Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

Kiek man yra zinoma, tai tas bjaurybe yra nelabai prognozuojamas. Gali labai greitai blogeti (kaip man doh.gif ) gali blogeti ir sustoti, o galit ir visa gyvenima pragyventi su pradine stadija. Ir kuo jums daugiau metu , tuo didesnis sansas, kad liga stabilizavosi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Zemuogiuke @ 2010 10 18, 19:42)
Ar labai staigiai ta ragena gaubiasi ir silpsta regejimas? Man pries 8 metus itare ta nelemta K... jau taip nugasdino, kad maniau viskas man...  bet va neseniai buvau pasitikrinti regejimo, per tuos 8 metus niekas nepasikeite, cilindras vienoj aky net sumazejo... nei akiniu nei lindziu kol kas man neisraso...tai klausimas ar tikrai tas K... pas mane yra?

Ar jis yra parodo ragenos topografija komplekse dar su kitais tyrimais. Paprastai jeigu K yra itariamas, tai ir atliekami visi tyrimai. Siaip ar taip, jeigu per 8 metus jusu regejimas neblogeja ir jums nereikia jokiu korekcijos priemoniu, tai gali buti kad tai ne K, arba tiesiog jis minimalus.Isitikinti paprasta-pasidaryti reikamus tyrimus ir nereiks spelioti.
Atsakyti
Esme ta, kad as jau buvau pas 3 gydytojus: pirmasis taip nugasdino, kad maniau nu jau sakes, rytoj apaksiu... praejo kiek laiko nuejau pas kita, sako gal yra, o gal ir nera to K [nors padare ragenos zemelapi]... astigmatizmas tai tikrai yra, o K tai neaisku... paskui nuejau pas trecia, trecioji sako [ziuri i ragenos zemelapi]: K nera, yra astigmatizmas... nu ka poryt eisiu pas 4! Ziuresim ka ji man papasakos... As kuo toliau tuo labiau netikiu tais gydytojais, jie patys nesupanta ka kalba, kadangi K reta liga, tai toks ispudis, kad jie tik is vadoveliu apie K girdeje...
O nei akiniu nei lindziu man neisraso, nes mano regejimas 0.5 ir 0.7, tai kaip suprasti? As per gerai dar matau ar kaip, kad jie nesugeba man parinkti nei lindziu nei akiniu? Viena pasake, kad jeigu padarys akinius, tai bus per stiprus, suksis galva ir t.t. O tai siais laikais neiseina padaryti tokiu, kad nesisuktu ar dar tiesiog mano regejimas per "stiprus" akiniams? Kaip manot?
Kokius dar tyrimus reikia atlikti be tu zemelapiu?
Atsakyti
Na, as del silpnu linziu ar akiniu tai nieko pasakyt negaliu, nes pas mane trumparegyste tokia, kad mega_shok.gif
Na, o tyrimai g.gif tai bent jau man kur nueiciau buna tie patys :
Dugnas, refrakcija, akispudis, akiplotis, ragenos topografija, pachimetrija.
Atsakyti
O man pagaliau patvirtino, kad K nera!!! Tai is laimes sokinejau... bet yra astigmatizmas didelio laipsnio, nors mano regejimo jis kolkas per daug neitakoja... vairuoju be akiniu ar lindziu...
Atsakyti
Sveiki, konusai, keliu tema, pas mane kol kas jokiu pokyciu. Buvau pasitikrinti-pablogejimo zymaus nera, ziuresim kas bus toliau. Tik taip ir lieka neaisku, ar operacija sustabde progresavima, ar savaime sustojo. Nes operuota turiu viena aki, bet neoperuotoje kol kas blogejimo taip pat nera. smile.gif
Atsakyti
Labas visiems smile.gif man taip pat idomios bet kokios naujienos sioje temoje .Bet jinai labai rami .Gal kas gali pasidalinti informacija apie laikotarpi po ragenos transplantacijos , ypac po siulu isemimo .Mano sunui siulai buvo pasalinti tik po 1,5 metu , siulai laike lesi arti akies mate labai gerai , kai siulu nebeliko tada pasake kad minksti kontaktiniai lesiai vistiek reikalingi ,nes didele trumparegyste apie -10 ir liko astegmatizmas .Mato ir su akiniais . Po pirmos operacijos praejo beveik 2 metai ,antra operacija sia vasara birzelio 14 d.butu dare jau kovo 3 d. Sunus studentas ir itemtai mokinasi bei atlikineja darbo praktika , atitrukt pirmom trim savaitem sunku (gulies i ligonine savaitei ir po o to turi isbut dvi savaites namie jokiu kontaktu , kad nepagautum infekcijos ) , todel atidejom vasarai . Mane labai domina ar ir kitiems buvo toks didziulis skirtumas esant su siulais ir siulus isemus .Mane tai labai nustebino g.gif
Atsakyti
Asmeniskai nepazistu nieko po ragenos transplantacijos, bet kiek teko skaityti forumus, tai daug kam po siulu isemimo rega pablogeja.
Atsakyti
Sveiki,
ar kas prisitaikėte ir naudojate Rose K? Kokie atsiliepimai?

