Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

QUOTE(Liutas2006 @ 2010 02 05, 11:40)
Tai jau tikrai nelabai smagu buvo doh.gif  O kaip laikosi Jusu kita akis? Gal irgi laukia operacijos?

As irgi nedaug toliau matau, liejasi viskas. Bet cia taip pat veikia trumparegyste , ne tik konusas, todel akiniai dar kazkiek gelbeja  lens.gif

As taip isikabinus tu savo akiniu biggrin.gif , idomu kiek man dar uzteks kantrybes su jais zabaliot. Dar bandziau darytis su cilindrais, bet nieko jau jie nekeicia doh.gif

Mano ir antra akis nedaug geresnė, bet ją operuoti manau t.p. neskubėsiu nes sava ragena lieka sava (nors ir su galimybe plyšti biggrin.gif - juodas jumoras)

O akinių neturiu jau nuo 1987 , nes regėjimo jie nedavė geresnio tik, kaip Jūs sakote, žabaliojimą.
Su lešiais gyvenu normaliai : dirbu finansininke (taigi akių reikia reginčių), vairuoju automobilį, plaukioju, slidinėju nuo kalnu(dabar dėl naujos ragenos kurį laiką teks to atsisakyti ax.gif ), tik dykumoje teko užsidėti nardymo akinius, nes kaip kažkas minėjo, tai kieti lešiai turi savybę pritraukti menkiausia dulkeles,

Taip ir gyvenau su KONUSU, O KAIP BUS SU NAUJA RAGENA DAR NETURIU PATIRTIES g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2010 02 04, 18:07)
O Kiek  uzsiregistravus reikia laukti Skrickio konsultacijos? Jis rusiskai beje, kalba?
O dar labai idomu palyginimui kokia Latvijoje kaina gaunasi lesiu, o taip pat cross linkingo?

Aussra, Jusu patirtis  skausminga,  del vaiko skauda daug labaiu negu del saves, bet gerai, kad nors oftalmologija tobuleja ir vis atsiranda kazkokiu nauju budu bent kazkiek pazaboti ta bjaurasti. Sakote, persodinimas blogiausiu atveju. Taip, blogiausiu, bet juk dazniausiai su keratokonusu jo prognoze labai gera, stai ir cia pasirode ligonelis su jau  sekmingai atlikta transplantacija bigsmile.gif
O dabar tikekimes, kad naujieji lesiai pagelbes

Skrickio konsultacijai registruotis galima bet kada ir laukti beveik nereikia, nebent gydytojas išvykęs. Rusiškai kalba be problemų. Vienas lęšis kainuoja 250 Lt., O cross-linking darėm prof. Solomatino akių klinikoj pas gydytoją Gertnerę ir kainavo 1000 EUR (procedūra, krūvos patarimų, nurodymų, gydomoji linzė po procedūros, nuskausminamieji, antibiotikai ir dirbtinės ašaros pradžiai bei konsultacija po mėnesio).
Beje praėjusį penktadienį vykom pas Skrickį. Akis po cross laikosi puikiai, regėjimas vienetui, o blogoji akis be pakitimų. Tai mums l. geros žinios, yra viltis, kad gal sustos progresuoti. Dėjo bandomąją linzę ir žiūrėjo, ar galima ką pešt. Pavyko regėjimą išspaust iki 0,6 - 0,7. Tai užsakėm linzę iš taip vadinamos kombinuotos medžiagos, specialiai labai išreikštam konusui. Ji brangesnė - 425 Lt. Tikėsimės, kad padės, o svarbiausia, kad taip ir liktų.

