Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

QUOTE(inesaS @ 2009 05 21, 12:20)
Rasyte,zinau,kad jau 100 kartu klausiau,ir dar tiek pat klausiu,bet ar verta moketi tokius pinigus uz Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM?Nu man jis toks prie universalesniu atrodo.Nu vienu zodziu,ziauri padetis doh.gif

ar verta tai as jau paklausiau saviskio smile.gif tai sake taip: jis tokiu pinigu nevertas. kodel? - todel, kad uz tokius pinigus galima rasti tikrai gera alternatyva jam ir pigiau, kaip pvz. Tamron 17-50 mm f/2.8 wink.gif be to, canono 17-55 yra gan trumpas kaip pats obj. fiziskai, tai kaip ir stabilizacija jam nelabai ir aktuali wink.gif zinoma, jei tu neplanuoji dirbt, uzdirbt is foto tai sis obj tikrai yra geras, fainas ir t.t. ir pan. bet. . .velgi biggrin.gif - jei turi pinigeliu ant tokio (canon 17-55), tuomet dar truputuka surask babuliu ir imk canon 24-70 mm f/2.8 L wink.gif tiks viskam ir full frame biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 21, 13:00)
ar verta tai as jau paklausiau saviskio smile.gif tai sake taip: jis tokiu pinigu nevertas. kodel? - todel, kad uz tokius pinigus galima rasti tikrai gera alternatyva jam ir pigiau, kaip pvz. Tamron 17-50 mm f/2.8 wink.gif be to, canono 17-55 yra gan trumpas kaip pats obj. fiziskai, tai kaip ir stabilizacija jam nelabai ir aktuali wink.gif zinoma, jei tu neplanuoji dirbt, uzdirbt is foto tai sis obj tikrai yra geras, fainas ir t.t. ir pan. bet. . .velgi biggrin.gif - jei turi pinigeliu ant tokio (canon 17-55), tuomet dar truputuka surask babuliu ir imk canon 24-70 mm f/2.8 L wink.gif tiks viskam ir full frame  biggrin.gif

Dekui labai ir tau ir tavo vyrui 4u.gif Gal gali papasakoti man placiau apie ta vaizdo stabilizatoriu?Man tai atrodo,kad ten kazkoks tai stebuklas,gali krattyti fotika ir tau vis vien viska sustabilaizins.Pamenu kai dar nieko nezinojau apie veidrodinius aparatus,nuvarem su pazystama i miska grybuku fotkinti,na,aisku miske tamsoka,tai as ten bandziau fotografuoti,o ji sako,as net nebandysiu,nes stabilaizerio pas mane sitoj linzeje nera,nieko nesigaus.Nu velnias ir uzsiciklino man kad su juo tai jau geriu geris, viskas gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 11:07)
koks erotiskas blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

laugh.gif ale rimtai lotuliukas.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 05 21, 12:48)

man irgi verysad.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
nepastebejau, kad kas nors dar butu atkreipes demesi i mano diafragmos namu darba, tai padariau isvada, kad vis delto, nieko gero tame darbe nepadariau biggrin.gif

ir stai siandien pasinaudojau patarimu fotografuot lauke, namu darbus bandysiu pademonstruot veliau, o dabar noreciau parodyt viena is siek tiek (mano manymu)pavykusiu kadru. taigi noriu komentaru ax.gif zinau, ne stebukla rodau, bet noriu pasidalinti blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 21, 13:47)
Laba diena  4u.gif
nepastebejau, kad kas nors dar butu atkreipes demesi i mano diafragmos namu darba, tai padariau isvada, kad vis delto, nieko gero tame darbe nepadariau  biggrin.gif

ir stai siandien pasinaudojau patarimu fotografuot lauke, namu darbus bandysiu pademonstruot veliau, o dabar noreciau parodyt viena is siek tiek (mano manymu)pavykusiu kadru. taigi noriu komentaru  ax.gif zinau, ne stebukla rodau, bet noriu pasidalinti  blush2.gif

o kurie tavo? negi praleidau? man kazkieno tai nerode g.gif bet kieno nepamenu blush2.gif

del foto -na, man noris, akd ziedeliai, o ne tie pumpureliai ir stiebeliai, butu ryskus -bent pagal foto apkarpyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 21, 14:47)
ir stai siandien pasinaudojau patarimu fotografuot lauke, namu darbus bandysiu pademonstruot veliau, o dabar noreciau parodyt viena is siek tiek (mano manymu)pavykusiu kadru. taigi noriu komentaru  ax.gif zinau, ne stebukla rodau, bet noriu pasidalinti  blush2.gif

