Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės 3

sveikos, merginos smile.gif
tai va - vakar vakare jau gryzome is londono smile.gif oras +6 laipsniai, visi vaiksto apsirenge nuo basuciu ir megztuku iki ugu ir kailiniu smile.gif labai daug pamateme - pati pirma vakara kai atskridome, ejome i we will rock you - nuostabus miuziklas, mano paaugles merginos pasake - kietas smile.gif maniau, kad joms, kaip neitin girdejusiom queen'us, ispudzio nepaliks, bet jau gryzusios i vilniu, ieskojo sio miuziklo internete parsisiuntimui smile.gif toliau - aplankeme daug muzieju ir kitokiu atrakciju smile.gif nusipirkome travelcard sestadieniui, ir jau penktadieni galejome pasinaudoti nuolaida i dungeon ir st.paulo katedra smile.gif bet va kai ejome i madam tiuso sekmadieni, ten kasininkas pasake, kad travelcard turi buti tai paciai dienai, kaip ir apsilankymas muziejuje, bet paskui nutare, kad jis yra labai 'nice person' ir padare nuolaida smile.gif bet siaip tai travelcard labai puikus dalykas, jeigu vaziuoji trumpesniam laikui nei savaitei - dienai kainuoja 5.70 suaugusiam ir 2 vaikui iki 16 metu smile.gif tinka metro, busams ir dar kazkokiam ten miesto traukniui, kuriuo net ir nepasinaudojom smile.gif taip kad, prisispausdinkite kuo daugiau tu nuolaidu kuponu ir - pirmyn apziureti londono:)
su nuolaida aplankeme dangeon, madam, st.paulo katedra, repley, bet kokiu atveju mums atsipirko travelcard smile.gif
labai norejome pamatyti londona vakare is london eye, bet jis buvo uzdarytas nuo 6dienio iki vakar... dabar teks pasitaupyti dar vienai kelionei i londona apziureti tai, ko dar nespejome smile.gif
tiesa, pilnas centras makdonaldu, kur galima labai pigiai pavalgyti, tik sunku surasti vietos atsisesti su tuo maistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FaR-OuTeR @ 2010 01 19, 17:17)
Dar prie to paties paklausiu, nes man visiškai žaliai nedaeina, kokiom transporto priemonėm galėsiu naudotis nusipirkusi bilietą iš mano duotos nuorodos...

Dar vienas klausimėlis - kaip londono centre su užkandžiais, ar yra ten tokių tipo kaip pas mus Macdonaldu? Kavinės man deja atrodo brangokos... Ar verčiau namie sumuštinių pasitaisyt?

Su travelcard galima vaziuoti metro, autobusais, DLR traukinukais ir miesto traukiniais.

Valgyti makdonalduose nepatariu, maistas anglijoj ir taip ne koks, o tokiuose makdonalduose is viso baisus, skrandi sugadinsi. Galima nueiti i China town'a pavalgyt pas kinus, ir tai bus geriau, arba kokiu tailandieciu kur issinesimui ne ziauriai brangu buna. Mes kadangi buvom dviese, nors pinigu maistui irgi nelabai turejom, bet eidavom i normalu puba ir uzsisakydavom viena porcija dviese, nes porcijos ten milziniskos, arba viena sriuba ir viena antra. O ir viena gal valgyciau pube, tik imciau ka nors is pigesniu patiekalu, gaunasi tik truputi brangiau nei makdonalde - jei neperki gerimu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2010 01 21, 13:57)
Su travelcard galima vaziuoti metro, autobusais, DLR traukinukais ir miesto traukiniais.

Valgyti makdonalduose nepatariu, maistas anglijoj ir taip ne koks, o tokiuose makdonalduose is viso baisus, skrandi sugadinsi. Galima nueiti i China town'a pavalgyt pas kinus, ir tai bus geriau, arba kokiu tailandieciu kur issinesimui ne ziauriai brangu buna. Mes kadangi buvom dviese, nors pinigu maistui irgi nelabai turejom, bet eidavom i normalu puba ir uzsisakydavom viena porcija dviese, nes porcijos ten milziniskos, arba viena sriuba ir viena antra. O ir viena gal valgyciau pube, tik imciau ka nors is pigesniu patiekalu, gaunasi tik truputi brangiau nei makdonalde - jei neperki gerimu ir pan.

