Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės 3

QUOTE(blackberry @ 2009 05 30, 23:49)
ar verta eiti i tower of london?idomu ten viduj? 4u.gif

as buvau pries pora metu. kaip kas megsta, man buvo idomu. labai didele teritotija, daug ka apziureti. yra karaliu papuosalai, rubai. sales, menes, arklides, arkliai plastikiniai smile.gif . pamenu kazkoki ginklu kambari.
Atsakyti
Na, ka , dabar ir as galiu pasakyt, kad is as ten buvau smile.gif man ziauriai patiko!o viskas buvo taip(bent jau panasiai, nes negaliu pasigirt puikia atmintim)
Pries kelione tyrinejau forumus, po n kartu skaiciau, ciut ciut bandziau konspektuoti ir t.t., kol galiausiai atsisiunciau (aciu kazkam uz nuoroda!) zemelapi, kuris vadinas central bus map . ten suzymetos visos izymios vietos ,zodziu pagal ji susirasiau visus objektus, kurios noriu pamatyt ir suskaiciavus ju gavosi 30! Mission impossible atrode, bet viska apziurejom ‘pa polnoj programe’ ir dar daugiau biggrin.gif
1. rasysiu visur ‘mes’ ne is dideles meiles sau, o del to kad buvau ne viena:d taigi: susiplanavom aplankyt is pradziu vakarus, paskui rytus , centra, siaure.
2. kaip paaiskejo atvaziiavus i londona, visi objektai, kuriu mum reikejo yra pirmoj zonoj. O namie planavom pirkt savaitini travel carda, nes buvom ten savaite, bet gerai kad nepirkom, nes gyvenom prie pat oxfordo, prie LT ambasados, tokiam fainam viesbutuke ‘montagu place’ (gal kas buvo ten)? taigi beveik viskas buvo ranka pasiekiama.smile.gif gyvenom prie pat baker street, kur serloko holmso muziejus, netoli zymusis abbey road, kur beatles pereja, irasu studija yra, zodziu vietele labia superrr.
3. apie muziejus-karo muziejus man patiko pirmas 10min, paskui uzkniso atsiprasant, bet vyrams maciau kad kazkas TOKIO. Science muziejus vietom idomu, bet verta, tate modern- smagu kad nemokamai:D
4. apie kadedras, baznycias ir pan. – st. paul cathedral – isorej super, I vidu uzejom kur galima, paziurejom, ir net bilietu nusprendem nepirkt, uzteko vaizdu, tower of London- I vidu neejom, pasidomejau kas ten viduj, tai netraukia kazkaip, man lauke ten labai grazu.
5. super patiko: London eye, tower bridge, Piccadilly, trafallgar square, abatija, parlamentas, londono tiltai, berods westminsterio tiltas kur big benas. Siaulau ten vaziuot ir diena, ir kai jau tamsu, nes nu labai grazuu.
6. maistas: pirmu reikalu atskridus nuvarem i HARD ROCK CAFÉ, bet cia asmenines simpatijos, visur uzsieny stengiames pabuvot. Porcijos ten nezmoniskos, skanu nerealiai, tik kainos irgi ‘geros’.
Atradom GARFUNKEL’S restorancikus, irgi bais skanu, ten daznai valgem, tik londone yra. Buvom ir kfc, ir makdonalde, ir steak house kazkokiam, pizza express, japoniskam restorane prie picadilly aikstes, visur bais skanu buvo. Mazos kavinukes, kaip bella Italia irgi suejo puikiai. Pub’u pavadinimu net nezinau, ragavau ta ju ‘ale’ bet nelabai patiko, o alus ‘stella kazkas’ puikiai suejo. Ir taip toliau, visko net neprisimenu..smile.gif
7. buvom miuzikle , lyric teatre prie picadily aikstes, vadinas ‘thriller’. YES YES YES. I LOVE MICHAEL JACKSON.kam jis patinka, eikit butinai!!!!
8. dar buvom kino teatre, idomu tai kad ner eiliu numeriu.
9. taigi daug visko pamacius, mum nesinorejo sedet ir slampinet ar vaiksciot po likusius muziejus, norejus kazko idomaus, taigi sugalvojom nulekt I paryziu…bet cia jau kita istorija, bet eurostar traukinys yra jega, ne vaziavom o skridom:)
10. oj daug prirasiau,bet jauciu kad dar daug ka pamirsau paminet, bet siam kartui gal uzteks:)
11. aa, prisiminiau, kazkas cia rase kad oxford street forever, o man Regent street forever!labai labai grazi gatve, paraleliai su oxford, bet grazesne, prabangesne, pardos tokios geresnes, lacoste, tommy Hilfiger, yra i hm, nu bet nera tokios psifoze kaip oxforde prie kokio primarko ir pan.
london, I'll be back wub.gif

Atsakyti
Kiek mazdaug reiktu pinigeliu islaidoms tureti vaziuojant 2-3 dienos i Londona? (muziejai ir t.t) Noriu staigmena artimam zmogui padaryti, bet nzn ar santaupos nes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shape @ 2009 06 23, 23:24)
Kiek mazdaug reiktu pinigeliu islaidoms tureti vaziuojant 2-3 dienos i Londona? (muziejai ir t.t) Noriu staigmena artimam zmogui padaryti, bet nzn ar santaupos nes  ax.gif

