Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 22:23)
twicsi,pasiziurejau,koks fotoaparatas pas tave.Nu ka,reikia perdaryti ND.Butu muiline tai uzskaityciau,bet dabar ne smile.gif

OK, perdarysiu lotuliukas.gif , o sitas objektyvas sss, brestam L
Atsakyti
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 23, 23:24)
man paciai bandyti nusistatyti wb?
o ta balta lapa geram apsvietime fotkinti  blush2.gif

nustatinet reikes paciai, o fotkint tam paciam apsvietine kuriam bus daromas darbas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 20:22)
Sindien bandziau mokytis fotografuot portretines nuotraukas smile.gif ,tai viena imesiu j/b.

geriau portretus mokytis fotkint ne save ir tik ne rankoje laikant fotika biggrin.gif gali uzsistatyti ant taimerio ir tada fotkint save, bet rankoj schmoll.gif

QUOTE(Pokahonta* @ 2009 05 23, 20:48)
o dėl virstančio horizonto, tai nemažai pas mane tokių nuotraukų g.gif ir kodėl? blush2.gif nu atrodo ir fotiką tiesiai laikai, dar prieš fotografuodama pažiūriu ar gerai ir vis tiek nuvažiuoja kuris nors kampas doh.gif

nieko tokio tas horizantas, yra PS funkcija rotate canvas/arbitrary lotuliukas.gif ir pasidaro lygus lygus biggrin.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 20:56)
Vadinasi : numeris 2,portetas

perkontrastinta mirksiukas.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 05 23, 22:23)
biggrin.gif nieko, as tikrai nieko negaliu net pasakyti, tik noriu suzinoti, kaip cia pasidare tas fonas? is balto melyns  biggrin.gif 

del to, kad white balanso teisingo nenustatei mirksiukas.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 05 23, 22:24)
o ta balta lapa geram apsvietime fotkinti  blush2.gif

fotkint lygiai tokiam paciam apsvietime, kaip fotkinsi uzduoti ar kaiusini, tas baltas lapas fotkej atrodys gal melsvas ar dar koks, bet taip ir turi but, paskui pasakysi fotikui, kad ta foto yra balta ir jis viska susireguliuos taip, kad foto butu normalus w/b balansas lotuliukas.gif paaiskinau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 05 23, 23:46)

del to, kad white balanso teisingo nenustatei mirksiukas.gif
fotkint lygiai tokiam paciam apsvietime, kaip fotkinsi uzduoti ar kaiusini, tas baltas lapas fotkej atrodys gal melsvas ar dar koks, bet taip ir turi but, paskui pasakysi fotikui, kad ta foto yra balta ir jis viska susireguliuos taip, kad foto butu normalus w/b balansas lotuliukas.gif paaiskinau doh.gif  lotuliukas.gif

biggrin.gif puke, labai gerai paaiskinai, aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(twicsi @ 2009 05 23, 22:37)
OK, perdarysiu lotuliukas.gif , o sitas objektyvas sss, brestam L

Nu nereikia ant objektyvo visko suversti,nemazai cia su muilinem sita ND atliko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 23:02)
Nu nereikia ant objektyvo visko suversti,nemazai cia su muilinem sita ND atliko ax.gif

Cia as save raminu ax.gif kad upo neprarast biggrin.gif
Gal irgi geriau kita fotika traukt , tai mazesni reikalavimai bus lotuliukas.gif , o tai sitam as dar per silpna blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo twicsi: 23 gegužės 2009 - 23:29
QUOTE(twicsi @ 2009 05 23, 23:28)
Cia as save raminu  ax.gif kad upo neprarast biggrin.gif
Gal irgi geriau kita fotika traukt , tai mazesni reikalavimai bus  lotuliukas.gif , o tai sitam as dar per silpna  blush2.gif

Nesakyk taip,nes as save guodziu,kad negaliu nieko padoraus su savo muiline padaryti,va tureciau veidrodi,tada jau butu viskas kitaip.O tu kalbi apie L klases objektyvus doh.gif As sutinku,kad geras daiktas,bet kaina nenormali megejui doh.gif Manau,kad reikia igudziu.Tik viena karta neisejau atlikti ND o tu jau nusimeni.Auksciau nosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu ka, pasiskaiciau ka cia apie WB raset, tai nuejau ir padariau, ir man atrodo, kad gerai blush2.gif Aciu uz patarimus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 15:32)
Taip ant M,rankiniu fokusavimu.Man taip labiau patinka,nenoriu jokiu A,AV,Tv ar Tav schmoll.gif  smile.gif
Nebezinau,kaip man ta kokybe isspaust schmoll.gif .Tikriausiai reik mokytis ir mokytis

žinai kas gali būt? Tu gi rankiniu sufokusuoji, o per tą laiką nuo sufokusavimo iki užrakto nuspaudimo žmonės tai sujuda..... Ir išeina iš ryškumo zonos. Gal? g.gif

Dėl pirmo tai jau kaip ir susakė - kai iš labai arti fotkini, nosis gaunasi perdidelė smile.gif Man dar vertimas jb pilkokas ir foto tamsi. Aišku ir ta siena griūnanti smile.gif

o antras man įdomus. Tik man žinai kas užkliuvo - akių baltymai labai rėžia akį. Reiktų kad modelis žiūrėtų kiek arčiau fotografo, nes dabar akys tokios perverstos atrodo.