As kadangi mcdolnaldus nelabai tolieruoju, tai irgi nena noro ten valgyt ax.gif
o del pubu, kur butu galima linksmai vakara praleisti, gal pastebejai koki idomesni?
Atsakyti
kad maistas geresnis pas kinus as tai nedrisciau sakyti ax.gif
Atsakyti
Mergaites, o gal kas zino, kur galima pigiau apsinakvoti Londone? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2010 01 21, 23:14)
kad maistas geresnis pas kinus as tai nedrisciau sakyti ax.gif

Aš irgi.Nei Makdonalduose valgydavau,nei pas čainyzus.Geriausiai man sueidavo Sainsbury's sumuštiniai.Ten rūšių nerealiai daug,jie,bent jau man labai sotūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lelellyte @ 2010 01 23, 10:25)
Mergaites, o gal kas zino, kur galima pigiau apsinakvoti Londone?  g.gif

Pigiausia nakvynė-hosteliai.Randi per www.hostelworld.com ,-London,-kokiam nori Londono rajone ,pilna hostelių.,su kainom ir t.t. Per e.paštą gali rezervuotis kokiom dienom nori,apmoki per pay-pal apie 8 sv. Kaina apie 9sv.už naktį(su kontinental breakfast).Miegi bendram kambary-6-10 žmonių,patogumai-bendri-virtuvė su viskuo(tik tavo produktai),dušas (tik tavo rankšl.ir šampūnas biggrin.gif ),bendra poilsio salė su TV. Visas centras pasiekiamas pėsčiom .Pvz. buvau Smart Rassel Squere(Guilford st.) ,Acacia hostel(prie Sience Museum). Gyvent visur galima.Užtat pigu(ko ir klausei).
Atsakyti
QUOTE(sakilot @ 2010 01 23, 13:43)
Pigiausia nakvynė-hosteliai.Randi per www.hostelworld.com ,-London,-kokiam nori Londono rajone ,pilna hostelių.,su kainom ir t.t. Per e.paštą gali rezervuotis kokiom dienom nori,apmoki per pay-pal apie 8 sv. Kaina apie 9sv.už naktį(su kontinental breakfast).Miegi bendram kambary-6-10 žmonių,patogumai-bendri-virtuvė su viskuo(tik tavo produktai),dušas (tik tavo rankšl.ir šampūnas biggrin.gif ),bendra poilsio salė su TV.  Visas centras pasiekiamas pėsčiom .Pvz. buvau Smart Rassel Squere(Guilford st.) ,Acacia hostel(prie Sience Museum). Gyvent visur galima.Užtat pigu(ko ir klausei).

O kaip su saugumu tokiuose 10vieciuose kambariuose? Yra kokios saugyklos?
Atsakyti
QUOTE(neesme @ 2010 01 23, 17:06)
O kaip su saugumu tokiuose 10vieciuose kambariuose? Yra kokios saugyklos?

Po lovom yra geležinės dėžės rakinamos(raktą perki),lagaminus dedi į saug.kamerą-pas prižiurėtoją(gal už pinigus).Aš ir daugumas palikdavom ant lovos-nieks nejudino visą savaitę.Maisto virtuvėj nieks neliečia.Į lovas svetimas nieks nelenda tongue.gif .Aplamai grįžti į kambarį PERMIEGOT,ir vėl į miestą.
Atsakyti
QUOTE(Sputnik @ 2010 01 21, 15:42)
o del pubu, kur butu galima linksmai vakara praleisti, gal pastebejai koki idomesni?

Cia reikia gal vietiniu klausti. Kazkaip centre tie pubai buna pilni turistu, kur nors atokiau susirenka anglai, pliurzina alu ir ziuri futbola. O siaip gal tiesiog paieskoti kur muzika gyvai groja ir kur daug zmoniu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lelellyte @ 2010 01 23, 10:25)
Mergaites, o gal kas zino, kur galima pigiau apsinakvoti Londone?  g.gif

O kas yra pigu? Londone viskas brangu, jeigu versi i musu pinigus smile.gif Kaip cia jau patare, jeigu grizti tik pernakvot ir reikalinga tik lova, gali rinktis hosteli. As kadangi tokio hostelisko gyvenimo jau atsikandau jaunystej, tai gyvenau viesbutyje, bet toliau nuo centro ir siaip tokiam labai jau paprastam, tai salyginai pigu atrode, ypac per naujus metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2010 01 25, 13:08)
Cia reikia gal vietiniu klausti. Kazkaip centre tie pubai buna pilni turistu, kur nors atokiau susirenka anglai, pliurzina alu ir ziuri futbola. O siaip gal tiesiog paieskoti kur muzika gyvai groja ir kur daug zmoniu smile.gif
Papildyta:
O kas yra pigu? Londone viskas brangu, jeigu versi i musu pinigus smile.gif Kaip cia jau patare, jeigu grizti tik pernakvot ir reikalinga tik lova, gali rinktis hosteli. As kadangi tokio hostelisko gyvenimo jau atsikandau jaunystej, tai gyvenau viesbutyje, bet toliau nuo centro ir siaip tokiam labai jau paprastam, tai salyginai pigu atrode, ypac per naujus metus smile.gif

Apie pigumą.Svaras~apie 4 lt. O kainos pinigais panašios kaip Lietuvoj.Va ir skaičiuok.Aš skraidau į L. 3-4 dienom,už ~35-50 lt.į vieną pusę. Tik dėl to ir apsimoka.O pernakvot su vaizdu pro langą aš galiu namie.L.pilna viešbučių "a la Babilonas"(iš serialo)-su liokajais,pusryčiais į lovą ir taxi prie durų.Jūsų teisė rinktis,jei leidžia kišenė.
Atsakyti
kai as ieskojau nakvynes londone, man svarbu buvo zona 1 arba 2 ir kad butu pigu smile.gif daug tikejausi ish paskutines minutes, kai nuolaidos dideles, bet tai nepasitvirtino - jeigu darbo dienomis ir buvo su nuolaida laisvu vietu, tai nebudavo savaitgaliais. is pradziu maniau, kad gal del to, kad sausio men. ishpardavimai ir suvaziuoja visi apsipirkti, bet kai savaitgali jauciausi kaip vaiksciodama prancuzijoje, supratau, kad savaitgaliais atvyksta kaimynai biggrin.gif
beje, pagrinde naudojausi tripadvisor.com puslapiu - gali pasirinkti pagal miesta, viesbuciu ar kitokiu nakvynes sprendimu kaina ir keliautoju reitinga.
kitas mano bandytas budas viesbucio paieskoje buvo - susirasti google map gatviu pavadinimus, kuriuose noreciau apsistoti ir ieskoti tose gatvese viesbuciu. tada velgi tikrinti ju reitinga ir rekomendacijas smile.gif sugaisau daug laiko, bet kaip pirma karta keliaujant i londona, tai tikrai radau tai, ko reikejo - keturiu vietu kambaryje gyvenome 3 ir mokejome 70 svaru uz nakti su pasirinktais pusryciais (arba kontinentiniais, arba britaniskais), nuo victorijos stoties pestute eidavome apie 5-10 minuciu. kambarys ne prabangus ir ne didelis, bet buvo su dusu ir tualetu, kas mums, trims merginoms, buvo svarbu, kriaukle kambaryje ir TV smile.gif aisku, TV jungiamas buvo tik pusryciu metu ir pries miega, bet buvo puiki proga pasijausti kaip Anglijos gyventoja smile.gif
Atsakyti