Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai, skiautinukai

QUOTE(CDA @ 2010 10 08, 12:14)
O kas būtų su skiautiniu, jei visi trys jo sluoksniai plėvesuotų kas sau.

Kiek aš suprantu, jei nedygsniuojama, tai ir to paminkštinimo nededama. mastau.gif Ar tai galima vadinti skiautiniu - kitas klausimas, bet tokia technika pasisiūti pvz. lovatiesę gi niekas nedraudžia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 08, 14:12)
Kiek aš suprantu, jei nedygsniuojama, tai ir to paminkštinimo nededama. mastau.gif Ar tai galima vadinti skiautiniu - kitas klausimas, bet tokia technika pasisiūti pvz. lovatiesę gi niekas nedraudžia. smile.gif

tokiu atveju viršutinį sluoksnį iš blogosios pusės paklijuoja flizelinu. Tai tokia neaustinė medžiaga, kurios viena pusė padengta klijais ir karštu lygintuvu prabraukiant puikiai prilimpa. Flizelinas padeda stabilizuoti visą viršų, na tada dedamas pamušalas ir apsiuvami kraštai.
O šiaip tai kiekviena savo namuose yra karalienė ir jei aš noriu lovą užkloti marškiniais tarpusavy susegtais sagomis, ir visą tai vadinti lovatiese... Kas gali man paprieštarauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2010 09 28, 17:07)
ir kokie atsiliepimai apie kursus? ar naudos bus, jei esi pakankamai toeriskai kaip ir apsisvietes?
Skambinausi, tai kursai nuo 600 litu, o jei mazai zmoniu susirenka, tai brangsta jie.

Tik dabar pamaciau klausima. man kursai labai patiko, ismokina daug techniku...
Atsakyti
QUOTE(CDA @ 2010 10 08, 12:14)

O kas būtų su skiautiniu, jei visi trys jo sluoksniai plėvesuotų kas sau. Jei nėra kantrybės dygsniuoti rankomis, tai bent mašina per siules prasiūkit. Pagailėkit savo darbo ir sugaišto laiko.

tikra tiesa bigsmile.gif as su masina prasiuvu blush2.gif
Atsakyti
Reikia gero patarimo. blush2.gif Siuvu vaikui lovatiesę. Viršutinis sluoksnis iš ganėtinai didelių - 15 cm kvardatų. Kai matavau tik jį, lyg ir turėjo būti kaip tik, bet kai persiuvau per visus tris sluoksnius (per siūles), viskas papuro ir matau, kad akivaizdžiai pertrumpa (o jei dar po skalbimo kiek pasitrauktų) - reiktų po kokius 3 cm iš galų pridėti doh.gif (jei vienodai ir šonuose - irgi bėdos nebūtų). Didysis klausimas - kaip dabar pridurti tą kraštą, kad ne tik klaidą ištaisyčiau, bet dar ir atrodytų, lyg toks ir buvo pirminis sumanymas? g.gif Dar vienos kvadratų eilės pridėti negaliu - bus perdaug (perdaug net pusinės). Galvoju apie vieno kurio iš audinių juostą, bet kaip tada su sinteponu - jei tiesiog įdėsiu jo juostelę, turbūt susibruks, susisuks, o jei kaip nors per viršų susiuvinėsiu, bus kaip ir ne į temą prie tų stambių kvadratų. g.gif
Atsakyti
gal tiesiog kazkokio audinio juosta prisiuk, kaip cia paaiskint , kad suprastai- ta skiautini triju sluoksniu sudek su prisiuvama audinio juosta ir apkantuok is geros puses, gali net ir lengvai klostuota juosta prisiut, tarsi butu kaip ir spec sumanymas su kvarbatkom - graziai uzlenkt krastelius ar apmetyt tankiu zigzagu ir suklostavus/paraukus lengvaiuzsiut ant krastelio, paliekant kokius 2cm vidinej pusej mazu kvarbatkeliu o i isore dek kiek reik.
galima daug dar prigalvot prisiuvimo, pridurimo budu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugsėjė: 13 spalio 2010 - 14:02
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 13, 14:20)
Reikia gero patarimo. blush2.gif Siuvu vaikui lovatiesę. Viršutinis sluoksnis iš ganėtinai didelių - 15 cm kvardatų. Kai matavau tik jį, lyg ir turėjo būti kaip tik, bet kai persiuvau per visus tris sluoksnius (per siūles), viskas papuro ir matau, kad akivaizdžiai pertrumpa (o jei dar po skalbimo kiek pasitrauktų) - reiktų po kokius 3 cm iš galų pridėti doh.gif (jei vienodai ir šonuose - irgi bėdos nebūtų). Didysis klausimas - kaip dabar pridurti tą kraštą, kad ne tik klaidą ištaisyčiau, bet dar ir atrodytų, lyg toks ir buvo pirminis sumanymas? g.gif Dar vienos kvadratų eilės pridėti negaliu - bus perdaug (perdaug net pusinės). Galvoju apie vieno kurio iš audinių juostą, bet kaip tada su sinteponu - jei tiesiog įdėsiu jo juostelę, turbūt susibruks, susisuks, o jei kaip nors per viršų susiuvinėsiu, bus kaip ir ne į temą prie tų stambių kvadratų. g.gif

