Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės 3

QUOTE(Stebuklinga @ 2010 02 25, 17:27)
Nuo St Paul katedros pacio virsaus puikus vaizdas. Ir ne per stikla smile.gif

Aciu 4u.gif si katedra yra itraukta i saraseli ka ketinam aplankyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ethella @ 2010 02 25, 16:02)
Tauromama
lb aciu uz paaiskinima.  4u.gif reiks ten nuvykti  smile.gif

4u.gif
QUOTE(darbuta @ 2010 02 25, 18:28)
Aciu  4u.gif  si katedra yra itraukta i saraseli ka ketinam aplankyt smile.gif

ir is to Monument vaizdas ne per stikla smile.gif
Katedra ir as planuoju aplankyti smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

skaitau skaitau si foruma ir galvele baigia susisukti nuo patarimu, ka verta aplankyti ir kokie transporto bilietai pigiau doh.gif
Jau turiu ilga lankytinu vietu sarasiuka, bet noreciau ji papildyti graziais parkais ax.gif
Parekomenduokit, prasau, graziausius London parkus bigsmile.gif
Busim balandzio pabaigoj, tai turetu buti tikras pavasaris ir daug zydinciu geliu, medziu ax.gif Mano sesuo buvo suzaveta parku, berods esanciu Notting Hille, kur daug mediniu suoliuku su vardais...man primena kazkoki filma rolleyes.gif Ji buvo geguze, tai ten daug medziu buvo pasidenge ruzavais ziedeliais, kurie krito ant zemes..nuotraukos fantastines, tikiuosi ir mes pamatysim ta grozi cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyeyes: 27 vasario 2010 - 20:38
QUOTE(skyeyes @ 2010 02 27, 21:28)
Sveiki,

skaitau skaitau si foruma ir galvele baigia susisukti nuo patarimu, ka verta aplankyti ir kokie transporto bilietai pigiau doh.gif
Jau turiu ilga lankytinu vietu sarasiuka, bet noreciau ji papildyti graziais parkais ax.gif
Parekomenduokit, prasau, graziausius London parkus bigsmile.gif
Busim balandzio pabaigoj, tai turetu buti tikras pavasaris ir daug zydinciu geliu, medziu ax.gif Mano sesuo buvo suzaveta parku, berods esanciu Notting Hille, kur daug mediniu suoliuku su vardais...man primena kazkoki filma rolleyes.gif Ji buvo geguze, tai ten daug medziu buvo pasidenge ruzavais ziedeliais, kurie krito ant zemes..nuotraukos fantastines, tikiuosi ir mes pamatysim ta grozi cool.gif

http://www.royalparks.org.uk/ čia galima rasti informacijos apie karališkuosius parkus. Kiekvienas žmogus turbūt turi savo mylimiausius.
Maniškiai - tai St. James's Park - tai karališkasis parkas, kuris arčiausiai Bekingemo rūmų, todėl labai išpuoselėtas, parko tvenkynėlyje gyvena daug paukščių, kuriuos karalienė kažkada gavo dovanų ir jie ten buvo apgyvendinti. Parko pakrašty yra mažas nameliukas, kur gyvena karališkasis karališkųjų paukščių prižiųrėtojas (čia tokios to žmogaus pareigos). Šalia to nameliuko plaukioja pelikanai, kurie dabar jau truputį mutavę ir kartais suvalgo vieną kitą balandį - http://www.youtube.c...h?v=PO5ifLzLYiU
Taip pat jau pavasarėjant ten galima išsinuomoti folding deck chair (nelabai žinau, kaip tiksliai lietuviškai išverst) ir skaityt knygą ar gurkšnot arbatą žvelgiant į tvenkinėlį. Anksčiau kainuodavo £1.

Antrasis, kuris man labai patinka, tai Regent's Park irgi labai išpuoselėtas ir gražus parkas, su daug gėlių, fontanų, žolės.

Trečiasis prakas, kuris mum patinka, tai Richmond Park - ten jau labiau miškas, nei parkas, aplink ilgesnė žolė, lauko gėlės ir stirniukai. Tiesa, ten važiuoti jau reikia su prastesniais batais ir rūbais, nes paskutinį kartą grįžome apsiterlioję rūbus ir batus purvu.

Manau, kad verta aplankyti Hyde Parke esantį princesei Dianai skirtą memorialą - fontaną. Ir palei tvenkinuką eiti link centro (tiltelis turi pasilikti Jums už nugaros). Vakarėjant ten labai gražiai atrodo vandenin atsispindinčios lempos.

Taip pat manau, kad verta bent kartą pamatyti Soho Square, kur mažyčiame skverelyje pietų metu saulėta dieną ant žolės susėda šimtai žmonių ir pietauja.