Manau, kad labai neišlaidaujant užtektų 150 svarų,, bet dėl viso pikto galima pasiimti ir 300, čia maksimum kiek galima išleist, jeigu pirksite rūbų ar kokiu elektronikos dalykų, rūbai ir kai kuri elektronika Londone pigiau, net jei verti svarus į litus. Dėl dviejų dienų galvoju, gal mažoka, nes pirmą dieną atskrendi, esi pavargęs ir niekur nenori eiti, tada antrą dieną jau vakare turi išskrist, todėl nedaug Londono pamatysi, manau, kad geriau 3 dienos, kad turėtų žmogus visą vieną dieną apžiūrėjimui ar apsipirkimui.
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2009 06 24, 07:30)
Manau, kad labai neišlaidaujant užtektų 150 svarų,, bet dėl viso pikto galima pasiimti ir 300, čia maksimum kiek galima išleist, jeigu pirksite rūbų ar kokiu elektronikos dalykų, rūbai ir kai kuri elektronika Londone pigiau, net jei verti svarus į litus. Dėl dviejų dienų galvoju, gal mažoka, nes pirmą dieną atskrendi, esi pavargęs ir niekur nenori eiti, tada antrą dieną jau vakare turi išskrist, todėl nedaug Londono pamatysi, manau, kad geriau 3 dienos, kad turėtų žmogus visą vieną dieną apžiūrėjimui ar apsipirkimui.

Aciukas 4u.gif skrisim 3 dienoms, tereikia bilietus nusipirkti, ir koki viesbutuka nelabai brangu issinuomuoti arciau centro. O as planavau kokius 400-500 isleisti, bet nudziuginai mane, kad ir su 200 kuo puikiausiai issisuksim, nes kai susideda bilietai, viesbutis, islaidos tai nemenka sumele gaunas unsure.gif
Atsakyti
Gaila, kad apmirus si temele smile.gif

sakykit, kiek laiko uzima, kol atsiemi bagaza nuskridus is ryanairo? Mastau uzsisakyt internetu easybus bilietukus is anksto ir galvoju, kiek ten laiko uztruksim nutupus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miles @ 2009 07 20, 22:26)
Gaila, kad apmirus si temele smile.gif

sakykit, kiek laiko uzima, kol atsiemi bagaza nuskridus is ryanairo? Mastau uzsisakyt internetu easybus bilietukus is anksto ir galvoju, kiek ten laiko uztruksim nutupus g.gif

Šiek tiek daugiau nei valandą gali trukti, priklauso nuo to, kiek eilės prie sienos bus, bet šiaip, pasižiūrėk, kur jums arčiau važiuot, gal ne vien easybus važiuoja. Dėl easybus nežinau, bet nationalexpress galima bilietą (single/return) pirkti prie autobuso, o ir šiaip autobusuose kojoms daugiau vietos, nei easybus, nes jie važinėja mikriukais.
Atsakyti
Labai dėkui už visą info, kuria čia visos dalinatės:) tikrai galima rasti beveik viską. Tik turiu tokį vieną klausimėlį, kaip yra su saugojimo kameromis Londone? Ar yra jos oro uostuose ar pvz. Victoria Station ar metro, kur būtų galima kelioms valandoms palikti bagažą?
Atsakyti
QUOTE(violetlt @ 2009 08 04, 14:43)
Labai dėkui už visą info, kuria čia visos dalinatės:) tikrai galima rasti beveik viską. Tik turiu tokį vieną klausimėlį, kaip yra su saugojimo kameromis Londone? Ar yra jos oro uostuose ar pvz. Victoria Station ar metro, kur būtų galima kelioms valandoms palikti bagažą?

Dėl Victoria traukinių stoties nesu tikra, bet Victoria autobusų stoty (kokie 500 m nuo traukinių stoties) yra bagažo saugykla http://www.tfl.gov.u...tation-plan.pdf Paprastose metro stotyse saugyklų nėra dėl saugumo sumetimų.
http://www.left-bagg...k/locations.php čia gali rasti daugiau informacijos apie saugyklas įvairiose stotyse
Atsakyti
QUOTE(English_tea @ 2009 08 05, 11:58)
Dėl Victoria traukinių stoties nesu tikra, bet Victoria autobusų stoty (kokie 500 m nuo traukinių stoties) yra bagažo saugykla http://www.tfl.gov.u...tation-plan.pdf Paprastose metro stotyse saugyklų nėra dėl saugumo sumetimų.
http://www.left-bagg...k/locations.php čia gali rasti daugiau informacijos apie saugyklas įvairiose stotyse

Aišku, mano žinios kelių ir keliolikos metų senumo, bet Viktorijos geležinkelio stotyje esu palikęs bagažą savitarnos (monetinėje) saugykloje, kuri yra rytiniame pastato šone - įėjus iš miesto pro pagrindinį įėjimą bus pačioje kairėje ir gilyn į pastatą.
Atsakyti
Labai pasiilgau Londono... 3 kartus jau buvau ir jau suku minty kaip ten nuvykus...man ten taip grazu ir gera 4u.gif aisku ten ne poilsis,bet kam patinka judesys tai yra nuostabu... 4u.gif
Atsakyti
Labas, sakykit ar idomu pasizvalgyti RAF (royal air force) muziejuje? Nes radau, kad nemokamas, bent jau siuo metu bigsmile.gif
Atsakyti