QUOTE(Lithium @ 2009 07 29, 21:50)
Stribai buvo ne mūsų.. kad ir buvo ten lietuvių, vistiek tai laikoma rusišku dariniu..dėl jų neskauda.. O partizanai.. objektyviai apie juos dar nebus kalbama.. Objektyvi istorija pradedama rašyti tada, kai nebelieka bent trijų kartų gyvai prisimenančių įvykius.
As tikiu , kad objektyvumas, kalbant apie savo salies istorija, sunku tiketis... Visgi norisi ja pagrazint, sutaurint. Juk visi baisisi uzsienio okupantais, bet kai savos salies kariuomene laimi musius, uzima kitas tautas - to baisejimosi nelieka... Ar esat ka nors girdeje apie Vytauto kariuomenes ziauruma? Atrodo, kad jis tas zemes uzeme nepraliejes ne laso nekaltu zmoniu kraujo, buvo sutiktas isskestom rankom ir t.t. Man patiko , kaip kalbejo vienas mano destytojas - " kai mire Vytautas tai buvo didziule tragedija. Kai mirsta naujagimis - tai tik mazyte nelaime". Nesvarbu ,kad tas Vytautas mire jau senukas, tikrai savo gyvenima nugyvenes turiningai ir daug jame nuveikes, o kad is to mirusio kudikio galejo isaugt antras toks Vytautas ar siaip puikus zmogus - tai nesvarbu...
As nesakau, kad nereikia didziuotis savo tauta, savo salies istorija, bet kai i ja ziurima nupuolant i krastinumus, tai man kazkaip neskanu.