Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 4 tema

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 23, 08:17)
Sorry, kad įsikišau pas jumis 4u.gif  bet negaliu nepakomentuoti šios nuotraukos. Ji super thumbup.gif erdvės virš galvos tikrai nereikia, labai gera kompozicija, tokia profesionali gan 4u.gif  Tarkim techniniai dalykėliai šiek tiek kliūna - norėtųsi kiek gražesnio bokeh (didesnio bluro už nugaros), galbūt dangaus ne taip apdegusio (nors manau su tuo išdegimu galima pažaisti tvarkant spalvas), na ir kiek patvarkyti spalvas, bet kadras man labai labai patiko thumbup.gif
Merginos, tikrai nėra taip ypatingai svarbu tos visos erdvės virš galvos ar žvilgsniui, kaip minima klasikiniu atveju, kartais keista kompozicija suteikia kadrui išskirtinumo. Bet be abejo pradžioje reikia išmokti tos klasikinės kompozicijos, o tada prasideda žaidimas.

Šiaip jei leistum, man baisiai knieti šiek tiek patvarkyti spalvas šitos nuotraukos 4u.gif  blush2.gif

pupeliuk labai faina kad kisiesi smile.gif Nors ir ne mano si foto, bet as irgi buciau prie jos prisikabinusi blush2.gif Labai butu idomu kaip tu ja patvarkytum rolleyes.gif
Mus vyresnes pazengusios kazkaip apleido unsure.gif

QUOTE(Šiandien @ 2009 05 23, 08:20)
Laba ryta visom.
Dėl nenumatytų aplinkybių, iki šiandien neturėjau tris dienas priėjimo prie interneto.
Kadangi labai skubu, ir neturiu galimybės perskaityti temą, gal kas gali pasakyti kokia savaitės tema, konkursas? Dėkui.  blush2.gif

Tema seseliai, kuri vyks 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(so-fun @ 2009 05 23, 10:32)
pupeliuk labai faina kad kisiesi  smile.gif Nors ir ne mano si foto, bet as irgi buciau prie jos prisikabinusi  blush2.gif Labai butu idomu kaip tu ja patvarkytum  rolleyes.gif
Mus vyresnes pazengusios kazkaip apleido  unsure.gif

smile.gif nuotraukos tvarkymui norėtųsi RAW failo, jei Tiny į jį fotografuoja, ar bent jau originalaus didelio jpg. Čia per mažutė nuotrauka, kad ką padaryčiau 4u.gif Na sulauksiu Tiny, ką pasakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 05 22, 22:41)

labai smagi fotke, ir su "pagrazinimais ir pataisymais man nelabai ziurisi.

buvau almube, ir kilo klausymas, kad nebezinau slaptazodzio. gal gal kas imesti i az mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 23, 10:17)
Sorry, kad įsikišau pas jumis 4u.gif  bet negaliu nepakomentuoti šios nuotraukos. Ji super thumbup.gif erdvės virš galvos tikrai nereikia, labai gera kompozicija, tokia profesionali gan 4u.gif  Tarkim techniniai dalykėliai šiek tiek kliūna - norėtųsi kiek gražesnio bokeh (didesnio bluro už nugaros), galbūt dangaus ne taip apdegusio (nors manau su tuo išdegimu galima pažaisti tvarkant spalvas), na ir kiek patvarkyti spalvas, bet kadras man labai labai patiko thumbup.gif
Merginos, tikrai nėra taip ypatingai svarbu tos visos erdvės virš galvos ar žvilgsniui, kaip minima klasikiniu atveju, kartais keista kompozicija suteikia kadrui išskirtinumo. Bet be abejo pradžioje reikia išmokti tos klasikinės kompozicijos, o tada prasideda žaidimas.

Šiaip jei leistum, man baisiai knieti šiek tiek patvarkyti spalvas šitos nuotraukos 4u.gif  blush2.gif

Labai labai noreciau bigsmile.gif Parasyk mail'a savo mail'a, permesiu originala mirksiukas.gif Aciu 4u.gif
Siaip ta kompozicija man irgi visai patiko, bet taip ir galvojau, kad sulauksiu kritikos del erdves trukumo, nes neatitinka teisingos kompozicijos teorijos smile.gif Ir tikrai pima reikia ismokt tas visas taisykles kaip tu sakai, o po to jau galima jas lauzyti, kaip kad Bonda rase smile.gif Tiesa sitas maziukas variantas yra paryskintas su Unsharp Mask.
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 05 23, 08:15)
Pas mane mažiausias Iso 100, o kada nusistatau norimą diafragmos prioritetą (pvz. 2.8) tai ir išlaikymas labai trumpas gaunasi  ax.gif
Man ši labiausiai patinka, tik nelabai žiūrisi žemės pasvirimas, ten tikriausiai nuokalnė, ar ne? Na bet kokiu atveju tas pasvirimas kliūna.

