QUOTE(Una Li @ 2009 07 29, 19:02)
Manau, kad Jadzei giliai dzin, juokinga jinai jums ar ne. O kodėl jūs manot, kad giminaičiai užsienyje yra garantas, jog jūs nesat komunistinio režimo šalininkė? Praktika rodo, kad tokie žmonės buvo ypač paklausūs KGB
. Ir tam nebūtinai reikėjo būt TSKP nare. O peržvelgus jūsų postus pažiūros kaip ir matomos, nebent rašot ne tą, ką galvojat?
Partizanai buvo kovotojai už Lietuvos laisvę ir galimybę gyventi savo namuose. Tai, kad ta kova užsitęsė ir išbadėję, po žeme praleidę keletą metų, persekiojami dieną ir naktį žmonės galėjo sužvėrėti visiškai suprantama, tuo labiau žinant, kad spec. tarnybos uoliai darbavosi ta linkme infiltruodami provokatorius ar nesibodėdami "pavaduoti" miškinius persirengę jų drabužiais. Visgi jų tikslas nebuvo plėšti žmones, o stribų? Ir kažkam taip norisi juos sulyginti, taip pavydu, kad 50 metų keikti ir žeminti, stumiami iš geresnio darbo žmonės senatvėje buvo minimaliai pagerbti, gauna poros šimtų litų priedą prie pensijos už lageriuose padėtą sveikatą ir nė kiek negraudu, kad stribai irgi gauna priedus prie pensijos, nors gyveno patogiai ant svetimo gero. Keistoka jūsų (ir jums pritariančių, tingiu rinkt nick'us) moralė, stebinančios tiesos paieškos kartojant 50 metų kaltus į galvą štampus.
na gal ir buvo paklausūs. O jūs įsitikinus, kad jūs žinot ką aš dirbau, kur aš gyvenau, kaip tas mano geras atrodė tada ir dabar
. NE aš rašau tai ką aš galvoju, ir tai ką aš rašau aš galiu paliudyti bet kur ir bet kada. O kokios jums atrodo mano pažiūros- kad jos skiriasi nuo isterikuojančių politinių kalinių. //na skiriasi. Aš daug nuosaikesnė. Viskas buvo- jau buvo. Ir reikia gyventi toliau, o neaiškintis kuris čia pats didžiausias lietuvis. Visada galvoju kad J.Basanavičius visai ne taip įsivaizdavo tą Lietuvą.
O dėl sužvėrėjimo ir nužmogėjimo- tai jis niekuo nepateisinamas- nei šventa kova, nei kilniais siekiais. Ir jei jis, buvęs kilniu partizanu, viso labo paskui tapo tik žudiku, tai tokiu ir liko. Kažkas jau rašė Lenino, Stalino, Hitlerio, Bušo idėjos irgi kilnios ir ką?