Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

QUOTE(Dangira K. @ 2010 07 01, 23:41)
Mano sunaus atveju gyd.jau mate kelis ragenos  iplysimus  .Kaip jau minejau anksciau keratokonuso zemelapiai beveik juodos spalvos (spalvos atspindi keratokonuso laipsni) trumparegyste apytiksliai -30 ,kugis didziulis, kuris nebelaike  kietu kontaktiniu lesiu (buvo isbandyti kombinuoti pusiau minksti lesiai) . Trumpiau tariant jis mate pirstus is 10 cm atstumo. Esant tokiai situacijai buvo paskirta po 3 men. ragenos persodinimo operacija . Kuri sekmingai buvo atlikta .

blink.gif Taip... Jusiske padetis tikrai buvo kritine unsure.gif Tai jeigu teisingai supratau, Lietuvoje esant tokiai padeciai nestate i eile ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutas2006: 03 liepos 2010 - 21:25
QUOTE(Liutas2006 @ 2010 07 03, 20:22)
blink.gif Taip... Jusiske padetis tikrai buvo kritine unsure.gif Tai jeigu teisingai supratau,  Lietuvoje esant tokiai padeciai nestate i eile ???

Taip jus teisus . Lietuvoje gyd. matydami ligos labai dideli progresavima nestate i eile (nors mes praseme) vien del to kad , tuo metu sunui buvo tik 15 m. Buvo pasakyta kada sulauks 18 m arba kada apaks tada ir pasnekesim . Buvom apsaukti kad labai norim operuotis . As kaip mama negaliu sedet sudejus rankas ir laukti kol sunus pacius graziausius savo metus praleis apakes .Tik Lietuvoje i tai nekreipiama demesio. Airijoje visi gyd .stengesi kuo greiciau suteikti reikiama pagalba matydami koks jis dar jaunas .
Atsakyti
Sveiki, aš dar viena iš jūsų, keratokonusininkų. Priimkite į būrį.
Aš jau seniai prastokai su kaire akimi mačiau, tačiau kažkaip taip ir gyvenau iki 2008 metų, kai iš Kauno klinikų buvau nusiųsta į Santariškes, pas gyd. I. Baltrūnienę. Ten nustatė keratokonusą ir jau pažengęs jis. Iš karto per pirmąjį apsilankymą pagamino lęšiuką (110 litų kaina), kurį bandžiau po kelias valandas tik namuose nešioti apie mėnesį, bet jis man vis iškrisdavo, nesilaikydavo.
Prieš 2 savaites vėl nuvažiavau į Vilnių su tuo pačiu lęšiuku. Iš naujo patikrino akis, nustatė, kad blogoji akis ir toliau blogėja. Tą patį lęšiuką pakoregavo, pamažino, pašlifavo, ir dabar va rašau jau įsidėjusi jį. Po šio vizito jis man puikiai laikosi, taigi, manau, greitai priprasiu ir taps kasdienybe. Labai norėčiau, nes matymas nerealiai geras su šiuo lęšiuku thumbup.gif Laimei, ir akis neblogai priima, nesipriešina, neašaroja ar pan.
Kalbėjau ir dėl ragenos persodinimo operacijos, bet man pasakė, kad ji daroma tik kai pacientas visiškai nebemato ta akimi, kai apanka. Taigi išeitis - kietasis lęšiukas.
Beje, jei kas važiuosite į Santariškes, BŪTINAS siuntimas arba teks susimokėti 72 litus.
Atsakyti
Sveikos!
As irgi noriu pasidalinti savo patirtimi, kadangi as viena is tu dinozauru, kurie daresi cross linking operacija, gal kam nors pravers si informacija.
taigi man sia liga diagnozavo mazdaug pries puse metu, is karto gavau dideli soka, o ypac prisikaiciusi, kokias kancias jums cia tenka iskesti ir kas laukia manes ateityje :/
Mano liga dar pradineje stadijoje, bet jau persimetusi i abi akis. Is tikro dar galejau laukti ir ziureti, ar blogeja, taciau nusprendziau nesedeti ranku sudejusi. Taigi birzelio pradzioje dariausi cross linking operacija Lietuvoje klinikoje Lirema pas gydytoja Soceviciene. Kaip supratau jie dar neturi dideles patirties lietuvoje, mazdaug per menesi buna kelios operacijos, uztat ir kaina yra didele.
Pati operacija buvo visiskai nesudetinga, nieko nejauciau, tik lasino vaistus ir ziurejau i sviesele. Praejus porai valanu prasidejo visi linksmumai, nes akis labai asarojo, perstejo, nu tikrai pakenteti teko 3 dienas. Bet paskui viskas praejo ir kaip niekur nieko. Taip pat nepatariu vestis kokio vaikino i operacija (kaip as padariau:))), nes po jos akis buvo geltonos spalvos!!! biggrin.gif bet kita diena praejo.
Taigi, tikrai nebuvo nepakeliamu skausmu ar pan, tiesiog reikia nusiteikti del tu 3 dienu...
Jau 3 men po operacijos, jokiu komplikaciju nebuvo, regejimas sugrizo i pradine vieta. Nors tiesa pasakius, nelabai jauciau kad jis butu pablogejes. Siaip mano stiprioji akis ne ta, kuria operavo, taigi nesijaute didelio skirtumo. Tiesa, gal savaite maciau kazkoki rukeli akyje, bet jaudinausi be reikalo, jis paskui isnyko.
Pries operacija daug domejausi, bandziau surasti salutiniu efektu, ziurejau you tube filumukus kaip atlieka ir pan. Na, kazko gasdinancio neteko pamatyti, atvirksciai, prognozes labai optimistines, visi gydytojai pasisako uz.
Todel tikrai darysiuosi ir kitai, nes tikrai nesiruosiu laukti kol regejimas bloges, reikes tu kietuju lesiu ir tt.
Na cia kiekvieno asmeninis reikalas, ir aisku finansinis. Kol kas esu be galo laiminga, tikrai ramesni, kad padariau viska, kad galejau smile.gif
Jeigu jums kils kokiu klausimu, tai rasykit, mielai atsakysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2010 07 01, 19:00)
Idomu butu isgirsti kodel atkalbejo mirksiukas.gif

