Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės 3

15-tu maršrutu iki/nuo Tower Hill vis dar važiuoja senieji autobusai (tokie: http://www.flickr.co...ill/2255612064/ ). Siūlau pasivažinėt, tikrai didesnė atrakcija nei važiuoti nauju dviaukščiu autobusu.
Atsakyti
gražulis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O kaip dėl klausimo apie popierinį travel card?
Spėju, kad autobuse reikia parodyti vairuotojui, o metro?

Atsakyti
QUOTE(amarile @ 2010 07 13, 19:07)
gražulis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O kaip dėl klausimo apie popierinį travel card?
Spėju, kad autobuse reikia parodyti vairuotojui, o metro?

Autobuse reikia parodyti vairuotojui, o įeinant į metro reikia įkišti į vartus, tada bilietas išlenda per kitą skylę vartuose ir atsidaro vartai, tada pasiimti bilietą ir praeiti pro vartus. Važiuojant DLR bilieto nereikia niekur įkišti ar priliesti (kaip Oyster Card), tik kartais konduktorius jau kelionės metu tikrina, tai jam reikia parodyti bilietą ir viskas.

Jei keliausite su Oyster Card, nepamirškite visur žymėtis (išeidami/įeidami į stotį, nes nepasižymėjus ir keliaujant Pay As You Go galima gauti baudą).
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 07 08, 13:05)
Nu rimts: praeita vasara jau  nebepardave travelku mano sveciams. Reikejo oysteri pirkti, ir ji naudoti kaip travel card.
O, va, dabar pries savaite atvaziavo dukterecia, irgi negauna travel cardo, viska i oysteri musa.

o kas cia per naujiena g.gif taip paprasta buvo, o dabar sugalvojo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ashtri @ 2010 06 17, 21:00)

Žiūrint kokioj parduotuvėj apsipirkinėji - Asda piguva, Waitrose brangiau.

mano nuomone uz ASDA yra Tesco pigiau, siaip Asdoj nedaug lankytis teko, bet tokia nuomone liko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(maskyte @ 2010 06 16, 21:58)
Sveikos mamytes smile.gif Perzvelgiau visas temas, bet domina atsakymai konkreciai situacijai. Lauksiu atsakymu smile.gif
Situacija tokia, kad rupjucio 14 isskrendu i Londona 3 dienom smile.gif Gyvensiu pas drauge 4 zonoj. Uz buta moket nereikes. Kiek man mazdaug reiketu pragyvenimui? maistui, transportui ir keluems muziejams? Valgyt nesiruosiu restoranuose smile.gif

Ir kitas klausimas, tai vaziuoju ten apsipirkti. Kada buna nuolaidos vasaros sezonui? ir kiek man reiketu paimti pinigeliu rubams? Ruosiuosi pirkti pigius (Primarkt).. bet daug smile.gif visa bagaza biggrin.gif  blush2.gif  prasau, nemetyti akmenu i mano darza, zinau, kad negalite pasakyti tikslios sumos, bet bent jau apytiksliai ~, kad galeciau orientuotis? smile.gif  doh.gif

