Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai

QUOTE(gritte @ 2009 06 12, 16:18)
Nemirseta  cool.gif

Jeigu yra Nida, Neringa, kažkas ir tokį vardą sugalvojo  smile.gif

Čia kažkoks vietovardis? Mūsų mieste teka upė Nikaja, vienai giminaitei tai buvo vardo variantas dukrytei, bet gimė sūnus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 10:24)
Vakar man drauge pasakoja: pagimde mano pussesere pries kelias dienas vaikeli, pavadino Nikita. Sakau: na, keistas man tas vardas, kaip seneliai reguoja i toki anukes varda? O man drauge ir sako: tai kad gime berniukas...
Suprantu, kad rusu tautybes berniukui sis vardas tinka ir skamba gana iprastai, bet kai abu tevai lietuviai, tai nezinau... g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
niu, nemirseta pajūry, lyg tarp palangos ir karklės.
----------
lietuviai galėjo Mikita arba Nicetu vadinti, ne nikita rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 06 13, 12:11)
lietuviai galėjo Mikita arba Nicetu vadinti, ne nikita  rolleyes.gif

Mano ausiai berniuku vardai su galune -a nepriimtini schmoll.gif
O tie zmones savo pasirinkima motyvuoja tuo, kad sis vardas turi senas tradicjas, istorija ir prasme.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 15:41)
Mano ausiai berniuku vardai su galune -a nepriimtini  schmoll.gif 
O tie zmones savo pasirinkima motyvuoja tuo, kad sis vardas turi senas tradicjas, istorija ir prasme.

o pvz Jogaila, Skirgaila ir pan? Man šie vardai net labai vyriški ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 06 13, 21:28)
o pvz Jogaila, Skirgaila ir pan? Man šie vardai net labai vyriški ax.gif

Galbut sie vardai ir vyriski, bet mano ausiai vis tiek neiprasti ax.gif
Atsakyti
man nikita gražus vardas, tik mano ausiai mergaitiškas. o jogaila net labai gražus smile.gif
Atsakyti
tau būtų priimtiniau Jogailas/is/ius?
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 14:41)
Mano ausiai berniuku vardai su galune -a nepriimtini  schmoll.gif 

tai tie žmonės apie slavų senas tradicijas kalba tongue.gif lietuvių senos tradicijos būtų Mikita arba Nicetas (čia to paties vardo variantai). žodžiu, kažkur varpai skambino, bet gerai neišgirdo...
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 06 13, 10:24)
Suprantu, kad rusu tautybes berniukui sis vardas tinka ir skamba gana iprastai, bet kai abu tevai lietuviai, tai nezinau... g.gif

Neįsivaizduoju kaip lietuviai pavadina taip schmoll.gif , nebent mergytę

Nors man be galo gražus vardas Jošua wub.gif , bet Lietuvoje gyvendama tokiu nepavadinčiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelmė: 14 birželio 2009 - 11:49
QUOTE(Šelmė @ 2009 06 14, 11:48)
Nors man be galo gražus vardas Jošua wub.gif , bet Lietuvoje gyvendama tokiu nepavadinčiau schmoll.gif

Lietuvoje galėtum vadinti Juozu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
o šiandiena vardadienį švenčia Krescencijus....Ir yra toks berniukas Lietuvoje - pgl vaikis.com blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2009 06 15, 13:52)
o šiandiena vardadienį švenčia Krescencijus....Ir yra toks berniukas Lietuvoje - pgl vaikis.com  blink.gif

ir profesorius Krescencijus ar Krescensijus Stoškus yra
Atsakyti