Daktarė Baltrūnienė iš pradžių nei už, nei prieš tą cross-linking, neskė savo nuomonės, kad apsispresčiau pati. Po to sakau, juk aš tai nežinau apie tą operaciją, tiek kiek Jūs, man reikia patarimo. tai ji diplomatiškai išsireiškė, kad nedarytų, nes yra mačiusi, kaip po to atsiranda drumstis, sako, negadink akies, kol dar gali matyt... ir nedrįsau tąkart. Po to vizito praėjo beveik metai. Laikas vėl apsilankyti ir patvirtinti, kad progresuoja... verysad.gif

Beje, gal kas iš Jūsų esate domėjęsi apie dirbtinės ragenos persodinimą? Skaičiau straipsnelį, kad Švedijoj 10-čiai žmonių padarė tokią operaciją. Bet atrodo, kad tai tik eksperimentinis dalykas. g.gif
http://www.dispatch....transplant.html

Ir dar, gal kas galit plačiau papasakot apie implantus?
http://www.visionass...net/INTACS.html
Atsakyti
QUOTE(Agnukė! @ 2010 09 20, 14:33)
Daktarė Baltrūnienė iš pradžių nei už, nei prieš tą cross-linking, neskė savo nuomonės, kad apsispresčiau pati. Po to sakau, juk aš tai nežinau apie tą operaciją, tiek kiek Jūs, man reikia patarimo. tai ji diplomatiškai išsireiškė, kad nedarytų, nes yra mačiusi, kaip po to atsiranda drumstis, sako, negadink akies, kol dar gali matyt... ir nedrįsau tąkart. Po to vizito praėjo beveik metai. Laikas vėl apsilankyti ir patvirtinti, kad progresuoja...  verysad.gif

Beje, gal kas iš Jūsų esate domėjęsi apie dirbtinės ragenos persodinimą? Skaičiau straipsnelį, kad Švedijoj 10-čiai žmonių padarė tokią operaciją. Bet atrodo, kad tai tik eksperimentinis dalykas.  g.gif
http://www.dispatch....transplant.html