ne viena karta buvau londone, tai pirkdavome dienos travel card 1-4 zonoms ziurint kuriomis zadate vazineti, po 10 val ryto, tai jau mokedavom kazkiek pigiau negu perkant nuo pat ryto ir vazinedavom kiek reikia tiek autobusais tiek metro, maistas apziurint miesta dazniausiai nebuna toks aktualus, bet ka uzkasti pigiai tikrai rasite prekybos centruose, tik pradzioje reiktu viska apziureti, visada rinkdavausi arba tesco, arba sainsbury.Valgydavau ir prekybos centre ant suoliuko ir jokios gedos nemaciau, o i koki restoraneli irgi galit uzsukt, kai kur kainos yra apie 4-7 svarus ir dekis kiek nori, bet jau cia reikia zinot kur lankysites ir kur butu pakeliui 4u.gif o primarke teko matyt taip vadinamu "vietiniu nuolaidu", jie daro nukainavimus kaip kuriu prekiu neatsizvelgiant i sal'e sezonus.Siaip fainos parduotuves yra TK MAXX, ten galima rast idomiu nukainuotu geru drabuziu, bet reikia kantrybes ieskojimuose, nes viskas pakankamai greit isperkama 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras, reikia patarimo perkant bilietus is oro uosto i cetra per EasyBus. Man reikia bilietu visai seimai. Jei perku iskart keturis, tai man vieno bilieto kaina gaunasi didesne nei perkant viena atskirai. Ar as galiu pirkti keturis atskirus bilietus su savo kreditine kortele? Ar nebus problemu, kad vaikai nepilnameciai, o jiems bilietai nupirkti atskirai. Zodziu nesiorentuoju tuose "vandenyse", nes pirmas kartas savarankiskos keliones. Gal kas patarsit?
Atsakyti
Pernai rudenį dariau taip:nupirkau internetu bilietą tai dienai,kai atsktrendu-rinkausi pigiausią,nors kaina priklauso nuo laiko,bet vairuotojas į laiką dėmesio nekreipia.Atsispausdini tą "bilietą' čia ir to užtenka.Ilipdamas parodai,ir viskas.Atskirai spausdinausi ir grįžimui,laiko įlipant nelabai žiūri.Manau protingiausia būtų kiekvienam ąsmeniui turėt atskirą.Dar kaina priklauso iki kur(iš kur-grįždamas)važiuosi-gali išlipt ne gale,jei tau arčiau.
Atsakyti
Turiu dar viena klausima. biggrin.gif Londone busim vos kelias dienas (rugsejo gale). Mastau, ar verta aplankyti car boot sale'us? g.gif Gal galit patart, kurie geriausi netoli pirmos zonos? Mus labiausiai domina visokios senienos, antikvariniai daikciukai. bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neesme: 23 liepos 2010 - 20:38
Ačiū nykshtuke. Ir dar klausimėlis. Man reikia per naktį nusigauti iš Lutono oro uosto i Stansedo. Kadangi yra laiko ir pigiausias variantas Easybus, ruošiuosi pirkti bilietus taip: iš Lutono į Gloucester Place (Baker St) ir iš Baker Street Nr. UG į Stansted (tokie parodyti maršrutai). Ar aš teisingai suprantu, kad tai ta pati stotis ar stotelė, į kurią atvažiuosiu ir iš kurios persėsiu į kitą autobusą?
Atsakyti
QUOTE(Alremo @ 2010 07 24, 10:51)
Ačiū nykshtuke. Ir dar klausimėlis. Man reikia per naktį nusigauti iš Lutono oro uosto i Stansedo. Kadangi yra laiko ir pigiausias variantas Easybus, ruošiuosi pirkti bilietus taip: iš Lutono į Gloucester Place (Baker St) ir iš Baker Street Nr. UG į Stansted (tokie parodyti maršrutai). Ar aš teisingai suprantu, kad tai ta pati stotis ar stotelė, į kurią atvažiuosiu ir iš kurios persėsiu į kitą autobusą?

As irgi turiu neaiskumu del Easybus.. doh.gif Atvyksime i Gatwick'o oro uosta, bet ten yra du terminalai west ir south, tai kuri is ju reikia rinktis perkant bilietus su Easybus? sad.gif Ir antras klausimas, ar Easybus veza tik iki Earl's Court/West Brompton? Mes gyvensime netoli Earl's court, tai si stotele mums labai tiktu, tik keista, kad neveza i Victoria Station, nes maciau ten stovincius Easybus autobusiukus.. ax.gif
Atsakyti
Iš Gatviko į Victorijos stotį neveža,tik iš Stanstedo ir Lutono. O Gatvike terminalai šalia,manau kaina neturėtų skirtis.Į kurį atskrendi-reiktų susižinoti.
Papildyta:
Dėl persėdimų:kadangi eismas tose gatvėse vienkryptis,tai į Baker street tą pačią stotelę iš abiejų aerouostų atvyksta,o iš kitos gatvės-Gloucester-išvyksta į abu.Teks paėjėti.Viskas yra jų tinklalapy-ir žemėlapis ir stotelių nuotraukos ir terminale autobuso sustojimo vieta-pasiieškok.
Atsakyti
QUOTE(vile999 @ 2010 07 22, 18:02)
parduotuves yra TK MAXX, ten galima rast idomiu nukainuotu  geru drabuziu, bet reikia kantrybes ieskojimuose, nes viskas pakankamai greit isperkama 4u.gif

Oi man tai nesiseka su TK MAXX, niekad nieko gero nerandu ten doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nykshtuke @ 2010 07 24, 21:48)
Iš Gatviko į Victorijos stotį neveža,tik iš Stanstedo ir Lutono. O Gatvike terminalai šalia,manau kaina neturėtų skirtis.Į kurį atskrendi-reiktų susižinoti.
Papildyta:
Dėl persėdimų:kadangi eismas tose gatvėse vienkryptis,tai į Baker street tą pačią stotelę iš abiejų aerouostų atvyksta,o iš kitos gatvės-Gloucester-išvyksta į abu.Teks paėjėti.Viskas yra jų tinklalapy-ir žemėlapis ir stotelių nuotraukos ir terminale autobuso sustojimo vieta-pasiieškok.

Hmmm.... Pas mane ant bilieto raso tik London Gatwick. Nera nei south, nei west. doh.gif Bet jei jau sakai, kad terminalai salia, tai nedarau tragedijos. smile.gif Siandien radau pigius bilietus su Easybus ir ciupau iskart, kaip bus taip. biggrin.gif
Atsakyti