Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai, skiautinukai

saunus tasiukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 05 15, 09:51)
ziogeli - smagus pirmieji siuvinukai  thumbup.gif , tik ziuriu vienoje serveteleje gal siulas laisvokas? nes kai kita pusele apverti matosi kad "silpnai" susiuta ir siuliukai "islenda" ( 2 nuotraukoje)
parodau savo siuvinuka, is kvadrateliu, o kad butu idmiau padaigsciau

mama gulbe, tu teisi, matosi siuliukai laisvi. sitas serveteles siuvau pirmas, tai prisiskaiciau, kad reik kitoj pusej krastelius atlenkus atlyginti i abi puses doh.gif visur kitur paskui jau lyginau i viena kuria nors puse, tai nematyt jokiu laisvumu, nes siulas normaliai atrodo nureguliuotas g.gif

man buna daigstant atrodo kad siulas labiau itemptas, gal kad medziagos trys sluoksniai? reiktu laisviau padaryti? ne siuveja as, tai mokausi tik is klaidu rolleyes.gif

daigstymas man didele misle. as ir su adatelem susmaigau, ir paskui rankom sudygsniuoju (na, tiek, kad laikytusi kartu sluoksniai), o tada siuvu masina elementariausias tiesias siules, palei kitas siules, ir vistiek kreiva sleiva unsure.gif bet cia turbut rankele reik "atmusti", kaip ir visuos darbuos... jei butu siuvamoji su rankena ant ratelio, butu paprasciau daigstyt, sukant rankom, tada letai.. o dabar su tuo pedalu man greitis keiciasi, nors ir taip atrodo letai, bet vistik per greitai cool.gif

na, tobulumo nesiekiu, smagu su skiautelem pazaist ir tiek.

mama gulbe, labai dailus darbukas, spalvos tikrai sviezios, o jau daigstymas wub.gif wub.gif

krepsiukai su sirdelem liuks thumbup.gif
Atsakyti
Koks zalias skaitinukas mielas ... labai grazios spalvos... tokios gaivios....

Krepseliai super. Man labai tokie patinka, dvelkia naturalumu smile.gif Eko smile.gif
Gal yra SM tema kaip tokius siuti... noreciau dovanu sesei...
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 05 15, 21:57)
Eko smile.gif
Gal yra SM tema kaip tokius siuti... noreciau dovanu sesei...

Pirmas žygis su krepšiu buvo į turgų, tikrai smagu ir piniginę įsimest ir maisto prisikrovus nešt per petį persimetus
Šiaip tikrai nesudėtinga pasiūt krepšį - pasiuvi maišą - gerą pusę, tada pasiuvi rankenas, prisiuvu prie pagrindo, tada pasiuvi dar vieną maišą - vidų, palieki kur šone sprindi neužsiūtą, sudedi gerom pusėm į vidų (gerą pusę su gera) apsiuvi ratu, išverti ir atluginus gražia siūle apsiuvi, kad pamušalas labai nelystų, užsiuvi paliktą skylę ir viskas bigsmile.gif
o toliau fantazijos reikalas kišenius jei reik paprastas su užtrauktuku, su saga, su "lipūškėm" ir t.t.
Atsakyti
Labai gražūs darbeliai visi wub.gif

mama_gulbe, tavo kaip visada ... trūksta žodžių thumbup.gif
Man labai labai patinka skiautiniai. Gaila dabar negaliu jais užsiimti, nes taip trūksta laiko viskam verysad.gif Galiu sau leisti siūti tik rūbelius, kur nereikia tiek daug susikaupimo, skaičiavimo ir karpymo bei siuvimo. Daigstymas man išvis rojus wub.gif Kai prisimenu laikus, kai nedirbau, galėjau siūti kiek šidis geidžia, tik deja siuvimu susidomėjau pervėlai, visai prieš pradedant dirbti.

