Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

Sveiki visi drinks_cheers.gif .Nespejau vakar ideti 2 nd 3-osios dalie,artinimo nezoominant,tai tikiuosi,kad siandien priimsit 4u.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Ar uzskaitot ? ax.gif

Va dar idesiu viena zmoniu fotke smile.gif ,tik gal nelabai vykus kompozicija,bet dar kazkaip geda zmones fotkint minioj ax.gif
O kaip del techniniu parametru g.gif
Islaikymas 1/250---f 4,5---ISO 400,dienos sv rezimas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 23, 10:50)
Nea, cia ne nuokalne  4u.gif Man tai kazkaip tas zemes pasvirimas nemaiso. Netgi atrodo, kad vaikas laikosi uz sienos, kad nenugriutu svyrant zemei  rolleyes.gif

man irgi atrodo, kad jis laikosi bigsmile.gif grazi foto 4u.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 23, 13:08)

o sviesa kaip, turi krist priesasi, sonu ar kaip? blush2.gif  blush2.gif ir koks objektyvas padaro? penkiasdesimtukai vadinami ar kas? apsviesk biskeli blush2.gif  bigsmile.gif

buna, kad ir netycia gaunasi biggrin.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 13:10)
Basakojė,uzskaitau mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Giedre,ND uzskaitau mirksiukas.gif
Kodel ISO 400 fotkinant diena?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 16:02)
Giedre,ND uzskaitau mirksiukas.gif
Kodel ISO 400 fotkinant diena?

Jei nori,del taves,galiu imest su 200 ISO jau kokios tamsios gavos,kai paziurejau,tai iskart pakeliau iki 400...nesuprantu del ko taip,be to,man atrodo,kad ir cia kokybe visa neispausta g.gif

Aciu del nd uzskaitymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 14:16)
Jei nori,del taves,galiu imest su 200 ISO jau kokios tamsios gavos,kai paziurejau,tai iskart pakeliau iki 400...nesuprantu del ko taip,be to,man atrodo,kad ir cia kokybe visa neispausta g.gif

Aciu del nd uzskaitymo smile.gif

Bet zinok,cia tada kazkokia pieva su tavo fotoaparatu.Spicialiai dabar nuejau i lauka,nes oras panasus kaip tavo nuotrauje,nusitaciau F 11 ISO 100 ir zinok ,net reikia EV gerokai pamazinti,nes dangus rodo,kad per sviesus.Bet tai pas mane tai muiline,ne veidrodinis.Bet pala,gal pas tave objektyvas labai tamsus?Nu bet bendriau nesamone,juk ne prietema.Nu zinok neisivaizduoju kame problemos. unsure.gif
Papildyta:
Giedre,o tik ant M fotografavai?
Atsakyti
O gal jos netamsokos su 200 ISo g.gif

Islaikymas abieju 1/250---f 4,5---ISO 200

Tik pakirpta
user posted image

Mazumele pakirpta,kad forma geresne igautu smile.gif ,bet kodel zmones sulieti,nes per daug diafragma atveriau,reikejo ant kokiu 8 gal g.gif
user posted image
Atsakyti
vadinasi teks perdaryt 3nd jau kambaryje, nes lauke pradėjo lyti doh.gif o ir ma=iuk4 atsikėlė.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 16:27)
Giedre,o tik ant M fotografavai?

Taip ant M,rankiniu fokusavimu.Man taip labiau patinka,nenoriu jokiu A,AV,Tv ar Tav schmoll.gif smile.gif

Objektyvas kitinis ir dar nusipirkau lesi ant jo dedama uz 49 lt,tai gal nuo to lesio gali buti g.gif

Nebezinau,kaip man ta kokybe isspaust schmoll.gif .Tikriausiai reik mokytis ir mokytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 14:28)
O gal jos netamsokos su 200 ISo g.gif
Mazumele pakirpta,kad forma geresne igautu smile.gif ,bet kodel zmones sulieti,nes per daug diafragma atveriau,reikejo ant kokiu 8 gal g.gif

Na dabar paaiskink man apie F atsiverimus ir uzsiverimus mirksiukas.gif Kada ten tamsu,kada sviesu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 16:27)
(...)nusitaciau F 11 ISO 100 ir zinok ,net reikia EV gerokai pamazinti,nes dangus rodo,kad per sviesus.(...)

F11 ir ISO 100,nu pas mane,tai nuotraukoj,turbut butu naktis cool.gif ,nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 23, 14:32)
Taip ant M,rankiniu fokusavimu.Man taip labiau patinka,nenoriu jokiu A,AV,Tv ar Tav schmoll.gif  smile.gif

Objektyvas kitinis ir dar nusipirkau lesi ant jo dedama uz 49 lt,tai gal nuo to lesio gali buti g.gif

Nebezinau,kaip man ta kokybe isspaust schmoll.gif .Tikriausiai reik mokytis ir mokytis ax.gif

Kuo tau rankinis fokusavimas labiau patinka?Idomu butu butent is taves suzinoti ax.gif
O koks tas lescis?Ka jis daro?
Kokybe nesunku ismokti islauzti,jeigu klausai patarimu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 16:34)
Na dabar paaiskink man apie F atsiverimus ir uzsiverimus mirksiukas.gif Kada ten tamsu,kada sviesu mirksiukas.gif

Kuo mazesnis f skaiciukas,tuo diafragma placiau atidaryta ir tuo mazesnio ISO ir islaikymo reikia.Ir atvirksciai : didesnis f skaicius,priverta difragma.Taigi tuomet ilginam islaikyma ir keliam ISO,kad padidetu matricos jautrumas ir parysketu vaizdas(Bet keliant ISO,auga triuksmai).
(Cia is galvos parasiau,taip,kaip tai suprantu)

Ar teisingai suprantu ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 05 23, 16:37)
Kuo tau rankinis fokusavimas labiau patinka?Idomu butu butent is taves suzinoti ax.gif
O koks tas lescis?Ka jis daro?
Kokybe nesunku ismokti islauzti,jeigu klausai patarimu mirksiukas.gif

Pas mane ant M ir taip viska rodo,kad per sviesu,kad per tamsu,zodziu ar pereksponavimas,ar ne,tad pareguliuoju f ar islaikyma,kad butu rodmenys ant normos smile.gif

Lesis,apsaugo objektyvo stikla.

Na,iki jau turiu begt,veliau prisijungsiu
Atsakyti