Dar apie persodinimą - aš vis tiek manau, kad skubėt nereikia. Tik kraštutiniu atveju, kai linzės nebetiks. Latvių gydytojai teigia (beje taip rašoma ir užsienio portaluose), kad persodinimo garantija - 10 - 15 metų. Žinoma, nelygu kaip prigyja donoro ragena, kaip randėja ir t.t. Tikėkimės, kad medicina sparčiai žengs į priekį šiuo klausimu. smile.gif
Atsakyti
sveiki, man keratokonusas deagnuozuotas pries puse metu, sendien nuvazes pakartotiniam tyrimui pastebejo jog jis progresuoja, taigi nusprendziau daryti operacija ( cross linking) gal galit papasakot kas esat dare sia operacija daugiau apie ja.
Noreciau suzinoti pacia operacijos eiga, ka jutote, kokie salutiniai poveikiai, kaip jautetes po operacijos, kaip jauciates dabar, ir kiek laiko praejo po operacijos.
buciau labai dekingas uz suteikta informacija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baksteris: 24 gegužės 2010 - 19:46
sveiki..esu 21m bachuras mamos vardu uzsiregistravau nes turiu ta pacia problema tiesiog radau foruma...sergu jau tarp 4ir5 metu..nesiojau akinius nepadejo...paskui gavau siuntima y kauna..ten taip pat nieko gero nebuvo tik vienas daktaras dave adresa vienos privacios klinikos kaune...nukelevau y ta klinika ten daktare paziurejo tais aparatais...ji pasake kad man pades lesis geriau matyti nes maciau viena akim 0.1 o kita gal 0.8 buvo..palaukiau 6 sav laiko ir ta lesy parsiunte man is uzsienio jis yra kokybiskesnis negu kad cia kur lietuvoj daro zinoma ir brangesnis bet pripratus galima sakyti diskomforto nera ir jo nesijaucia VISISKAI jeigu nera subraizytas..as prie jo pripratau ir jo tiesiog nesijaucia...is pradziu taip, nera lengva, bet reikia truputy laiko...sunku pasakyti per kiek pripratau..ir dbr va neseniai as jy pameciau tuos 4 metus jy ir turejau tai ir susibraize ir pan....siaip po kokiu 2 ar 3 metu keisti jy reikejo..bet...neseniai buvau toje pacioje klinikoje ir vel man jy uzsake..daktare sake yra pries metus laiko atsirade kitas kazkoks naujas jis yra didesnis brangesnis minkstesnis ir dazniau keisti reikia nes greiciau susibraizo..ar jis patogesnis neysivaizduoju bet jo sake galima neisimti pora paru jis ne taip apsinesa bet yra nemazai brangesnis ir vel is naujo gali tekti priprast tai uzsisakiau kur anksciau turejau..tai va taip..su lesiu matau gal 0.9 gal 1 dbr bus matyti kai kitas bus...cia skaiciau tai akys puliuoja tai dar kas...cia lietuvoj ju taip neapslifuoja tai todel taip ir gali darytis..kaip jau sakiau su siuo pripratus tai jo nesijaucia net..is pradziu nesmagu bet norint matyti reikia pakenteti...jei kam but ydomu galeciau pasakyti kur yra ta klinika...o su tom operacijom tai nzn net bijociau kazka pradeti nebent butu visai blogai..kol kas su lesiu matau tai niekam nesiryztu..ir pinigu daug reiktu sitam dalykui...
Atsakyti
Buvau as irgi kaune, ten pilies akiu klionikoj, deja man nieko padeti negalejo tie nauji lesiai kainuoja 500lt, bet kad ir kaip butu gaila jie man nepadejo, esu pasiryzes dabar operacijai kad sustabdyti sia liga taciau noriu dagiau informacijos apie ja is tu zmoniu kas ja daresi
Atsakyti
turbut ta pati klinika ir bus..dauksos gatvej..pilies optika...nzn man kietas lesis padejo..jo kaina 300 lt bet va tik po 4 metu darausi jau kita dar po metu turbut darysiu ir kitai akiai..bet man jie zymiai padeda ir zymiai geriau matau...per tiek laiko prie jo pripratau taip kad jo net nejauciu...dbr laukiu kol kita padarys ir dziaugsiuosi kad dar galiu matyti. buvau kokios 14 metu akys rode kiaurus vienetus..maciau puikiai..kai bus visai blogai tada galima kazkam, o ten daryt ta cross liniking moketi 2000 lt ir tik pristabdyti liga tai nzn..zinoma kiti gal nebeturi kito pasirinkimo..as pats dar galiu laukti..pas mane dar nera lb bloga situacija dar be lesio galiu vairuoti...bus matyti kas bus ateity jei pabloges teks kazkam ryztis..kietus lesius geriau darytis uzsieny nes lietuviai dar nesugeba ju deramai pagaminti...kas galetu papasakot apie persodinima kokios eiles kaip greitai galima rasti donora ir pan..aciu..
Atsakyti
Matai tas laukimas irgi nera gerai, geriau dabar pasidarysiu sustabdyma ligos tai jau nors nebebloges tas regejimas ir tada jau galesiu derinti ar akiniai pades ar lesiai, o dabar lesiai yra laikynas dalykas kol vel paboges ir vel darytis naujus lesiu reiks
Atsakyti
na liga gal skirtingai pas kiekviena ir progresuoja..pas mane per 4 metus tai ta akis kur buvo sveika tik truputy pasedo..nu kiek tas truputis irgi buvo gal 0.9 ar 0.8 o dbr 0.5 tai cia per 4 metus..nzn tikiuosi nieko bloga daugiau neatsitiks..su tuo lesiu galeciau buti tik mane biesina labai tas jo isemimas ydejimas..negaliu to pakest...na bet tenka taikstytis nieko nepadarysi..meginsiu dar laukti o paskui bus matyti..dar su daktare reiks pasikonsultuoti del sito ir bus matyti bet ji siaip sako kad nera dar kur labai ir skubeti...tikekimes po kurio laiko atsiras koks sis ligos gydymas...ankstesniuose komentaruose skaiciau kad ir persodinimas nera amzina..sako kad po 10 -15 metu vel tas pats pasidaro...kvaila liga... g.gif
Atsakyti
Domejausi internete ir radau amerikoja jau rado nauja buda isgyditi keratokonusa, nereikia jokios cross linking operacijos, vadinasi ji C3-R ir INTACS Parasiau jeims laiska ir paklausiau ar butu galima atvykti is lietuvos ir pasidaryti sias operacija, jei atrase, ir labai su mainim maloniai pabendravo tik va kainos nera malonios biggrin.gif

Exam $375 (also includes book on keratoconus by Dr. Boxer Wachler)
INTACS $4250/per eye
C3-R $3150/per eye; if you combine with INTACS, C3-R reduced to $2900/per eye

Na kam pinigineje nebetelpa banknotai gal ir gali svajoti apie tokias operacijas smile.gif
Atsakyti
Exam $375 (also includes book on keratoconus by Dr. Boxer Wachler)
INTACS $4250/per eye
C3-R $3150/per eye; if you combine with INTACS, C3-R reduced to $2900/per eye

gal gali paaiskinti kas cia per sumos? :DDDDD ir uz ka jos? :DDD
Atsakyti
na tai rasau, yra jau naujas budas isgydo keratokonusa bet kainuoja nemazai ir cia kainos tos
Atsakyti
Tie INTACS ai nera visai tokia naujiena, Europoje taip pat daroma, pvz Cekijoje.
Tai implantai tokie dedami i aki.

O tas C3-R tai verciasi:

Corneal Collagen Crosslinking with Riboflavin (tas pats ka turime ir Lietuvoje) mirksiukas.gif
Papildyta:

akis su intacsais

http://www.visionass...net/INTACS.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasikeitusi: 08 birželio 2010 - 15:19