Sveiki,
Planuoju pats pasistatyti namuką. Dabar bandau išsiaiškinti įvairius dalykus ir vienas iš jų - pamatai.
Pas mane yra truputi nestandartinė situacija. Turiu sodo sklypą, kuriame prieš 20 m. buvo iškasta duobė pamatams. Deja visi reikalai tuom ir baigėsi. Dabar planuoju užversti duobę (pusę jau užvertėm) ir padaryti pamatus be rūsio karkasiniam namui.
Galvoju apie polinius, bet kadangi ne daug nusimanau, tai noriu jūsų patarimo. Duobė buvo iki 2 m. gylio. Mano gruntas yra smėlis ( arba gal tai priesmėlis vadinasi, bet tikrai ne toks kaip prie jūros), kai kur truputi molingas. Gruntiniai vandenys yra tikrai giliai, nes visų kaimynų šuliniai yra pakankamai giliai, o mano duobė visada buvo sausut sausutėlė. Dabar pusę duobės užverčiau tokia pačia žeme ar iš kaimyno paėmiau dar truputi su moliu (kaimynas ką tik pamatus pasidarė). Planuoju rugsėjį-spalį užversti visą duobę ir palikti iki vasaros (reikės dar kokių 4-5 mašinų).
Namukas bus karkasinis, apie 50 m2. Namuko paskirtis pramoginė daugiausiai vasarai, todėl ir karkasas bus 15 cm be paplidomo 5 cm apšiltinimo. Žinoma, vieno aukšto. Tai kas liečia apkrovas, tai turbūt lengvesnių nebūna
Duobės išmatavimai buvo kažkur 8x8, o planuojamu pamatu bus 16x5 m (ne mažą dalį užims terasa)
Klausimai:
1. ar susigulės gruntas per žiemą ir ar galima bus daryti pamatus kitą pavasarį-vasarą?
2. ar su tokiu gruntu ir tokia istorija tiktų poliniai pamatai? jeigu taip, tai kokio gylio poliai turėtų būti?
3. turbūt kad vėliau turėsiu dar krūvą klausimų...
P.S. Dabej vyras