Įkraunama...
Įkraunama...

Partizanai - banditai ar kovotojai už laisvę?

QUOTE(Una Li @ 2009 07 31, 17:25)
Ne, neįtikinai, nes daug bendrauju su aštuoniasdešimtmečiais (pokary jiems turėjo būt maždaug 16) ir matau jų galimybes atsiminti ir papasakoti įvykius, ką jau kalbėt apie analizę (be jokios abejonės, gali būti pavienių asmenų su ypač gera atmintimi ir dabar dar iššlaikytu šviesiu protu). Laimė, kad tekdavo bendraut dar tada, kai jiems tebuvo 50.
Dėl išsigimimo kiekvienam valia nuspręsti, juk visi turi šiokį tokį sąžinės jausmą.

na, mano senelis mire 83 metu budamas visiskai sveiko proto. Vyro mociutei dabar 81 - proto aiskumo ir sveikatos jau galetu pavydet daugelis 50-meciu. Parodyciau nuotrauka - nepatiketumet, kad ji tokio amziaus. Mano mociute irgi dar sveiko proto ir puikios atminties. na, bet ka as cia...Jus gi jau nusprendet kad tuos senolius yra apemusios kolektyvines psichozes ir fantazijos... biggrin.gif
Atsakyti
man patiko, apie tautą rolleyes.gif tokią išsigimusią išsigimusią biggrin.gif . Una Li, jūs kaip Didžiosios genetokos ekspertė pasakykit ar čia visam pasauliui galioja, ar tik Lietuvai? Ir nuo kurio čia karto taip išsipjovė- dar nuo Mindaugo laikų ar neseniai. Gal galėtumėt Australijos genetinį paveldą kaip nors detalizuot, o gal ką appie JAV pasakyti galit. Nu kaip įdomu pasidaro kai taip tema pasisuka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žilinskienė: 31 liepos 2009 - 16:34
QUOTE(Una Li @ 2009 07 31, 16:28)

Ta masė greičiau atsimena iš sovietinių "istorikų" darbų ir pagal šioje temoje rastus faktų vertinimus panašu, kad dar ilgai "atsimins" 4u.gif .

Nu norėtųsi šito labai, ar ne? smile.gif

QUOTE(Brasa @ 2009 07 31, 16:31)
. na, bet ka as cia...Jus gi jau nusprendet kad tuos senolius yra apemusios kolektyvines psichozes ir fantazijos... biggrin.gif

Tai faktas.
Liudininkams - marazmas ir propagandos praplautos smegenys.
O mes - išsigimėlės.

QUOTE(Žilinskienė @ 2009 07 31, 16:33)
Ir nuo kurio čia karto taip išsipjovė- dar nuo Mindaugo laikų ar neseniai.

Drįsčiau spėti, - kad nuo šios temos sūkurimo datos. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2009 07 31, 17:45)

Drįsčiau spėti, - kad nuo šios temos sūkurimo datos. cool.gif

tai neseniai, bet ne esmė. Svarbiausia, kad Una i man padėjo suataupyti. Vaikai į kiną daugiau neis, jokių pasakų, jokių Harių Poterių- nieko. Žiūrės pro langą į kiemą, žinias per TV ir radio klausysis ir skaitys Lietuvos istoriją.
Nugi viskas apie išsigimėlius ir fantastika, ir dar viskas išsigimėlių parašyta kokiam kine čia taip pamatysi, ir kokioj fantastikoj visa perskaitysi. Šaunuolė Una Li 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 07 31, 17:03)
Jus gi istorike, nesuprantu, kaip jums neidomu pasnekint gyvus liudininkus, praplest siek tiek akirati?

matyt istorija ne žurnalistika smile.gif o sako klastotę dokumentuose/šaltiniuose lengviau atsekt, nei įvertint liudininko pasakojimą..
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 07 31, 17:56)
matyt istorija ne žurnalistika smile.gif o sako klastotę dokumentuose/šaltiniuose lengviau atsekt, nei įvertint liudininko pasakojimą..

