Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

QUOTE(meskius @ 2009 05 21, 00:01)
Labutis. Jezusmaryte kaip veluoju su ND  unsure.gif  cool.gif - nu tikra studente pasijauciau. Nespeju ziauriai. teks vel naktineti. Bet tada be blykstes apsieiti dar nemoku g.gif  unsure.gif . Ech.....

o ko cia nemoket? bandyk, kol gausis - gausis tikrai wink.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(fizė @ 2009 05 20, 22:27)
1. f/3,5  ISO-800
2. f/10,  ISO-400
3. f/22,  ISO-200

Manau, kad ISO atvirksciai turi didet, jeigu jau sis nustatymas keiciamas. Kuo didesnis f skaiciukas, tuo didesnis ISO turi buti. Pirmam variante pvz. diafragma placiai atidaryta, sviesos patenka daug, tai kam ta ISO uzkelti?

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 20, 22:36)
na sachmatai tai jau laaaabia graaazus , bet visam plane esant jiems, beveik nesimato pacios esmes wink.gif geriau paimk viena sachmato figurele ir fotkink ja, kad kistu fonas wink.gif

Aciu 4u.gif Man skirtumas matosi ax.gif Ryskumo zona aplink skiriasi ax.gif . Bet jau tavo zodis tai man isakymas pioneer.gif biggrin.gif O ir paciai norisi viska idealiai padaryti smile.gif

O del povo tai taip... vargsas uz grotu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 21, 07:51)
Labas rytas  4u.gif

Manau, kad ISO atvirksciai turi didet, jeigu jau sis nustatymas keiciamas. Kuo didesnis f skaiciukas, tuo didesnis ISO turi buti. Pirmam variante pvz. diafragma  placiai atidaryta, sviesos patenka daug, tai kam ta ISO uzkelti?

tai aš dariau taip kaip užduoty parašyta Mažindami diafragmą didinkit iso, nebent supainiojau kažką unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2009 05 21, 08:26)
tai aš dariau taip kaip užduoty parašyta Mažindami diafragmą didinkit iso, nebent supainiojau kažką  unsure.gif

O kuri diafragma pas tave yra maziausia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2009 05 21, 07:26)
tai aš dariau taip kaip užduoty parašyta Mažindami diafragmą didinkit iso, nebent supainiojau kažką  unsure.gif

Kuo mazesnis f skaiciukas, tuo placiau atsiveria diafragma ir patenka daugiau sviesos, todel ISO gali buti mazesnis. Mazinti diafragma, tai reiskia didinti f skaiciuka ir tada keliam ISO.
Atsakyti
aciu uz naujus namukus 4u.gif as visai neturiu laiko sad.gif jau nzn kada buvau fotika i rnakas paemus doh.gif dar sese sako davai graziai pafotkink mane g.gif sakau o tu galvoji as moku lotuliukas.gif

rasycte bonda jus saunuoles per abi temas spejat thumbup.gif ir dar viska komentuojat super thumbup.gif as ten ir cia perskaitau ebt va parasyt nerasau ax.gif

manau drasiai galim jas abi skirt kaip bosus cool.gif ju zodis paskutinis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 20, 18:33)
tai kad zinok artejant prie objekto kitaip ir nebus smile.gif o kaip tu manai?

Bonda, uzskaityk jai poblatu biggrin.gif

bus mirksiukas.gif kodel ir man, ir daugeliui buvo? tongue.gif lotuliukas.gif

gi sakiau, kad gerai, nebent kas kibtu prie trecio tongue.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 05 20, 18:33)
toks paveiskliukas- padekliukas  mirksiukas.gif  blush2.gif

tik dabar suzinojau, kas tai thumbup.gif tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 20, 18:42)
O tai kaip su mano diafragma? 

fokuso i ta nr tai nelabai matos blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Eres @ 2009 05 20, 18:54)

daug zinok  biggrin.gif gali rasti ir pigiau. Siuntimas gali but dar iki 50 zalio, o cia muitas nuo tokios sumos bus apie 80 lt jei is ne EU siusi mirksiukas.gif  Jei reiks pagalbos del ebay sakyk  mirksiukas.gif

na, man siustis nereiktu tik i jav adresa (situ konkreciu atveju nemokami) mirksiukas.gif o paskui arba parveztu, arba atsiustu, kaip prezenta ar kazka -na kaip visada blush2.gif lotuliukas.gif -jokiu muitu neriektu moket mirksiukas.gif
o pigiau tai neradau -tik brangiau mirksiukas.gif pas mane ir daug tu mm lotuliukas.gif lotuliukas.gif net 72 berods skersmuo mirksiukas.gif ai, as dar mastau cool.gif lotuliukas.gif -bet sukrate smegenine tai jooo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 20, 19:10)
2ND 1 dalis  blush2.gif

thumbup.gif gerai, as skirtumus matau thumbup.gif tik kodle nuo f8 pradejai? mazesnio f nera? persdaryt nereiks, nors ir yra mirksiukas.gif siaip smalsu biggrin.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 05 20, 19:22)
Na va,kol su mazyle vaiksciojom po lauka,spejau ir namu darbus padaryti, ir siaip gelyciu papaveiksluoti ir i fotika isigilinti  thumbup.gif

