Įkraunama...
Įkraunama...

Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?

QUOTE(Una Li @ 2009 08 03, 13:00)
Atsiprašau, apie "mases" rašė Heilė doh.gif . Jūs mąstot taip panašiai, kad nesunku supainioti.

atsiprašinėti nereikia. Būtų gerai ,Una Li, kad tai kas jūs supratumėt, jog tai kas jums atrodo,, ar jums pasirodė- nebūtinai tai ir yra tiesa. Jei žmogus kalba kitais žodžiais, nebūtinai jis yra jūsų priešas.
Atsakyti
QUOTE(Žilinskienė @ 2009 08 03, 18:12)
Būtų gerai ,Una Li, kad tai kas jūs supratumėt, jog tai kas jums atrodo,, ar jums pasirodė- nebūtinai tai ir yra tiesa. Jei žmogus kalba kitais žodžiais, nebūtinai jis yra jūsų priešas.

Virtualūs priešai blink.gif , jūs lakios fantazijos 4u.gif . Šiaip man "nesirodo", tiesiog renku faktus ir juos kritiškai vertinu pagal savo turimas žinias ir patirtį. Visiškai nestebindavo žmonių aklumas tarybiniais laikais. Maniau, ne visi turi galimybę sužinoti tiesą. Dabar belieka manyti, kad ne visi nori sužinoti tiesą. Jei jums jūsų tiesa patinka - turėkitės 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 03, 21:19)
Virtualūs priešai blink.gif , jūs lakios fantazijos 4u.gif . Šiaip man "nesirodo", tiesiog renku faktus ir juos kritiškai vertinu pagal savo turimas žinias ir patirtį. Visiškai nestebindavo žmonių aklumas tarybiniais laikais. Maniau, ne visi turi galimybę sužinoti tiesą. Dabar belieka manyti, kad ne visi nori sužinoti tiesą. Jei jums jūsų tiesa patinka - turėkitės 4u.gif .

Virtualūs priešai...labai gera formuluotė. Praeitai valdžiai visi mes ir gimę ir negimę jau tapdavom priešais, nes norėjom teisės į savo nuomonę ir tikras žinias. IR dabar niekas nesikeičia...jei nori žinoti, jei atsakymo ieškai jo ir negausi- gausi pavadinimą- virtualus priešas. Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 03, 21:19)

Ir kokia gi ta tiesa? Man atrodo, jog tie kurie idealizuoja taip vadinamus ''miško brolius'' kaip tik ir nenori matyti tos objektyvios tiesos. Beje., mano močiutės brolį(tai buvo tiesiog asmeninių sąskaitų suvedimas) pirmais nacių okupacijos metais sušaudęs kaimynas taip pat išėjo į mišką.
Atsakyti
QUOTE(amita @ 2009 08 08, 13:25)
Ir kokia gi ta tiesa? Man atrodo, jog tie kurie idealizuoja taip vadinamus ''miško brolius'' kaip tik ir nenori matyti tos objektyvios tiesos. Beje., mano močiutės brolį(tai buvo tiesiog asmeninių sąskaitų suvedimas) pirmais nacių okupacijos metais sušaudęs kaimynas taip pat išėjo į mišką.

Apie kokį idealizavimą kalbam? Jūs temos pavadinimą skaitėt? Kare idealių dalykų nedaug, nepalanki terpė jiems rastis. Bet tie, kurie savo kovotojus už tėvynės nepriklausomybę vadina banditais, galėtų pasiieškot kitos tėvynės. Beje, apie banditus rašė ir patys partizanai, atsitikdavo, kad būryje atsirasdavo tokių, jie būdavo nuteisiami ir sušaudomi.
Idomios sąskaitos turėjo būt, kad už tai kaimynas nušautų g.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Una Li: 08 rugpjūčio 2009 - 13:34
Mano mama neblogai prisimena pokari. Bet nei karto negirdejau, kad miskinius pavadintu partizanais. Tik banditais. Nors visuomet buvo Lietuvos patriote ir tarybiniais laikais tikrai daugiau zinojau apie Lietuvos nepriklausomybe nei bet kuris is mano bendraamziu. Daug prisiklausiau istoriju, todel man nekeista, kad kaimynas kaimyna galejo nusauti. As pati mokykloje lankiau krastotyros bureli, tai priziuredavome banditu nuzudytu seimu/pavieniu asmenu kapus. Man istriges vienas atvejis, kad buvo nuzudyta mokytojo seima su mazu vaikuciu.
Man tik keista, kad partizana Zemaiti, jei neklystu, prilygino Lietuvos prezidentui. Kaip musu tauta megsta krastutinumus.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2009 08 08, 15:22)

