sveikos ,beveik savaite nelankiau pamoku ir jauciuosi labai atsilikusi
maciau kad diskutavot apie fotografavimo rezima ,turiu prisipazinti ir as nusistacius M bet AutoF ir vis kankinu ta pati epizoda labai daug kartu ,kol kazka arciau normalumo gaunu jauciuosi kaip nemokeda plaukti jau einu plaukt i jura bet kodel nepasakysiu ,nes pati nezinau ...
Padange man tavo portretas labai patinka ,istaiskingas
einu daryt jau kelinta karta ND ,nes man vis nepatinka ka gaunu
bet kolkas imesiu teismui ramaske ,netobula nes man kazkaip lyg lapeliai padege ,bet jus pasakykit
QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 15:18)
bet kolkas imesiu teismui ramaske ,netobula nes man kazkaip lyg lapeliai padege ,bet jus pasakykit
Man patinka, kad ji taip keistai i sona ziuri, kirpciau virsaus ir gal kaires Apie isdegimus nieko negaliu pasakyt, nes ju dar nesuprantu
QUOTE(Sadi @ 2009 05 24, 01:49)
žinai kas gali būt? Tu gi rankiniu sufokusuoji, o per tą laiką nuo sufokusavimo iki užrakto nuspaudimo žmonės tai sujuda..... Ir išeina iš ryškumo zonos. Gal?
Bandyk toliau
Bandyk toliau
Siandien fotkindama geles,kai pute vejas,is tikro pastebejau,kad su rankiniu fokusavimu sunkiau veiksma pasivyt,tai pabandziau ant auto fokusavimo nusistatyt.Gal ir geresne kokybe gavos,bet tik siek tiek
QUOTE(inesaS @ 2009 05 24, 03:15)
Siaip tai nesupyk,bet is to tavo noro kazka padaryti ant M deja nieko neiseina.Nuotraukos tamsios,pridrebintos,fokusai nusokineja.
Tai,kad kai pabandziau siandien ir ant kitu rezimu,tai gavosi kokybe nesiskirianti nuo mechaninio,zodziu,nelabai kokia .Be to,man ant mechaninio viska rodo pries fotkinant,ar pereksponuotas kadras ar ne.
QUOTE(Zitlali @ 2009 05 24, 07:43)
Tiesa, tavo gatves ir zmoniu foto nesupratau... pasidairyk gal po Kudros ar tiesiog kokiu fotografu gatves foto
Aciu Zitlali uz komentara del nuotrauku .Gatves ir zmoniu foto idejau,kad pasakytumet kaip ten su jom del technines puses.Man dar labai geda fotkint zmones minioj,tai taip nedrasiai tik pabandziau ten
Papildyta:
QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 16:18)
Kaip del technines puses nezinau,bet labai idomiai ir linksmai ziurisi .As tai tik siek tiek virsaus gal pakirpciau
QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 11:02)
pabandziau ir as portreta pafotkint
Rakursas man nelabai kai taip is tolo fotkinta krenta is foto mergina. Kirpciau apacia arba pritraukciau is arciau
QUOTE(Padangė @ 2009 05 24, 14:39)
imetu dar viena teismui
ryskumo truksta, per tamsi, nukapotos galunes, horizontalios norisi arba is arciau pritraukti
o siaip saunuole cia tik mano pamastymai, jie nebutinai yra teisingi
Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 16:54)
Man dar labai geda fotkint zmones minioj,tai taip nedrasiai tik pabandziau ten
Tai tu slepkis pabandyk is laiptines per rakto skylute nufotkint ar is uz kampo ar pro koki langa ar pan... jei nedrasu pagalvok kur saugiai tupedama galetum pagauti kadra gal is uz gatves prekeiviu prekystalio pasislepus nebutina juk viduryje gatves nutupti...
Žiūriu niekas nepaskelbė ND
Tai skelbiu aš ir vėl
Namų darbas Nr. 5 Terminas: gegužės 24-gegužės 31.