Diafragmos ND

thumbup.gif

QUOTE(Pokahonta* @ 2009 05 20, 20:11)

rodau kas gavosi. Gerai ar nelabai?

zinok, gerai thumbup.gif tik pirmam biski fokusas pabeges ax.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 20, 20:17)

super thumbup.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 20, 20:26)
Temos paivairinimui imetu viena grazuoli  smile.gif

gaila, tik kad uz grotu tongue.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 20, 21:03)
O as manau, kad povui centravimas netrukdo  smile.gif

drinks_cheers.gif jauciu, kad tikrai nemaiso mirksiukas.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 20, 21:16)
Nera komentaru apie mano ND, tai padariau dar vienus, jau man 5 min darbas cia pasidare biggrin.gif

Gal jau uzskaitysit blush2.gif

tik is to, ant ko pastatyta matos skirtumai -na visumoj padaryta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(fizė @ 2009 05 20, 21:27)

2. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

gerai thumbup.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 20, 21:36)

na sachmatai tai jau laaaabia graaazus , bet visam plane esant jiems, beveik nesimato pacios esmes wink.gif geriau paimk viena sachmato figurele ir fotkink ja, kad kistu fonas wink.gif

bet pirmas planas uztat kinta ir ryskiai matos skirtumas thumbup.gif viskas su tiny ND situ liuks tongue.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Zana4 @ 2009 05 20, 21:50)
biggrin.gif  neimk i galva, tai gi fotika idarba nusitysiau  lotuliukas.gif  ten ir fotkinau  biggrin.gif  ryt jauciu vel vesiuos, ND2 dali darysiu  blush2.gif  bet taip blasko nuo pagrindinio mano darbo  biggrin.gif

zinok, as taip ir tebesitasau aksdien fotika..zodziu, rankinuke jam rados vietos lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir dabar kai nauja rankinuka perku, tai bele ka dtilptu ir tas lotuliukas.gif gerai, akd dabar mada didziuliu thumbup.gif lotuliukas.gif kai vel bus kokiu mini mada -bus blogai tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(fizė @ 2009 05 20, 22:10)
o kaip šita, ar nieko gero?  unsure.gif

mergytes lupytes akytes visiskai centre gaunas -riek kirpt kazkaip uz nugaros, kad nusistumtu ne i centra mirksiukas.gif siaip fiana foto visai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 21 gegužės 2009 - 07:54
Bonda, neblogai cia komentaru pazerei thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 21, 08:16)
Bonda, neblogai cia komentaru pazerei  thumbup.gif

kaip tik norejau rasyt -prikomentavau, dabar einu ramia dusia dirbt lotuliukas.gif lotuliukas.gif o jus skaitykit lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 21, 09:12)
zinok, as taip ir tebesitasau aksdien fotika..zodziu, rankinuke jam rados vietos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ir dabar kai nauja rankinuka perku, tai bele ka dtilptu ir tas lotuliukas.gif gerai, akd dabar mada didziuliu thumbup.gif  lotuliukas.gif kai vel bus kokiu mini mada -bus blogai tongue.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
išvada viena- renkantis naują rankinuką reikia žiūrėti, kad fotikas tilptų lotuliukas.gif
Nors veidrodinis čia turi minusą- sunkoka jį visur tampytis... doh.gif

O dėl ebay- mes esam pirkę blicą ir jokių muitų nemokėjom, nors suma buvo gerokai didesnė, bet pardavėjas rašė mažiau, buvo Kalėdos ir niekas netikrino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 05 21, 08:24)

Nors veidrodinis čia turi minusą- sunkoka jį visur tampytis...  doh.gif

dydzio prasme tai maniskis ne ka mazesni uz veidrodi mirksiukas.gif vos vos lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Nagi vertinam mano triūsą ax.gif
f/5,6
user posted image
f/18
user posted image
f/36
user posted image

na man skirtumas matosi blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 05 21, 09:24)
O dėl ebay- mes esam pirkę blicą ir jokių muitų nemokėjom, nors suma buvo gerokai didesnė, bet pardavėjas rašė mažiau, buvo Kalėdos ir niekas netikrino  lotuliukas.gif

Labai smalsu o koks pas jus blicas ,nes mastau gal jau ir man laikas įsigyt g.gif
Atsakyti