05 22, 15:01)
liudininkai, tai čia kas tokie? nukentėjusieji?
Papildyta:
tai jūs norite pasakyti, kad partizaninio judėjimo ir laisvės kovų nebuvo? tik banditai? na tą patį skelbė ir sovietinė idealogija.
Papildyta:
tai jūs norite pasakyti, kad partizaninio judėjimo ir laisvės kovų nebuvo? tik banditai? na tą patį skelbė ir sovietinė idealogija.
Liudininkai tuo metu gyvenę žmonės... tame tarpe mano seneliai, mano vyro seneliai . Vieni gyveno Žemaitijoj, kiti - Anykščių rajone. O kur dar draugų, pažįstamų tėvai ir seneliai. Tiek vienų, tiek kitų pasakojimai stebėtinai panašūs, nors iš visiškai skirtingų Lietuvos regionų.... Nė vieni nėra girdėję apie tuos geruosius partizanus, o susidūrimų su banditais neišvengė nė vienas.
Kartojuos - nesakau, kad nebuvo laisvės kovų. Bet nusikaltimų, prisidengiant kovomis už laisvę - kur kas daugiau... Beje, ar jūs girdėjot apie kokias stambesnes lietuvių partizanų akcijas išlaisvinant tremtinius ir pan.? Aš kur kas daugiau girdėjau apie iššaudytas beginkles kolūkiečių šeimas (na, tai irgi galime kažkokia prasme pavadint kova su komunizmu, ar ne? )