Nea, cia ne nuokalne 4u.gif Man tai kazkaip tas zemes pasvirimas nemaiso. Netgi atrodo, kad vaikas laikosi uz sienos, kad nenugriutu svyrant zemei rolleyes.gif
Atsakyti
Na patvarkiau nuotraukytę. Šiaip jai ir kokybės biškutėlį trūksta, na bet su sharp galima kiek išgelbėti. Jei būtų RAW padaryčiau daugiau. Dangus labai stipriai išdegęs, tai jį išdeginau dar stipriau, išdegimai netrukdo, jei jais teisingai sužaisti. Čia taip greitai pataisiau, saulė šiek tiek į laptopą šviečia, tai gal nėr itin tikslu, bet mano skoniu geriau 4u.gif

user posted image
Papildyta:
Ir dar Tiny, na aišku ir kitos merginos - mokykitės kokybiškai fotografuoti, nes per didelis kiekis sharpo nuotraukos visiškai negelbėja. Geriau darykite serijas kadrų - iš 10 tokių pat kadrų bent vienas bus gero ryškumo, juk skaitmena, netaupykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 23, 12:25)
Na patvarkiau nuotraukytę. Šiaip jai ir kokybės biškutėlį trūksta, na bet su sharp galima kiek išgelbėti. Jei būtų RAW padaryčiau daugiau. Dangus labai stipriai išdegęs, tai jį išdeginau dar stipriau, išdegimai netrukdo, jei jais teisingai sužaisti. Čia taip greitai pataisiau, saulė šiek tiek į laptopą šviečia, tai gal nėr itin tikslu, bet mano skoniu geriau 4u.gif

Papildyta:
Ir dar Tiny, na aišku ir kitos merginos - mokykitės kokybiškai fotografuoti, nes per didelis kiekis sharpo nuotraukos visiškai negelbėja. Geriau darykite serijas kadrų - iš 10 tokių pat kadrų bent vienas bus gero ryškumo, juk skaitmena, netaupykit smile.gif

Aciu, Pupeliuk 4u.gif

Gal galetum trumpai parasyt, kaip tu ja koregavai? blush2.gif Noreciau pabandyti kazka panasaus pati padaryti. Kaip deginai? Kaip sviesinai? Gal kokia stebuklinga priemone photoshope naudojai? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 23 gegužės 2009 - 11:34
Koregavau visko daug biggrin.gif su levels koregavau šviesumą/tamsumą, tuo pačiu šviesinant dar labiau išdegė dangus, koregavau WB, didinau kontrastą, ir šviesumą su brightness/contrast, didinau saturation, dėjau vinjetę, koregavau kiek spalvas per curves, dar unsharp mask pabaigai. Na žodžiu daug visko ir antrą kartą nebepakartočiau biggrin.gif Paprastai taip nuotraukom nedarau, nes jei darau seriją nuotraukų, tai noriu, kad apdirbimas būtų vienodas. Bet čia na visko bandžiau, kad išgaučiau kokybiškesnį ir spalviškai malonų rezultatą. Galima ir visiškai kitaip daryti, variantų milijonai, kiekvieno skoniui, galbūt net j/b versti. Na paeksperimentuok pati, kadras vertas gelbėjimo mirksiukas.gif O jei tai būčiau aš, tai tokį kadrą perfotografuočiau 4u.gif Kokybiškai, tik aišku jau tos išraiškos galima nebepagauti, juk vaikai kiekvieną kartą skirtingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 23, 12:51)
Koregavau visko daug biggrin.gif su levels koregavau šviesumą/tamsumą, tuo pačiu šviesinant dar labiau išdegė dangus, koregavau WB, didinau kontrastą, ir šviesumą su brightness/contrast, didinau saturation, dėjau vinjetę, koregavau kiek spalvas per curves, dar unsharp mask pabaigai. Na žodžiu daug visko ir antrą kartą nebepakartočiau biggrin.gif Paprastai taip nuotraukom nedarau, nes jei darau seriją nuotraukų, tai noriu, kad apdirbimas būtų vienodas. Bet čia na visko bandžiau, kad išgaučiau kokybiškesnį ir spalviškai malonų rezultatą. Galima ir visiškai kitaip daryti, variantų milijonai, kiekvieno skoniui, galbūt net j/b versti. Na paeksperimentuok pati, kadras vertas gelbėjimo mirksiukas.gif  O jei tai būčiau aš, tai tokį kadrą perfotografuočiau 4u.gif Kokybiškai, tik aišku jau tos išraiškos galima nebepagauti, juk vaikai kiekvieną kartą skirtingi smile.gif

Aisku smile.gif Zodziu kuo kokybiskesni vaizda pagauni fotografuodamas, tuo maziau photoshop'o pagalbos reikes. Serijinio fotografavimo nebandziau dar, reikes butinai pasinaudoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2009 05 22, 19:57)
as vel aisku bumbuke pasirodysiu, bet noriu koncultacijos, kaip nustatyt maziau nei 100, ir islaikyma kaip padaryt 1/200? nes islaikymo nemoku koreguot, tiesiog laikau, ir kai jau manau kad gerai, spaudziu  doh.gif sori, kad vista, bet gal ismoksciau kadanors  doh.gif

o tu instrukcija aplamai skaicius??? blush2.gif kazkai suabejojau su situ postu galutinai blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 23, 13:04)
o tu instrukcija aplamai skaicius??? blush2.gif kazkai suabejojau su situ postu galutinai blush2.gif  tongue.gif

Ir as apie tai buvau pagalvojus unsure.gif Antra karta is naujo mokiniesi,galetu jau perskaityti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 23 gegužės 2009 - 13:08
QUOTE(Tiny @ 2009 05 22, 21:01)

Rasytce, specialiai del taves perdariau diafragmos ND  bigsmile.gif

ir dabar super thumbup.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 05 22, 21:09)
objektyvas ir krentanti sviesa i jas tokias padaro smile.gif

o sviesa kaip, turi krist priesasi, sonu ar kaip? blush2.gif blush2.gif ir koks objektyvas padaro? penkiasdesimtukai vadinami ar kas? apsviesk biskeli blush2.gif bigsmile.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 05 22, 21:41)
Kadangi intensyviai mokausi, tai noriu kritikos ir dedu viska  smile.gif 

gaila, negaliu cia normaliai komentuot - gaidiskas tas mano kompas sitas doh.gif bet prie sienos patiko siaip wub.gif
Atsakyti