Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

ND 2
3. Artejimas
Is toliau
user posted image
Is arciau
user posted image
Is visai arti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 24, 20:28)
Man atrodo, kad tai priklauso nuo objektyvo.Pvz. pas mane objektyvas 18-55mm 3.5-5.6, tai prie 18mm maziausia diafragma 3.5, o prie 55mm-5.6 smile.gif

Dabar jau supratau smile.gif

Siandien stai iskilo dar vienas diiiidziuuuulis galvosukis smile.gif :

Gal man kas galetu paaiskint,kodel nuotraukos vistiek tamsios.Idedu lasu bandymus.

1.Islaikymas 1/1000---f 5,6---ISO 1600
user posted image

2.Islaikymas 1/4000---f 5,6---ISO 3200
user posted image

Fotografuota prie dienos sviesos ir dar su tokiu ISO ir vistiek uztamsintos g.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 19:38)
Gal man kas galetu paaiskint,kodel nuotraukos vistiek tamsios.Idedu lasu bandymus.

Fotografuota prie dienos sviesos ir dar su tokiu ISO ir vistiek uztamsintos g.gif

Gal per trumpi islaikymai g.gif Nebandei pailgint?
Atsakyti
:Aha, jau radau ax.gif , kad 14-42 mm objektyvu f nuo 4.
Tai kaip ten su mano ND? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskius: 24 gegužės 2009 - 18:46
QUOTE(meskius @ 2009 05 24, 18:42)
:Aha, jau radau ax.gif , kad 14-42 mm objektyvu f nuo 4.
Tai kaip ten su mano ND? unsure.gif

As uzskaitau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 24, 20:42)
Gal per trumpi islaikymai g.gif Nebandei pailgint?

Kazkuria diena bandziau ant ilgesniu islaikymu fotkint.Ir dabar tik neprisimenu gerai,gal ir buvo sviesesnes. Bet va vis eksperimentuoju smile.gif . Man smalsu,ka tada gi reikia fotkint ant ,pavyzdziui, 1/4000 islaikymo g.gif . Ir ka fotkint ant privertos diafragmos,su ilgu islaikymu---tolimus peizazus g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Pokahonta* @ 2009 05 24, 09:26)
va čia dar vienas didysis mokslas laugh.gif nemoku aš su PS dirbti blush2.gif

teks mokytis biggrin.gif

QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 10:02)
pabandziau ir as portreta pafotkint  mirksiukas.gif

nuotaikinga poza, grazus bandymas smile.gif antroj virsaus labai labai per daug smile.gif protretuose akys turi bui virustiniame trecdalyje smile.gif na, su isimtim, zinoma, bet cia ne tas atvejis.

QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 14:18)
kolkas imesiu teismui ramaske ,netobula nes man kazkaip lyg lapeliai padege ,bet jus pasakykit  rolleyes.gif

user posted image

kitokios kompozicijos norisi, ramunes labai grazios wub.gif man ryskumo truksta taip pat.

QUOTE(Will @ 2009 05 24, 17:19)
Man pačiai kažkaip labiau patinka prizoominti, įkeliu vieną įvertinimams  ax.gif
user posted image
norėčiau zoominti dar labiau, bet mano objektyvas neleidžia  verysad.gif

smakriuka nukitai - negaila jo biggrin.gif centruota, vos ne pasine foto, veidukas persviestas.

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 18:38)

o kam tu toki milziniska ISO uzsidedi ir diafragma priveri?? atverk diafragma (maza skaiciuka pasidaryk) ir iso normalu - 100, 200. Islaikymas irgi gali buti ilgesnis, jei sviesi diena, pvz 1/125. Patarciau baigt fotkint M rezimu, bus daugau kokybisku kadru mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 24 gegužės 2009 - 18:57
QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 11:02)
pabandziau ir as portreta pafotkint  mirksiukas.gif

niu idomiai tikrai, tiksliau zinai, kodel idomiai -todel kad foto techniskai padaryta biggrin.gif

QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 24, 13:43)
naturali sviesa: auto

niu kad custom tai negerai - reikia perdaryt smile.gif

QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 14:39)
cia studijine blikste buvo  blush2.gif
imetu dar viena teismui blush2.gif

rolleyes.gif turi studija?

o sita tai nea cool.gif - ir kojike nukapota ir siaip kazkaip nitaip man - ir aplamai - jei jau portretas, tai prasom is arciau wink.gif biggrin.gif

QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 15:18)
bet kolkas imesiu teismui ramaske ,netobula nes man kazkaip lyg lapeliai padege ,bet jus pasakykit

niu kad man lyg ir nepadege lapeliai wink.gif daugiau tai tik ramaske biggrin.gif

QUOTE(Will @ 2009 05 24, 18:19)
Man pačiai kažkaip labiau patinka prizoominti,

nekapok vaikuciui barzdos wink.gif

QUOTE(meskius @ 2009 05 24, 19:00)
Dabar bandau parodyti. tik nelabai suprantu, kodel man neduoda mazesnio, kaip f4 g.gif . Nu niekur instrukcijoje nerandu. nes

o instrukcijoj ir nerasi parasyta kokia turesi f aparate tongue.gif , tai itakoja koks pas tave objektyvas - pasiziurek ant jo bus parasyta wink.gif

ND - gerai

Papildyta:

QUOTE(ich @ 2009 05 24, 19:08)
Dedu savo WB dirbtiniame apsvetime
Auto

lyg ir tinka, bet jau tas custom tai man kaip juodai balta fotke biggrin.gif net nezinau ka ir galvot cool.gif tegu dar ir kitos pasisako smile.gif

QUOTE(meskius @ 2009 05 24, 19:15)

gerai

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 19:19)
.... .Man ir nevisada duoda iki 4 f atverti net prie mechaninio.Dar neissprendziau sito galvosukio"kodel" smile.gif

kaip jau perskaiciau, tai lyg jau supratai wink.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 19:38)

tai kad tavo jau tooooooooooooooooooooooooooooks trumpas islaikymas, kad net ir ISO tiek reikia, kad butu tokio sviesumo. lasiukus reikia fotkint su blicu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 19:52)
Man smalsu,ka tada gi reikia fotkint ant ,pavyzdziui, 1/4000 islaikymo g.gif . Ir ka fotkint ant privertos diafragmos,su ilgu islaikymu---tolimus peizazus  g.gif  ?

kai noresi nufotkint plasnojanti pauksti, kad sparnai nebutu issilieje, galesi uzsikraut toki islaikyma wink.gif su tokiu islaikymu sporti varzybas galesi fotkint biggrin.gif

Giedre, ziurek paprasciau kol kas - nori zengti septynmyliais zingsniais, o va paprasciausi miesto kadrai nelabai gaunasi tau smile.gif palengva palengva 4u.gif

Pritariu Pukei, kad gal atidek kol kas tu ta M rezima ir manual focus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 24, 18:08)
Dedu savo WB dirbtiniame apsvetime
Kaip? blush2.gif

as uzskaityciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 05 24, 20:53)
o kam tu toki milziniska ISO uzsidedi ir diafragma priveri?? atverk diafragma (maza skaiciuka pasidaryk) ir iso normalu - 100, 200. Islaikymas irgi gali buti ilgesnis, jei sviesi diena, pvz 1/125. Patarciau baigt fotkint M rezimu, bus daugau kokybisku kadru mirksiukas.gif

Tai va,kad diafragmos,daugiau neleido atvert,nes prizoominus buvau.Dabar jau suzinojau,del ko kartais neleidzia diafragmos atvert smile.gif .

Tai lasus fotkinant,dabar jau supratau,galima islaikyma mazesni parinkti,taip pat mazesni iso tada ir isijungti blykste smile.gif

Aciu visoms uz patarimus---kazkaip suzinojau nemazai nauju dalyku si vakara thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 24, 18:51)
As uzskaitau ax.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 24, 18:58)
niu idomiai tikrai, tiksliau zinai, kodel idomiai -todel kad foto techniskai o instrukcijoj ir nerasi parasyta kokia turesi f aparate tongue.gif , tai itakoja koks pas tave objektyvas - pasiziurek ant jo bus parasyta wink.gif
ND - gerai

notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 24, 19:58)
lyg ir tinka, bet jau tas custom tai man kaip juodai balta fotke  biggrin.gif net nezinau ka ir galvot  cool.gif tegu dar ir kitos pasisako smile.gif

Tai kad ne juodai balta nuotrauka, gal reikia kokia raudona staltiese patiest, nes stalvirsis tamsus g.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 05 24, 19:59)
as uzskaityciau biggrin.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti