ogo Gulbele, čia jau pasidarbavai su daigstymu , čia jau nemažas žingsnis link aukštesnio lygio (link profesionalumo).
Gal kada nors ir aš tam suaugsiu
QUOTE(rugsėjė @ 2011 06 22, 17:58)
ogo Gulbele, čia jau pasidarbavai su daigstymu , čia jau nemažas žingsnis link aukštesnio lygio (link profesionalumo).
aha
zinok realiai ejosi labai lengvai, tik kitam sykiui nusipirksiu tvirtu adatu, nes su paprastom gal kokias 8 tikrai sulauziau, ir labai reik pirstukus saugot, kad po adata kartu su skiautiniu ju nepakistum
mama gulbe - neapsakomas grožis!!!
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 06 01, 12:32)
Merginos, gal galite patarti, kur koncentruotai pasiskaityti skiautinių gaminimo pradmenis. Domina, kaip skaičiuojama, kiek užmetama bepjaustant medžiagą, koks eiliškumas siuvimo, kaip gražiai apkantuoti ir pan. dalykai. Galbūt yra tekę kam nors rasti (o gal net paruošti) tokias bendrąsias gaires pradedantiesiems? Būčiau labai dėkinga, nes noriu pabandyti šią įdomią rankdarbių formą
As taip pat ruosiuosi kazka pagaminti is skiautiniu, kol kas tik skaitineju
Jei skaitote angliskai, man atrodo, gana aiskiai aprasoma skiautiniu gamyba siame bloge nuo medziagu pasirinkimo, atspalviu derinimo, sonu apsiuvimo :
http://www.diaryofaq...ger-fabric.html
Manau, kad skiautinys grazus butu yra labai svarbu audiniu derinimas. Tai ne siaip sau kvadratuku sudeliojimas.
O derinimas prasideda atsizvelgiant i medziagos spalva ir rasto dydi.
Imamos sviesios ir ryskios spalvos arba sviesios ir tamsios, bet svarbu, kad ir kontrasto didelio nebutu. Taip pat imami tos pacios spalvos audiniai, bet skirtingu atspalviu. Na taip pat svarbu, kad butu naudojamas audinys ne tik su dideliais rastais, bet ir smulkesniais, kad tas didelis rastais audinys nelabai "issisauktu", kad kiekvienas paveikslelis susilietu i visuma.
http://www.diaryofaq...2-choosing.html
Vienu zodziu nera taip paprasta, kaip man is pradziu atrode Audiniu derinimas manau menas, kas skiautini padaro meno kuriniu, o ne paprastu siuviniu.
Kur Jus perkates medziagytes skaiutiniams, pvz Vilniuje, ar ieskote namuose tarp turimu? Nes man norisi kazko isskirtinio, jei jau pasirysiu skirti tam laiko.
O derinimas prasideda atsizvelgiant i medziagos spalva ir rasto dydi.
Imamos sviesios ir ryskios spalvos arba sviesios ir tamsios, bet svarbu, kad ir kontrasto didelio nebutu. Taip pat imami tos pacios spalvos audiniai, bet skirtingu atspalviu. Na taip pat svarbu, kad butu naudojamas audinys ne tik su dideliais rastais, bet ir smulkesniais, kad tas didelis rastais audinys nelabai "issisauktu", kad kiekvienas paveikslelis susilietu i visuma.
http://www.diaryofaq...2-choosing.html
Vienu zodziu nera taip paprasta, kaip man is pradziu atrode Audiniu derinimas manau menas, kas skiautini padaro meno kuriniu, o ne paprastu siuviniu.
Kur Jus perkates medziagytes skaiutiniams, pvz Vilniuje, ar ieskote namuose tarp turimu? Nes man norisi kazko isskirtinio, jei jau pasirysiu skirti tam laiko.
QUOTE(Agė2 @ 2011 08 03, 10:49)
Age,
tai jau tikrai, kad spalvu derinimas yra tikras menas... Ir su musu parduotuviu turimamomis medziagomis, tai yra gana sunku. Tai as pvz derinu is to ka turiu spintoje, bet tai yra naujos medziagos, pirktos sveciose salyse kelioniu metu, suu kazkokiom paprastesnem vienspalvem is Kalvariju turgaus medziagu parduotuves, arba su brangesnem medziagom is Vytenio gatves medziagu parduotuves. As vis nepamenu tikslaus adreso (prie daiktu viesbucio).
Dar kartais ir Kalvariju parduotuuveje buna tokiu subtiliu sukneliniu medziagu medvilnes, bet retai Dar tiesa perku komplektelius is ebay.
Va cia pvz mano siuvinys su medziagos is ebay, is kalvariju turgaus ir vytenio
http://www.facebook....0...e=1
Zodziu, perku, kaupiu, o paskui ziuriu kas gaunas
QUOTE(UgneA @ 2011 08 03, 12:04)
Age,
tai jau tikrai, kad spalvu derinimas yra tikras menas... Ir su musu parduotuviu turimamomis medziagomis, tai yra gana sunku. Tai as pvz derinu is to ka turiu spintoje, bet tai yra naujos medziagos, pirktos sveciose salyse kelioniu metu, suu kazkokiom paprastesnem vienspalvem is Kalvariju turgaus medziagu parduotuves, arba su brangesnem medziagom is Vytenio gatves medziagu parduotuves. As vis nepamenu tikslaus adreso (prie daiktu viesbucio).
Dar kartais ir Kalvariju parduotuuveje buna tokiu subtiliu sukneliniu medziagu medvilnes, bet retai Dar tiesa perku komplektelius is ebay.
Ugne,
siose parduotuvese apsilankau, vat is ebay dar neteko audiniu pirkti. Labai grazus pledukas, kaip ir kiti darbeliai. Puikumelis!
as nesenai parsisiunciau keleta gabaleliu is USA, audinukai fantastiski, kerpu ir gailiu kiekvieno cm bet labai kokybiskas audinys, pasiusiu ka nors is ju , parodysiu
QUOTE(mama_gulbe @ 2011 08 04, 18:48)
kerpu ir gailiu kiekvieno cm
aš ir baisiai taupau tuos spec. audinukus skiautiniams , nu galvoju jei liks kokių 2 cm šniūrelis, gi galima kokią gėlytę susukt ir maišelį papuošt
QUOTE(rugsėjė @ 2011 08 04, 19:32)
aš ir baisiai taupau tuos spec. audinukus skiautiniams , nu galvoju jei liks kokių 2 cm šniūrelis, gi galima kokią gėlytę susukt ir maišelį papuošt
tikrai taip
QUOTE(mama_gulbe @ 2011 06 22, 17:37)
Mama Gulbe, ar pas jus speciali skiautiniu masina? Ar tiesiog su paprasta masina sukinejote skiautinuka ir taip sudaigstete?
QUOTE(UgneA @ 2011 08 17, 20:11)
Mama Gulbe, ar pas jus speciali skiautiniu masina? Ar tiesiog su paprasta masina sukinejote skiautinuka ir taip sudaigstete?
oi paprasta masina visaip sukiojau ir sudaigsciau, tik adata dejau stipresne