Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

laba 4u.gif
nebespeju su jumis, jeu net perskaityt laiko neturiu doh.gif , nekalbant jau apie namu darbus, todel prasau isbraukit mane is pradziamoksliu saraso unsure.gif , lauksiu kitos grupes, gal laiko daugiau turesiu, o tai dabar keliuosi 5, namo griztu jau po 19 val, kol apsokineju vaikus jau ir sutemsta, taoi ir fotoaparo nera kada i rankas paimt verysad.gif bandysiu tyliai is jusu mokytis jei uzgriebsiu kokia minutele ax.gif
Atsakyti
O as nesugebu perdaryt net 1ND, nu man kosmosas, nesigauna didesnio skirtumo, nors zuma nustatau konkreciai ant tu 1,2,3 paeiliui verysad.gif Gal yra kokiu gudrybiu bigsmile.gif Arba 1 nuo 2 mazai skiriasi aeba 2 nuo 3 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo twicsi: 24 gegužės 2009 - 21:12
QUOTE(twicsi @ 2009 05 24, 21:12)
O as nesugebu perdaryt net 1ND, nu man kosmosas, nesigauna didesnio skirtumo, nors zuma nustatau konkreciai ant tu 1,2,3 paeiliui  verysad.gif  Gal yra kokiu gudrybiu  bigsmile.gif

Pabandyk atsuma padidinti tarp objektu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 24, 21:13)
Pabandyk atsuma padidinti tarp objektu mirksiukas.gif

Nu istempiu iki negalejimo ir oblektyvus keiciu net su tele bandziau ir vistiek kaip rankos ne is ten doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 24, 21:16)
Dedu naturalioj sviesoj WB, tik kau tamsoka, nepavyko sviesiau, jei ka perdarysiu rytoj... smile.gif

Mano akiai labai gerai thumbup.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 24, 21:51)
Labas vakaras visoms  4u.gif

dedu dirbtiniam apsvietime darytus ND

blogai ax.gif Atkreipk dėmesį, prie custom tavo žvakė nebe balta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiva @ 2009 05 24, 16:36)
Namų darbas Nr. 5 Terminas: gegužės 24-gegužės 31.
WB nustatymas.

Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

prasideda smagumėlis doh.gif
tai jau prakaituosiu ir nervuosiuos laugh.gif
QUOTE(Pukė @ 2009 05 24, 18:53)
teks mokytis  biggrin.gif

tai jau teks, teks smile.gif ale net nežinu nuo ko pradėti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiva @ 2009 05 24, 22:23)
blogai  ax.gif  Atkreipk dėmesį, prie custom tavo žvakė nebe balta  mirksiukas.gif

aha, matau... kiek suprantu, custom turi buti balciausias, taip?
na, as nufotkinau balta lapa, bet kodel tada man tas antras baltesnis gavos? g.gif
Atsakyti
oi oi su namu darbais vargsiu doh.gif pabandziau ramaske nufotkinti tai gavosi zalia zalia net ramaske pazaliavus doh.gif kazkokia pieva blink.gif

QUOTE(twicsi @ 2009 05 24, 19:15)
Nu istempiu iki negalejimo ir oblektyvus keiciu net su tele bandziau ir vistiek kaip rankos ne is ten  doh.gif

pastebejau kad pas tave fotikas toks pat kaip pas mane, galiu padrasinti man irgi nesigavo is pradziu doh.gif bet isejo ... as dariau lauke ir nusistaciau maziausia f bei padidinau atstuma tarp daiktu ... ir gavosi mirksiukas.gif na nezinau ar supratai ir ar pades ,bet linkiu ranku nenuteisti pamatysi kai pasiseks kaip apsidziaugsi mirksiukas.gif tikiuosi mokytojos uz pasakinejima nenubaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 21:09)
Zuminimas
Artejimas

tinka wink.gif

QUOTE(Ievosius @ 2009 05 24, 21:15)
Truptui paraportuosiu, ka supratau darydama ND:kuo placiau atverta diafragma, kuo f sk. mazesnis tuo ryskumo zona mazesne.Man asmeniskai fotografuojant su diafragmos prioritetu pastebejau kad nesant geram apsvietimui reikia padidinti iso nes tada ne tik kad foto tamsesnes gaunasi, bet ir islaikyma aparatas parenka ilgesni.Kuo ilgesnis islaikymas tuo sunkiau laikant rankoje aparata padaryti ryskia foto.Jei ka suklydau ir ne i ta puse pastebejau prasau pataisyti... 

laaabai sauniai viska supratai ir perpratai - bus nesudetinga tau naudotis diafagmos prioritetu wink.gif

ir ND tinka wink.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 24, 21:16)
Dedu naturalioj sviesoj WB, tik kau tamsoka, nepavyko sviesiau, jei ka perdarysiu rytoj... smile.gif

tinka smile.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 24, 21:51)
dedu dirbtiniam apsvietime darytus ND

nu kad negerai wink.gif custom uzsigeltonavo smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems,

Jau kuri laika skaitau Jusu temas, galu gale galiu ir as prisijungti, pries 5ias dienas isigyjau fotoaparata (Canon 450D), perskaciau visas Jusu pamokas, bandziau savaitgali pafotografuoti. Sekesi nelabai kaip... Bet pamokos tikrai padejo.

Ar labai blogai?
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 24, 19:55)

tik pradek - ir negalesi sustot  biggrin.gif

is patirties sneki?
blikstes man jau patiko lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 23:56)
is patirties sneki?
blikstes man jau patiko  lotuliukas.gif  blush2.gif