Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės 3

Sveiki, mes va sekmadieni gryzom is londono.Kiekvieną kartą stengiamės kažką aplankyti.Buvom tris dienas.Šį kartą aplankėme Madame Tussauds vaškinių figūrų muziejų bei Woburn Safari park (čia valanda kelio nuo londono).
Į Madame Tussauds ėjom su vaucher'iais, bet manyčiau jei jei būtume mokėję pilną kainą, tai gana brangu.Įspūdis gera, bet tikėjausi įspūdingiau blush2.gif
Woburn Safari parke tai tikras rojus.Visi gyvūnai vaikšto laisvi.Yra į ką akis paganyti.Kraujas užverda kai šalia liūtas praeina ar tigras.Nors rekomenduojama langus griežtai uždaryti, bet patikėkit mažai kas klauso lotuliukas.gif doh.gif
Įkelsiu keletą fotkių.Iš tikrųjų neišdildomas įspūdis ir nuotraukose to neperteiksi niekaip.Parkas susideda iš dviejų dalių.Vienas safaris su mašina, kita dalis pėstute, tačiau gyvūnai taip pat palaidi.Pėsčiąjame safaryje didižiausią įspūdį paliko kengūros ir stručiai.O jau stručiukų mažų grožis ir ypač dar kai palei kojas vaikšto, povas batoną iš rankos ėda rolleyes.gif
Reikia gyvai tai pamatyti....
Štai kelios nuotraukytės:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devintas dangus: 17 birželio 2010 - 14:22
QUOTE(maskyte @ 2010 06 16, 21:58)
Sveikos mamytes smile.gif Perzvelgiau visas temas, bet domina atsakymai konkreciai situacijai. Lauksiu atsakymu smile.gif
Situacija tokia, kad rupjucio 14 isskrendu i Londona 3 dienom smile.gif Gyvensiu pas drauge 4 zonoj. Uz buta moket nereikes. Kiek man mazdaug reiketu pragyvenimui? maistui, transportui ir keluems muziejams? Valgyt nesiruosiu restoranuose smile.gif

Ir kitas klausimas, tai vaziuoju ten apsipirkti. Kada buna nuolaidos vasaros sezonui? ir kiek man reiketu paimti pinigeliu rubams? Ruosiuosi pirkti pigius (Primarkt).. bet daug smile.gif visa bagaza biggrin.gif  blush2.gif  prasau, nemetyti akmenu i mano darza, zinau, kad negalite pasakyti tikslios sumos, bet bent jau apytiksliai ~, kad galeciau orientuotis? smile.gif  doh.gif

Rudeni lankiausi Londone 3 dienas, su viesbuciu isleidau apie 1000Lt, cia su lauktuvem (kukliom smile.gif ), transportu, maistu (restoranuose nesilankem, bet ir desru is namu nesivezem ax.gif ), keletu mokamu lankytinu vietu.
Del ispardavimu - nezinau, bet drauge apsipirko Bennet'e, kainos ryskiai mazesnes negu Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2010 06 17, 09:43)
Aš per Jonines lekiu trim dienom..galiu pasakyt, kad susidūriau su ta pačia situacija, nes niekaip nesusiskaičiuoju, kiek tų man pingiėlių reikės..o aš neketinu apsipirkinėti, ir tai nežinau, kiek finansų reiks  doh.gif  na galvos skausmas..

O nėra paprasčiau pasiimti grynų 100-200 svarų, o visur atsiskaitinėt kortele? Valiutos keitimo kursas palankesnis būna, nei perkant valiutą banke (plius keitimo mokesčio nėra), ir nereikia neišleistų pinigų atsikeitinėt grįžus į Lietuvą smile.gif Aš ne tik UK, visose šalyse taip darau, pasiimu grynų kelionei iš/į oro uostą, vietiniam transportui, kažkam extra.
QUOTE(Treja @ 2010 06 17, 11:49)
Mano brolis ten jau šešerius metus gyvena, taip kad šaltinį turiu patikimą biggrin.gif Be to pati buvau ir mačiau kainas mirksiukas.gif Vaisiai, daržovės, duonos, pieno produktai tikrai pigiau ax.gif 

Žiūrint kokioj parduotuvėj apsipirkinėji - Asda piguva, Waitrose brangiau.
Atsakyti
QUOTE(ashtri @ 2010 06 17, 21:00)
Žiūrint kokioj parduotuvėj apsipirkinėji - Asda piguva, Waitrose brangiau.

Mes pasipirkinėjome Tesco parduotuvėj, nežinau kokia ji ten skaitos, bet kainos tikrai žemesnės negu Lietuvoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2010 06 17, 21:05)
Mes pasipirkinėjome Tesco parduotuvėj, nežinau kokia ji ten skaitos, bet kainos tikrai žemesnės negu Lietuvoj smile.gif

Kiek geriau už Asda, bet iš pigesnių wink.gif Kitose brangiau, nes organic ir šiaip geresnės kokybės prekių būna. Aišku, snickers šokoladas - visur Snickers biggrin.gif Daržovių, vaisių, mėsos ir pan. kokybė - stipriai skiriasi.
Atsakyti
Gal kas buvot Natural History Museum? sitame Per kiek mazdaug laiko galima viska apziureti?
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2010 06 17, 22:36)
Gal kas buvot Natural History Museum? sitame Per kiek mazdaug laiko galima viska apziureti?

Man uzteko gero pusdienio neskubant smile.gif
Atsakyti
[quote=ashtri,2010 06 17, 21:00]
O nėra paprasčiau pasiimti grynų 100-200 svarų, o visur atsiskaitinėt kortele? Valiutos keitimo kursas palankesnis būna, nei perkant valiutą banke (plius keitimo mokesčio nėra), ir nereikia neišleistų pinigų atsikeitinėt grįžus į Lietuvą smile.gif Aš ne tik UK, visose šalyse taip darau, pasiimu grynų kelionei iš/į oro uostą, vietiniam transportui, kažkam extra.

tai aš taip ir darysiu:) tikrai nesiruošiu sėdėt ir skaičiuot, kiek man pinigų reikės išsikeist 4u.gif tik tiek, kad norėjau šiek tiek susiplanuot išlaidas..bet aj, kaip bus, taip bus:)
Atsakyti
QUOTE(maskyte @ 2010 06 16, 21:58)
Sveikos mamytes smile.gif Perzvelgiau visas temas, bet domina atsakymai konkreciai situacijai. Lauksiu atsakymu smile.gif
Situacija tokia, kad rupjucio 14 isskrendu i Londona 3 dienom smile.gif Gyvensiu pas drauge 4 zonoj. Uz buta moket nereikes. Kiek man mazdaug reiketu pragyvenimui? maistui, transportui ir keluems muziejams? Valgyt nesiruosiu restoranuose smile.gif

Ir kitas klausimas, tai vaziuoju ten apsipirkti. Kada buna nuolaidos vasaros sezonui? ir kiek man reiketu paimti pinigeliu rubams? Ruosiuosi pirkti pigius (Primarkt).. bet daug smile.gif visa bagaza biggrin.gif  blush2.gif  prasau, nemetyti akmenu i mano darza, zinau, kad negalite pasakyti tikslios sumos, bet bent jau apytiksliai ~, kad galeciau orientuotis? smile.gif  doh.gif

Sveika, manau, kad trim dienom labai netaupant (bet ir nesilankant daug mokamų muziejų) £300 užtektų. Paskaičiuokim: off-peak travel card zones 1-4 kainuos £6.30, tai trim dienom iseis £18.90 arba jei mažai keliausite viešuoju transportu, kartais išeina pigiau keliauti pay as you go (mokėk, kai keliauji) su oyster card (gal draugė turės paskolinti kokią atliekamą. Toliau maistas, mes kai dar gyvenome Lietuvoj ir atvažiavome pirmą kartą trumpų atostogų į Londoną, tai į bagažą įsimetėme duonos, dešros ir rūkyto surio sumuštiniams, tai parduotuvėje jau atvykus sutaupėme šiek tiek pinigėlių (kas atvykus iš Lietuvos neatrodo taip jau mažai), taigi atvykus sumuštiniams reikėjo nusipirkti sviesto, pomidorų/agurkų (sviestą pigesnį galima nusipirkti iki svaro, taip pat agurką ar kelis pomidorus galima nusipirkti už svarą arba dar pigiau parduotuvėlėj pas kokį turką). Mėgaukitės atvažiavusi vaisias, jie čia daug pigesni (ypač kur bliūdelis už svarą). Būtinai su savimi metro vežiokitės vandens, ventiliacija metro labai prasta, todėl labai karšta ir gali trūkti oro arba gali pasidaryti silpna. Muziejai dauguma nemokami, bet jei norite nueitį į kurį nors mokamą, tai tiesiog į google įveskite muziejaus pavadinimą ir atsidariusi muziejaus puslapį ten galite pažiūrėti, kokios yra muziejų kainos (jei nelabai mokate angliškai, tai kaina angliškai yra fees). Autobusas iš oro uosto ir atgal kainuoja £16. Toliau Primark - jei norite pirkti daug, tai £100 ten per akis (turint omeny, kad maikutė ten kainuoja nuo £1 iki £7.
Papildyta:
QUOTE(aggree @ 2010 06 17, 22:36)

Ten esant siūlau aplankyti tuo pačiu ir Science Museum, ir V&A museum, bo jie visai visai šalia.
Atsakyti
Ir visi trys muziejai nemokami. Siulyciau i juos eiti savaites diena (tik ne savaitgali), kol vaikai mokyklose, daug ramiau. Aisku visus tris muziejus apeiti per viena diena gali fiziniu jegu neuztekti, nebent iprate. Science muziejuje yra IMAX, puiki sale pasiziureti 3D filma (Mes ziurejom berods "blue sea" ar kazkas ten su vandenynu susije, nerealiai, net as rankom zuvytes gaudziau.
Atsakyti
Sveikos
lekiu ir as 7 d i Londona. Prisiskaiciau cia patarimu iki soties. Aciu Jums visoms.
As tai tikiuosi tas 7 d issiversti su 250 svaru. Apgyvendinimas nekainuos. tai skaiciavau skaiciavau ur manau kad itilpsiu i sia suma
Atsakyti
Sveikos. drinks_cheers.gif Gal zinote, kuriuo metu vasara ar rudeni Londone buna seilai? smile.gif
Atsakyti