Galiu pasakyti tik tiek, kad man labai grazu wub.gif
Atsakyti
Tin-tin,man gal per daug zalia,ta prasme per zyskiai zalia.Truputi fokusas galejao zemiau pasileisti.Bet grazu,nieko nepasakysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi
Neliūdėkit, merginos mirksiukas.gif 4u.gif
Čia aš vieną kartą panašiai sakydama ("žinau kad tas ir anas negerai") įkėliau foto blush2.gif Nu negaliu aš šimtus kadrus daryt , padarau kokius 10-20 , o paskui jau namuose, peržiūriu ir matau, kad daug kas negerai, o perfotkint dažnai neturiu laiko, su laiku pas man problemos. Bet iš kitos pusės aš tai nematau tame nieko blogo ir gėdingo, ne visos gi didžiosios menininkės, tai daba jei aš negaliu padaryt lygiavertės foto tai tada visai nieko nekelt? (tik nesiųskit į temą fotkinam ir grožimės smile.gif ) Nes aš puikiai matau kad mano kadrai toli gražu ne tokie, kokių norėčiau rolleyes.gif

Vienas dalykas mane džiugina,kad matau kas yra negerai. O dar būna kad žiūriu aš tas nuotraukas, dėl kurių visi aikčioja ir pilna ten nukapotų galūnių , bet visiems tinka, tai va šito aš nesuprantu kur yra priimtinos nukapotos galūnės , o kur blogis. Tas pats ir dėl centruotų kompozicijų.
Bonda, peržiūrėjau tavo kūdros darbus, likau maloniai nustebinta thumbup.gif
Atsakyti
o aš galvojau, kad aš čia viena tokia trenkta, kad pabyrėjus anam kolektyvui net fotiko į rankas nesinori imti... nes tam būriui aš žiauriai per silpna, o čia kol kas neturiu ką veikt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 14:49)
o kurie tavo? negi praleidau? man kazkieno tai nerode g.gif bet kieno nepamenu blush2.gif
del foto -na, man noris, akd ziedeliai, o ne tie pumpureliai ir stiebeliai,  butu ryskus -bent pagal foto apkarpyma mirksiukas.gif

mano ir nerode, dabar paziurejau, kad nera nuotrauku... idomu kode taip? g.gif
beje, as pati irgi pamaciau, kad fokusas nei ziedelius, o i koteli labiau schmoll.gif

Tiny labai aciu 4u.gif

inesaS, aciu labai ir tau 4u.gif spalvos naturalios, as tai asmeniskai dziaugiuosi, kad pavyko tokias ryskias tas spalvas isgaut, o ne kaip daznai- blankias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 21, 14:13)
Dekui labai ir tau ir tavo vyrui 4u.gif Gal gali papasakoti man placiau apie ta vaizdo stabilizatoriu?Man tai atrodo,kad ten kazkoks tai stebuklas,gali krattyti fotika ir tau vis vien viska sustabilaizins.Pamenu kai dar nieko nezinojau apie veidrodinius aparatus,nuvarem su pazystama i miska grybuku fotkinti,na,aisku miske tamsoka,tai as ten bandziau fotografuoti,o ji sako,as net nebandysiu,nes stabilaizerio pas mane sitoj linzeje nera,nieko nesigaus.Nu velnias ir uzsiciklino man kad su juo tai jau geriu geris, viskas gaunasi doh.gif

tas stabilizatorius skirtas tik netyciniams krestelejimams, vejo gusiams ir pan., bet jojant ant arklio tai tikrai nepafotkinsi laugh.gif na tikrai jis nestebuklas - skaitosi taip, kad ta stabilizacija leidzia pailgint islaikyma per 2 stopus, kai tu fotkini be sujudinimo pvz. ant 1/125, tai ta stabilizacija suteiks tau galimybe fotkint pvz ant 1/40 be isplaukimo wink.gif oi, nemoku as sklandziai aiskint, nezinau ar tau kas paaiskejo doh.gif ir skaitosi, kad stabilizacija reikalinga labiau teleobjk, o tavo pasirinktas tikrai yra trumpas ir manau, kad tikrai jam nera butina ta stabilizacija, tik pakelia jo kaina smile.gif

na cia musu kukli nuomone smile.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 21, 14:47)
nepastebejau, kad kas nors dar butu atkreipes demesi i mano diafragmos namu darba, tai padariau isvada, kad vis delto, nieko gero tame darbe nepadariau  biggrin.gif

lyg vakar tikrai visu perziurejau - gal nerode unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 21, 14:00)
inesaS, aciu labai ir tau  4u.gif  spalvos naturalios, as tai asmeniskai dziaugiuosi, kad pavyko tokias ryskias tas spalvas isgaut, o ne kaip daznai- blankias smile.gif

O va man nepatinka tas nenaturalus ryskumas.Bet cia jau skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti