QUOTE(zipkute @ 2010 04 09, 18:20)
na per visa sklypa tai kur kas daugiau nei 3 metrai eina
o namo pamatas kai buna didesnis nei metras, tai man kazkas nerealaus
kiek iskelt reikia...kiek uzpilti zememis...kiek pamatai isbrangsta...mes kai ant popieriuko skaiciavomes, tai kur kas maziau priskaiciavom...o suklydom, juk skaiciavom kaip statytumemes lygiame sklype
smagu ir man kad realiai matau kazkokius darbus...bet ir baisu darosi ar vyras taip dirbdamas nepasiligos
sake grazto nebenuomos, o bobcat'a ims poliams grezti skyles
dar klausimukas - ar kas nors daresi grezini kurio gylis 20-30 metru? man kazkas is kosmoso cia - kaip tokio gylio grezinio pakanka vonioms, skalbiankoms, indaplovems ir tt ir pan? ar as principo nelabai suprantu?
na musu sitas namas ant tokios nuokalnes pastatytas, tai apacia truputi nulyginta ir padarytas galinis kiemukas ir iejimas i pirma auksta, o kitoi pusei irgi islyginta ir iejimas i antra auksta yra, tai manau pamatas padarytas paprastas ir toliau sienos keltos ir gerai hidroizoliuotos taigi pamato niekur nesimato per daug.
o del grezinio manau viskas priklauso nuo vietoves, vienur vandeni randa aukstai, o kitur zemai, jei randa tarkim 20m gylije ir nustato pakankama vandens debita tai jus galit rinktis ar palikti tokio gylio ir rizikuoti vandens kokybe ar grezti toliau ir ieskoti kitos gyslos. greziniu temoje buvo ideta nuoroda i svetaine kurioje pazymeti legalus suliniai ir greziniai, ju gyliai gruntai ir pan., tai kai ziurejau aplink savo sklypa keliu km spinduliu tai greziniai prasideda nuo 80m ir giliausias lygtais 180 yra, o sulinys tik vienas buvo uzregistruotas ir tas 17m
Tai man grezini butu buve brangu daryti, reiktu sulinio ir tas gan brangus gautusi, cia ne kokie 8m