QUOTE(kumiko @ 2009 05 30, 14:00)
gydytoja dermatovenerologe Jolanta Žiliene Grozio terapijos ir chirurgijos klinika
taigi anot gydytojos idegio kremu sudetyje yra medziagu, skatinancu odos pigmento gamyba. Viena ju-bergaptenas, padidina odos jautruma saulei, sukelia paraudima ir padidina pigmento gamyba t.y. paviekia organizmo fukcijas todel turetu buti traktuojams kaip vaistas. Kita medziaga- tirozinas, medziaga is kurios melanocituose gaminamas melaninas, taciau nera irodyta , kad jis prasisikverbia ir pasiekia melanocita. Taigi nera aisku ar tikrai vadinamieji idegimo aktyvatoriai susistiprina ir pagreitina idegima. Anot gydytojos neteko matyti ne vieno mokslinio darbo ar klinikines studijos irodancios soliariumo kremo naudos. Tad pati spreskite ar tiketi kremams priskiriamomis " stebuklingomis " galiomis ir savybemis. O kodel tiek daug perkanciu, na daug reklamuojamu produktu,visisku s..yra perkamu..Man ir kilo tas klausimas ar verta naudoti soliariumo kremus, ar jie realiai duoda naudos, be drekinimo( su bronzantais nenaudoju) del to kad net ir naudojant kremus gerus, brangius,atsiranda pigmentiniu demeliu ir lygiai taip pat sunkiai idegiu( esu totali baltaode)
Man rodos, kad ir nė vieno mokslinio straipsnio nerasit, kad kūno losijonas padeda odai nesusenki ir drėkina ją
Arba kondicionierius irgi stiprina palukus
O jei jau kalbam apie įdegio kokybę, tai mano draugė prieš soliariumą tepasi kokosų aliejumi: įdegis jos irgi gražus ir toks šokoladinis. Man asmeniškai kremas patogiau.
O jei jau esat baltaodė - tai išvis gal į soliariumą eiti neverta - čia jau I rizikos grupė ir tikrai traumuojama oda (Tam merginos su bronzatais ir naudoja, kad įdegis matytųsi ir mažiau kankinti odą reiktų....)
Pvz. aš "geltonodė" ir labai lengvai tamsiai įdegu. Po 2 x 10 min. būnu tikrai tamsi (čia su kremu be bronzatų). KAi deginuosi be kremo tikrai ne taip greit ir ne taip lygiai. Ir oda nusausėja kažkaip ir įdegis būna pilkesnis.
Bet čia kiek odų tiek nuomonių manau. Reikia išbandyti ant savęs ir bus aišku.