Kiek ten nepriklausomu saltiniu turi sutapt, kad faktas butu laikomas irodytu? trys? Liudininku pasakojimai kiek pamenu irgi yra vienas is istorijos saltiniu wink.gif kaip manot, jei padarius sioj srity tyrimą, kiek liudininkų (nesusijusiu vieni su kitais) parodymai sutaptu? nenoriu but blogas pranasas, bet speju, kad daugiau nei trys...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 07 31, 16:03)
Baikit, o tai kaip jaustis tokiems vokieciams ? biggrin.gif As nesuprantu jusu, negi galima mylet tik pacia garbingiausia, graziausia, geriausia ir pan. tevyne. Man Lietuva bus brangiausia neziurint jos gal ir ne tokios ir garbingos praeities, gal ir ne tokiu jau didvyriu jos sunu, ir t.t.. Man ji yra miela su visom jos piktzaizdem, su ivairiausiais jos zmonem, su kvaila politika  - nezinau, kas turetu atsitikt , kad tas poziuris pasikeistu.

O vokieciai butent ir myli tevyne su visom jos zaizdom ir aiskiai pasake, kad jie nekalti del hitlerio veiksmu, t.y. pripazista kas buvo taciau nemenkina saves . O Lietuvoj yra atvirksciai (gal tai ir meile, bet man greiciau nepilnavertiskumas): kokie mes blogi, as tai ne, bet kiti...
O del mano meiles: manau as jau sakiau, atskirkim apie ka snekam partizanus, ar kriminalinius, kurie isejo i miskus is neturejimo ka veikti. Ir baikim juodinti zmones, kovojusius uz Lietuva (nes taip tyciotis lyginant su nusikalteliais yra baisu).
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2009 07 31, 18:16)

O del mano meiles: manau as jau sakiau, atskirkim apie ka snekam partizanus, ar kriminalinius, kurie isejo i miskus is neturejimo ka veikti. Ir baikim juodinti zmones, kovojusius uz Lietuva (nes taip tyciotis lyginant su nusikalteliais yra baisu).

Supranti, kame dilema...... g.gif .......
Tais laikais jie...susilygino.....
Todėl dabar sunku juos atskirti.....
Be ironijos......
Liūdna,bet - taip.

(ką tik šnekėjau su anyta,klausiau, ką ji prisimena iš jos mamos pasakojimų apie pokario laikus. Pridedu dar vieną liudijimą žemaitiškame regione....Nors tiek, kad jokių siaubingų istorijų ji man nepapasakojo, tik tiek, kad naktį reikėjo saugotis vienų, dieną - kitų. Bet tai, šitoje temoje, jau - klasika)
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2009 07 31, 19:16)
O vokieciai butent ir myli tevyne su visom jos zaizdom ir aiskiai pasake, kad jie nekalti del hitlerio veiksmu, t.y. pripazista kas buvo taciau nemenkina saves . O Lietuvoj yra atvirksciai (gal tai ir meile, bet man greiciau nepilnavertiskumas): kokie mes blogi, as tai ne, bet kiti...

va nereikia visko suplakti vienon krūvon. Vokiečiai myli savo Tėvynę ir dėl hitlerininkų jie žinoma nekalti. Rusai myli savo tėvynę ir dėl Lenino, Stalino, Trockio jei norit- jie nekalti. Ten viskas aišku.
O pokaryje dėl ko mes nekalti arba kalti? Konkrečiai kas buvo išsivadavimo judėjimo aiškus lyderis, pagal ką visi būriavosi ir kas organizuotai priešinosi? To nebuvo- iekvienas kaimas turėjo savo vaduotoją, kuriam didžiausias prešas buvo net ne rusas kareivis, ir ne lietuvis stribas- o kitas,kitas kit Lietuvos kaimo toks pat vaduotojas. O dar didiausias priešas buvo tai, kad jie visą laiką dalinosi nenušautos meškos skūrą- vis postus dalinosi. Tokias "organnizuotas" organizacijas sunaikinti buvo ne taip jau ir sunku. Valstybei, kuri buvo tik nugalėjus kitą valstybę. Va taip mus ir okupavo, be vargo.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 07 31, 18:01)
Kiek ten nepriklausomu saltiniu turi sutapt, kad faktas butu laikomas irodytu? trys? Liudininku pasakojimai kiek pamenu irgi yra vienas is istorijos saltiniu wink.gif kaip manot, jei padarius sioj srity tyrimą, kiek liudininkų (nesusijusiu vieni su kitais) parodymai sutaptu? nenoriu but blogas pranasas, bet speju, kad daugiau nei trys...