Ir dar, gal kas galit plačiau papasakot apie implantus?
http://www.visionass...net/INTACS.html

Agnuke, as tau patarciau papildomai pasiklonsultuoti ir su kitais gydytojais ir paciai info pasieiskoti, nes cia tik Baltrunienes nuomone, Kai as buvau pas ja, ji kaip tik rekomendavo, kad gal verta darytis, jeigu finansai leidzia??!!!
Nes mums ir svarbu issaugoti ta regejima, kuri turime, o ne laukti kol pabloges, nes tada tikrai atgal kelio nelabai yra ://
beto kiek domejausi, ragenos transplantacija yra krastutinis atvejis, kai gresia apakimas ar jau esi apakes, tai i toki gydyma geriau per daug vilciu nedeti...
Atsakyti
Dangira, gal jūs galite pasakyti, kiek kainuoja konsultacijos Dubline? Ir pati persodinimo operacija?

Dar kreipiuosi į visus, gal kas nors kreipėtės į profesorių Jašinską Kaune dėl persodinimo?

Mano sūnui (savo istoriją pasakojau ankstesnėse žinutėse) vienai akiai po cross-linkingo praėjo daugiau nei metai. Kol kas, ačiū dievui, viskas gerai. Bet kitai akiai gydytoja Baltrūnienė patarė jau daryti persodinimą. Nei lęšiai nesilaiko, o ragena labai išsikraipius ir su įtrųkimais. Tik vat Lietuvoj problemos, nes vaikams iki 18 m. to nedaro (mano sūnui 17). Pasiuntė konsultacijai pas Jašinską. Planuoju užregistruot donorui, bet šansų beveik jokių.

Yra dar viena vieta - Ryga, prof. Solomatino klinika. Ten už pinigus padarytų, bet klausimas, ar tikrai galima paaugliui daryti operaciją, o gal tikrai geriau palaukti brandos amžiaus.

Taip ir blaškausi, nežinodama, kaip geriau pasielgti, o kol kas gyvena vaikinas su viena akimi...
Atsakyti
Nelaukit, juk viskas tik bloges, vaziuokit konsultuotis, juk jis jau 17metis, tai galima sakyti suauges [jeigu suaugima laikysime nuo 18m].

Atsakyti
Labas klausiat kiek mums tai kainavo : atsakau kad nieko .Tuoj pasakysiu kodel ? zinodami kad sunui pagalbos nebus lietuvoje mes isvykom gyventi i Airija . Musu seimoje dirbantis tik vyras ax.gif valstybe pasirupina kad tu turetum visas socialines garantijas todel mes turim PILNAI LIGONIU KASU APMOKAMAS MEDICINOS KORTELES vat kodel mums visos konsultacijos , vaistai ,operacija nieko nekainavo .
Atsakyti
O tai tas cross linkingas daromas tik kai yra ligos pradžia? Ar galima jį daryti ir jau ligai progresavus?
Šiaip keista, kad man absoliučiai nieko apie tai gydytoja Baltrūnienė nepasakojo, aš tik va iš forumų sužinojau unsure.gif
Atsakyti
Ziurint kiek progresavus. Viskas priklauso nuo to kiek suplonejus ragena (nes kaip zinia ji gaubiasi ir ploneja. Padarius ragenos storio tyrima tai ir paaiskeja. smile.gif Jeigu niekas nepasikeite tai buvo apie 400 mikronu ta riba. Irjeigu jau ragena plonesne, tai crosso nedaro.
Atsakyti
Ar labai staigiai ta ragena gaubiasi ir silpsta regejimas? Man pries 8 metus itare ta nelemta K... jau taip nugasdino, kad maniau viskas man... bet va neseniai buvau pasitikrinti regejimo, per tuos 8 metus niekas nepasikeite, cilindras vienoj aky net sumazejo... nei akiniu nei lindziu kol kas man neisraso...tai klausimas ar tikrai tas K... pas mane yra?
Atsakyti