Rugsėjė gerai sako smile.gif

šiuo metu kaip irgi lovatiesę iš tokių gabalų planuoju siūti... privertei susimąstyti:)
Atsakyti
QUOTE(rugsėjė @ 2010 10 13, 14:59)
gal tiesiog kazkokio audinio juosta prisiuk, kaip cia paaiskint , kad suprastai- ta skiautini triju sluoksniu sudek su prisiuvama audinio juosta ir apkantuok is geros puses, gali net ir lengvai klostuota juosta prisiut, tarsi butu kaip ir spec sumanymas su kvarbatkom - graziai uzlenkt krastelius ar apmetyt tankiu zigzagu ir suklostavus/paraukus lengvaiuzsiut ant krastelio, paliekant kokius 2cm  vidinej pusej mazu kvarbatkeliu o i isore dek kiek reik.
  galima daug dar prigalvot prisiuvimo, pridurimo budu

Tik dabar apsižiūrėjau, kad taip ir nepadėkojau. blush2.gif Ačiū, rugsėje, už patarimą 4u.gif - tikrai labai vertas dėmesio, tik mano lovatiesė berniukui, tai pamaniau, kad gal nelabai tiks tos "kvarbatkėlės". unsure.gif Taigi pridūriau audinio ir dėjau į vidų sintepono juostelę (dar per viršų vieną siūlę persiuvau, kad nesusibruktų).
Papildyta:
QUOTE(fruktozoide @ 2010 10 20, 21:59)
Rugsėjė gerai sako smile.gif

šiuo metu kaip irgi lovatiesę iš tokių gabalų planuoju siūti... privertei susimąstyti:)

Jeigu dar nesusikarpei, tai galima ir gan tiksliai pasiskaičiuoti, kokio dydžio daryti tuos gabaliukus, kad nieko pridurti nereikėtų (na čia tuo atveju, jei norisi paprasto lygaus kraštelio).
Atsakyti
Jeigu dar nesusikarpei, tai galima ir gan tiksliai pasiskaičiuoti, kokio dydžio daryti tuos gabaliukus, kad nieko pridurti nereikėtų (na čia tuo atveju, jei norisi paprasto lygaus kraštelio).
[/quote]

Nieko rimto dar nesu darius su skiautiniais, tai išsūkis, tikiuosi, kad nebus jokių netikėtumų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RyzaLape @ 2010 07 16, 18:13)
man  humana irgi kartais kaip lobyns atrodo... tokiu  gerumynu uz tikrai  geras kainas  gali rasti smile.gif

dar  gera apsipirkti  ebay aukcijonuose, tik  stebet  juos  reikia.  ten  visa  rinkini  jau supjaustytu  ir  usderintu medziageliu  gali  nusipirkti  uz keleta  doleriu o atsiuntimas  dar  keleta kainuoja... tai  jei  skaiutinys  tradiciskas.. be jokiu ymantrybiu, tai gatavu  kvadrateliu  siulau  ebay  ieskotis. ir  medvinle gera.  ir  iskalbti jau  buna ir  islyginti,  kas  reiskia kad poto  jusu  skaiutinys tik  minimaliai trauksis smile.gif

sveikutės 4u.gif
Labai sudomino ebay aukcijonai, o pagal kokias užklausas randate, kas tas medžiagėles parduoda?
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 11 01, 13:36)
sveikutės  4u.gif
Labai sudomino ebay aukcijonai, o pagal kokias užklausas randate, kas tas medžiagėles parduoda?

va stai cia gali pasiziurineti.. dar gali uk, de ir kituose ebay.. kartais arciau, bet kazkodel is usa visada pigiau mirksiukas.gif
user posted image
man sitas derinys spalvu labai grazus.. jei kas kas siustusi dar galim susimest.. pigiau kainuos smile.gif
rinkinukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RyzaLape: 01 lapkričio 2010 - 21:33
QUOTE(RyzaLape @ 2010 11 01, 22:15)

man sitas derinys  spalvu labai  grazus..  jei kas  kas siustusi dar  galim susimest.. pigiau kainuos smile.gif

o kada planuoji pirkti? as visai ir prisideciu, keleta nuziurejus esu irgi bigsmile.gif
Atsakyti