Kai daigstai piešinukus, pvz tą širdelę, nusipiešei ir lankelyje daigstei, ar tiesiog varei iš fantazijos ? Aš piešinukus pamenu nusipiešdavau, tada be lankelio siuvinėdavau. Bet labiausiai veža laisvas vingiuotas siuvinėjimas. Turiu vieną pagalvytę likusią, tokia sena, suvalkiota, bet nemetu lauk wub.gif

Neseniai pamačiau youtube, kad skiautinius galima su overlocku siūti ir taip gražiai atrodo. Vakar radau dar vieną video kaip daryti nėrinius ant krašų su overlocku thumbup.gif Čia jaučiu tik man viskas nauja, jūs įtariu žinote viską 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 05 16, 00:29)
Kai daigstai piešinukus, pvz tą širdelę, nusipiešei ir lankelyje daigstei, ar tiesiog varei iš fantazijos ? Aš piešinukus pamenu nusipiešdavau, tada be lankelio siuvinėdavau. Bet labiausiai veža laisvas vingiuotas siuvinėjimas.

Gal kas galėtų paaiškinti, kaip vyksta tas laisvas daigstymas? Mašinos kojelę reikia visai nuimti? Bet tai kas tada prispaus medžiagą prie pagrindo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2012 05 16, 11:55)
Gal kas galėtų paaiškinti, kaip vyksta tas laisvas daigstymas? Mašinos kojelę reikia visai nuimti? Bet tai kas tada prispaus medžiagą prie pagrindo?  g.gif

yra spec pedele, su ja ne taip prispaudziamas siuvinukas ir lengvai gali stumdyti ranka

Taure- as viska is fantazijos varau blush2.gif vingiuoju vingiuoju ir privingiuoju smile.gif
as pvz negalu susikaupti rubeliu siuvimui lotuliukas.gif man tai atrodo daug sunkiau nei pasiuti didziausia skiautini biggrin.gif nors kartais pasiuvu vaikams ka nors, pastaruoju metu labiau mazajai, nes mazam vaikiukui nedaug audinio ir pasisiuva greiciau, pas dickius jau ir reikalavimai rimtesni cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ziurekit, kokiu audinuku atradau, ka ti katsidare internetine parduotuvele
tiksliau FB, bet susirasiau ir jau uzsisakiau keleta gabaleliu wub.gif wub.gif

audinukai
Atsakyti
dar vienas mano bandymas... si karta is visai mazuciu skiauteliu. buvo gana sudetinga kampus suvienodinti. si karta nerizikavau su dugno uzlankstymais gerojoj pusej.. prisiuvau paprastuoju budu, o tada isverciau, uzsiuvau ranka likusi plysi ir tik tada daigsciau. man sitaip dailiau gaunasi, nepabega virsutinis sluoksnis nuo apatinio, tvarkingiau iseina.
tik aisku, gal ne taip grazu, kaip butu su krasteliais.. na, ka darysi. kai krasteliai kreivi iseina biggrin.gif
user posted image

kaupiuosi rankinems... g.gif
Atsakyti
sveikos turiu klausimuka,kaip apdirbat pleduku krastus?
Atsakyti
QUOTE(daiva.k @ 2012 05 20, 10:46)
sveikos turiu klausimuka,kaip apdirbat pleduku krastus?

gražiai smile.gif , o jei rimčiau, tai man geriausia ir gražiausia pavyksta sudaigsčius jau apsiūti įstrižo kirpimo juosta- iš blogos pusės prisiuvu įstrižą juostą, po to atlyginu, sudaigstau rankom ir tik po to gerąją pusę nusiuvu siuvimo mašina, jei nelabai išeina iš geros pusės mašina prisiūt, galima ir rankom bigsmile.gif
sakykim, kad man paskutinio skiautinuko šitas darbas pavyko tobulai biggrin.gif , nes labai graži siūlė gavosi ir iš geros ir iš blogos pusės (bent man ax.gif )

user posted image .user posted image

user posted image
Beje audinukai nėra tie brangieji, nors tokių retai berasi parduotuvėje
Atsakyti
Rugsėje - labai gražus šis tavo skiautinys wub.gif
Atsakyti