QUOTE(Daugiaziede @ 2009 07 20, 22:10)
Mano senelis buvo vienas is tu,auksteliau sedinciu..,kuris gaude ir treme tuos "patriotus partizanus"...Ju "kovos metodai uz laisve" zinomi toli grazu ne visiems...Rasytiniai saltiniai tokie ir telieka/tera-tiesiogine prasme.Tai,ka man senelis pasakojes apie siuos "Lietuvos patriotus",ka jie darydavo!....-kuri laika tai buvo mano britkus salto prakaito kosmaras..
Matot...Jei jūsų senelis tikėjo, kad jis "saulę iš rytų" parvežė, tai, matyt, jis tikėjo, kad daro gerą darbą, tremdamas ir gaudydamas savo tautiečius...Kažkaip juk reikia pateisinti savo darbus...Tiek sau, tiek savo vaikams ir anūkams...
Kai trėmė mano senelio šeimą, su jais į tą patį traukinį įsodino du berniukus. Broliukus. Vienam buvo dešimt metų, kitam - dvylika. Jų tėvą sovietai laikė uždarę Trakų kalėjime, kad "pyliavų" nesumokėjo, jų motiną išsiuntė į Altajaus kraštą. Tėvai, sovietiniais terminais kalbant, "buožės" buvo. Tie vaikai buvo patys vieni išsiųsti į Krasnojarsko kraštą. Daugiau savo tėvų jie nepamatė...Glaudės prie mano senelio šeimos.
Tai čia apie "nekaltai kenčiančius", kaip jūs ironiškai rašėt. Kaip manot, kokia buvo tų vaikų kaltė ?