Bandyk toliau mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 20:32)
Man patinka nustatinet tuos parametrus.O del automato,tai ir masinos su automatine greiciu deze vairuot nenoreciau schmoll.gif  smile.gif Bet aciu uz patarima,kartais,kai salygos sviesos ar kitos,greitai keicias,tai sunku su mechaniniu suspet persireguliuot ir tada jau renkuosi pusiau mechanini rezima 4u.gif

Siaip tai nesupyk,bet is to tavo noro kazka padaryti ant M deja nieko neiseina.Nuotraukos tamsios,pridrebintos,fokusai nusokineja. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 24 gegužės 2009 - 01:26
Sveikos... labai juokinga.. visu ND zaislai biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 23, 12:25)
Na patvarkiau nuotraukytę.

Man originali labiau ziuris, sioje per daug geltonos ir labai matosi, kad ji nekokybiska, t.y. ranka padrebejo. Gerai pasviesinai, bet visumoje kazkaip nzn... mano akiai nlb smile.gif del sharpo sutinku drinks_cheers.gif pirma reiketu ismokti ar pramokti fotografuoti teisingai ( apie technine puse kalbu) , veliau jau leistis i photoshopo subtilybes.

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 21:22)
Sindien bandziau mokytis fotografuot portretines nuotraukas

visu pirma tai man nepatinka j/b, pilkas labai. Toliau pati mergina atrodo kaip tie suniukai fotografuoti is arti, kur nosys didziules o kuneliai mazi, per arti fotika laikei tikriausiai. Kampas parinktas prastai.

QUOTE(Pokahonta* @ 2009 05 23, 21:48)
o dėl virstančio horizonto, tai nemažai pas mane tokių nuotraukų

Naudok trikoji arba kita keita pagrinda, padek fotika, nusistatyk taimeri ar distansini ir tada bus ok.

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 21:56)
Vadinasi : numeris 2,portetas

per pilkas j/b, mano akiai ir ryskumo truksta rolleyes.gif veidas paplaukes... Toliau nepatinka man blizgantis veidas, gal sviesa per aktyvi buvo... nelygumai odos irgi labai krenta i aki... bet cia jau tik siaip smile.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 22:20)
Reiskia ne kas is ju

normalu... galiu parodyti tau savo pirmuosius kuriuos cia keliau su pasididziavimu blush2.gif hihihi.gif nesakau, kad dabar super fotkinu, oj tikrai ne, bet bent jau db matau savo klaidas smile.gif as tai nemanau, kad reik sustot, as ka tikrai patariu , tai pirma praktikuokis su kitais zmonem, kad perprastum fotkinima pati, bandytum kampus idomesnius atrasti ir t.t. o jau tada mano galva ir auto kitaip atrodys smile.gif taip pat nemaskuok trukumu nuotraukos versdama ja j/b. Ta pati patarima gavau pati pirma is kazkurios merginos kai cia atejau mokintis ir jis man lb praverte, tuomet pradeda aki rezti visos klaidos ir stengiesi kuo geriau nufotkint ta spalvota, taip daug ko pramokdama smile.gif . Sekmes darbuose 4u.gif

Tiesa, tavo gatves ir zmoniu foto nesupratau... ax.gif pasidairyk gal po Kudros ar tiesiog kokiu fotografu gatves foto 4u.gif

Merginos, gal galima linka i spinduliuku action'a? g.gif ar gal galit atsiust gintare.dainelyte@gmail.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 24 gegužės 2009 - 08:24
labas rytas

wajetau kaip kai kurios skuba bigsmile.gif negi ir mes taip skubejom anoj temoj pradziamoksliu g.gif velnias kaip neturiu laiko imt fotiko i rankas nieko neturiu ka rodyt unsure.gif
as asmeniskai dar ant Manual nefotkinu blush2.gif esu keleta kartu bandzius bet kad dazniausiai reikia greitai ir ner kada visko nustatinet ir ir mf nenaudoju nebent kai buvo baltas baltame arba kai negali kazko sufokusuot ax.gif siaip yra daug lengviau nuspaudi mygtuka palaikai ir yra biggrin.gif

ai dar cia kai anoj temukei siuntinejot avytesss plug ina gal galetumet ir man atsiust ??ir kaip ji instaliuot blush2.gif aciu i edevak(eta)gmail.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edeva: 24 gegužės 2009 - 07:42