Prieš eidami į parkus pasitikrinkite prie įėjimo, kada juos užrakina (užrakina ne visus, bet daugelį). Ten prieš užrakinimą parko darbuotojai pervažiuoja/pereina per parką, kad pažiūrėtų ar visi išėjo lauk, bet jei būsite toliau nuo takelio - galite nepastebėti. Mums teko vienąkart "laimė" būt užrakintiems, tai reikėjo per tvorą lipt, kuri nėra pati žemiausia.
Atsakyti
Iš parkų man irgi labiausiai patiko St.James park ir Regent's park.Ten voveriukų draugiškų yra.Dabar labai noriu į Hyde parką,nes praėjusį kartą nespėjau iki jo nusigaut...
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 02 28, 19:19)
Iš parkų man irgi labiausiai patiko St.James park ir Regent's park.Ten voveriukų draugiškų yra.Dabar labai noriu į Hyde parką,nes praėjusį kartą nespėjau iki jo nusigaut...

visi parkai Londone grazus ir visuose voveriukiu yra mirksiukas.gif rupinasi anglai saziningai savo parkais smile.gif
Atsakyti
As su dukrom( 13 ir 9 metai) skrendu i lOndona Geatwik balandzio 12-15 d.
Kad nusigauti is orouosto i Victoria station yr 2 budai ( paprastas traukinys ir express) jau supratau tongue.gif .
Kad kita diena is pat ryto turesiu nusipirkt 3 pigiausius traukinio bilietus stoti - jau dasilo ax.gif
Bet vis tiek man nedaeina verysad.gif - kaip ir kur tuos vaucerius atsispausdinti kad butu 2uz 1 kaina i visokius muziejus verysad.gif

kadangi busim 2 pilnas dienas, o gyvensim netoli Victoriaja - tai i tuos raudonus autobusus ka pirkti? Daily ticket, ane? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena4 @ 2010 03 01, 12:51)
As su dukrom( 13 ir 9 metai) skrendu i lOndona Geatwik balandzio 12-15 d.
Kad nusigauti is orouosto i Victoria station yr 2 budai ( paprastas traukinys ir express) jau supratau  tongue.gif .
Kad kita diena is pat ryto turesiu nusipirkt 3 pigiausius traukinio bilietus stoti - jau dasilo  ax.gif
Bet vis tiek man nedaeina  verysad.gif - kaip ir kur tuos vaucerius atsispausdinti kad butu 2uz 1 kaina i visokius muziejus  verysad.gif

kadangi busim 2 pilnas dienas, o gyvensim netoli Victoriaja - tai i tuos raudonus autobusus ka pirkti? Daily ticket, ane?  doh.gif

vauceriai yra cia http://www.daysoutguide.co.uk/
jie yra 2 uz 1, einant dviems suaugusiems. suaugusieji skaiciuojami nuo 16 metu, kiek as pastebejau. as savo vyresniajai 15metei pirkau specialiai miesto transporto travelcard kaip suaugusiam, kad paskui ji praeitu kaip suaugusi nemokamai i atrakcijas smile.gif

"The voucher will only entitle an individual to free entry when they are accompanied by a person, who is 16 years or over and who pays the applicable full rate. "

bet ten zmones geranoriski - gal tokia nuolaida pritaikys ir vaikiskam bilietui smile.gif
Atsakyti
o ar patartumėt apsilankyti Greenwich'o parke?
Beje ar parkuose jau bus žalumos apie kovo 20 diena? nors Lietuvoj balta už lango, tikiuos kad ten bus žalumos blush2.gif nes norisi jau smile.gif
Atsakyti
Gal kas nors patartumete kaip is Gatwick oro uosto nusigauti pigiau i Victoria, kadangi pasiziurejau, jog su traukiniu Gatwick express bilietas pirmyn/atgal vienam zmogui 28 svarai. Gal kas zinote pigesniu variantu? smile.gif
Taip pat norejau paklaust del travel card (vazineti su metro) koki varianta geriausiai pirkti, jeigu 6 ir 7 dieni ruosiames visur naudotis metro. Gal yra koks savaitgalio travel card, ar tiesiog 6 ir 7-dieni atskirai pirkti Day travel card (1,2 zonai).
Atsakyti
QUOTE(darbuta @ 2010 03 02, 16:43)
o ar patartumėt apsilankyti Greenwich'o parke?
Beje ar parkuose jau bus žalumos apie kovo 20 diena?  nors Lietuvoj balta už lango, tikiuos kad ten bus žalumos  blush2.gif  nes norisi jau smile.gif

as gyvenu netoli Greenwich, tai man tas parkas kaip antrieji namai smile.gif Ypac kada atsyla orai. Man asmeniskai ten labai grazu, ir del geliu, zydinciu krumu smile.gif ir del nuo kalno atsiveriancios nuostabios panoramos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sushi- @ 2010 03 02, 22:29)
Gal kas nors patartumete kaip is Gatwick oro uosto nusigauti pigiau i Victoria, kadangi pasiziurejau, jog su traukiniu Gatwick express bilietas pirmyn/atgal vienam zmogui 28 svarai. Gal kas zinote pigesniu variantu? smile.gif
Taip pat norejau paklaust del travel card (vazineti su metro) koki varianta geriausiai pirkti, jeigu 6 ir 7 dieni ruosiames visur naudotis metro. Gal yra koks savaitgalio travel card, ar tiesiog 6 ir 7-dieni atskirai pirkti Day travel card (1,2 zonai).

Visada pigiau vaziuoti autobusu nei traukiniu, is Gatwicko i Victoria tikrai yra autobusu, ten vietoj viska susirasit, jei ka paklausit informacijoj.
Miesto transportui kiek pamenu yra tik dienos travelcard, arba paskui jau savaites. Dviem dienom apsimoketu kasdien pirkti travelcard, dienai kainuoja 7,20, nors savaitgalis lygtais laikomas off peak, tada bus dar pigiau.
Atsakyti