Taip pat įdomu kiek kavos per dieną išgeriate? :-) Ir, ar nejaučiate jos poveikio akims?
Atsakyti
Sveiki,

Ka zinote apie tuos kietuosius lesius, ar jie pristabdo keratokonusa ar tik skirti geresniam matymui?

Mano tokia situacija, viena akis visai nieko gero, kita geresnioji progresuoja ir reikia kazka daryt, arba cross-linkinga arba laukti kazko... Nezinau, ka daryti.
Atsakyti
Labas,
teoriškai, tai nestabdo ir sakyčiau ragenos būklę turėtų bloginti, nes nepakanakami gerai drėkinama akis, mažiau gauna deguonies, galų gale fizinis kontaktas...
Bet, jeigu skaitot angliškai, labai įdomus straipsnisL
The Big picture ...
Staripsnis senas, bet gydytojas nupiešė Keratokonusu sergančio žmogaus paveikslą, tai aš pažinau save smile.gif

Bet šiaip vilities atsiranda vis daugiau:
1. Keraflex
2. Bader procedure for Keratoconus

Antras toks įtartinas, bet, kas žino?

Sveikit smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū už nuorodas, tikrai tas"paveikslas" atitinka ir mane.

Gal galit kas nors papasakoti, kas darėtės cross-linkingą, kaip jautėtės po tos operacijos, ar sustojo progresavimas ar nepablogėjo matymas. Ar verta darytis ta operacija? Aš galvoju darytis, bet bijau nežinios. Rizikuoju, nes tai būtų mano geresnioji akis.
Atsakyti
QUOTE(Rima 001 @ 2010 05 26, 22:17)
turbut ta pati klinika ir bus..dauksos gatvej..pilies optika...nzn man kietas lesis padejo..jo kaina 300 lt bet va tik po 4 metu darausi jau kita dar po metu turbut darysiu ir kitai akiai..bet man jie zymiai padeda ir zymiai geriau matau...per tiek laiko prie jo pripratau taip kad jo net nejauciu...dbr laukiu kol kita padarys ir dziaugsiuosi kad dar galiu matyti. buvau kokios 14 metu akys rode kiaurus vienetus..maciau puikiai..kai bus visai blogai  tada galima kazkam, o ten daryt ta cross liniking moketi 2000 lt ir tik pristabdyti liga tai nzn..zinoma kiti gal nebeturi kito pasirinkimo..as pats dar galiu laukti..pas mane dar nera lb bloga situacija dar be lesio galiu vairuoti...bus matyti kas bus ateity jei pabloges teks kazkam ryztis..kietus lesius geriau darytis uzsieny nes lietuviai dar nesugeba ju deramai pagaminti...kas galetu papasakot apie persodinima kokios eiles kaip greitai galima rasti donora ir pan..aciu..

Sveiki, Pilies Optikoj gaminami kieti lesiai www.kietilesiai.lt smile.gif
Atsakyti