WB nustatymas.
Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.
Tai skelbiu aš ir vėl
Namų darbas Nr. 5 Terminas: gegužės 24-gegužės 31.
WB nustatymas.
Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.
QUOTE(kerolli @ 2009 05 24, 15:18)
man patinka, tik norėtųsi, kad ji žiūrėtų į priekį, o ne šonan
Paskutiniai portretai neblogi
Man pačiai kažkaip labiau patinka prizoominti, įkeliu vieną įvertinimams
norėčiau zoominti dar labiau, bet mano objektyvas neleidžia
sveikos.
turiu klausymeli: ar kas nors, is norinciu praktikuotis su portretais, noretu per Tevo diena, s.m. birzelio 7d, 14val. noretu atvykti i Bernardinu baznycia, vyks nuostabus spektaklis "Nojaus arkos maldos". vaidins Neigaliuju ir vaiku dienos centru dalyviai. rezisierius A.Varnas.
jei kas doina, klauskite i AŽ
turiu klausymeli: ar kas nors, is norinciu praktikuotis su portretais, noretu per Tevo diena, s.m. birzelio 7d, 14val. noretu atvykti i Bernardinu baznycia, vyks nuostabus spektaklis "Nojaus arkos maldos". vaidins Neigaliuju ir vaiku dienos centru dalyviai. rezisierius A.Varnas.
jei kas doina, klauskite i AŽ
Labutis. Atsilieku . Ir zinau, kad dar daugiau gal atsiliksiu, bet nepasiduosiu . Blogiausia, kad nerasta laiko skaitymui ir fotkinimui. Kita savaitgali jau kraustomes i savo nama. Tai butinai iki vidurio savaites turiu padaryti ir WB.
Dabar bandau parodyti. tik nelabai suprantu, kodel man neduoda mazesnio, kaip f4 . Nu niekur instrukcijoje nerandu. nes manau jei galeciau mazesni, tai didesnis skirtumas matytusi.
Namu darbas 2
1. Diafragma
f10
f 6,3
f 4,1
Dabar bandau parodyti. tik nelabai suprantu, kodel man neduoda mazesnio, kaip f4 . Nu niekur instrukcijoje nerandu. nes manau jei galeciau mazesni, tai didesnis skirtumas matytusi.
Namu darbas 2
1. Diafragma
f10
f 6,3
f 4,1
Pamaiva, aciu uz ND paskelbima
Dedu savo WB dirbtiniame apsvetime
Auto
Lempute
Custom
Kaip?
Dedu savo WB dirbtiniame apsvetime
Auto
Lempute
Custom
Kaip?
quote=Zitlali,2009 05 24, 18:11
Tai tu slepkis pabandyk is laiptines per rakto skylute nufotkint ar is uz kampo ar pro koki langa ar pan... jei nedrasu pagalvok kur saugiai tupedama galetum pagauti kadra gal is uz gatves prekeiviu prekystalio pasislepus nebutina juk viduryje gatves nutupti...
[/quote]
Aciu uz patarima,reiks pabandyt pasislept
Meskiau,net paziurejau koks pas tave fotikas,nes pagalvojau,kad turbut tas pats,bet ne .Man ir nevisada duoda iki 4 f atverti net prie mechaninio.Dar neissprendziau sito galvosukio"kodel"
[/quote]
Aciu uz patarima,reiks pabandyt pasislept
Meskiau,net paziurejau koks pas tave fotikas,nes pagalvojau,kad turbut tas pats,bet ne .Man ir nevisada duoda iki 4 f atverti net prie mechaninio.Dar neissprendziau sito galvosukio"kodel"
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 24, 19:19)
Man atrodo, kad tai priklauso nuo objektyvo.Pvz. pas mane objektyvas 18-55mm 3.5-5.6, tai prie 18mm maziausia diafragma 3.5, o prie 55mm-5.6