Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

QUOTE(innovative @ 2011 07 06, 17:35)
Sveiki, Pilies Optikoj gaminami kieti lesiai www.kietilesiai.lt  smile.gif

Bet cia kazkokie kitokie g.gif didesni, palendantys po vokais g.gif
Atsakyti
labas, man taip pat nustate keratokonusa kiek skaiciau forumose tai niekur neraso apie jokius vitaminus ar vaistus tik apie tas operacijas nejaugi taip niekas ir nepadeda. seip buvau ir as del tos sutvirtinimo operacijos bet man jos neapsijama daryti del sanariu ligos sako kad per dauk rizikinga tai dabar isigiau linzes kontaktines minkstas Kaune pilies optikoje tai regejima pagerino bet progresavima tai kazin ar sustabdys. man 26 m. bet jau pajutau stipru pablogejima pries kokius 2 m. bet tik dabar patvirtino. nuo mazens regejimu nesiskundziau ipac pablogejo po uzdegimo akiu ir sanariu dabar vartoju stiprius vaistus nuo sanariu matysiu kaip keratokonusas y tai reguos gal apstos progresuoti biggrin.gif . dar radau internete tokius vaistus ar maisto papildus gal kas esat girdeja ar naudoja tipo gydo sanarius ir padeti gali keratokonusuj nezinau kiek tiesos bet pateiksiu nuoroda ten uzsimenama ir apie keratokonusa http://www.skelbimai...iu-2159822.html nu seip jei kas susidurete tai pasidalinkim informacija o gal cia tik kaip ir apie kiekvienus vaistus ar papildus raso kad tik pirktum as tai galvoju gal pabandyti reiktu g.gif
Atsakyti
[quote=tomtom149,2011 12 07, 02:35]labas, man taip pat nustate keratokonusa kiek skaiciau forumose tai niekur neraso apie jokius vitaminus ar vaistus tik apie tas operacijas nejaugi taip niekas ir nepadeda. seip buvau ir as del tos sutvirtinimo operacijos bet man jos neapsijama daryti del sanariu ligos sako kad per dauk rizikinga tai dabar isigiau linzes kontaktines minkstas Kaune pilies optikoje tai regejima pagerino bet progresavima tai kazin ar sustabdys. man 26 m. bet jau pajutau stipru  pablogejima pries kokius 2 m. bet tik dabar patvirtino. nuo mazens regejimu nesiskundziau ipac pablogejo po uzdegimo akiu ir sanariu dabar vartoju stiprius vaistus nuo sanariu matysiu kaip keratokonusas y tai reguos gal apstos progresuoti biggrin.gif . dar radau  internete tokius vaistus ar maisto papildus gal kas esat girdeja ar naudoja tipo gydo sanarius ir padeti gali keratokonusuj nezinau kiek tiesos bet pateiksiu nuoroda ten uzsimenama ir apie keratokonusa http://www.skelbimai...iu-2159822.html 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomtom149: 07 gruodžio 2011 - 20:27

Eyerobics programa Bates metodas pagrįstas akių pratimų programą. Tai yra gerai žinomas metodas, sukurtas Dr William Bates 20. ar esate kas isbande tuos pratimus ar jie veiksmingi keratokonusuj 4u.gif

Papildyta:
ir dar ar yra kam nors nustojas progresuoti keratokonusas g.gif be jokiu operaciju naturaliai ir nesulaukus senatves kada jis aprimsta 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, kur dingo visi keratokonusininkai ?
Atsakyti
Sveiki!!
Geros zinios smile.gif Jau praejo beveik metai po vienos akies cross linking operacijos, ir 1,5 m po kitos ir rezultatai tikrai geri. Paplokstejo ragena, padidejo storis, sumazejo astigmatizmas ir net regejimas siek tiek pasitaise, gydytojas israse silpnesnius akinius smile.gif)) Esu nerealiai patenkinta!!! Svarbiausiai kad ta bjaurastis sustabdyta ir tikiuosi islaikyti regejima koki turiu ilgus metus. Bet net ir be gydytojo teigiamus pokycius pastebejau, pirmiausia kad matau geriau, raides nebesilieja kaip anksciau net ir ilgai skaitant ar dirbant su kompiuteriu, sviesos nakti beveik nesilieja. Negaila nei vieno isleisto cento! Svarbiausia kad dingo tas nepakeliamas emocinis stresas ziureti kaip prasteja regejimas, o tu negali nieko padaryti...
Sekmes visiems! Nepraraskit vilties!
Atsakyti
Sveiki! smile.gif Pasidalinsiu ir as savo patirtimi smile.gif Pavasari nustate man 1-2 stadijos keratokonusa, o po keliu menesiu, nuejus patikrinimui, ar tas blogis ir toliau siauteja, nustate, kad skaiciai pakito ne mano naudai..Tai ilgai nedvejojusi nusprendziau pasidaryt cross linking operacija. Pati operacija nebuvo baisi. Tik stai po jos prasidejo visas gerumas, kuris tesesi kelias dienas: perstejo, skaudejo, asarojo ir velniai zino, kas buvo..zodziu, nebuvo smagu blink.gif Visgi rezultatai jau po puses metu matosi: keratokonusas nustojo progresaves, o as jau matau net 2 eilutem geriau smile.gif Bent toks geris smile.gif Zinau, kad operacija daroma tikrai dar nepakankamai ilgai ir neaisku, kokie rezultatai laukia tolimoje perspektyvoje, visgi rizikuosiu, ir darysiuos kitai akiai (ten irgi atsirado, 1 stadijos kol kas). Nelauksiu, kol apaksiu ar beliks tik ragenos transplantacijos galimybe, nes man dar tik 27 smile.gif As uz moksla ir progresa biggrin.gif
Atsakyti
Labai smagu, kad Lietuvoje jau pilnai daroma cross-linking procedūra, nes šios ligos atveju kol kas geresnio gydymo nėra. Visiems drąsiai rekomenduoju atlikti šią procedūrą, kad sustabdyti ligos plitimą, antraip, pabaiga bus daug liūdnesnė.

Noriu pasidalinti patirtimi apie savo sūnų, apie kurį jau pasakojau pirmuosiuose šios temos puslapiuose. Ta vat, eina treti metai po dešinės akies cross-linking procedūros. Kol kas reultatai geri, regėjimas vienetas. Deja, kairė akis progresavo milžinišku greičiu. Anot gydytojų, tai gali būti susiję su paauglystės hormonų audra. Šios akies išgelbėti nepavyko, ragena išsigaubė tiek, kad regėjimas tapo vos 0,1, o tai yra tas pats, kas nieko. Jokių linzių, jokio būdo pataisyti regėjimą, ragena labai išsigaubė, išplonėjo ir pradėjo drumstis. 2010 m. apžiūrėjus prof. V. Jašinskui, Kaune atsistojom į eilę donorų banke. Ir nors ten mus patikino, kad donoro sulaukti tikrai šansų yra, tik vienintelis minusas, kad vaikinui reikia jaunos donorinės medžiagos, vilčių beveik neturėjom. Galvojom palauksim, kol pabaigs vidurinę, o tada spręsim ką daryti. Tačiau stebuklų dar būna. Nepraėjus nė metams, praėjusos vasaros pabaigoje mums paskambino iš Kauno klinikų ir skubiai liepė atvykti ragenos persodinimo operacijai. Rugpjūčio mėnesį septyniolikmečiui vaikinui buvo atlikta kairės akies ragenos transplantacija, kuri pavyko sėkmingai. Apie visų mūsų džiaugsmą ir dėkingumą prof. V. Jašinskui net papasakoti sunku. Šiuo metu jau bus penki mėnesiai po operacijos ir dar neišėmus siūlų, regėjimas arti 0,8 - 0,9. Galutinai regėjimas koreguosis išėmus siūlus kovo mėnesį (gali taip ir likti, o gali šiek tiek ir pagerėti - pablogėti, priklausomai nuo įtempimo pasiskirstymo, išėmus siūlus), tačiau rezultatai vis vien džiugina.
Labai kviečiu nedelsti ir jei jums nustatė šią ligą, tikrintis regėjimą pakankamai dažnai, o esant galimybei, kol ragenos paviršius neišsigaubė per daug ir neišplonėjo pasidaryti bent jau cross-linking. Ši procedūra sukietins rageną, taip sustabdydama ligos progresavimą. Anot profesoriaus V. Jašinsko, kito patikimesnio būdo kol kas nėra. Sėkmės visiems, jei kiltų klausimų, mielai atsakysiu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, siandien suzinojau naujiena apie regejimo pablogejimo priezasti... Teko susipazinti su terminu keratokonusas - nieko anksciau apie ji nebuvau girdejes. Vat ir penktadienis 13 d. verysad.gif Apskritai jokiu problemu su regejimu nebuvo iki 2011 rugpjucio.. Man 25.
Uzsirasiau pas kita gydytoja, kad patvirtintu diagnoze. Paklausiu ir apie Cross-Linking'a tuo paciu.
Aciu visiems uz suteikta informacija ir kad dalinates patirtimi! Tikrai nesmagu isgirsti tokia egzotiska diagnoze su niuria ateities prognoze, tai palaikymo labai reikia!
Atsakyti
ausrrai ir visiems ...konusams: sveiki, ką tik prisiregistravau dėl šios ligos.Mano sūnus praėjo panašų kelią kaip ir Aušros, labai norėčiau pakalbėti "gyvai" ar bent elektroniniu paštu ...
Atsakyti
Sveiki!

Man 35 metai. Keratokonusa nustate 19m kai ejau i med komisija del armijos. Kaire akis "nusprogo" kazkur 25m. Nieko nedariau ir dar su tokia vaikstau. Desine jau irgi baigia savo pasirodyma, nors nesioju kieta linze bet jau matau drumzlius joje.

Santariskese nuolat tikrindavausi pradziai. Veliau spjoviau nes as ir be daktaru zinojau kad prasteja regejimas.

Vis maniau kad su metais nustos konusas ir galesiu gal normaliai gyventi. Nieko neisejo. Dabar operuosiuosi. Operacijai pasirinkau privacia klinika Kelne. Darysiu transpalntacija ant kairiosios, veliau jei bus naudos ir ant kitos akies. Problemu su transplantantu nera apskritai. Ateini, issityri, paskyria operacijos laika ir viskas. reikia buti 2 savaites po operacijos, veliau jei viskas gerai - namo. Klinika radau per rusu forumus, ten daug kas is nvs saliu operuojasi. Personalas kalba rusiskai. Kiek uz operacija moketi nesakysiu, bet daug.

Skrendu ten kovo 14 tyrimams ir sykiu susitarsiu del operacijos. Ilgai netempsiu manyciau po 3-4 sav ir operuosiuosi. Apie transplantacijos technologijas galesiu papasakoti veliau, jei kam idomu. Pas mus nei Jasinskas nei ta moteriske is Santariskiu nera girdeje.

Kol kas tiek.

Atsakyti
Sveiki. Mano vyras 8 metus eilėje dėl donorinės ragenos laukė. Ir šiandien paskambino iš Kauno...Ryt važiuojam...
Atsakyti