Man tik keista, kad partizana Zemaiti, jei neklystu, prilygino Lietuvos prezidentui. Kaip musu tauta megsta krastutinumus.

na tas paskelbimas prezidntu, aišku, ginčytinas.. Bet negi partizanų generolas nei kiek pagarbos nevertas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 08 08, 17:20)
na tas paskelbimas prezidntu, aišku, ginčytinas.. Bet negi partizanų generolas nei kiek pagarbos nevertas?  g.gif

Hm nepyk,kad rasau tu.taip paprasciau biggrin.gif ar gali normaliai diskutuot sitoj temoj?as pvz.negaliu-piktumas suima nerealus.
Atsakyti
Kaip sykis prieš porą savaičių vyro teta pasakojo apie karą, pokario metus. Jie dzūkai, tačiau dėl stribų vizitų dieną, o banditų (partizanų) vizitų naktimis buvo priversti palikti namus. Tolimesnį gyvenimą pragyveno žemaitijoje. Paliko visą ūkį, pasiėmė tik kelis gyvulius ir daiktų kiek panešė. Jos žodžiais ir stribai ir partizanai (nors ji juos tik banditais vadina) buvo vienodi. Tik kitose barikadų pusėse. Gyventojus plėšė ir vieni ir kiti, gėrė, baliavojo, ir teisūs jautėsi. Vyro teta vienų metų su Vanago dukra. Vanago žmona nėščia jų troboje nuo stribų slapstėsi. Sakė, kad labai graži ta jo žmona buvusi. Bet apie jį, kaip ir apie kitus partizanus nieko gero negalėjo pasakyti: "Žiaurūs jie žmonės buvo - kaip ir tas laikas - žiaurus." Jos pusbroliai vyresni visi buvo. Vyriausiam iš jų 15 buvo suėję. Tikras jo dėdė - motinos brolis - pasikvietė partizanaut. Ir išėjo vaikas neklausydamas tėvų į mišką. O ten - žeminės, naktimis dangus virš galvos, ir parūkyt ir, kaip tikras vyras, išgert gavo, vnž romantika. Tik kai po kurio laiko į žmogų šauti liepė, pabūgo vaikas. Namo gįžo. O tikras dėdė atėjęs jį nušovė. Va tokie laikai ir žmonės buvo. Kai klausai, sunku patikėti, pradedi suprasti koks gėris yra taika, ir vien dėl to laimingas pasijunti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ringa: 20 rugpjūčio 2009 - 14:49
Mano močiute ruse, jų gimine jau senai gyveno lietuvoj, gyveno gerai,pasiturinčiai...močiute pasakojo kad kai jai buvo 8 metai į jų namus nakty atėjo lietuviu partizanai,nužudė teta dėde,senelius ,tėva nuskandino,o mama močiutes su kuolais daužė ji dar prašė pasigailėti bet vistiek užmusė ,močiutė su dviejų metų broliuku buvo pasislėpusi, o teta kita pabėgo į mišką...sakė paskui jie visi slapstėsi miške niekas nenorėjo jų priimti nes bijojo kad pas juos neateitu partizanai, aplinkui jie išžudė ne viena šeima ta nakty. Močiutė iki šiol sakė sapnuoja ta nakty,ir visa gyvenimą keikia tuos tariamus "didvyrius"...
Atsakyti
Mano močiute ruse Todel ir nesistebiu,,, juk nuo senu laiku lietuviai jaute dideli abejinguma rusams verysad.gif O siaip ir vieni ir kiti nera sventi..bet kaip pokaris yra tai visokiu priemoniu imtasi ir niekam niekasneidomu nes visi galvoja kaip tik savo subine isgelbeti ..o apie zmogiskuma ir kalbos but negali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrica_2: 22 rugpjūčio 2009 - 19:48
rusai žmonės geri, bet va rusų politika Lietuvos atžvilgiu -- kitas reikalas. dry.gif
Atsakyti