bet tokie šaltiniai gali būt spekuliatyviniai smile.gif todėl liudininkų pasakojimus taip pat patogiau praėjus kažkiek laiko.. unsure.gif (na, gal galiu šiek tiek klyst, nes aš labiau su medievistika susijus kolkas, bet kiek teko domėtis, tai ta nuomonė moderniąjai istorijai irgi pasitvirtina)
Atsakyti
QUOTE(Žilinskienė @ 2009 07 31, 17:33)
man patiko, apie tautą rolleyes.gif tokią išsigimusią išsigimusią biggrin.gif . Una Li, jūs kaip Didžiosios genetokos ekspertė pasakykit ar čia visam pasauliui galioja, ar tik Lietuvai?

O jūs žinot būdą apsieit be protėvių genų? Na, nebent koks spermos bankas atsirast padėjo bigsmile.gif ...
QUOTE(Žilinskienė @ 2009 07 31, 19:49)
To nebuvo- iekvienas kaimas turėjo savo vaduotoją, kuriam didžiausias prešas buvo net ne rusas kareivis, ir ne lietuvis stribas- o kitas,kitas kit Lietuvos kaimo toks pat vaduotojas. O dar didiausias priešas buvo tai, kad jie visą laiką dalinosi nenušautos meškos skūrą- vis postus dalinosi. Tokias "organnizuotas" organizacijas sunaikinti buvo ne taip jau ir sunku. Valstybei, kuri buvo tik nugalėjus kitą valstybę. Va taip mus ir okupavo, be vargo.

Jūs pati skaitėt ką parašius? Kokius postus po žeme partizanai kaimuose dalinosi? Ar kada domėjotės kas yra partizaninis karas (kad ir ne Lietuvoje, o pvz. Prancūzijoje), kokios galimybės koordinuot veiksmus, turėt, anot jūsų, organizaciją? Dar priminkit, kada mus okupavo, nes pagal jus supratau, kad po to kai besidalinančius postus blogai organizuotus partizanus sunaikino g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 07 31, 20:39)
O jūs žinot būdą apsieit be protėvių genų? Na, nebent koks spermos bankas atsirast padėjo bigsmile.gif ...

Jūs pati skaitėt ką parašius? Kokius postus po žeme partizanai kaimuose dalinosi? Ar kada domėjotės kas yra partizaninis karas (kad ir ne Lietuvoje, o pvz. Prancūzijoje), kokios galimybės koordinuot veiksmus, turėt, anot jūsų, organizaciją? Dar priminkit, kada mus okupavo, nes pagal jus supratau, kad po to kai besidalinančius postus blogai organizuotus partizanus sunaikino g.gif ?

na , kad jūs pratai orientuojatės laike,ir erdvėje tai faktas. Kitas klausimas, kiek jūs toj genetikoj tvirta- tai dar kartą tikslinuosi nuo kurių čia lakų geriausius lietuvius išnaikino ir kas? Toliau kokius postus- kas kokius- kas apie seniųną valsčiaus svajojo, kas aukščiau užsigribti norėjo. Visi partizaniniai karai yra ne stichiniai, visiems be išimties yra vadovaujama. Ir šitiems vadovavo ir visi žinojo, kad jei jau ne antradienį tai penktadienį tai tikrai ateis amerikonas ir išvaduos. Ir piniginis užmokestis- po pergalės buvo siūlomas - visko buvo. Nereikia prisifantazuoti , prisiidealizuoti bus lengviau žmones suprasti.
Atsakyti